בני בן 5 עבר לפני שנה טיפול

  • פותח הנושא otn
  • פורסם בתאריך

otn

New member
בני בן 5 עבר לפני שנה טיפול

הומאופטי על מנת לפתור בעיית נוזלים באוזניים (לפני נתוח כפתורים). בכל פגישה שאלה אותי ההומאופטית על תגובותיו לטיפול הקודם. לפני הטפול היה לבני תיאבון בריא והוא אכל די הרבה, אם כי לא היה שמן. מיד לאחר הטיפול הראשון הוא הפסיק לאכול הכל למעט כ- 10 דברים. לדעת ההומאופטית זהו איזון של מערכת העיכול. לאחר מאמצים כיום הוא מוכן לאכול עגבניה, אגס וקלמנטינה. שאלתי היא האם יש אפשרות להחזיר את אהבתו לטעום ולאכול. תודה.
 
מעניין

אני גם אחרי טיפול הומאופתי בחרתי להיות טבעונית , לא לאכול בשר ביצים וחלב מתעשיית המזון האכזרית והלא בריאה והכי מעניין שאין לי עניין במתוקים למיניהם עוגות וגלידות ושוקולדים, גם אם הם מהסוג הבריא (אלו מהסויה והחלווה) - אין לי עניין בהם אני יכולה לקנות לי ממתק חלווה ולהסתובב איתו בתיק שבועיים ולא לאכול אותו איזה דברים הבן שלך אהב קודם שעכשיו הוא לא נוגע בהם?
 

otn

New member
הוא אינו נוגע במוצרי חלב כולל לא

מעדנים. פירות וירקות - אכל המון ומאז הטפול לא מוכן לטעום אפילו שיק פירות. ממתקים - רק מה שהוא בטוח שהוא יודע מה זה. אהב מאוד סוכריות בננה וכו' לא מוכן לגעת. בשר - רק קציצות ועוף ורק בבישול מסויים. אהב מאוד פרגיות על האש וכעת לא מוכן לטעום. השינוי היה מיידי וקיצוני מאוד, לאחר הטיפול הראשון.
 
אני לא מומחה...

אבל נשמע שהילד עובר תהליך. וזה דבר חשוב. כלומר הוא מגיב לטיפול. אולי הגוף שלו עושה עכשיו את הסלקציה שמתאימה לו מבחינת חיזוקו ובריאותו. אני בתהליך הומאופטי כבר כך וכך, ובמלך הטיפול המודעות שלי למה שאני מכניס לפה רק הלכה וגברה. גם אני סולד מתעשיית המזון... קשה לי איתה ואני משתדל להכין את מזונותי בעצמי. כל השאר ממש לא מושך אותי גם לגבי עוף וביצים. אני משתדל לאכול ביצים אורגניות ועוף אורדני, אם כי המחיר שלו הוא כפול למרות שזה צריך להיות ההיפך כי אין עלות החזקת לול וכו' פחות הורמונים לעוף פחות אנטיביוטיקה... אבל איך הנוזלים שלו באוזן ? האם זה השתפר ? זה הדבר החשוב לדעתי אגב, הבת שלי לאחר טיפול הומאופטי ובמהלכו התחילה להיות משוגעת על שום!!! מדובר על ילדה בת 6 שזוללת שום מאודה... איך אפשר להסביר ? דניאל
 
אהלן דניאל

זה אומר שמשהו במנגונים שלה החליט שהשום הוא כמו תרופה עבורה. הוא ממלא צורך כלשהו.חוסר. כשאנחנו רואים משהו שהוא מוגזם או מוזר זה אומר שמדובר כאן בהשרדות. כמרפא לא הבחנתי בדינמיקה מיוחדת ברמה הזו של מזון. תשוקות ותאוות הם עניינים שמשתנים לאורך מסלול ההבראה. הם קשורים עמוק לרובד הכרוני של האדם. אצל תינוקות וילדים קטנים זה קצת אחרת מפני שהם קרובים בשלב הזה אל תקופת ההנקה. יש משקל רב לשלב ההנקה. וקצרה היריעה מלתאר. מנסיוני פעמים רבות הטיפול בילדים והינוקים היה כרוך באינטראקציה שלו עם האם. אין מה לעשות נגד זה כי אין כמו אמא. תרופה הומיאופתית יכולה לעשות תיקון משלב שכזה, אפילו כשמדובר במבוגרים ואפילו זקנים. כבר ראיתי ועשיתי את זה.
 
לדעתי המדדים אם זה בסדר הם:

1. אם הוא מאושר 2. אם הוא בריא 3. אם בדיקות הדם שלו טובות זאת אומרת שאם ילד לא אוכל "מעדני חלב" שלדעתי זה זבל של אוכל(צבעי מאכל, חומרים משמרים, סוכרים ועוד) אבל הוא מאושר ובריא - אז זה נפלא אצלי בעקבות השינויים הקיצוניים בתזונה שלושת הסעיפים הללו קימים אושר, בריאות ובדיקות דם מאוזנות מקום העבודה שלי נסגר, חברה טובה שלי נפטרה - אבל האיזון נשמר.
 

riki72

New member
הלוואי עליי לא לחוש צורך במתוק

גם אני עברתי בעבר טיפול הומאופתי אבל לא הרגשתי שינוי בתזונה לא לטובה ולא לרעה. והלוואי והיה לי את החוסר חשק במתוקים.
 
כל העינין הוא

שכל אדם מגיב בצורה שאופיינית לו ולא לאחרים. זהו הקושי וגם היופי שבהומיאופתיה. לכל אדם יש את הנישה שלו. לעומת הגישה הרגילה שאומרת שכולם אותו הדבר. אני מכיר מטופלים שהרזו או הפסיקו לעשן וחברים שלהם באו וביקשו שאתן להם את אותו הדבר. צחקתי כמובן. איך אפשר. יש לי סיפור קצת מוזר וקצת מצחיק/עצוב : מתרפא שלי יקר, הגיע אלי אחרי ששב מהודו. אלישוע, הוא אומר. אני בלי אגורה בכיס, אין לי בית, אין לי כלום והכי חמור אין לי שום כיוון וחשק לעשות. מה יכולתי לעשות. נתתי לו כמה סוכריות הומיאופתיות שיעזרו לו להחלץ ממצבו, כך קיוויתי. לאחר כשבוע הוא מתקשר אלי נרגש ומספר לי שאני הראשון לדעת על זכייתו ב 100000$ בטוטו. מה יצא מכל זה. תוך שנתיים נשרף כל הכסף. והיום הוא באותו המצב. מה את חושבת שהוא ביקש ממני שוב. הלוואי על כולנו. שנשמע רק בשורות טובות.
 
האם הפגיעה בתאבון היא חמורה,

האם משקלו הולך ומתדלדל. מה שם הרמדי שקיבל, ובאיזה אופן לקח אותה. מתי באחרונה שוחחתם עם המרפאה. מה מצב אוזניו ובריאותו הכללית.
 

otn

New member
מצב בריאותו מצויין, משקלו תקין

9 חודשים הוא נהנה מהנתוח עד שכפתור אחד נפל וכעת שוב יש ירידה באיכות השמיעה. אינני יודעת מה התרופה, אלה היו כדורים לבנים קטנטנים, מחולקים לשתי מנות (כ"א כפית בערך) ולוקחים אותם בבליעה. מה שמטריד אותי הוא לדוגמא מקורות לסידן, B12 וכו'
 
ואיך ה B12 בבדיקות?

ומקורות לסידן (לדעתי הלא מקצועית כי אינני תזונאית !) יכולים להיות גם טחינה ועוד ולאו דווקא מוצרי חלב ובעלי שאוכל חלב ביצים ובשר ודגים סובל ממחסור חמור ב B12 ובהמלצת הרופא קיבל כדורים - קראתי ש 40% מאוכלי הבשר חלב וביצים הם אנמים אני שאינני נוגעת בבשר חלב וביצים ודגים - לא סובלת ממחסור ב B12 אבל מקפידה אחת לכמה חודשים לעשות בדיקת דם שהעתק שלה נשלח לרופא המשפחה
 
בוקר טוב

אם הכפתור נפל אז הגיע זמנו. הרעיון של כפתורים אינו מוצא חן בעיני. עם זאת אני יודע שישנם מצבים שזה כורח כי הגוף לא פותר את הבעיה בעצמו. בכל מקרה זה אינו הפיתרון נאידיאלי אלא אין ברירה. מנסיוני מצאתי שהגוף מפתח בעיות של נוזלים וירידה בשמיעה מכל מיני סיבות. יצור נוזלים מוגבר, לעיתים בליווי של נזלת או ליחות או הפרשות עיניים. לעיתים גם הפוליפים והאדנואידים באף והלוע משתתפים גם הם בחגיגה. לא פעם גם מצאתי בעיות נשימה של המערכת העליונה, נחירות, נשימה מהפה ולא האף וכו'. תמיד בבואי לטפל במצב של נוזלים באוזנים וירידה בשמיעה אני אנסה להבין ( עד כמה שניתן בגיל הזה ), מדוע האוזניים במרכאות - אינן רוצות לשמוע, אולי פוחדות, אולי עקשניות, אולי הילד רוצה פרטיות, אולי יש צעקות בבית, אולי הוא שומע חזק מידי.... בכל מקרה הכפתורים כופים על הגוף תהליך שהוא לא תמיד מעוניין בו, ואפילו אם זה אינו מוצא חן בעיני הרופאים וההורים, פעמים רבות אחרי הכפתורים מתחילות בעיות אחרות. השמיעה "בסדר" אבל מתחילות בעיות של תזונה, שינה, מצבי רוח וכו'. אני מדבר כמובן ברמה הכללית ולא בהכרח זה מה שקורה עם בנך. כפי שאת רואה הבעיה לא נפתרה מהשורש וכשהוסר הכפתור הבעיה חזרה להתבטא. הכפתורים יכולים לעזור בניקוז הנוזלים אך לא לעצור את "האנרגיה" של הסיבה ליצירתם. וזו נקודה שחשוב להבין. אותו דבר לגבי אנטיביוטיקה ושאר המטעמים. הם לא מרפאים שום דבר באמת הכל למראית העין ולכל היותר מאפשרים הפוגה זמנית. על פי הצורה שבה את מתארת את אופן נטילת הרמדי מדובר בהומיאופתיה קלאסית. איני יכול ממקומי להתייחס אל השינויים בתאבונו ו/או תזונתו כי איני מכיר את פרטי הסיפור ואת השתלשלות האירועים שקדמו לרמדי ולתגובותיו אליה. ולכן איני יכול לומר מה קרה כאן. הכל אופן לא הל מה שנראה רע הוא רע ולא כל מה שנראה טוב הוא טוב. בנוגע לחלב וסידן - זה המקום האחרון שבו הייתי הולך לבקש אותו. חלב הוא מזון שראוי לעגלים ולא לבני אדם. הוא גורם הרבה מאוד בעיות ובעיקר אצל הרגישים, נזלת, ליחות, רגישות עורית ונשימתית, גירוי של הממברנות הריריות ועוד ועוד. סידן בחלב זו אגדה שעומד מאחוריה מנגנון שיווקי אדיר ואינטרסנטי. מוצרי חלב טובים לחיך ולא לגוף ( האם אני צפוי לתביעה של איגוד המחלבות
). הגוף אינו יודע מה לעשות עם הסידן שבחלב. הוא לא זמין עבורו, וצריך להשקיע הרבה אנרגיה על מנת לעבד אותו שיהיה ראוי. מקורות אחרים לסידן - בשר, דגים, ביצים, דגנים, פירות, ירקות. מה מצבו החברתי של בנך ( ביחס לגילו כמובן ), איך הוא מקבל אנשים חדשים או זרים, האם יש לו פחדים, האם הוא יודע להתחלק עם צעצועיו, כמה הוא קשור אלייך, איך הוא ישן...יש הרבה נקודות שחשוב לדעת. זה לא רק האוזניים. טוב את כבר מכירה את התהליך, אבל אם תשתפי אותנו יבין יותר. בנוגע ל B12 צרפתי לך קישור.
 

otn

New member
צבו החברתי מצויין, הוא ישן כל הלילה

מגיל חודש, מקבל אנשים זרים בקלות, לא ידוע לי על פחדים שיש לו, הוא מאוד קשור אלי, יודע יפה לחלק את צעצועיו ורוצה שגם אחרים יחלקו איתו. כילד שלישי הוא גמיש מאוד בשינויים, רוצה להיות גדול, עצמאי מאוד. כל מקורות הסידן שציינת אינם זמינים אצלו באופן קבוע. דגים, דגנים, פירות וירקות הוא אינו אוכל כלל. מוכן לעשות מידי פעם טובה ולאכול קצת עגבניה ומלפפון. שותה מיץ תפוזים סחוט 1/2 כוס ליום ואחת לשבוע אוכל אגס. טחינה אינו מוכן לטעום. המון תודה על עזרתך.
 
אז הכל בסדר גמור רק האוזניים

התעוררו שוב והעלמות התאבון שלו. האם את כותבת על מנת לקבל עזרה הומיאופתית או אחרת או פשוט להודיע שההומיאופתיה אולי הזיקה לילד, ואולי את כועסת על המטפלת ושהכל עורבא פרח. סליחה שאני שואל כך כי אני חושב שהגיע הרגע לכך. אודה לך אם תשיבי. אם את זקוקה לסיוע הומיאופתי או מידע כזה או אחר, אני לרשותך. יום טוב. אלישוע.
 

otn

New member
אין בי ולא היה בי אף פעם כעס על

המטפלת. בעיית האוזניים חזרה כעת ובעיית האוכל התחילה מיד לאחר הטיפול הראשון ולא נפתרה עד היום. בעיה נוספת שהזכרת וקיימת אצל בני היא נחירות בשעה הראשונה לאחר הירדמותו. בעבר, לא התנסיתי בטיפול הומאופטי, אך, האמנתי ועדין אני מאמינה ביכולתו. מטרתי היא לדעת, האם טיפול חוזר/המשך יכול לבוא בחשבון לאחר שנה ? האם הגיל יעשה את שלו או שהיית ממליץ על טיפול ? אם כן, לאיזה כיוון היית הולך ? כמה זמן טיפול כזה יכול להמשך ? תודה.
 
תודה לך עכשיו כבר יותר ברור

אם אין לך כוונה לשוב אל ההומיאופתית והגעת להנה אז , כן בוודאי שניתן להמשיך אפילו כדאי. הגיל יעשה את שלו, זו תפיסת עולם לכאן או לשם. הכיוון הוא הומיאופתיה קלאסית, והכיוון הכללי יתברר בעת שמיעת כל הפרטים. השאלה שהכי קשה לכל אדם שעוסק ברפואה, בעיקר אם יש בו הגינות, היא מתי וכמה זמן זה יקח. והתשובה בד"כ מגיעה מאליה למי שכבר התחיל. אלישוע.
 
לדעתי הומאופתיה היא דרך חיים

ולא חד פעמית אלא אחרי שמרגישים כבר בריאים להמשיך להגיע לפגישה פעם בכמה חודשים כמו שדיאטה לא מפסיקים וכמו חיים ספורטיבים לא מפסיקים וכמו שהולכים להסתפר כל כמה זמן וכמו שעושים בדיקות דם פעם בשנה ובדיקה אצל הרופא שיניים פעם בשנה ושיננית פעם בשנה ויוצאים לחופשה פעם או יותר בשנה ועוד ועוד אני אצל ההומאופתית שלי בערך 3 שנים וההומאופתית שלי עצמה אצל הומאופתית אחרת כבר הרבה שנים לאט לאט זה נעשה פשוט יותר
 
ממש לא ברור לי

רויטל, את אומרת שאת כבר בטיפול 3 שנים, כל פעם את מקבלת את אותה הרמדי? אלישוע, אנא הסבר תודה
 
יש פציאנטים שנמצאים איתי בקשר מעל

10 שנים. למה הכוונה, הם מרימים טלפון כל חצי שנה - 5 שנים. פתאום משהו מתעורר אצלם והם נזכרים שבקשתי מהם לשוב אלי בבוא העת. כששאלו מתי תהיה העת עניתי אתם תדעו. זה לא מתמטיקה. כמובן שבשבועות ובחודשים הסמוכים לתחילת התהליך הקשר הדוק יותר. אחת ל -1-3 חודשים. אין טעם לפגישה טיפולית לפני כן ( פרט למקרים יוצאי דופן ). צריך את המרחק כדי להבחין בשינויים. כשרוצים לראות את התמונה כולה צריך להתרחק מספר צעדים לאחור. אחר כך המרחק שבין הפגישות הולך וגדל באופן טבעי. רוב הקשר מתנהל באמצעות טלפון או כמו כאן. בתיבת המסרים האישיים. לא בכל פעם מחליפים רמדי. רק אם המצב דורש זאת. אם עוזה רושם שמשהו בתמונה השתנה או שמתאים לתרופה אחרת מחליפים. תהליך ההבראה משול לנסיעה באוטובוס. יש נקודת יציאה למסע. מעת לעת צריך לתדלק, לעצור למנוחה, להחליף קו נסיעה... הכל על פי מה שעולה ועל פי הבנתו של ההומיאופת. יש כללים ברורים בנוגע לכך. פעמים רבות בוער למטופל. הוא רוצה עוד מנה, או שרוצה שאשנה את התרופה. וזה אינו פועל כך. כל דבר בעיתו.
 
למעלה