בעד ונגד אפידורל...

"קידמה זה רע../images/Emo35.gif" (על משקל "שיגרה.."

מה שאני מנסה לאמר הוא שהקידמה המציאה לנו אכן המצאות נהדרות שמטרתן להקל על חיינו ולשפר את איכותם. א-ב-ל לא כל דבר ששייך לקידמה הוא טוב אבסולוטי. בכל המצאה כזו ישנם גם דברים רעים ואנחנו עוורים אם לא נתייחס אליהם. ואני אשתמש בדוגמת החיתולים שלך - נכון, המצאת החיתולים החד פעמיים מיטיבה עם איכות חיינו ומקלה עלינו מאוד עם זאת החיתולים הללו והחומרים מהם הם עשויים הם בלתי מתכלים והם נזק סביבתי עצום ובלתי ישוער. וכן, טילי, יש כאלה שבעיקבות דאגתם לסביבה לא רק שהעלו זאת על דעתם אלא אף חזרו להשתמש בחיתולי בד ומכבסים אותם. והם לא מטורפים בעיני. (ולכל אלו שיקפצו ויאמרו על נזק אבקות הכביסה לסביבה הרי שיש אבקות כביסה מיוחדות וידידותיות לסביבה אלא שהן יקרות מאוד ונמכרות בד"כ רק בבתי טבע ולכן רובינו לא מכירים אותן). יש עוד דוגמאו רבות איך הקידמה הביאה איתה גם דברים רעים אז אין דבר אחד שהוא טוב אבסולוטי או רע אבסולוטי וכך גם האפידורל
ואגב, למה אנחנו רואים בשנים האחרונות כל-כך הרבה ניתוחים קיסריים בכלל ובפורום בפרט
נראה לכן באמת שכולם מוצדקים? לי נראה שלא. וזה לא שאני לא מברכת על המצאת הניתוח הקייסרי כי הוא אכן עוזר ומציל תינוקות ואימהות רבות א-ב-ל כרגיל בכל דבר טוב שהקידמה הביאה לנו נעשה שימוש מוגזם...
ותחשבו על זה... שירלי.

טילי2

New member
ניתוח קיסרי זה לא המצאה מודרנית

אלא של העת העתיקה . הטענה שיוליוס קיסר נולד כך, למרות שיש טוענים שהניתוחים הקיסרים החלו בסוף ימי הבינים. חיזוק הגירסה שיוליוס קיסר הוא הניתוח קיסרי הראשון: הגמרא מביאה דיון איזה בכור אדם צריך לעשות לו טקס פדיון הבן. והפסיקה "שיוצא דופן" לא עושים לו את טקס פדיון הבן ולכן לא עשינו לבן שלנו טקס כזה, כי הוא נולד בניתוח קיסרי. חבר רופא בארה"ב (גניקולוג) טען שלמעלה מארבעים אחוז מהלידות שם מתבצעות בהליך ניתוחי. אומנם אם אלוהים היה רוצה שילדו בניתוח קיסרי הוא היה בורא נשים עם ריצרצ בבטן.נכון שנעשה בקידמה שימוש מוגזם, מה שלא פוסל אותו. מעגל החיים והתזונה בטבע הוא כזה שהאדם מתקיים מאכילת יצורים שיש להם חיים ג"כ וזיהום אויר וזיהום מקורות מים לא יפסקו עם נפסיק לחתל בחיתולי ניר. יש לקדמה דינמיקה משלה שגם חובבי הטבע וכל הירוקים לא יעזרו לה. ובהקשר לזה קראתי באיזה מקום שכאשר כתוב על פחית טונה שהיא נעשתה תוך כדי תהליך שידידותי לדולפינים, נשאלה השאלה למה אין תהליך שידידותי לטונה.

רק שבעת העתיקה בניתוחים הקיסריים

האמא היתה הולכת פייפן (כלומר הולכת לעולמה) והניתוח רק היה מציל את התינוק. למזלנו היום שניהם יוצאים שלמים ובריאים! ולגבי האפידורל, על מנת לסכם, לא פסלתי כי אם הצעתי לחשוב על העניין על היבטיו השונים ולבצע החלטה מושכלת בזמן הנכון. ושתהיה לכולן לידה קלה קלה והעיקר בריאה,
שירלי.

אז גלשנו לניתוח פילוסופי של החברה

המודרנית ותוצריה... בכלל- אנחנו חיים בתוך איזה סחף כבד של השתלשלות עניינים. קורים המון דברים ונורא מהר וקשה מאוד לעצור הכל ולעשות "עצור, הסתכל, תקן, פעל"... אני שואלת את עצמי הרבה פעמים בחיים- אם מה שקורה זה טוב או רע, מועיל או מזיק ואם לא היה יותר טוב בחברות הראשוניות יותר, כשהכל היה מאוד ברור, פשוט ונגיש. היום כל דבר מורכב וכל דבר נתון לפרשנות או מחלוקת. אז, מה לעשות, אנחנו חיים בתוך הקידמה הזאת, על הטוב והרע שבה ויש לנו כל הזמן צמתים (או צמתות) לבחירה.אם שירלי, למשל, מרגישה שנכון לה ללדת לידה טבעית ולגבור על זה- אני בטוחה שזו ההחלטה הכי נבונה בשבילה ואם אחרות מחליטות ללכת על אפידורל וההקלה שהוא מביא, למרות המודעות לסיכונים (הקלים) שבכך- אז -ויוה לדיוה. בכל מקרה- ממש תודה שעזרתן לי לעשות קצת סדר במוח דלית

אושרתת

New member
אמנם לא עברתי לידה רגילה, אבל

לדעתי אפידורל זה לא משהו שקובעים מראש אם מבקשים אותו או לא. כשמגיעה שעת הלידה אם אי אפשר לסבול את הכאבים, אז מבקשים לא? איך אפשר בדיוק לקבוע מראש את רמת הכאבים? לי קבעו מראש ניתוח קיסרי, רק שהיתה לי ירידת מים 5 ימים לפני התאריך המשוער. בחדר הניתוח אני זוכרת שהיו צריכים למצוא נוזל כלשהו כדי להזריק את האפידורל, ע"מ להרדים רק את חלק גופי התחתון. בערך 25 דקות המרדים רק דקר ודקר ודקר אותי בכל חלקי גבי עד שצעקתי עליו שאני לא מסוגלת יותר לסבול את הכאבים של המחטים,,מה גם שהצירים התחילו לעשות את שלהם וקפאתי מקור שם. בסופו של דבר עשו לי הרדמה מלאה אבל האמת,,,נראה לי שנרדמתי רק מהריח המסריח שהיה לעוזר של המרדים בבית השחי
לצערי זה הזכרון שלי מחדר הניתוח אבל לפתוח את העניים ולראות את אושר חבל"ז - פרחו להם כל הכאבים.

א י נ ס

New member
אושרת איזה תיאור פלסטי. גמני גמני

עברתי קיסרי, כי הגיע סוף 42, והגברת אפילו לא חלמה לצאת. חבל לי היום שבחרו בפתרון הקיסרי, כי יכלו לתת זירוז ולראות איך הוא יפעל. אבל הם בוחרים יותר מדי מהר בפתרון הקיסרי. נכון, כשרואים מה יצא משם, אז כל הכאבים, המכאובים, הפחדים והחרדות חולפים באחת.

אושרתת

New member
אם וכאשר אהיה שוב בהריון אבקש

ואני מקווה שזה אפשרי שוב קיסרי!!! אמנם ההחלמה היא קשה וכואבת מאוד אבלללל לא מסוגלת לחשוב אפילו על לידה רגילה פ-ח-ד מספיק לי מה שאני עוברת בטיפולים אין לי כח ללידות רגילות ומצדיעה לכל אחת שעוברת את זה ומצדיעה לחנה שאפילו לא רוצה אפידורל ובכלל גמני בעסק - איזה אומץ היה לה אני חלשלושית בעניינים האלו אין לי כח סבל

@ריטה

New member
גיסתי ילדה בלי אפידורל ובזמנו חשבתי

שהיא מאוד אמיצה, עד שהסתבר לי שיותר משהיא פחדה מהכאבים היא פחדה מהזריקה, אבל מי כמונו שנדקרו כבר בכל מקום אפשרי בגוף... לעומת זאת חברה אחרת שלי, שעברה 5!! לידות חלקן עם וחלקן בלי, ובאחת מהן הייתה צריכה להיות במאוזן חודש אחרי הלידה, אמרה שעדיין היה עדיף עם האפידורל. לדעתי גם עם כאבים וגם בלי, התינוק ייצא בסוף החוצה, והאושר יהיה אותו האושר. אז למה לסבול? ותופעות הלוואי, נקווה לטוב!!! אז שיהיו לידות קלות ומהירות.

כבר אמא

New member
אני ממליצה שלא להחליט עד לרגע עצמו

אני באופן אישי יצאתי בהכרזות בהריון הראשון נגד האפידורל - ושאני מסוגלת לעמוד בכאבים שהגוף שלי מייצר, וברגע האמת לא רק שלא עמדתי בקושי ישבתי
וכשהתחילו הצירים החזקים צרחתי על בעלי שיביאו מהר את המרדים! וכך עפו ההצהרות דרך החלון. ואיזו הקלה הרגשתי עם האפידורל שזה לא להאמין. אז כמו שאמרתי בהתחלה להחליט ברגע האמת.

א י נ ס

New member
אני אומרת שיש נשים מדהימות

כמו אחותי שילדה 10 ילדים. 9 - בלי אפידורל ורק ב-10 היא קיבלה אומץ ולקחה אפידורל. ואני שלא יודעת אפילו מה זה ציר כהלכתו, כי כמעט שלא היו לי כאלו לפני הניתוח - לא מבינה איך היא עשתה את זה.

למעלה