לא חייבים להיות לבד
אדם חברותי לרוב יכול למצוא לעצמו חברה גם מחוץ למעגל המשפחתי. אם אותה שכנה כל כך בודדה, כנראה שהיא לא השכילה לטפח לעצמה קשרים חברתיים במהלך חייה, או לא הבינה שחשוב לשמור עליהם, ואולי היא פשוט בנאדם לא הכי נעים או חברותי, ולכן אנשים התרחקו ממנה. יכול להיות כמובן שיש לזה סיבה אחרת, אני לא רוצה סתם להשמיץ מישהי שאני לא מכירה. אבל מי שרוצה תמיד יכול למצוא לעצמו חברים בכל מיני מסגרות, לצאת מהבית ולהכיר (כן, גם אנשים מבוגרים. יש חוגים למבוגרים, מועדונים, מסגרות לימוד והעשרה, וכולי. ובימינו אפשר למצוא אנשים דומים לך אפילו לפני שיצאת מהבית - תודה לאל שאנו בעידן האינטרנט
) להיות בודד זה לא בהכרח גורל משמיים. לעומת זאת, מי שחברתו אינו נעימה - עלול להשאר לבד גם אם יש לו משפחה. ויש רבים כאלה. אני אישית מכירה מקרה של קשיש שהתגרש מזמן ויש לו שלושה ילדים ואף אחד מהם לא בקשר איתו, כי הוא בנאדם מאוד קשה. לאחרונה הוא נפל בביתו ושכב יום שלם על הריצפה עד שמצאו אותו, אח"כ נלקח לבי"ח ועכשיו הוא בבית הבראה, ואף אחד מילדיו או נכדיו לא ביקר אותו אפילו פעם אחת ולא מתעניין בשלומו! היחידה שדואגת לו היא הבת של אחייניתו, וגם היא לא סובלת אותו ועושה את זה בעיקר בתקווה שתזכה בירושה שלו. אני לא מזלזלת בטיעון שלך, אני גם חושבת שחוסר משפחה זה מחיר לא קל של ההחלטה לא ללדת. אבל רק ללמדך - להיות בודד או לא, זה לפעמים יותר עניין של אישיות מאשר עניין של משפחה.