בסופ"ש קראתי במוסף הארץ על החבר הראשון, הראשון שלי

יעיש התימני

Well-known member
עמית לוינסון, שהוקדש לו עמוד השער וכתבה ארוכה במוסף 'הארץ' היה החבר הרציני הראשון שהיה לי. יש לי זכרונות רבים ממנו, מהשנה שהיינו יחד, ואני ברחתי כי לא יכולתי לשאת את החיים שהוא הציע לי. הקדשתי לו פוסט בפורומים של גייז במרשתת.
"לוינסון מת לפני חודש. כמה מחבריו הוותיקים התבשרו על כך באקראי או באיחור ניכר, משום שלא פורסמה מודעת אבל על שמו ולא נערכה לו שבעה. הידידים הקרובים יותר דווקא גילו על כך בזמן, אך אחדים מהם החמיצו את הלווייתו. לדבריהם, קיבלו רושם שגוי שלפיו היא נקבעה ליום שני, ובהגיעם לבית העלמין גילו שנקבר כבר בראשון. מבחינתם, זהו עוד סמל לבידוד שאפף את לוינסון בסוף ימיו, והעיב אפילו על דרכו האחרונה. בין קומץ האנשים שכן הגיעו לחלוק ללוינסון כבוד אחרון ניכר המתח. פלד נשאה הספד שבו ביקשה את סליחתו. "סליחה, עמית, שלא הצלחנו להציל אותך", אמרה. "סליחה שבשנים האחרונות לא הצלחתי להמשיך להיות לצדך בעת הצורך, סליחה שלא הצלחתי לסייע לך לחזור לביתך, בעיר שבה הכרת כל פינה, העיר שבה חיית מרבית חייך"."
1742648137719.png סט שלם בבלוג שלי

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
עמית לוינסון, שהוקדש לו עמוד השער וכתבה ארוכה במוסף 'הארץ' היה החבר הרציני הראשון שהיה לי. יש לי זכרונות רבים ממנו, מהשנה שהיינו יחד, ואני ברחתי כי לא יכולתי לשאת את החיים שהוא הציע לי. הקדשתי לו פוסט בפורומים של גייז במרשתת.
"לוינסון מת לפני חודש. כמה מחבריו הוותיקים התבשרו על כך באקראי או באיחור ניכר, משום שלא פורסמה מודעת אבל על שמו ולא נערכה לו שבעה. הידידים הקרובים יותר דווקא גילו על כך בזמן, אך אחדים מהם החמיצו את הלווייתו. לדבריהם, קיבלו רושם שגוי שלפיו היא נקבעה ליום שני, ובהגיעם לבית העלמין גילו שנקבר כבר בראשון. מבחינתם, זהו עוד סמל לבידוד שאפף את לוינסון בסוף ימיו, והעיב אפילו על דרכו האחרונה. בין קומץ האנשים שכן הגיעו לחלוק ללוינסון כבוד אחרון ניכר המתח. פלד נשאה הספד שבו ביקשה את סליחתו. "סליחה, עמית, שלא הצלחנו להציל אותך", אמרה. "סליחה שבשנים האחרונות לא הצלחתי להמשיך להיות לצדך בעת הצורך, סליחה שלא הצלחתי לסייע לך לחזור לביתך, בעיר שבה הכרת כל פינה, העיר שבה חיית מרבית חייך"."
צפה בקובץ המצורף 125309 סט שלם בבלוג שלי
הנה עוד אחד שנפטר לא כל כך מזמן ולא נמצא פרסום למותו בזמן אמת.
אז לא ידעתי שנפטר... לא ידעתי שנקבר ובטח שלא הייתי נוסע לנחם (את מי)? בתזמון כה מוגבל כפי שהתפרסם במודעה.

קבצים מצורפים

• ae599470-3bf0-48d4-8336-d5b71d60e557.jpg
    ae599470-3bf0-48d4-8336-d5b71d60e557.jpg
    KB 129.2 · צפיות: 6

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הנה עוד אחד שנפטר לא כל כך מזמן ולא נמצא פרסום למותו בזמן אמת.
אז לא ידעתי שנפטר... לא ידעתי שנקבר ובטח שלא הייתי נוסע לנחם (את מי)? בתזמון כה מוגבל כפי שהתפרסם במודעה.
והנה שיחה שהייתה לי בווצאפ בנוגע לאותה פטירה...
[15:01, 16.3.2025] משה: תגיד לי בבקשה.. למה הייתי צריך לגלות בגוגל שיוסי נפטר? היה קשה כל כך להודיע לי על כך בזמן?
[15:11, 16.3.2025] ר.: ראשית אתה צודק. על הפטירה לא ידענו בזמן. יוסי ניתק קשרים טוטלי ולא רצה שיבקרו אותו כך שלא היינו בלוויה

דורון-55

Active member
עצוב מאוד
שבנאדם נפטר ואין מי שילווה אותו בדרכו האחרונה .
למעט משפחה מצומצמת .
לא אחת נתקלתי בדברים דומים
והלב נחמץ שאתה רואה לוויה וכמה אנשים בודדים
ואני שואל את עצמי הבנאדם חי 40-50 שנה איפה חברים ,
שכנים ,משפחה מורחבת .
יושבים שבעה ואין מנחמים קשה לקבל את זה .

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
עצוב מאוד
שבנאדם נפטר ואין מי שילווה אותו בדרכו האחרונה .
למעט משפחה מצומצמת .
לא אחת נתקלתי בדברים דומים
והלב נחמץ שאתה רואה לוויה וכמה אנשים בודדים
ואני שואל את עצמי הבנאדם חי 40-50 שנה איפה חברים ,
שכנים ,משפחה מורחבת .
יושבים שבעה ואין מנחמים קשה לקבל את זה .
לדעתי, במקרה שהצגתי, גם קרובי משפחה לא הגיעו ללוויה ואין לי כל מושג גם מי כן ישב עליו שבעה בזמנים המאד קצובים שנרשמו בהודעה. ככל הידוע לי, לאיש ההוא (שנפטר בגיל 86), נותר אח אחד, 2 אחיינים, מספר בני אחיינים, בן דוד ואלמן של בת דוד. אני, כבן דודו, כלל לא ידעתי בזמן אמת שהוא השיב את נשמתו לבורא. שינוח על משכבו בשלום אם אלה היו רצונותיו.

אישון34

Well-known member
אני לא מכיר את הסיפור, ולכן לא מתייחס אליו אישית.

רק רוצה לומר שהקסקס הוא מקום בעייתי.

לחיות על הקסקס, זה מורכב.

הכרתי לא מעט שהיו נסיכים לרגע.

תמיד צריך גם תוכנית יציאה.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________

אני אמור לייצג מחר בחור שחי את הקסקס, לפני שנים סיפר לי כמה הוא מאושר בחיים שיש לו - ושהוא לא היה רוצה לחזור לחיים של זמן עבר.

פעם הוא היה בעבודה נחשקת, אדם מובחר לחלוטין, אבל באמצע היה משבר, הוא החל לנהוג באופן שנועד להוביל לתאונה, להשתמש בסמים ועוד ועוד.

עכשיו הוא שבור מהאדם שהוא.

אחרי כלא ועוד כלא, תאונה קשה שרדפה תאונה קשה, סמים על סמים.

עכשיו זה רק לרצות שהכל יגמר. מנוצל, נפגע, מובס.

אישוניאיש.
לפעמים צריך להאחז בעבר - בשביל לחיות עתיד. לא להמציא עתיד על בסיסו של רגע.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
______________________________________________________________________________________________________________________________________________
אני אמור לייצג מחר בחור שחי את הקסקס, לפני שנים סיפר לי כמה הוא מאושר בחיים שיש לו - ושהוא לא היה רוצה לחזור לחיים של זמן עבר.
פעם הוא היה בעבודה נחשקת, אדם מובחר לחלוטין, אבל באמצע היה משבר, הוא החל לנהוג באופן שנועד להוביל לתאונה, להשתמש בסמים ועוד ועוד.

אישוניאיש.
איני יודע מה זה קסקס ולכל היותר אני מכיר את המילה קשקש. בכל מקרה, האיש שהזכרתי לא היה עבריין ולא נהג בפראות, שכן אפילו רישיון נהיגה לא היה לו... הוא היה פרופסור מוערך בפקולטה לערבית והוא היה מוכר גם בגין עבודות שיצר בחו"ל. בערוב ימיו הוא העדיף לחיות עם בן זוגו (לא מבני עמנו חלילה), סוג של חיי פרישות, כשהוא ניתק כל קשר עם בני משפחתו המועטים. אולי זה השתלם לערבי? לבונה עולם הפתרונים.

יעיש התימני

Well-known member
איני יודע מה זה קסקס ולכל היותר אני מכיר את המילה קשקש. בכל מקרה, האיש שהזכרתי לא היה עבריין ולא נהג בפראות, שכן אפילו רישיון נהיגה לא היה לו... הוא היה פרופסור מוערך בפקולטה לערבית והוא היה מוכר גם בגין עבודות שיצר בחו"ל. בערוב ימיו הוא העדיף לחיות עם בן זוגו (לא מבני עמנו חלילה), סוג של חיי פרישות, כשהוא ניתק כל קשר עם בני משפחתו המועטים. אולי זה השתלם לערבי? לבונה עולם הפתרונים.
יש בחירות כאלה
אני לא חושב שזו היתה הבחירה של עמית לו היה צלול לגמרי.
כך או אחרת
היתה לנו שנה פרועה יחד, מאוד פרועה. כלכך פרועה שברחתי. [סבלתי ממשבר אישית קשה מאוד ונסחפתי לתוך מציאות שכאילו "סיממה" את הכאב, אבל יש בפחד גם גורם מציל, והפחד היה גדול.]

mיטלמן

Well-known member

אישוניאיש.
לא מבינה כפל כפליים.
"אני אמור לייצג מחר בחור שחי את הקסקס"
חי את הקסקס? מה זה? דומה לחי על הקשקש?
וזה לא הכל.
פחות נורא בעיני הלוויה והשבעה,
מי בא לראותו בימיו או חודשיו האחרונים?
מי דאג מעבר לתשלום?
ואת מי באים לנחם?
זו אפילו חלא שאלה.

doriangray011

Well-known member
לא מבינה כפל כפליים.
וזה לא הכל.
מי דאג מעבר לתשלום?
ואת מי באים לנחם?
זו אפילו חלא שאלה.
דיון עצוב ועל מנת לשפר את האוירה ארשום לכם בדיחה שקשורה.
קריקטורה:אולם עמוס כסאות ריקים. בחזית ארון מתים ואשה שאומרת לחברתה ״אני לא מבינה. היו לו 5000 חברים בפייסבוק?״
אנו חיים בעולם מנוכר. בישראל אם יצאה השמועה גם רבבות יגיעו להלוויה (ראה מקרים של חילים בודדים) אך אם האדם שנפטר היה ערירי ובודד הוא ישאר כך גם במותו. זה לא משתנה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא מבינה כפל כפליים.
וזה לא הכל.
מי דאג מעבר לתשלום?
ואת מי באים לנחם?
זו אפילו חלא שאלה.
ואני שאלה: הבנאדם ביקש להתנתק. רק בנזוגו היה עמו והוא גם סינן עבורו שיחות טלפון שהגיעו אליו. לאיש לא היו קרובים רבים וגם הם לא ידעו מה קרה עמו בזמן אמת. אז? אולי מוטב היה אילו ביקש לשרוף את גופתו ולפזר את האפר על מדשאת אונ. ת"א. כך הוא היה מסייע לנו לשכוח לעד.

יעיש התימני

Well-known member
ואני שאלה: הבנאדם ביקש להתנתק. רק בנזוגו היה עמו והוא גם סינן עבורו שיחות טלפון שהגיעו אליו. לאיש לא היו קרובים רבים וגם הם לא ידעו מה קרה עמו בזמן אמת. אז? אולי מוטב היה אילו ביקש לשרוף את גופתו ולפזר את האפר על מדשאת אונ. ת"א. כך הוא היה מסייע לנו לשכוח לעד.
לו היה בדיעה צלולה, לדעתי היה עושה את זה, מתאים לו מאוד.

יעיש התימני

Well-known member
לדעתי הוא דווקא כן היה בדעה צלולה, אבל עם רעיונות מוזרים. ומעבר לזה... מה אתה יודע "מה מתאים לו" ומה לא?
איי, משה, איי
שנה תמימה עם אותו אדם מספיקה כדי להכיר לפחות תווים בולטים באופיו.
הוא לא היה בדיעה צלולה בנשות חייו האחרונות.

mיטלמן

Well-known member
מה שייך שריפת גופה לשיכחת המת?
מכירה, יודעת היכן פוזר האפר לבקשת ההולך למות, שום שכחה, ההפך, זיכרון עם שיתוף אחרים בכאב.
ומכירה גם כוונה והוראות לשריפה, מאחלת כמובן בריאות ואריכות ימים צלולים, אבל לשכוח או לזכור לפי צורת הקבורה והמצבה?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מה שייך שריפת גופה לשיכחת המת?
מכירה, יודעת היכן פוזר האפר לבקשת ההולך למות, שום שכחה, ההפך, זיכרון עם שיתוף אחרים בכאב.
ומכירה גם כוונה והוראות לשריפה, מאחלת כמובן בריאות ואריכות ימים צלולים, אבל לשכוח או לזכור לפי צורת הקבורה והמצבה?
טוב. לא אתווכח על זה. כי לדעתי, מי שחי בהתנכרות לבני משפחתו לאורך תקופה, בטח לא שאף שינציחו את זכרו.

mיטלמן

Well-known member
אתה מדבר על מקרה פרטי שממנו התחיל הדיון,
אני על מקרים אחרים שאני מכירה, ללא ניכור כלל.
ושם בסיפור על הבחור היפה, כתבה מאד ארוכה,
שלא מסבירה הרבה דברים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתה מדבר על מקרה פרטי שממנו התחיל הדיון,
אני על מקרים אחרים שאני מכירה, ללא ניכור כלל.
ושם בסיפור על הבחור היפה, כתבה מאד ארוכה,
שלא מסבירה הרבה דברים.
1. אני מדבר על אירוע פרטי, שכלל לא קשור לסיפור של יעיש ידידנו הטוב.
2. ברור שיש מקרים אחרים ללא ניכור. אנשים שסתם לא רוצים את כל הצרמוניה של טקס הקבורה וזכותם לכך.
3. את הכתבה הארוכה מעיתון הארץ איני יכול לקרוא, אבל זה גם לא ממש מרתק אותי לנסות. במידה שאת יכולה להעתיק? אודה לך.
4. לא תמיד אנו זקוקים להסברים של "מרבית הדברים". אבל ככה זה... לא הכל ברור וידוע ולא כל מה שידוע, ראוי שיסופר.

למעלה