בעד/נגד

בעד/נגד../images/Emo88.gif../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

כדי להעיר קצת את הפורום
זה נורא פשוט
אני מעלה נושא מסוים. מישהו צריך להגיב לי בעד או נגד + נימוק ולהעלות נושא/סוגיה/שיטה/כלי עזר חדש. ואז מישהו אחר מגיב לו בעד או נגד + נימוק ונושא חדש, וככה הלאה. והנושא הוא: שחרור סוסים בלי מגינים שוטו!

יוצקי

New member
ואופסי.. גם את שכחתי... ../images/Emo9.gif

לפחות כשאני משחררת את הסוסים במרעה הם לא רצים או משו בצורה מוגזמת הם סתם רצים קצת או הולכים להם סתם ככה.. ואני לא חושבת שבשביל זה צריך לשים מגינים...

לודמיר

New member
נגד

קר בחורף, ולסוסים אין בגדים כמו שלנו או תנור בבית שיחמם אותנו, רק אם יש ימים חמים לשטוף. חבל שבגלל שאנחנו רוצים שהסוס יהיה נקי הוא יסבול, תאמינו לי שהאבק שישאר עליו מהברשה רגילה לא יהרוג אותו וזה לא ישנה לו.... רכיבה עם מושכות גרמניות לתלמידים בעלי פחות ניסיון

gili600

New member
זה תלוי

אם הילד סתם מתעצל לעבוד כמו שצריך לא צריך לתת לו מושכות גרמניות אבל אם באמת צריך אז כמובן שכן
איכוף סוסים בתא שלהם (גם בימים נעימים)

2eye

New member
למה לא?

אפשר בפים אפשר בחוץ, זה לא באמת משנה. לעשות גאלופ עם הסוסים בחוץ?

SoosKatan

New member
כן

אבל אם הם מלאים מרץ :) למה לא לתת לסוסים קצת חופש להשתחרר ולרוץ..
בסוף השיעור\אימון יורדים מהסוס במיגרש או עולים איתו למעלה?

Vintage Queen

New member
זה תלוי כמה קר

ואיזה סוס זה (סוסים מבוגרים אני לא שוטפת גם אם טיפה קר פשוט לא כדאי) היום למשל- נחשב חורף? כי היה נעים מספיק כדי לשטוף אני בטוחה שבחורף כשיש 10-15 מעלות בערב, אפאחד פה לא שוטף סוסים...

../images/Emo128.gif

אני חושב שאנחנו צריכים לעזור להם ולא לעשות להם חיים קשים אז נגד כי החימום המנמלי הזה יעזור מאוד לסוסים

segev 007

New member
נגד../images/Emo31.gif

לדעתי הפורום נוראה מענין והוא טוב כמו שהוא לדעתי הכי טוב להשאיר אותו כמו שהוא ככה הכי כדי ככה אני חושב...XD

נגד

זה לקחת סיכון מיותר לדעתי... המון בלאגנים יכולים לקרות משחרור סוסים בלי מגינים... רכבה של מדריכים על סוסים בתחרויות לפני המקצים של התלמידים שלהם?!?!?!

נגד

חוץ מבמקרים קיצוניים. לדעתי כשהמאמן רוכב במיקצה לפני, התלמיד לא לגמרי מתמודד אלא רוכב על האנרציה של המדריך. אני מסכימה שיש מקרים קיצוניים כמו סוסים צעירים, סוסים קשים במיוחד, תלמידים עם בעיות ויש עוד המון סיבות שיכולות להצדיק. אבל סתם ככה? אני נגד. אחרת מה הטעם להתחרות? אם המדריך מראה מה הוא ידוע והתלמיד יודע לשבת נחמד. רוכב צריך להכיר את הסוס שלו ולהתמודד איתו [נכון יש לזה גבול, אבל לא צריך לפחד כל כך להתקרב אליו] וככה גם לצבור ניסיון וחלק מנסיון זה גם כשלונות ונפילות ופאדיחות ואלוהים יודע מה. אז רוכבים ולומדים

בניגוד אלייך

אני חושבת שמי שלא מסוגל להתמודד שיתאמן ויתאמץ עד שהוא יגיע לשלב שהוא יכול להתמודד.. אני חושבת שקודם כל צריך לרכוש ניסיון וביטחון בשביל להקנות את אותם הדברים לסוס.. רוכב שלא מסוגל להתמודד, שלא יקנה את הסוס המסויים הזה. הכל נעשה בשלבים, חלק מתקדמים מהר יותר חלק מהר פחות...כל אלה המשתמשים בקיצורי דרך רק מאריכים אותה. המקרה היחיד שאני מסכימה איתו שהוא חריג זה כאשר מאמן נכנס עם סוס חדש של תלמיד לתחרות או שתיים בשביל להכניס את הסוס לאווירה (ובחדש אני מתכוונת צעיר ו/או חסר ניסיון) אבל שבתחרויות האלה הרוכב לא ירכב...שיתמודד עם זה לבד..אם הוא לא מסוגל, לדעתי, זה אומר שהוא לא מוכן ושיש עוד הרבה עבודה בדרך..הוא יכול בתור התחלה לרכב רק במגרש חימום בלי להכנס למקצה עצמו..אבל מבחינתי מאמן שרוכב לסוס לפני התלמיד זה פשוט מגעיל וחבל, כי זה מסוג הדברים שמעקבים את הענף. כמו שאמרת, זה לא מוכיח שום דבר חוץ מזה שהמאמן יודע לרכב.

../images/Emo128.gif נגד .

כשהמדריכים עולים על הסוסים הם עושים בשבילך את כל העבודה, ואז כל מה שעשית עד עכשיו לא שווה כלום :\ לדעתי צריכים להגיע למה שמגיעים בזכות עצמנוו !! (=

למעלה