-בעזרתך אבא-

איך התחילו כל הדתות מהיהדות!!!

את זה את יודעת את יודעת היסטוריה עבר של ישראל .?משהו סליחה על השאלה באיזה כיתה את??

אני לא יודעת מה את אומרת אני מדברת

כשאני קוראת את מה שאת כותבת אני מקבלת חום וזעזוע!!

../images/Emo60.gifלגמרי../images/Emo13.gif

זה בדיוק כמו להאמין בתנך....משהו שהיה מזמן ואף אחד לא יודע מה באמת קרה....

noooga

New member
ברור!

אני חיה עם זה מדי יום.. למה? אז ככה: אני גדלה בבית מסורתי (שילוב של אמא מבני ברק ואבא מישוב חילוני) וחיצונית אני נראת חילוניה (מכנסיים, גופיות בקיץ). כשהייתי בבצפר יסודי דתי הייתי שונה בדעות בכך שהייתי יותר חילוניה מכולם ועכשיו, כשאני בבצפר חילוני אני נחשבת הדתיה, עם הדעות הפחות חילוניות. לי אישית מאוד מאוד קשה עם זה.. האחים שלי כבר גדולים והם כבר החליטו מה הם: שומרי שבת או לא (חוץ מאח אחד- ששומר שבת עדין) ואני לא מעיזה עכשיו, בגילי, להתחיל לא לשמור שבת.. רק אחרי גיל 18 כשאני אהיה ברשות עצמי. אז אני שומרת לעצמי את הדעות (ליד המשפחה) וחיה את החיים כמו שהם.

יש לי שאלללהה!!! ../images/Emo3.gif

כשאת עושה משהו (נניח, הולכת עם גופיות, או הולכת לביתכנסת) אז תמיד שני ההורים מעודדים אותך, או שזה תלוי בהשקפת עולם? אח, איזה ניסוח מטומטם. אבל תנסיי להבין...

noooga

New member
אממ..

מעודדים אותי הם לא.. אבל גם לא ההפך. זה פשוט ככה כזה- הולכים איך שבא לנו.. כמו משפחה חילונית.

noooga

New member
שוב עונה..

לא להתייחס לתשובה הראשונה! דבר ראשון- אני לא הולכת לבית כנסת כי שני ההורים שלי גם לא הולכים.. בעצם, כשחושבים על זה- אף אחד מהמשפחה שלי לא הולך לבית כנסת אז גם אני לא. בעקרון, אני כנראה בן אדם נטול השקפות עולם (חח סתם..) אבל בינתיים, כל עוד אני בת פחות מ-18, אני נמנעת מלהתייחס להשקפות העולם שלי אלא רק לנהוג כפי שההורים שלי נוהגים.

למעלה