בני בני ילד רע - שירי ילדים

Yarik N

New member
לשפן יש בית

ולצערי יש המון כאלה, יש לי בן בן שנתיים וקצת וכל פעם אני מופתע מחדש מכמות השוביניזים שהוא מקבל מסיפורים ושירים בלבד. הלהיט בבית היום הוא ל"שפן יש בית" שימו לב: לשפן יש בית בין עצי הזית תחת כרוב מאוד מתוק בית לו ירוק ירוק. (עד כאן הכל בסדר? ברור של מי הבית? יופי, של השפן) ובבית עליה בה תגור יפהפיה בה תגור עימו תמיד זאת הגברת שפנפנית. (ובתוך הבית יש לו עליה, בוידעם כזה, שם הוא מחזיק יפהפיה (אין לה כישורים מיוחדים מלבד העובדה שהיא יפהפיה) היא תמיד גרה איתו... וכינויה שפנפנית. היא שפן (לא שפנפן) והיא שפנפנית , למה?) והזוועה השוביניסטית ממשיכה: שפנפנית היא אשת חייל, כל היום וכל הליל תרקד עם הבנים - עם עשרת שפנפנים. עכשיו אימרו לי ילדים: למי יש בית לגברים או נשים? איפה מחזיקים אשה? איך היא צריכה להראות? איך נקרא לה? ומה היא אמורה לעשות עבורינו? יופי! למדנו.

Yarik N

New member
מיכאל, או החיים עצמם וההתמודדות

חיכיתי חיכיתי בכיתי בכיתי ומי לא בא? מיכאל. והוא הבטיח פעמיים שיבוא אחר הצהריים ומי לא בא? מיכאל. שמלה לבשתי יפה מאוד וסינר בו רקום אפרוח ורוד. ומי לא בא? מיכאל. ....ובחלון ישבתי והקשבתי וחשבתי- מיכאל. (והנה ההתמודדות:) מחר אלך השכם בבוקר אל הגן ואשב לי ואבכה לי כל הזמן. מיכאל.

דיאנה1

New member
כל הכבוד על המודעות! ומה עם כל

סיפורי האגדות על הנסיכה חסרת האונים שמחכה לנסיך שיציל אותה? לפחות בעיבוד החדש של שלגיה קצת שינו את העניינים. לא היתה לי סבלנות לראות את הקלטת כולה, לאכזבתה הרבה של בתי, אבל נראה לי שיש שם קצת איזון בין שלגיה והנסיך שלה, לפי מה שהבנתי מהסוף. הוא לא ממש הציל אותה, וגם היא הצילה אותו במובן כלשהו (מי ראתה את ההצגה כולה ותוכל להסביר מה קרה שם בדיוק?) אבל הסוף - הסוף הוא כמובן הפרס של נסיכה טובה - חתונה עם הנסיך.

Yarik N

New member
נו וודאי ובעיקר באגדות רואים את זה

תמיד תמיד תמיד, הנסיכה היא אומללה, הנסיך בה ומציל אותה (כשהיא צורחת בזרועותיו של הרע) הנסיך הורג ומחסל ואז מנגב בנון שרלנטיות את הדם מידיו ולוקח אותה בזרועותיו, קצת נרגשת קצת בהלם מההתקפה שעברה אבל אסירת תודה. והפרס, כמו שאמרת נשיקה מדהימה מהנסיך שמעיר אותה ונושא אותה לאישה.

לאה_מ

New member
אז אני ממליצה לך על הספר

"הנסיכה חוכמולוגה" מאת בבט קול. סיפור נהדר על נסיכה שיכולה הכל בעצמה.

ומה לגבי השיר הכי מוכר בעולם?

נומי, נומי ילדתי אבא הלך לעבודה ישוב עם צאת הלבנה יביא לך מתנה אבא הלך אל הכרמים ישוב עם צאת הכוכבים יביא לך ענבים ----------------------- איפה אמא בתמונה, היא אפילו לא מוזכרת כאן, אבא הוא המפרנס, אבא יוצא מהבית מצאת החמה עד צאת הנשמה ומביא אוכל ומתנות...

דיאנה1

New member
מה זאת אומרת, אמא שרה את השיר ../images/Emo13.gif

ואיפה הימים שאבא היה בא הביתה עם צאת הכוכבים...

Yarik N

New member
השיר הכי מוכר בעולם

1. למה האבא כל יום לא בבית? 2. יביא לך מתנה? (אם המצב כ"כ קשה בבית שאבא צריך לשוב עם צאת הכוכבים למה הם קונים מתנות כל הזמן לילדה?) 3. ילך אל הכרמים? (אני מניח שהם לא גרים בגוש דן...) אבל.. השיר הכי מוכר הוא גם השיר שהכי קל לשנות לו את המילים.

ומה לגבי השיר הכי מוכר בעולם?

נומי, נומי ילדתי אבא הלך לעבודה ישוב עם צאת הלבנה יביא לך מתנה אבא הלך אל הכרמים ישוב עם צאת הכוכבים יביא לך ענבים ----------------------- איפה אמא בתמונה, היא אפילו לא מוזכרת כאן, אבא הוא המפרנס, אבא יוצא מהבית מצאת החמה עד צאת הנשמה ומביא אוכל ומתנות...

Ludwig

New member
לא צריך להגזים...

אם תנסה להפוך את דמות הבת והבן לא תקבל משהו מוזר אלא משהו טבעי כמו המקור. גם בנים אוהבים לפעמים להתלבש יפה לקראת פגישה עם מישהו שהם אוהבים ומאוכזבים אם לא יצאה לפועל, בדיוק כפי שמתואר בשיר המקורי. אבל אני מסכים שיש המון שירים וסיפורים שוביניסטיים באופן נורא שלא הייתי מקריא לילדים קטנים או אפילו גדולים לפני שיפתחו יכולת ביקורתית...

ronnieyuval

New member
That is (or used to be) my favorite

And I didn´t even know the last stanza of the house, only the first two... And looking at it from the Shafan´s point of view - the poor thing, his wife goes with 10 other guys while he is stuck in the house... and to that we will call "eshet hail"... didn´t help putting her in the attic, huh??...

Yarik N

New member
what are you talking about?

its his kids, she is not running around with 10 other guys.

ronnieyuval

New member
Oh, now I see... ../images/Emo9.gif

We can write a thesis on this song already from all the interpretations...

Yarik N

New member
עיינתי שוב בשיר ולא ברור בכלל

אם השפנפנים הם הגורים שלה.... הם הגורים שלו זה בטוח.... "שפנפני, שפנפני, מה יפה רוקדים בני..." אולי הוא פשוט לקח לו שפנפנה יפהפיה, סגר אותה בעליית הגג והיא מטפלת בעשרת השפנפנים שלו... סתאאם.... הם זוג נשוי (לא בטוח לגבי האושר)

תפוח עץ

New member
רגע רגע רגע

ומה אם השיר על הפילפילון שלא ידע לדרוך עד ש בא הביתה אבא פיל פילפילון נבהל מאוד ומיד התחיל לצעוד ממש נבהלתי ששמתי את ציפי שביט שרה את זה. והחמור הקטן שהלך אל הגן וטעם את המקל של הגנן על גבו הקטן ויונתן הקטן שנפל מהעץ ואת עונשו קיבל והתיש הקטן (יש לנו תיש, לתיש יש זקן ... במקל בסרגל מה שבא ליד ...) ובקשר לנומי נומי. המנגינה מאוד מרגיעה אז אני שרה ליונתן אותה בלילה רק בזמזום ללא מילים (ז"א נומה נומה בן יקר, נומה נומה נום ... והשאר זמזום)

Yarik N

New member
ובקשר לפיל היה פה מי שניסח

" והסוף שמחה וגיל בא הביתה אבא פיל פילפלון שמח מאוד ומיד התחיל לצעוד" נהדר נכון? הלוואי ויכולתי לזכור מי המשורר המתקן ולתת קרדיט (אבל זה כבר טוב שאני לא לוקח את הקרדיט לעצמי, נכון?) (טוב, נו, זה רק בגלל שאני יודע שהיו תופסים אותי....)

למעלה