זה נכון חלקית
קודם אתה צודק שרוכשים לא תמיד מודעים לגובה ההוצאות הצפויות אבל לא הייתי יוצא בהצהרה חריפה כזו ש"חלק גדול מהאוכלוסיה לא פועל רציונלית".
קודם כל משכנתא זה תהליך ארוך שבו יושבים, שוקלים, בודקים ומחשבים. אני מכיר את המחקר של בן שחר שבכל מקרה השכרת דירה זה הצעד הכי
כלכלי אבל עם העלייה במחירי השכירות, אני לא בטוח שאותו מחקר שנעשה נדמה לי ב-2003 אחרי שפל במחיר הדירות והשכירות רלוונטי גם ל-2013.
לגבי עלויות תחזוקה - אז הן יקרות יותר. אתה משלם יותר גם בטיסה במחלקת עסקים ולא תיירים, בארוחה במסעדת גורמה ולא בדוכן מזון מהיר.
בוא תקח עלות תחזוקה של רכב משפחה שני. עלות תחזוקה של רכב לחודש גבוהה הרבה יותר מדירה. אתה רוצה התנהלות כלכלית של מעמד ביניים,
אפשר לחסוך גם בויתור על רכב משפחה שני. כמה יוותרו?
לא תמיד הדיירים מודעים לכך שיש אפשרות לחסוך בהוצאות למשל לוותר על חברת ניהול, לנהל מו"מ עם חברות תחזוקת מעליות וגינות.
לפעמים השיקול של נוחות בו מישהו אחר לוקח על עצמו את העיסוק בגביית דמי ועד וניהול התחזוקה גובר על השיקול הכלכלי של חסכון בהוצאות.
אני לא יודע מאיפה הנתון שהבאת בוא נניח שהוא נכון. אז בדירה בבניין 4 קומות עם 8 דיירים תשלם 150 שקל בחודש דמי ועד. ובמגדל 15 קומות
עם 50 דיירים תשלם 300 שקל דמי ועד בחודש. האם באמת משפחה ממעמד ביניים לא יכולה לעמוד ב-300 שקל? אם זה ימוטט אותה כלכלית, אז
באמת היא בבעיה. אגב מנויים בקאטרי קלאב עולים 3000- 4000 שקל מנוי יחיד ו-7000 למשפחה, שזה יותר מכפול מדמי התחזוקה לשנה של בריכה.
מעמד הביניים "לא עומד בתחזוקת מגדל" אז יש עוד כמה מקומות בתקציב השנתי שלו שהוא יכול לצמצם (1000 שקל סלולר, רכב שני..) כדי לעמוד
בתחזוקת דירה. אחרי הכל בדירה משתמשים יותר זמן ולאורך יותר זמן מכל מוצר או שרות אחר.