בעיה במציאת בן זוג מתאים

victoria1001

New member
שיטה של חשיבה חיובית

ממש כמו אוטוסוגסטיה.. תנסי לחפש חומר באנטנרט עליה..קוראים לה..לואיז ל. היי.. גם על כך שלכל מחלה יש סיבה... יש לה הרבה ספרים... תנסי לקרוא את הספר שלה..אתה יכול לרפא את חייך/גופך.. משהו כזה..

ענתי44

New member
תודה

אני אגש לסטימצקי ואראה וגם אחפש באינטרנט. אני ממליצה לך בחום על הספר כוחו של תת המודע של מרפי

victoria1001

New member
תודה ענתי..

אגב אני מכירה את הספר..זה בערך אותו סיגנון.. אני יכולה גם לצרף לך פה קישורים..הבעיה שלא תמיד מצליחה.. אנסה שוב..וגם ארשום פה... http://www.derech.net/thinkgood_say.htm יש שם..ממש אותו סיגנון כמו שלה...למרות שזה לא האתר שלה.. אגב הבספר נקרא "אתה יכול לרפא את חייך -" לואיז היי זה האתר שלה http://www.louisehay.com/ וגם מצרפת לך קלפים שלה... שזה מאוד יפה..גם מבחינה איורית וגם ברעיון הקלפים שלה http://www.aplacefortheheart.co.uk/affirmations/hayaffirmations.htm

לשאול

אני חושבת שכבר התחלת את הדרך הפילוסופית - בהצבת סימני שאלה ... השאלות הן השער לחקירה ולמודעות. יש כל כך הרבה אפשרויות מעבר 'לדרך שהבורא בוחר' להתבוננן פנימה ולזהות את הדפוסים שמובילים לגברים הלא מתאימים. המודעות והחקירה יאפשרו לך להכיר יותר את החלקים הלא מודעים ש'מנהלים' את חייך... בהצלחה ממני יעל הרפז

victoria1001

New member
כן...באופי שלי אני פילוסופית...

זה נובע משתי סיבות.. המציאות החיצונית והמציאות הפנימית.. השאלה היא מה משפיע על מה.... זה כמו לדעתי..ואולי אני טועה...הביצה והתרנגולת..כלומר מה קדם למה.. יתכן שאני מושפעת מהמציאות החיצונית ויתכן ההפך..שהמציאות הפנימית שלי משפיעה על הסביבה החיצונית..ועל אותם גברים שאני מושכת לחיי...

יחסי הגומלין שבין המציאות הפנימית והחיצונית

שתי המציאויות שהזכרת אכן מקיימות ביניהן מערכת של יחסי גומלין מעניינת. אולי נתחיל דוקא מהסוף; לכל אדם יש את ה"מפה" היחודית לו, באמצעותה הוא מבין את העולם/ המציאות החיצונית שלו. דהיינו, שני אנשים יכולים להיות פיזית באותו המקום ובאותו האירוע עצמו, אך כל אחד מהם יחווה את המציאות האחת הזו באופן שונה- בהתאם ל"מפה" שלו (מונח מעולם ה- NLP) / הפרדיגמות שלו/ דפוסי החשיבה שלו. אפיקטטוס, אחד הפילוסופים הסטואיים המפורסמים ביותר טען כי "בני אדם אינם מוטרדים מן הדברים עצמם, אלא מן האופן בו הם רואים אותם". דהיינו, "המציאות החיצונית" היא למעשה אינטרפרטאציה, בבואה של המציאות הפנימית שלנו. יחד עם זאת, אותם דפוסי חשיבה/ פרדיגמות/ מפות יחודיות נתהוו כתוצאה משני גורמים מרכזיים השלובים זה בזה: 1) אירועים חיצוניים שהאדם חווה בשלב הילדות. 2) מאפייני אישיות סובייקטיביים. תוצאת האינטראקציה המוקדמת של שני גורמים אלה היא "המציאות הפנימית" שלנו. המציאות החיצונית שלך, היא תוצאת הפרשנות של המציאות הפנימית, היא תוצר הדפוסים הרגשיים ודפוסי ההתנהגות שאימצת לעצמך עם השנים- גם אם באופן לא מודע. אנו יכולים ליצור שינוי במציאות החיצונית שלנו, רק אם נדע לפרוץ את המציאות הפנימית ולשבור את הפרדיגמות השגויות שלנו/ לשנות את המפה/ את דפוסי החשיבה שלנו. כלומר, ברגע שנטרוף את הקלפים ונשנה פרמטרים במשוואה, נתחיל לקבל תוצאה אחרת, בדמות מציאות פנימית שונה -----> מציאות חיצונית שונה. שבת שלום לך, יקירה
גילת א.

hilabarak

New member
קראתי את השרשור ורציתי להעלות לך דוגמא למחשבה

אני אקח את הדוגמא דווקא מכיוון של גבר, פשוט יהיה לי יותר קל לזרום. בחור צעיר פוגש בחורות חכמות וכריזמטיות,ומנסה את מזלו איתן אך זה לא הולך. ודווקא בחורות יותר מופנמות נמשכות אליו, אבל אותן הוא לא רוצה. אם ננתח את האופי שלו, נראה שהוא בחור קצת מופנם, נניח חכם, אבל לא דומיננטי. נניח שכשאותן בחורות כריזמטיות רואות אותו, הן באופן טבעי לא נמשכות כי הן רוצות מישהו שירוץ איתן קדימה, ולא מישהו למשוך אותו. כשאותן בחורות מופנמות רואות אותו, נניח שהן רואות אדם חכם שאיתו אפשר לבנות בית (לא בהכרח לרוץ קדימה ולבנות ווילה עם חו"ל פעמיים בשנה...). הבחור נכנס לניתוח עצמי ושואל 'מה באמת אני רוצה מהחיים ?' ויתבר שהוא בסך הכל רוצה בחורה לבנות איתה חיים, ואפילו קצת נרתע מאותן בחורות שאיתן יצטרך ל'רוץ' כל הזמן 'קדימה'. אם נברר למה הוא בכל זאת נמשך לאסרטיביות, שלא רוצות אותו ולא מתאימות לו, נגלה שהסיבה היא שזה מרגש אותו. מה שאני מנסה לומר, הוא שיש סיכוי שאותו בחור מפספס את אלו שיהיה לו טוב איתן (המופנמות), כי הוא רוצה משהו שלא מתאים לו (הכריזמטיות). העובדה שהבחורה הכריזמטית מרגשת אותו, לא בהכרח אומרת שהיא תהיה טובה לו. ואותן בחורות מזהות זאת ולא מתקרבות אליו. לגבייך - אני חושב שנדרשת עבודה יסודית בבחינה דווקא מול אלו שאת רוצה ולא רוצים אותך. מהן תכונות האופי שאת נמשכת אליהן, ומהן תכונות האופי שלך, ולבדוק האם את מנסה להתאים מין לשאינו מינו, ואולי יש כאלו שכן מתעניינים אבל לא ניגשים (כי את משדרת משהו אחר), ואת תקועה רק עם אלו שסתם מחפשים מין או סטוץ.

victoria1001

New member
אתה צודק, בכל מילה שכתבת...

ואני מסכימה שאנחנו בדרך כלל נשמכים לאדם שיש לו איזה חלק שאצלנו חסר, או להבדיל לחקלים דומים שיש בנו. יכול להיות שאנשים רוצים שחלק מאותו משהו שאצלנו חסר, אנו נשלים אצל הבן זוג, וכך גם אולי ישמר האיזון. כלומר תאר לך למשל..שני בני זוג ששניהם ביישנים מאוד. או שניהם עקשנים. זה כמו אגב עם הפלוס והמינוס. שדומה דוחה דומה ואולי הניגודים דווקא נמשכים ומאזנים ..

hilabarak

New member
העניין הוא שהחיים עצמם הם לא כמו בתיאוריה

או בפיסיקה, שבה אחד משלים את השני. בחיים עצמם שני בני זוג יכולים להימשך אחד לשני, למרות שאינם משלימים. לפעמים אנחנו רואים שני אנשים מאוד רגישים, שקשה להם עם גבולות ומטרות מתחברים. ומצד אחד נורא נוח להם אחד עם השני בזכות הרגישות הגבוהה, מצד שני הם לא מצליחים להגיע לשום מקום (תמיד במינוס כרוני או שאינם מתקדמים בקריירה.....) כי אף אחד לא מאזן את השני. אני חושב שהבמקרה שלך האישי, את כנראה נמשכת לדברים שאינם מאזנים אותך, ולכן התוצאה היא שמצד אחד אלו שאת רוצה לא רוצים אותך, ומצד שני אלו שאת לא רוצה, כן רוצים.

להישמר מראיה דיכוטומית

הנטיה לדיכוטומיה עלולה להזיק להכשיל. המשוואה של יחסים זוגיים/ בין-אישיים אינה מושתתת על מרכיב אישיותי אחד. בני-אדם הם מכלול של תכונות, צרכים, פרדיגמות, נטיות... בידוד משתנים מתוך המשוואה הזו והתייחסות אליהם בפני עצמם, זהו סילוף המציאות שאינו מוביל לשום מקום טוב. אדם אינו רק "רגיש", כפי שאינו רק אנליטי או בעל שפה רהוטה, או בעל כישרון פילוסופי, קסם אישי או כל דבר אחר. מלבד זאת, אמר אפלטון (בשם סוקרטס בשם הומירוס) , ולטעמי בצדק רב, כי הדומה נמשך לדומהו ("אל הדומה מוליך האל תמיד את דומהו"). משמע, מטבע הדברים אנשים נמשכים לאנשים עם סגולות ומידות (היום נוכל להוסיף: השכלה, מעמד סוציו-אקונומי) דומות לאלה שלהם. הם אינם מחפשים את האחר, השונה והמנוגד להם. ושוב- הבה ונביט במכלול, ובתוך המכלול הזה חשוב שהזיווג יוביל לאיזון ולהתנהלות הרמונית בין בני-הזוג. המשפט בסיפא של דבריך לויקטוריה הוא פשטני מדי ומאד לא מדוייק. לו היתה מלאכת זיווג הזיווגים כה פשוטה ובהירה, היינו כולנו הולכים לבעל הנוסחה המנצחת ומפקידים את גורלנו בידיו- אך לא כך היא! המשך שבת נעימה, גילת א.

victoria1001

New member
במובן מסויים אני מסיכמה איתך ומובן אחר לא

כלומר זה נכון שאנשים נמשכים לאנשים עם סגולות ומידות (היום נוכל להוסיף: השכלה, מעמד סוציו-אקונומי) דומות לאלה שלהם. כמו שכתבת. אבל תמיד יש גם את אלו שמתחברים להפך. למשל בחורה טובה שמתחברת לטיפוס עם אופי עברייני. או גבר בעל ממון שמתחבר לאישה עם רקע כלכלי נמוך משלו.

דוגמאות מצויינות

אך האם, לדעתך, הללו נמשכים זה לזה בשל הניגודיות ביניהם דוקא? האם יתכן שהמשיכה הזו מושתת על צרכים פסיכולוגיים מסויימים (גם, ובעיקר, כאלה שלא מודעים), המקבלים מענה דוקא באישיותו של אותו האדם? ידוע, למשל, שפעמים רבות אדם נוטה לחפש (באופן לא מודע) בבן-הזוג הפוטנציאלי את תכונותיו של אחד מהוריו- ודוקא של הקשה מביניהם. אישה שסבלה מהתעללות/ יחס קשה בבית הוריה (גם אם היא בחורה טובה ומ'בית טוב'), פעים רבות תשחזר את המערכת הזו גם בנישואיה, עם בעל קשה. יש כאן פרדיגמה, התכווננות פסיכולגית, שבמידה ולא מתחקים אחריה ושוברים את הפרדיגמה הזו, האישה הזו תשחזר שוב ושוב את אותה מערכת יחסים הרסנית שהיתה לה בעבר. הוא שאמרתי- כל מקרה לגופו . המשוואה מורכבת (מענה על צרכים פסיכולוגים, חיפוש הדומה, המאזן), מכדי לקבוע מסמרות בהנחה אחת פשטנית. יום נעים, גילת

hilabarak

New member
לדעתי יש בעייה בתקשורת בתת הדיון

שלנו. אני מנסה לומר "אם נמשכים אלייך אנשים שאת לא רוצה, ואלו שאת נמשכת אליהם אינם רוצים בך, זה לא מקרי בעיני. כנראה יש קצר בין מה שאת משדרת ומה שאת רוצה. אינני יודע מה מהות הקצר, כי כפי שכתבתי אין לי ממש נוסחא. אבל בכל זאת ניסיון חיים יש לי, ואני יחסית משוכנע שזה לשאלה להבדל בין מי שאת ומה שאת רוצה. אני מכיר את מהרבה מקומות, אפילו לדוגמא אנשים שרוצים קידום בתחום שאיננו מתאים להם". את עונה לי באופן פילוסופי על נושא המשיכה בין בני זוג, אבל כנראה לא הצלחתי להבהיר את השאלה המרכזית "האם יש אפשרות ריאלית (מתוך האינטואיציה שלך) שאת נמשכת לבני זוג שאינם אלו שיתאימו לך, וזה מקור הבעייה (או לפחות חלק מהכיוון) ?".

victoria1001

New member
נכון ...!!!!!

זו אגב הסיבה שפניתי לפורום ייעוץ פילוסופי..ולא דווקא לפורום הכרויות, זוגיות וכו' שיש בתחום הזה ולא חסר... זה באמת מעניין אותי..למההם מגיעים אלי...? זה אני משדרת..? זה הם..? זה הנסיבות..? זה נועד כדי לגרום לי לעבור איזה שהוא שיעור בחיים..? כי הרי מכל אחד לומדים.. גם בתנך לבן עבד 14 אצל יעקב....(או ההפך ..?) וזה כדי שהוא יעלה את התדר שלו לרמה של האישה שרצה להתחתן איתה.. אז מה התשובה שלך... או שאין בנושא הזה תשובות ורק שאלות..? ערב טוב ונעים

hilabarak

New member
אני חושב שיש תשובות חלקן מעמיקות

וחלקן שיטחיות. המעמיקות שייכות כמובן לטיפול המעמיק הרציני של אנשי מקצוע. שיטחיות ממבט ראשון גם אני יכול לתת. אני אתחיל מהגברים שנמשכים אלייך : 1. אם אלו אנשים לא רציניים ביחס לקשר, שזו הבעייה הגדולה שלהם (הכוונה לא לטיפש, אלא לאדם נשוי שמחפש פלירט), אז אין בעייה רבה להסביר. הם מחפשים כנראה מין, ומנסים 50 כשאחת מתוך ה50 הם יצליו, ואת אחת מה50 לא מעבר - בקיצור לא קשור לשדר שאת משדרת, אלא לזה שאת פנוייה נקודה. 2. אם אלו אנשים עם כוונות רציניות, אך לא מתאימים מבחינת אופי/חוכמה ...... כדאי לנסות להבין מי נמשך אלייך, ואז יהיה לך כיוון של מה את משדרת. הגברים שאת נמשכת אליהם : די ברור לי שאת משדרת משהו אחר ממה שהם מחפשים. בשביל זה עלייך להיעזר במישהו אובייקטיבי שמכיר אותם ויענה לך משהו בסגנון "תשמעי נראה לי שההוא מחפש מישהי סולידית/פרועה/אסרטיבית ואילו את משדרת ........". ואז או שיש בעייה בדרך שבה אנשים תופסים אותך, או שאת באמת משדרת משהו אחד ופונה לאנשים שרוצים משהו אחר. ההימור שלי מניסיון אישי והיכרות עם אנשים - את רוצה 'חלום' מסויים ואת מדמה את הגבר לפי ה'חלום' בעוד שבמציאות הוא בכלל משהו אחר ואת משהו אחר. סתם לדוגמא - גבר חתיך אך שיטחי בעוד את מעמיקה. ב'חלום' הוא נראה מעמיק (כי הוא חתיך) במציאות הוא שיטחי, ואז הוא מתרחק כי הוא לא ממש מבין אותך. עד כאן תשובה שיטחית מניסיון חיים.

victoria1001

New member
יש משהו בדברייך, אבל...

זה לא בהכרח חייב להיות נכון.. כלומר אתייחס למשפט שכתבת גבר חתיך אך שטחי. אולי יש כאלה במציאות שלנו, אבל זה לא אומר שכל חתיך הוא שטחי. גם יכול להיות חכם, או להבדיל גם יכול להיות מכוער ושטחי, או מכוער וחכם. הדברים הם לא רק שחור או לבן. ואגב...לגבי השדר...זה גם לא נכון. כלומר ברמת מסויימת הם שידרו אותו דבר כמוני, הם מחפשים זוגיות, וחלקם אפילו דיברנו על חתונה במובן הרציני של המילה הזאת. וגם אני רוצה ובעד זה...אבל לא איתם ספציפית, כי לי אישית אין חיבור איתם.. וזה אומר שאין לי חיבור משום בחינה, גם לא מבחינת מראה, מבחינת אופי, תחומי עניין וכו'. אבל זה לא אומר שבעתיד לא אכיר גברים שבעד חתונה או זוגיות ויהיו בתדר שלי. כל השירשור פה שפתחתי הוא לצורך הבנה של האם כדאי בכלל לנוסות ללכת עם הלא מתאימים, או לא. ודבר נוסף זה לא בעצם זה קורה, כלומר מה זה אומר..? שאני צריכה להכנע למציאות הזאת..?? ערב נעים..

hilabarak

New member
תראי את שואלת, אבל לדעתי התשובה נחסמת

כי בעצם כבר החלטת מהי התשובה. זה כמו לשאול - האם להתגרש מהבעל המגעיל והנוראי שלי שרק חושב על עצמו ? או שעליי לחיות בסבל בשביל הילדים ? אני קודם כל שואל - מי בחן את הזוגיות בצורה אובייקטיבית וגילה שהבעל נוראי כל כך ? את טוענת - אנחנו לא מתאימים, והשאלה היא האם עליי להתפשר ? אני לא מאמין שצריך להתפשר, אבל אני גם לא מאמין שזה מקרי שהגברים שאת רוצה לא רוצים, והגברים שאת לא רוצה, כן רוצים. ואני חושב שהמילה 'שדר' לא ממש הובנה כהלכה. 'שדר' בין אישה לגבר זה משהו קצת יותר עמוק ותת מודע. שני בני זוג שמשדרים רצינות, איננו העניין. כוונתי היא לדברים טיפה יותר מוחבאים כגון : מיסתוריות, חושניות, חוכמה, פתיחות, ערך עצמי............ בדברים האלו, אני יכול להיות די בטוח שאין לך מושג מה את משדרת, אם לא טרחת לברר (גם אני לא יודע מה אני משדר לנשים, אני חייב לשאול מספר נשים כדי לדעת). אני חושב שאם תמשיכי לשאול "האם כדאי להיכנע או לא ?" תהיי בדיוק כמו אותה אחת ששואלת "האם כדאי להתגרש ?" כל אופציה היא רעה. להתגרש זה רע ולהישאר זה רע. החוכמה היא לתקן את הנישואים. אם הוכח שהנישואים הם כישלון, כי הבעל .... או האישה ...... אז כדאי לבחון את הגירושין. לגבייך, לפני שתתפשרי או תמשיכי בחיפושים ארוכים (שתי אופציות קצת בעייתיות), כדאי לבחון האם נדרש תיקון כלשהוא במה שאת מחפשת או במה שאת משדרת או בשניהם יחד.

victoria1001

New member
אתה צודק

אני כבר לא מחפשת אני בהפסקה מזה.. הבעיה היא שהם ממשיכים להגיע..ולזרום..אליי..אפילו שמחקתי חלק מהפון..או מהמסנגר... הםא כאילו נדבקים אלי....... למרות שאני לא רוצה.. כנראה שזה נכון המשפט שאי אפשר לברוח מגורל.... כי דברים פשוט קורים לי... לילה טוב...

hilabarak

New member
לדעתי אכן אין נוסחא, אבל זה לא פותר מניהול

זה כמו שאין נוסחא לניהול עסק מצליח, האם מכאן נגזר שעסק בקשיים יכול להגיד : 'הרי אין נוסחא לניהול, אז מה הטעם להיכנס לפרטים ולנהל יותר טוב ?' לדעתי בזוגיות הדבר זהה. אין לי נוסחא המסבירה מדוע אצלי זה הצליח (כמו שחברת טבע לא יכולה למכור את נוסחת ההצלחה שלה לחברות אחרות, יש יותר מידי גורמים). אבל ברור לי שבמקום אחר שבו יש בעיות (הרי כל הדיאלוג החל מההגדרת בעייה בתחום הזוגיות בעיני השואל), נדרש לרדת לעומק ולשאול 'מה לא עובד במקרה הספציפי הזה שלי ?'. השאלה היא בעצם - מה מהות הדיון ? אם זהו דיון פילוסופי על בעיות בזוגיות, הצדק איתכן ב1,000 אחוז. אין שום נוסחא פילוסופית לפתור. אם זהו דיון על אדם פלוני שאומר 'מדוע נמשכים אליי ככה בעוד אני רוצה אחרת ?", אז למרות שאין נוסחא,אני לא מכיר דרך אחרת חוץ מזו היורדת לפרטים ובוחנת מה אותו אדם משדר, ומה הוא מחפש ולנסות לסנכרן. דרך אגב - מהיכרות עם העולם אין זה משנה אם הבעייה היא בכימיה, פיסיקה, בנייה, חוק ומשפט, ניהול עסקים ........ אין ממש דרך לפתור בעייה נקודתית ללא ירידה לפרטים ובחינה מעמיקה.

מסכימה אתך ב- 1,000 אחוזים

באשר לירידה לפרטים ובחינתם. אך שוב- תהיה זו ירידה מורכבת לפרטים ולפרטים רבים- ולא רק פרמטר אחד המבודד מתוך המשוואה. אם תבחן רק פרמטר אחד- בין אם מדובר בזוגיות, בעסקים, בכימיה, פיסיקה וכל תחום אחר העולה בדעתך- לעולם לא תגיע לפתרון משביע רצון. ערב נעים, גילת א.

למעלה