בעוגות האם אפשר לשים אגוזים טחונים?

michalgad

Active member
במקום שקדים טחונים ?
כמו למשל בעוגת הבננות שהביאה המתהוללת??
 

ויוי 25

Well-known member
לא בכול עוגה אגוזים טחונים יכולים להיות תחליף לשקדים. (בגלל המרקם השונה שלאחר טחינתם.)

אגב לי יש מתכון מוצלח לבראוניז עם אגוזים וקמח מצה. :
רשימת המצרכים:
200 ג' שוקולד מריר - לשבור לקוביות.
חצי כוס שמן .
כוס סוכר
4 ביצים גודל .
3/4 כוס אגוזים טחונים
1/4 כוס קמח מצה
קורט מלח

ההכנה:
ראשית לחמם מראש את התנור ל 180 .
מניחים בקערה את קוביות השוקולד להוסיף את השמן ובמיקרו להמיס לבלילה אחידה,
(או בשיטת בן -מרי.) יש לערבב עד ש- כול השוקולד נמס.
לאחר מכן להוסיף לשוקולד המומס את 4 הביצים אחת אחת,ולערבב אחרי כל הוספה, ואז להוסיף את הביצה השנייה, וכו' ,
בסיום הערבוב מוסיפים לקערת השוקולד והביצים את הסוכר ,את קורט מלח,
להזסיף את אגוזים הטחונים ואת רבע כוס קמח-המצה,ולערבב היטב.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים.
זמן אפיה כ- 25 דקות , לאחר זמן זה יש לבדוק עם קיסם, שיוצא עם פירורים לחים- ואז זה מוכן. )
מומלץ להכניס למקרר להתייצבות של 4 -5 שעות, רק לאחר מכן לחתוך לקוביות.
 
לדעתי אגוזים טחונים בהחלט יכולים להחליף שקדים טחונים, אך לא יכולים להחליף קמח.
אם בעוגה/פשטידה צריך לשים קמח מצה (לא הרבה) ואתם אוכלים לא שרויה, אפשר להמיר בתפוח אדמה מבושל בקליפה
(עדיף תפוח אדמה צהוב או אדום). מקררים, מקלפים ומועכים או מגרדים.
 
למעלה