בנק הפועלים עושים בעיות בגלל W9

זה אכן בגלל אמריקאים, ואכן אינטרפרטציה

כתבתי על זה פעם פה למישהו אחר עם שאלה דומה. מדובר בחוקי FATCA.

שמעתי כבר את הסיפורים האלה על בנק הפועלים. אני לא יודע אם יש להם זכות חוקית לחסום לכם גישה לחשבונות הבנק שלכם, לדעתי אין להם שום זכות שכזאת, אתם אזרחי מדינת ישראל ואת הצרות של הבנק עם האמריקאים שיפתרו שלא על גבכם.

עם זאת - מה הבעיה לתת להם את הטופס W9? אם את מתעקשת שלא לתת להם - למה אמרת להם שאת בעלת גרין קארד או בכלל בארה"ב? אם זה קריטי, כדאי להתיעץ עם עו"ד בישראל לגבי המצב החוקי ואיך גורמים לבנק לרדת מהעץ מבלי הטופס, אם זה לא בעיה - אז תני להם את הטופס וזהו.

mika84

New member
אני לא אמרתי להם כלום

אמא שלי אמרה להם. ממה שהבנתי ממנה היא אמרה כי שאלו אותה. האם למילוי W9 יהיה השלכות על מעמדי מול רשויות המס בארה"ב? האם זה אומר שאקבל 1099 בסוף השנה מבנק הפועלים?
אני חוששת למלא W9 מולם מכמה סיבות: ראשית כי אז אני צריכה לתת להם SSN. הם ישראלים ולא מודעים לכך שצריך לשמור על המספר הזה. ודבר שני, אני חוששת שאולי הם ידווחו אמנם לרשיוית המס האמריקאים אבל לא יתנו לי את הטפסים הנדרשים כדי שאני אדווח בסוף השנה (או שיקשו בקבלת הטפסים הנ"ל- כאמור טופס 1099) ואז אני אהיה בבעיה כי יהיו פאקים בדיווח.
וחוצמיזה, צילום של הגרין קארד שלי אני ממש ממש לא רוצה לתת להם. לא סומכת עליהם, מפחדת מגניבות זהות וזיופים.
בקיצור, לא רוצה לתת להם אינפורמציה שלא צריך, כי אני (א) מפחדת שהם לא ידעו להגן על האינפורמציה שאני נותנת ו(ב) מקבלת את הרושם שהם לא יודעים מה הם עושים. מעדיפה שלא ידווחו ואני אדווח לבד לרשיות המס בארה"ב בסוף השנה מאשר שהם ידווחו אבל ידווחו לא נכון.
הפקידים שאמא שלי דיברה איתם הם פקידים פשוטים בבנק שלא מכירים ולא מבינים ולא יודעים. לא סומכת.
בסה"כ אני רוצה להוציא את הכסף משם, זה הכל.
יש אולי פרטים של עו"ד או רו"ח? והערכה של יעוץ כזה יעלה?

אני מסכים איתך לגבי החשש לגניבת זהות

גם אני לא הייתי סומך על הבנקים בישראל, הם יתייחסו לSSN כאל מספר זהות, ולמרות חובותם לשמור על הדברים כמו שצריך, זה לא מושרש מספיק בתרבות הישראלית ויכול להיות שהמידע יזלוג לאן שלא צריך.

לגבי פאקים בדיווח - לא נורא. את צריכה לדווח על הדברים כפי שהם, ואם תהיה אי התאמה בין מה שהפועלים דיווח לבין מה שאת דיווחת, צריך שיהיה לך תיעוד להראות שמה שדיווחת זה הנכון. כל עוד את שומרת את דפי החשבון ואישורי יתרות, לא רואה סיבה לדאגה. לא הייתי בונה על 1099 מהם בכלל.

אני מצטרף להמלצה לסגור שם את החשבון, אני בספק אם יש להם זכות כלשהי לסרב לתת לך את הכסף שלך. על הרווחים מקסימום שהם יכולים זה לנכות מס במקור, ואת תזדכי על זה אחרי זה מול מס הכנסה. אם יש לך עורך דין במשפחה או בין החברים - אולי כדאי שישלח להם איזה מכתב רשמי לנער אותם קצת, ההמלצה להתלונן בבנק ישראל גם טובה (אם כי לוקח להם הרבה חודשים לטפל בתלונות, מנסיון). במקרה קיצוני - כמובן להתיעץ עם עורך דין על כל דבר שעושים. לצערי לא יכול לעזור לך עם המלצה או הערכות מחיר של עורכי דין בארץ, היחיד שאני מכיר הוא עו"ד נדל"ן, וגם איתו לא יצא לי לדבר כבר כמה שנים...

ilanvag

New member
לא ברור לי משהו - על איזה דיווח אתם מדברים?

האם מדובר על FBAR?

כי בכל הקשור להעברת כספים לארה"ב או לקבלת מתנה מבן-משפחה בישראל - זה הרי לא חייב בדיווח בדוח השנתי, ואין על זה מס...

לא FBAR, אלא FATCA

אוסף חוקים חדשים שהתקבלו אי שם ב2010/2011 ומתחילים להכנס לתוקף החל מהשנה.

מדובר בסט חוקים דרקוניים במיוחד שמכוון בעיקר כלפי מוסדות פיננסיים זרים ודורש מהם דיווח מיוחד על חשבונות של אמריקאים כתנאי לאי מניעת פעילות בשוק האמריקאי.

החוקים האלה עשו הרבה רעש, ועושים הרבה בעיות לאמריקאים מחוץ לארה"ב, כי הרבה חברות במקום לעמוד בנטל הדיווח (שלעתים סותר חוקי פרטיות מקומיים) מעדיפים פשוט לוותר על הלקוחות/עובדים/משקיעים האמריקאים.

לגבי העברות ומתנות - זה דווקא כן מחוייב בדיווח, וזה לא קשור לנושא המדובר. תלוי בזהות נותן המתנה וגודל המתנה, יכול להיות שיש צורך בדיווח.

mika84

New member
מדובר בהעברה מחשבון בנק שלי בישראל

לחשבון בנק שלי בארה"ב. בסה"כ לרוע המזל יש לי חשבון בבנק הפועלים בארץ. לפני שנסעתי סידרתי לאמא יפוי כוח בחשבון הזה, כך שתוכל לנהל את הכסף. זה היה לפני 4 שנים וכשנסעתי הייתי בכלל על ויזת סטודנט. עכשיו המצב הוא שונה- גם מבחינת חוקים שהשתנו וגם מבחינת שינוי במעמדי ההגירתי (כעת אני תושבת קבע בארה"ב, או בלשון העם בעלת גרין קארד).
אני בסה"כ הייתי שמחה להפטר מהחשבון בנק הישראלי שלי מכיוון שהוא כרוך ביותר התעסקות מאשר תועלת. אין לי גישה אליו מפה, אין לי גישה לכסף, מקבלת חרא של ריבית לעומת מה שאקבל בחשבון סייבינגס בארה"ב ועוד עולה לי כסף (דמי ניהול חשבון), דבר שהחשבון שלי בארה"ב פטור ממנו. אז אני רוצה דבר מאוד פשוט: כרגע להעביר את מרבית מה שיש בחשבון הזה לארה"ב, וכשיתאפשר לי לסגור אותו לגמרי. ועל זה כל הבעיות...

ilanvag

New member
אני מעביר כסף מהחשבון שלי בישראל לחשבון

בארה"ב, או שההורים שלי נותנים לי מתנה.

אף צד אינו אזרח אמריקני.

לפי מה שהבנתי עד כה, זה אינו מחויב בדיווח ל-IRS; ובכל מקרה, חובת הדיווח היא על נותן המתנה, ואם הוא אזרח אמריקני אז יש מגבלות ומסים שצריך לשלם מעבר לגובה מתנה מסוים. אבל אם אף צד אינו אזרח אמריקני, יש חובת דיווח כלשהי - בין אם בדוח השנתי או בדרך אחרת?

אז זהו שלא

במידה ונותן המתנה לא כפוף לחוקי המס האמריקאיים, הוא גם מן הסתם לא מחוייב בשום דיווח. אם ההורים שלך לא אזרחים, לא בעלי גרין קארד, ולא חיים בארה"ב - למה שידווחו לארה"ב משהו? אין סיבה.

אבל אתה, שכן כפוף לחוקי המס האמריקאיים, כן צריך לדווח. לא צריך להיות אזרח, . כמובן, בתלות בסכומים ומקור המתנה. על ההעברות מחשבון שלך בארץ לחשבון שלך בארה"ב ברור שאין מה לדווח (פרט לטפסים הקשורים להלבנת הון, בד"כ בהעברות מישראל ממלאים אותם בצד השולח, אם בכלל). לגבי המתנות מההורים או כל גורם אחר - כן צריך לדווח, בטופס מיוחד שנועד לכך: טופס 3520.

לפרטים נוספים קרא פה:

http://www.irs.gov/businesses/article/0,,id=200722,00.html

או דבר עם יועץ המס שלך.

mika84

New member
מדובר בסכומים נורא גבוהים

100,000$ זה מלא כסף. הסכום המדובר (אמנם לא מתנה) שיש לי בחשבון בארץ ושאני רוצה להעביר הוא פחות מזה. הרבה פחות.

אילן ואנוכי שוב מפליגים למחוזות off-topic

זה לא רלוונטי עבורך כי את מעבירה את הכסף שלך. כמו שאמרתי במקרה הזה הדיווח היחיד, אם בכלל, הוא בנושא מניעת הלבנת הון. בטח ובטח שאין שום מס.

זה אכן סף גבוה למדי (עבור אנשים פרטיים), אבל זה בהחלט משהו שצריך לזכור. לעתים אנשים מקבלים מתנות מהמשפחה כעזרה להקמת העסק או קניית בית, ואז הסכומים האלה בהחלט יכולים להיות רלוונטיים.

ilanvag

New member
אחל'ה - אז ההורים שלי הם לא "קורפוריישן",

ולכן לצורך העניין אני לא צריך לדווח על שום דבר שהוא מתחת ל-100 אלף דולר. ומכיוון שהמתנות אפילו לא מתקרבות לסכומים הללו, אז אני בסדר בלי דיווח.

וכן, כמובן שאתייעץ על כך עם יועצת המס שלי.

ומה לעשות שאני מחבב ענייני מסים, ולכן גולש מדי פעם לכל מיני מחוזות...

Pashakym

New member
טוב זה לא מפתיע

אני יכול להוסיף סיפור שלי....
לפי 3 שנים השיא של היסטריה הכללית, כאשר כול יום היו בחדשות דיווחים על סגירות בנקים בארה"ב במקומות הכי נידחים.
ניסינו להפקיד צק מבנק אמריקאי. הם היו בפשוט בהיסטריה ופחדו מזה כאילו באתי לשדוד אותם.
עשו הכול כדי לא לקבל את הצ'ק.
סגרתי חשבון שם וזהו, הלכתי לבנק אחר.

mika84

New member
אמא שלי דיברה עם רו"ח

ועם עורכת דין. הם אמרו לה שזו המחלקה המשפטית של בנק הפועלים שעושה את הבעיות האלה. חוקי FATCA יכנסו בתוקף רק ב 2013, אבל הבנק נערך עכשיו. האנשים שהיא דיברה איתם לא רוצו לעזור לנו לטפל בתיק.
שלחו לי את מה שרצו שאמלא, זה לא רק W9, זה גם טפסים של בנק הפועלים שבהם אני מצהירה ומתחייבת שאדווח על החשבון לרשיות ארה"ב. אני מאוד כועסת ולא רוצה לחתום להם על כלום. מה דעתכם?

eladts

New member
את צריכה עורך דין, לא רואה חשבון

מה שהם עושים זה פשוט גניבה.

mika84

New member
מאיפה אני משיגה עו"ד?

העו"ד שדיברנו איתו לא רצה להתעסק עם זה. בנק הפועלים הוא גוף חזק בישראל עם מחלקה משפטית גדולה. הכסף שלי לא כל כך הרבה ולכן עורכי דין לא רוצים להתעסק (הרבה מה להפסיד ומעט להרוויח). עצות שקיבלתי מבני משפחה הם לבלוע את העלבון, למלא את מה שרוצים ממני ולקוות שאז יתנו לי לסגור את החשבון.
לבד אני חושבת שלא יתייחסו אלי בכלל...

mika84

New member
אגב, זה מה שהם רוצים שאחתום עליו

זה פשוט חוצפה. בבנק בארה"ב הייתי צריכה למלא רק W9, לא הייתי צריכה עוד לחתום על התחייבויות!
אולי אני אוותר פשוט, לא אגע בחשבון הזה ושיבושם להם. שיחסמו את זה. זה 200 אלף שקל אבל היום גם אני וגם בעלי עובדים. נחקה שהחוק ישתנה ואז נסגור את החשבון בבנק הפועלים.
כי אני חוששת שגם אם אמלא את כל מה שהם רוצים הם ימצאו סיבה לא לתת לי להוציא את הכסף ולסגור את החשבון. אין עם מי לדבר שם, הפקידים בבנק לא יודעים, מבטיחים הבטחות ובסוף אומרים שאי אפשר.

LionInDesert

New member
את מתכננת ביקור לישראל בקרוב?

אני חושב שבביקור הבא שלך, אם את ממש מתעקשת לא לחתום על כלום, תסדרי את זה מול הסניף בעצמך.

mika84

New member
לא, לא מתכננת ביקור

לא הייתי בארץ כבר 4 שנים. תראה החשש שלי הוא לא רק דליפת זהות. הוא גם שגם אם אמציא להם את כל מה שהם רוצים הם ימצאו סיבה לא לתת לי לסגור את החשבון.

הם דורשים שתאשרי שאת יודעת את חובותייך

אין שם, פרט לסעיף 3, שום התחייבות למשהו שאת במילא כבר חייבת בו עכשיו לפי החוק האמריקאי. לגבי סעיף 3 - אין לי מושג למה הם חושבים שיש להם זכות לדרוש את מסמכי המס האישיים שלך. חובותייך בFBAR לא קשורים במאומה לחובותיהם בFATCA. אני הייתי מוחק אותו מהטופס ומוסר להם טופס חתום עם הסעיף הזה מחוק. עיקר הטופס זה להסיר מהם אחריות, כי למעשה FATCA דורשים מהם לעבור על החוק הישראלי.

לגבי הטירטור - שמעי, זאת סחיטה לכל דבר ועניין, ולא נראה לי שיש להם שום סמכות חוקית לעשות זאת. מה יש לך לעשות נגד זה? כנראה שכלום. אפשר לתבוע אותם בתביעות קטנות על כל ההוצאות שנגרמו לך (לך-תביא-תחתום-תשלח ועלות הכסף שאת מחכה לו בינתיים), אבל בשביל זה תצטרכי להגרר לישראל, שווה את זה? לא יודע.

mika84

New member
אני חושבת שבינתיים

אני לא אעשה כלום. זה מצב חדש והבנקים בפניקה ובמיוחד בנק הפועלים עכשיו משגע את כולם. אמתין כמה חודשים (בינתיים אם אסע לארץ אנסה לסגור את החשבון) ואולי אגיש תלונה למפקח על הבנקים (לא בטוח שיעזור אבל בטח לא יזיק). סביר להניח שמישהו עם יותר השפעה ממני עד אז יתפוס על בנק הפועלים קריזה והם ישנו את המדיניות.
אני לא רוצה לתת ssn כי אני לא יודעת למי הם מעבירים אותו. הם אומרים שרק לirs אבל אולי הם גם מעבירים למוסדות אחרים בארץ? ברגע שיש להם ssn כל ההיסטוריית אשראי שלי, כל דוחות המס שלי שהוגשו בארה"ב, הכל חסוף בפניהם. רק חסר לי שיעבירו את זה לביטוח לאומי או למס ההכנסה הישראלי, ואז אצטרך גם להתעסק איתם (לך תוכיח להם שאין לך אחות). זה לתת לכל הגופים האלה אינפורמציה אישית ופרטית על מגש של כסף. עדיף לי שיקפיאו לי את החשבון או שיסגרו אותו בכוח (וינקו 30% מס, שינקו). לתת לישראלים ssn נשמע לי כמו צרה צרורה ופתח לכאבי ראש בלתי פוסקים.

למעלה