בעיה הדורשת יעוץ פילוסופי.

אבל הוא נפלא...

טקסטים שלא כל אחד יכול להתחבר ולהבין אותם, אבל יש שקוראים פעם אחת ומתמכרים... מנפלאות הספרות העברית!

sparkls

New member
נכון. יכולת הבעה איכותית בכתב

(במיוחד כשמבקשים להעביר רעיון) תלויה ב"מציאת מילים" המחזיקות בתוכן את המשמעות הרלוונטית העשירה ביותר,ולא את המונח המילוני.

sparkls

New member
נכון. יכולת הבעה איכותית בכתב

(במיוחד כשמבקשים להעביר רעיון) תלויה ב"מציאת מילים" המחזיקות בתוכן את המשמעות הרלוונטית העשירה ביותר,ולא את המונח המילוני.

sparkls

New member
נכון. ההצלחה בהעברת "רעיון" כתוב

תלויה ב"מציאת מילים" המחזיקות בתוכן את המשמעות הרלוונטית העשירה ביותר,ולא את המונח המילוני.

minci

New member
היי! התחפשת בפורים לשפינוזה?../images/Emo153.gif

אולי תסביר לנו מעט על חקיריתך לגילוי האמת ואיזה אופן ראוי לנהל אותן?

שלושה מאמרים שלו:

- מאמר תיאולוגי- מדיני. - מאמר קצר על אלוהים, האדם ואושרו. - מאמר על תיקון השכל. אני חושב שראוי שאתחיל מהשלישי... אלא אם כן יש הצעות אחרות?

minci

New member
אני אישית....

"מאמר תיאולוגי-מדיני" קשור יותר ל"מאמר מדיני" הייתי קורא אותם ברצף. "מאמר על תיקון השכל" זה ספר משעמם לא התחברתי אליו לא פלא ששיפינוזה עצמו גנז את המאמר. אישית אני לא ממליץ לקרוא את זה... "מאמר קצר" הוא לטעמי גלגול של ה"אתיקה" לא קראתיו בשלמותו. על "אתיקה" אומר רק שהוא מאד לא "ידידותי" הוא מוכח בסגנון מתמטי יבש לא לפני השינה! אגב, "מאמר תיאולוגי-מדיני" ברובו מנתח את כתבי הקודש אם אתה לא אוהב תנ"ך אני בספק אם תתעניין בכתוב. אני אגב די מתחבר לצורת החשיבה שלו ומתחבר לדרך בה הוא רואה את הפילוסופיה. אבל, אנו לא נמצאים בפורום המתאים אם אתה רוצה לשאול אותי עוד משהו עדיף שתשלח מסר פרטי... הערה: אל תיקח את האמת כ"כ קשה! אני מזדהה עם החיפוש שלך אחריה אך זכור שקיצוניות כזו תזיק לך בעיקר...

sparkls

New member
הפילוסופיה מאפשרת לאדם לחדד

את הבנתו בדרך למציאת האמת, שאיפתך לאמת למרות הקשיים שאתה נתקל בהם תלמד אותך להתמודד עם הקשיים טוב יותר וכך להמשיך ולצבור ידע ... עד שתדע את התשובות להכל (ובשביל אדם סקרן זו ודאי חויה ששווה להתאמץ עבורה). הפורום מאפשר לך לקבל אינפורמציה באמצעות אנשים אחרים, לפני כל משפט שתכתוב תנסה לחשוב קודם: "אני מבין למה משתלם לי שבן שיחי יקרא את שאלתי/אמירתי, אך איך אגרום לו במשפט הבא להרגיש שמשתלם לו להמשיך לדון איתי בנושא שמעניין אותי..." אם הערכת דבר מה שמישהו לימד אותך באמצעות הדיון, או שקלטת מדבריו משהו חדש כדאי שתשתף את בן שיחך במידע זה, גם אם אתה מעוניין לשפוך אור על עניין שלדעתך כדאי שידע (כי גם הוא מנסה ללמוד דברים באמצעות הפורום) תעביר לו את המסר בצורה שיהיה לו נעים לקבל אותו.(בדרך כלל הבעות הפנים עושות חלק מהעבודה, אבל הדיון במסגרת האינטרנט נסמכת על "מילים" המעבירות את המסר). בהצלחה.

אוווו......

אני מצטער שעלי להשתמש בצורת השוואה כדי להמחיש את ה"כמות" הרבה של תועלת בהודעה זו לעומת "חוסר-הכמות" בהודעות האחרות... תודה רבה לך מגיב/ה יקרים! תודה שנתת לי את הידיעה בדבר התועלת הרבה שהראש מקבל מעצם העיסוק עצמו בפילוסופיה, למרות שהתשובה לא מושגת... אבל, את המשפט המאוד שימושי שקיבלתי ממך, אשתדל להריץ במוחי כמה שאפשר, למען ידבוק שם, ולפני כל משפט שאומר, יעמוד דום, ויחליט מי עובר ומי לא... מהיכן, אם יותר לי לשאול, קיבלת את הידיעה על שיטת רטוריקה זו? והנה שני הבעות פנים שעשיתי לכבודך, ושכן הצליחו לעבור מבעד לרשת: >
- אני לפני ההודעה שלך ואחרי ההודעות שלהם.
- אני אחרי ההודעה שלך...

למעלה