בעד ונגד אפידורל...

בעד ונגד אפידורל...

בהריון של שחר,היינו רמי ואני בקורס הכנה ללידה בתה"ש ושם הרצתה לנו איזו מנדולינה על כמה אפידורל מסוכן ומזיק וכמה נכון לוותר עליו. אנחנו, התמימים, החלטנו לדבוק בזה. בגדול- זה כמו לעשות סתימת שורש בלי הרדמה- רק הרבה יותר זמן...או...אולי תעלה בדעתכם השוואה יותר מזעזעת... לא ממש שמו לי אלקטרודות בשום מקום ובטח לא מסיכת גז צחוק (שזה נשמע משעשע למדי) אבל כן נתנו לי איזה טשטוש לאחר תחנונים מרובים. די ברור לי שאת טל אלד עם אפידורל (כי למרות שעברו כבר 10 שנים- אני זוכרת את הכאב והטראומה כאילו זה היה אתמול). מה דעתכם- אילו חסרונות יש לאפידורל ששווה לסבול ולוותר עליו?

אני דווקא רוצה לנסות בלי

אבל אמרתי למיילדת שמותר להציע לי אפידורל. אני לא רוצה להיות נעולה על אפשרות אחת ולא יודעת עד כמה אוכל לסבול את הכאבים. לפעמים אפידורל מעכב את הלידה ואני לא רוצה להגיע למצב של לידה מכשירנית או ניתוח רק בגלל שהיא לא מתפתחת. אני יודעת שזה לא תמיד נכון ולא בכל שלב אבל הייתי רוצה לאפשר ללידה להתקדם בלי להפריע. הייתי רוצה שתהיה לי אפשרות להיות ניידת עד כמה שניתן מה שלא תמיד אפשרי אם מקבלים אפידורל. לפעמים גם מאבדים את הניידות אחרי הלידה ליותר מידי זמן. אני רוצה שתהיה לי אפשרות להיות עם שיר בשעות שבהן היא במעקב שמקובל לעשות בתל השומר. מקווה לעמוד על הרגלים כמה שיותר מהר. ושוב עולה לי הפחד שבסוף יקרה משהו וזה יהיה ניתוח קיסרי... אני לא רוצה לחשוב על זה אבל לא מצליחה להתנתק...

מסכימה איתך../images/Emo127.gif

אני משכתי בלי אפידורל כמה שיכולתי ובאמת היה לי חופש תנועה ואז שכבר כאב לי ביקשתי אפידורל ובגלל שזו הייתה לידה פרטית לא הייתי צריכה להמתין הומלץ גם לתת לי אפידורל כי לעיתים אפידורל דווקא מזרז את הפתיחה. לגבי ניתוח קיסרי - אל תפחדי אם זה ייגמר בניתוח, זה לא סוף העולם ולפעמים מתאוששים מניתוח יותר מהר מאשר תפרים, תלמדי מהלקח שלי שלא הייתי מוכנה כלל וכלל לאפשרות של ניתוח וההלם שבו הייתי לאחר הניתוח היה החלק הכי קשה בכל הסיפור, תכונני לאפשרות הזאת ותסמכי על המיילדת שלך שהיא תנסה למנוע מצב זה כל עוד אפשר. והכי חשוב שיהיה המון בהצלחה, כי זה אוטוטו מתקרב!!! ותהנו היום במפגש, אני אראה אתכם כבר עם שיר!!!!!

ת ו ת

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

בקורס ההכנה ללידה שאני לקחתי היתה מדריכה שנטתה לכיוון הלידה הטבעית אבל לא פסלה שום דבר וכמובן שלא הפחידה, אלא ציינה את היתרונות והחסרונות של כל אמצעי אילחוש. את הפרק על האפידורל היא סיימה במשפט : "...ולמרות כל מה שאמרתי אני בטוחה שרובכם תקחו אפידורל". אני מאוד פחדתי מהאפידורל לאור כל תופעות הלוואי שיוחסו לו, ודחיתי את קבלתו כמה שיותר למרות שידעתי שבסוף כנראה אקח אותו, דבר שבדיעבד נראה לי כטעות חמורה כיוון שעד שביקשתי אותו כבר לא יכולתי לשכב בלי לזוז וכמעט שהמרדים לא הצליח לתת לי אותו. כשהמנה נגמרה ולא חידשו לי אותה ובעצם ילדתי בלי אפידורל כי הרגשתי את כל צירי הלחץ, אני כבר החלטתי שבפעם הבאה בעזרת השם אני מבקשת אפידורל בשנייה שאפשר (הרי לפני פתיחה מסויימת לא נותנים).

וואו, מאיפה להתחיל....../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif (ארוך)

אז אקדים ואומר שאני לא ממש נגד אפידורל אבל אני חושבת שהבחירה לקבל אפידורל היא החלטה שיש לקחת בהתאם לנסיבות כתלות במצב בו מצויים בעת הלידה. אני ילדתי בלי אפידורל
זכיתי בלידה מאוד קלה ומהירה (שעה ועשרים וחמש דקות) ולמרות ש"נישברתי" בשלב מסויים וכן ביקשתי אפידורל אז כשהמרדים נכנס כבר הייתי בפתיחה מלאה והתחלנו ללחוץ כך שכבר לא היה מקום לקבל אפידורל. אני אומרת נישברתי כי באתי מראש עם החלטה שאני לא מחליטה כן או לא ושההחלטה תתבצע בחדר הלידה כפי שארגיש. בחדר הלידה היה עלי לחץ הן של עצמי, הן של בעלי והן של המיילדת שקיבלה אותנו לחדר לידה (וששיבחה את דרך ההתמודדות שלנו עם הצירים) לנסות לעבור את הלידה בלי אפידורל וכך היה. למה לא אפידורל: (1) לאפידורל כמו שסיפרו לך אכן יש סכנות. יש להיות מודע להן ולמידת הסיכוי (סיכון) שהן עלולות לקרות ולקחת זאת בחשבון. (2) האפידורל ידוע בכך שלעיתים הוא עוצר את מהלך הלידה ומאריך את משכה. (3) הוא מוציא את השליטה מידי היולדת. מונע ממנה מלהתנועע דבר שעוזר להתגבר על הכאבים ועוזר ללידה להתקדם ולתינוק לרדת בצורה טובה ונכונה לתעלת הלידה בהתכוננו ליציאה. (4) מחקרים מראים כי בלידות בהן ניתן אפידורל יש הרבה יותר סיכוי ללידה מכשירנית (ואקום/מלקחיים) שיש בה סכנות וגם צורך (כמעט תמיד) בחתך גדול מאוד. (5) בד"כ בשלב צירי הלחץ והלחיצות אישה שקיבלה אפידורל מתקשה ללחוץ באופן נכון ואפקטיבי דבר שמביא לכך ששלב הלחיצות מתארך, מסכן את העובר ומעלה את הסיכוי ללידה מכשירנית. (6) מעבר לידה ללא אפידורל מאפשר לך לקום מהר מאוד לאחר הלידה ולהיות חופשית ולהתנועע ובעצם לתפקד כמעט כרגיל. (7) מתן אפידורל מחייב הכנסת קטטר לריקון השלפוחית. הכנסת קטטר היא בעלת סיכון די גבוה לדלקת. (8) ואני אצתת מדבריה של ענת2 מפורום אומנות הלידה: "בדרך שנשים יולדות היום על הגב, ובלי לזוז כל הלידה זה בלתי אפשרי ומאוד מאוד כואב ללדת בלי משככי כאבים. כי בלי תנועתיות של היולדת (מנסיון רב) אין אפשרות לעבור את הצירים בלי אפידורל. זה מאוד כואב. ברגע שהאישה נמצאת בתנועה כמו הליכה, נענועי אגן ועוד ועוד, הכאב הוא לא בלתי נסבל.והלידה מתקדמת יותר טוב ויותר בקלות. הצעקות שאת שומעת מיולדות אחרות. זה מאוד חשוב לקידום הלידה (כמו כן נשים מקיאות כשהלידה מתקדמת ממש) למרות שבחדרי לידה רופאים לא אוהבים שנשים צועקות והם לפעמים מגנים את זה. בכל אופן לידה בלי אפידורל כאשר האישה בתנועתיות מלאה, יש לה שליטה מלאה על הלידה שלה ועל התהליכים בלידה, היא מרגישה לבסוף סיפוק גדול יותר. מאשר אישה ששכבה כמו שק תפוחי אדמה כל הלידה ושהרופאים יעשו בה מה שהם רואים לנכון. אבל לא כל אישה מסוגלת ללידה פזיולוגית בימינו. משום שנשים לא רוצות להתחבר לגופן וזה חבל. לכן באופן עקרוני אני לא מתנגדת לאפידורל. זה מאוד אינדבדואלי לכל אחת. " למה כן אפידורל: (1) לעיתים הכאב משתק את היולדת והפחד הזה לא מאפשר ללידה להתקדם והיולדת נתקעת על פתיחה של 5-7 זמן רב מאוד. פעמים רבות לאחר מתן האפידורל (בשלב לא מוקדם מידי מבחינת הפתיחה) היולדת מסוגלת לשחרר את עצמה ופתאם הלידה מתחילה לרוץ. (2) כי יש נשים שפשוט לא מסוגלות או לא רוצות להתמודד עם כאב שכזה (והכאב הוא אכן אדיר!!!) ולכן אין מנוס מקבלת אפידורל. אני יכולה להגיד לך שאני שמחתי מאוד שהצלחתי לעבור את הלידה ללא אפידורל. הסיפוק שחשתי היה עצום!!! והעובדה שמיד כשהוציאו אותי מחדר לידה יכולתי לקום לבד(!) וללכת לשירותים היתה נהדרת. חשוב באם מתכננים לנסות ללדת בלי אפידורל לבוא מוכנים למעבר של לידה טבעית. לצערי בימינו זה לא דבר טריוויאלי כלל וכלל. חשוב לעבור קורס הכנה ללידה טוב (או הדרכה כזו או אחרת) שמלמדת אותך שיטות להתמודד עם הכאב: תנועה מתמדת, שינויי תנוחות, מסאג´ של בן-הזוג, מקלחת תוך כוון זרם מים חמים לאזור הכאב, נשימות נכונות, צעקות (ולא צרחות) אפקטיביות והוצאת קולות נמוכים. כל אלו ועוד יכולים לעזור לך ללדת לידה טבעית עם סיכוי להיות גם לידה בריאה יותר ומסוכנת פחות ליולדת ולעובר. מקווה שהצלחתי לומר את כל מה שחשבתי עליו בנושא ולא פיספסתי כלום! שיהיה בהצלחה לכולן ולידות קלות קלות
שירלי.

ענבל **

New member
לגבי האפידורל...

בלידה הראשונה (לפני 9 שנים) לא קיבלתי אפידורל, אז זה לא היה ממש מקובל, והיו בכך המון סיכונים שנבעו מחוסר מקצועיות של המרדימים בשיטה זו. בהחלט שרדתי את הלידה, אבל בניגוד למה בציינו הבנות, בהחלט לא יכולתי לקום וללכת לאחר הלידה. קיבלתי זריקת טישטוש והיא ממש נוראית, זהוא סם, שלא מחליש מעוצמת הכאב אלא מסיח את הדעת ממנו. אני זוכרת את הטראומה שלי מהלידה בתחושה של חוסר השליטה, אפילו את התינוק לא יכולתי להחזיק לאחר הלידה בגלל הטשטוש,בטח שלא לקום וללכת. לדעתי אפידורל בהחלט עדיף על טשטוש, לכן בלידה זו החלטתי לראות איך הלידה תתקדם ואז להחליט, מה שבטוח שזריקת טשטוש לא, בשום אופן.

אני גם נגד טשטוש כי זה באמת מוציא

את השליטה מידי היולדת וגם משפיע על העובר וגורם לו להיות גם כן "מטושטש". בנות, אני אמנם לא השתמשתי, אבל אולי כדאי להשתמש במכשיר טנס. יש שאומרות שהוא מאוד עוזר (האלקטרודות שדיברה עליהן גמני בעסק). שירלי.

בלי אפידורל אבל בתנאי..

קודם כל לקרוא את מה ששירלי כתבה, היא סכמה יפה את היתרונות והחסרונות. בנוסף יש כאן מדדים נוספים שהם המצב הפיסי והנפשי של היולדת. אני הגעתי ללידה אחרי שני לילות בן לא עצמתי כמעט עין כך שהייתי תשושה. לידה פעילה דורשת המון אנרגיה, וצריך להתכונן אליה כמו לריצת מרתון. האימונים כוללים שמירה על כושר גופני במהלך ההריון ושינת צהריים מששך החודש האחרון על מנת לא להגיע עייפים. כמו כן חשוב להגיע לבית החולים מאוחר ככל האפשר, כשמגיעים מוקדם מדי הזמן עובר יותר לאט, כל ציר מורגש בכל עוצמתו, בבית האוירה יותר רגועה,כי בבית החולים חיברו אותי למוניטור מה שהפריע לי להתנועע בחלק מהזמן. שיקול נוסף הוא מהן האלטרנטיבות לשיכוך כאבים, לנו הציעו את האלקטרודות (שאגב לא פועלות על כל אחת, אותי הן הצילו), אקיפנטורה שהמינוס הוא הגבלה בתנועה, אפשר לעשות את זה רק בשכיבה, מסג´ים והקפדה על נשימות. אני השתמשתיבחלק מהזמן במסיכת גז צחוק, היא עזרה לי בשלבים המוקדמים של הפתיחה עד 10 אצבעות אבל מרגע שלב הלחיצות התנתקתי ממנה כי רציתי להיות שם כשהלידה קורית, והירידה מהמיטה מקלה, את הכאבים ומזרימה אנרגיות חדשות לגוף. אני פחדתי מהאפידורל גם בגלל שיש סכנה שהמחט תחדור לתעלה של נוזל עמוד השדרה, ומאחר ועברתי ניקור מותני וסבלתי בעקבותיו כאבי תופת בראש במשך שבוע הפחד מכאב הראש עלה על זה של הכאבים. אגב לא יודעת אם משתמשים בארץ אבל יש משכך כאבים נוסף בשם PCB שהן 4 זריקות המוזרקות סביב לוגינה ומספיקות לשעתיים והם לא מפריעים לרפלקס הדחיפה כמו האפידורל.

אפידורל המצאת המאה!!!!

ואני לא מגזימה - כמי שהייתה לה לידה ארוכה ביותר עם פיטוצין בגלל ירידת מים, אני חייבת לומר שלא הרגשתי מאומה בגלל האפידורל ויש לזה משמעות כי הלידה נגמרה בניתוח קיסרי והייתי מאד מאד סובלת אם הייתי צריכה לכאוב 20 שעות ובסוף עוד לעבור ניתוח קיסרי. בחדר לידי ילדה חברתי הטובה ללא אפידורל, לא מבחירה אלא בגלל בעייה רפואית שלא אפשרה לה לקחת אפידורל, הצרחות שעלו מחדרה וההחלטה שלה ללדת בפעם הבאה בקיסרי עוד יותר משכנעים אותי שאם יש אפשרות לקחת משהו ש"גומר" עם הכאבים אז למה לא!!!!!!

יכלןה רק להוסיף שבתור מישהי

ש-11 שעות סבלה מצירים איומים של פעם בדקה -שתיים ולא נתנו לה אפידורל בגלל שהיתה פתיחה של 1.5 ס"מ שלא רצתה להתקדם , כך שהאפידורל ניתן רק בסוף, לפני הניתוח הקיסרי (שבוצע בגלל שהעובר היה במצוקה) - אני יכולה לתרום לדיון רק כמה מילים , אבל כל מילה בסלע (מחוייתי האישית): העובדה שלא נתנו לי אפידורל משולה בעיני לגסיסה שחוויתי כביכול. חשבתי שככה מתים , לא פחות. הטראומה היתה גדולה ולעולם לא תישכח. באחריות. בטוח שיש לידות קלות וטבעיות והכל - אבל אצל אחרות. לא היתה כזו אצלי. צריך להיות עם ראש פתוח ולא לוותר מראש על אפידורל. המשל של עקירה ללא הרדמה הוא הדבר הקרוב ביותר למציאות שחוויתי. עד כאן, וסליחה על הדרמטיות.

מיכל וענת - אני מסכימה עם שתיכן

מה שאמרתי הוא שאני רוצה לנסות לידה בלי אפידורל. לא התחייבתי על כלום ואפילו אמרתי למילדת שלי שמותר בהחלט להציע לי אפידורל כשהיא חושבת שהגיע הזמן. המדריכה של קורס הכנה ללידה (איילה הנערצת) אפילו שכנעה אותי שבמקרה של זרוז לא לנסות בכלל להתחכם ולוותר על האפידורל. חברה שלי שעברה לידה עם זרוז ובלי אפידורל גם חיזקה את הטענה הזאת כך שאני לא מתכוונת להיות גיבורה יותר מידי. מה שבטוח - לא ישמעו ממני בכניסה לחדר לידה "אפידורל ועכשיו!" חנה

בקיצור, ההחלטה של רובינו- לא להחליט

ותודה, ענתי, על האנלוגייה שחיפשתי- את צודקת, לא טיפול שורש בלי הרדמה אלא גסיסה איטית ורצופת סבל
ומעניין יהיה לעשות איזה סקרון קטן של מה אנחנו חושבות עכשיו ומה נספר שהיה בפועל, לאחר הלידות שלנו. מה שנכון- שלאחר הלידה הקודמת, ה-ללא אפידורל שלי, הרגשתי גיבורת המאה- אכן זה יוצר תחושת סיפוק עצומה. את עוברת את זה הכי קרוב שיש. רמי מתאר שהוריד ברקה כמעט פרץ לי החוצה מרב מאמץ...והפרצוף התעוות כמו באיזה סרט אימה...וככה גם הוא הבין מה שעובר עלי. מעניין שדווקא לא צעקתי, אבל לא בגלל שלא רציתי, זה פשוט בגלל שהציקו לי הצעקות מסביב של - "מה עשית לי"...!!! אז אני, כנראה, אגש ללידה הזו בראש פתוח לקבל אפידורל ברגע שהכאב הופך בלתי נסבל.

yaelhul

New member
את צוחקת עלינו שחר.. יש באמת נשים

שצועקות "מה עשית לי???" יעל

יעל, אצלינו זה יהיה

"פרופ´ פיש, מה עשית לי???????" את האיש אנחנו לא יכולות להאשים בשום דבר

../images/Emo6.gif גם אני חשבתי שאקלל את אילן ואת

פרופ´ רון-אל ואף הכנתי את אילן מראש לעניין. ובסוף לא
ים ולא
. לא קיללתי אף אחד
פשוט צעקתי וצעקתי (ותזכרו שצעקה שונה מצרחה ועוזרת להתמודד עם הכאב!). שירלי.

טילי2

New member
אני לא רואה שום חסרון באפידורל../images/Emo55.gif

ובדיוק כמו שאמרת, מי יעלה על דעתו לעקור שן בלי הרדמה, או לחילופין לעמוד ולכבס חיתולים ולא לחתל בחד פעמיים. חיינו הם יצירה של התפתחות המדע. די עם נזכור שנשים רבות במצבנו הגניקולוגי ובמצב הזרע של בעלינו, לא היו יכולות להביא ילדים לעולם ללא כל המניפולציות שעושים בנו. לכן יקירתי, את הרי זוכרת באופן טרי וברור את הכאב, אז למה? אני חסידה גדולה של האפידורל.

למעלה