-בעזרתך אבא-

-בעזרתך אבא-

בימים האחרונים יצא לי לשאול את עצמי המון שאלות, בעקבות מה שהיה לי בימים האחרונים. אם עד עכשיו היתה לכם דיעה זהה לחברה שאתם נמצאים בה או אמונה שמתאימה לסביבה שלכם-אתם יכולים להשתלב טוב ולהרגיש בנוח. אבל אם לא?! אם התחלתם להשתנות וללכת בדרך שונה? אמונות או דיעות הפוכות מהסביבה? מה אז? מה אתם עושים? מפגינים את הדיעות או מסתירים אותם? אני אתן לכם דוגמא, (אני מביאה דוגמא על דת, כי זה מה שגרם לי לחשוב על השאלה
) אם עד עכשיו הייתי דתייה, עם אמונה כמו של כל המשפחה שלי-הכל טוב ויפה. אבל מה אם אני מחליטה שאני רוצה להשתנות? שזו לא הדרך המתאימה לי? שאני רוצה להיות כמו כולם? מה אז? אני צריכה להסתיר מההורים? לידם להיות כמו תמיד ומאחורי גבם להיות שונה? ובגלל שיש כאן כמה שלא ממש בקטע של דת- אם יש לכם דיעה שונה משל אחרים, אם בענייני חברה/פוליטיקה וכו' וכו', תפגינו את הדיעות שלכם? או שתשמרו אותה לעצמכם? מה דעתכם?! ועוד מילה, הדוגמא שהבאתי על הדת לא שייכת אלי, זה לא שאני דתייה רק ליד המשפחה-ההיפך!!!

כל אדם צריך לחיות איך שהוא חושב.

למרות שאני אישית, מנסה לשכנע ללכת אחרי הדת... אבל אם אף פעם לא תרגישי שזו האמת, התפילות שלך זה לא יהיה תפילות.. והכל. אם אדם רוצה להיות דתי, הוא צריך בכל הלב לחשוב שזו האמת...

../images/Emo60.gifחח ברור

נגיד שלא היית מאמינה עכשיו במצוות ואלוהים וכל זה,כמה זמן כבר יכולת להסתיר את זה?! אפשר להסתיר לכמה זמן אבל לא כל הזמן.....אחרת סתםתחיי חיים שאת לא שלמה איתם וזה ממש חבל....כל אדם צריך לחיות איך שהוא חושב
<<תעשייי....רק מה שאת אוהבת רק מה שאת חושבת....שיהיה לך טוב
חחח>>

chagiti

New member
--גם אני חושבת שכל אחד צריך ללכת

אחרי מה שהוא חושב ובמה שהוא מאמין-אם הוא רוצה הוא יכול להגיד להורים שלו ואם הוא לא אומר כנראה הם יגלו בעצמם אחרי כמה זמן ולי אישית יש שכנה שבגיל שלי -המישפחה שלה היא משפחה דתית והיא הייתה דתיה עד לפני כ-חצי שנה שהיא החליתה להפוך לחילוניה ולא לשמור שבת וכו'-כשאני שמעתי על זה -היזדעזתי ודיברתי איתה והיא אמרה שלא מתאים לה ללכת עפ"י ההורים שלה ורוצה ללכת עפ"י מה שהיא מאמינה ועפ"י מה ששהיא חושבת.

מחשבה יפה ירדן..חחח../images/Emo8.gif

1)אני חושבת שאדם צריך להיות כנה וישר עם הדרך שלו.. אם למשל את דתיה ופתאום את מגלה עניין במגזר החילוני ורוצה לשנות את הדרך שלך ולחזור בשאלה(*סתם דוגמא*)לדעתי אין טעם להמשיך לשחק אותה "דתיה"-כי את לא יראת את ה' באמונה שלמה.. אני חושבת שזה לא יפה להתנהג ככה כלפי הדת,כלומר,לשחק אותה דתיה ליד האנשים הקרובים אליך ואלו שמכירים אותה כדתיה אבל להתנהג בצורה שונה במקום אחר P: זה לא יפה ולא מכובד,למעשה זה עשיית צחוק מה'-שזה חטא גדול.. 2)אם יש לך דעה(*לאב דווקא בקשר לדת*)ורוב הציבור לא חושב כמוך לדעתי את לא צריכה להסתיר את הדעה שלך בגלל זה. אם את מאמינה בדעה שלך וחושבת שהיא נכונה אז למה להסתיר את זה
כלומר,לכל בנאדם יש את הזכות להביע דעה גם אם היא לא מוצאת חן בעיני אחרים..חייבת להיות סובלנות בקרב הציבור P: זהו..חחח *הבעתי דעתי*

ממ.. אחלה שאלה

אז קודם כל- באמת, אם אין לך כוונה להיות מישו מסויים, אל תהיה. אני מתכוונת נניח להמון אנשים שבתקופת ההנתקות אמרו הם נגד רק בגלל הסביבה. אני מכירה אופן אישי מישו כזה. ובאמת, זה לחץ חברתי קשה מאוד. אבל מצד שני לא חייבים תמיד להגיד בכוונה כדי להתריס. אפשר להיות חוזר בשאלה/ בעד ההתנתקות/ אנערף, ועדיין להישאר עם אנשים מהמגזר השני, כל עוד אתה לא מזלזל בדעה שלהם.

הדמר

New member
דעתי

בס"ד טוב אז אני חושבת כמו כולם פה שאדם צריך להיות מה שהוא ולא לשחק אותה ליד אחרים אני יכולה לומר מנסיון אישי שזה שוחק את האדם מכל הבחחינות ובעיקר את האישיות כי הוא לא יודע מה הוא באמת ומה הוא חושב באמת ומה הוא חושב כדי לרצות את סביבתו עם זאת על האדם לכבד את סביבתו (ובעיקר את משפחתו) ובנוגע לדת לדוגמא הוא צריך להתנהג בבית דתי כדתי ז"א לא להכניס אוכל לא כשר הביתה , לשמור שבת (כל עוד הוא בבית אם הוא רוצה לעשן לדןג' שיעשה זאת מחוץ לבית או אם הוא רוצה לנסע בשבת אז שלא יעשה זאת מתחת לבית אלא לדוג' יחנה כמה מטרים מהבית) אבל המטרה של זה היא לא רמאות אלא כיבוד רגשות הזולת והוא חייב לספר למשפ' שלו ת'אמת, אני בכלל דוגלת שכמה שהאמת כואבת היא עדיפה ע"פ הסתרתה כי אז יש כאב כפול גם מגלים את האמת וגם ישנה הרגשה של למה הוא לא סיפר לי מה עשיתי לו וכו'.

לדעתי...

את צריכה הללכת לפי מה שאת מרגישה ומה שנכון לך!! אבל שתידעי לפני שאת משנה דת לדוגמא שהבאת שהדרך הנכונה זה להיות דתי !! זה הדרך שצריך ללכת כמה דתי/ה??זה את תחליטי לעצמך!! ומזה כמו כולם??? את תחליטי איך את רוצה אם כולם יקפצו מהגג גם את תיקפצי אני לא חושבת!!--תבדקי שוב את מה שרשמת!! והדבר הזה לא לגלות להורים לדעתי זה צבוע!! ה' רואה הכל!!! כך גם זה בעיניני חברה תגידי את דעתך..לעניין!!-ותחשבי פעמיים לפני כן..

../images/Emo60.gifאיזה עובדה??../images/Emo6.gif

אם אני חושבת שהכי נכון זה להיות חילונית אז זאת הדרך הנכונה בשבילי
גם בדת יש הרבה דברים לא יפים,אבל את תחשבי שזה הכי נכון בעולם. אין דבר כזה דרך נכונה

פסדר , את עוד תגדלי ותביני אני לא .

יכולה לשכנע אותך כי את עוד תראי ..שצריכים להיות תדיים יש עובדות תורה?? שמעת על זה ?? ספרים רבנים..

את לא מאמינה?. אז במה את מאמינה?

מי היה אדם הראשון מה את לא מאמינה שיש מנהיג לעולם!!

-בעזרתך אבא-

חחחח... דנית... וויכוח/דיון מיותר לגמרי! כזאת היא אלה... את המציאות היא עוד תבין לבד... בעז"ה.

../images/Emo60.gifמי היה האדם הראשון?!

חחח האדם הראשון בעצם היה עוד סוג של קוף-אדם אם את רוצה להיכנס לזה
ולא-אני ממש לא חושבת שיש מנהיג לעולם
אני חושבת שכל אחד הוא המנהיג של עצמו

../images/Emo60.gifתצחקי כמה שבא לך

זה אמיתי
לא אלוהים יצר את העולם-הטבע יצר אותו האדם לא נוצר מאלוהים-הוא נוצר מן הקוף
הכל אבולוציה

למעלה