בעבר שירות בצבא היה סמל סטטוס

לראשונה בתולדות הפורום

שאמנם אורח חייו קצר אך הוא צומח בקצב אקספוננציאלי, נפתח בו שרשור שלאו דווקא יהפוך לשרשור קללות בסופו של דבר. אז ח"ח. אני מאוד מסכימה איתך וגם עם אהוד ברק על מה שהוא כינה "העורף הפרוץ" (אם כי לא לגבי ה"מודל חיקוי" למיניהם. סתם שטויות במיץ חסרות כל משמעות וסיפורים שנופחו. למשל, מאיה בוסקילה. אתה מוכן להשבע שבגיל 18 היא שיקרה כשהצהירה שהיא לא נוסעת בשבת ושומרת כשרות? זמרת עם קול ולבוש פרובוקטיבי היא נהייתה רק בגיל 26...). היחס לאלה שמחרפים נפשם הוא מחפיר. למי שמסוגל לקרוא יותר מכותרת וישר לרוץ להתלהם ולקלל, גם כתבתי על זה פוסט. לגבי אלה שלא רוצים שהקריירה שלהם תפגע - אני מניחה שידוע לכל מה עושים בצבא הספורטאים והרקדנים והאמנים המצטיינים. אז למי שלא ידוע - אני אספר לכם. שום כלום בצבע חום. אבל לגמרי. אפילו מד"סים הם לא יכולים להיות כי יש תחרויות בחו"ל וזה אשכרה תפקיד שבחלק מהמקרים עושים בו משהו... למה לא לתת להם פטור וגמרנו? כאלה שאין להם מעמד מקביל, למרות שצריך היה להיות, הם אנשי מדע מצטיינים. אבל אותם הצבא מעדיף לנצל ולהחתים קבע תוך שימוש בטקטיקת הפחדה (שיהיה להם שיבוץ דפוק), כי הוא יכול. אז למה לא.

אני לא מדבר רק תופעת ההשתמטות

אני גם מדבר על זה שפעם צה"ל היה זוכה לקבל כמתנדבים את השמנת של המדינה, כלוחמים בסיירות המובחרות. היום אם תעבור בחטיבות החי"ר המובחרות, לא בהכרח תמצא את החבר'ה שהיו פעם. האבות של משפחות האליטה (כיביכול) מעדיפים שבניהם ישרתו ביחידות מחשבים ומודיעין. זה הרי לא מובן מאליו שהאנשים הטובים ביותר יתגייסו לשלדג, סיירת מטכ"ל ושייטת 13, ולמה שישרתו בשירות שיסכן את חייהם, ובעצם לא ירוויחו רווח אישי כמו מי ששירת ביחידת מחשבים ו"נחטף" להיי-טק? החברה הפכה להיות יותר חומרנית, האידיאולוגיה פחתה, והכסף נהיה חשוב יותר..באופן טבעי, עם התעשרות המדינה היא הפסיקה במדיניות סעד וקצבה, והפכה למדינת הקוויאר והב.מ.וו.. וגם הערכים של לשרת בצבא, וכמה שיותר קרבי פחתו מאוד. וזה הסכנה הכי גדולה לצה"ל, שלא לא יצליח לגייס לשורותיו כוח אדם איכותי לתפקידי הפיקוד והקצונה, שמי שיתאים לקצונה לא יירצה להיות קצין וכד' (למעשה זה תהליך שכבר מתרחש היום).

TNTal6

New member
מילים כדורבנות

פשוט הוצאת לי את המילים מהפה. ומאותה סיבה שאנשים מעדיפים לשרת ביחידות מחשבים ולאחר מכן "להחטף" להיי-טק למען רווחם האישי, נוצרת גם בעיית ההשתמטות- שהרי לאותם אנשים לא איכפת מהמדינה והחברה וחושבים על הרווח האישי שלהם.

vinney

Well-known member
אנשים ש"מעדיפים" לשרת ביחידות מחשבים

לא בוחרים בעצמם לשרת שם. צה"ל בוחר אותם|סדגשֿ|, ומחתים אותם שלוש שנים קבע, שלוש שנים בהם הם מקבלים בערך חמישית מהמשכורת שהיו מקבלים באזרחות באותה התקופה. הלוחם הדגול שכה תומך בך, בשלוש השנים האלה כבר יספיק לסיים תואר על חשבון המענק שלו, בזמן שה"משתמטים" האלה עדיין יהיו בצבא, יעשו יותר ממנו, וירוויחו פחות ממנו. עדיין אתה חושב הם חובים על הרוח האישי שלהם?

TNTal6

New member
אתה לא הבנת אותי

להיות ביחידת מחשבים בצבא מצידי זה אחלה כל עוד הם משרתים בצבא. זה עדיף מכלום. וכן, האנשים שהולכים לשם (ברור שלא כולם) חושבים על הרווח האישי שלהם. גם אמא שלי לא פעם אמרה לי "למה שלא תלך למודיעין, יחטפו אותך אחר כך בהייטק", וגם חברים שלי אומרים את זה ולא מעט הולכים לשם בשביל רווח אישי, אבל בכל זאת הם ממלאים את חובתם. רק רציתי להראות לך שהאנשים כבר לא חושבים לטובת החברה, אלא לטובתם קודם כל, גם אם הם ממלאים את החובה שלהם, אז האגואיזם של המשתמטים גרוע פי כמה.

vinney

Well-known member
וכשמייקל פה הולך לקרבי

רק כדי שאחרי זה הוא יתהדר שהוא קרבי וכל השאר ג'ובניקים וכולם עכשיו חייבים לו עד סוף ימיו, זה לא רווח אישי? כשסופרמן מציע לקנוס כל מי שלא הולך לצבא, אז האנשים ילכו לצבא לא בשביל רווח אישי (להמנע מהקנס)? איזה אגואיזם זה בלשבת ולעבוד תמורת שכר מינימום בעבודה שאחרים מקבלים עבורה פי 5 או 10? תגיד, אתה חושב שכולם מאזוכיסטים? או אתה חושב שכולם צריכים למות בשביל האידאל? כי בראשון אתה פשוט טועה, בשני אתה לא רק שטועה, אלא גם פאשיסט. תחליט מה אתה מעדיף.

TNTal6

New member
שוב פעם, התשובה שלי תהיה משהו שכבר אמרתי

סתכל על ההודעה האחרונה שלי. יש שם תשובה למה שאמרת עכשיו. אין לי כוח שוב להתווכח איתך.

vinney

Well-known member
התשובה שלך היא שמה שאתה חושב

שטוב לך - צריך להיות טוב לכולם, וזה לא נכון. כולם בסופו של דבר הולכים מתוך אגואיזם, גם פחד מכלא זה סוג של אגואיזם.

TNTal6

New member
זו לא התשובה שלי וחבל שהבנת אותה כך

התכוונתי שלהיות ביחידת מחשבים עדיף פי כמה וכמה ואין בכלל מה להשוות זאת להשתמטות מהצבא. ההודעה הזאת היא האחרונה שלי בדיון הזה. אתה יכול להגיב למטה לדיון שלי עם "יניבל1" כי אין לי כוונה לחזור על דברים שאני אומר.

בוודאי שהם חושבים על הרווח האישי שלהם

הם פשוט טועים

TNTal6

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

אבל עדיין יש כאן אנשים שמגנים על המשתמטים, במקום לגנות את התופעה. צריך להילחם בתופעה לפני שהיא מתחילה- והדרך לעשות זאת היא חינוך טוב ודאגה לחיילים.

למעלה