בעיה מסובכת מאוד

nunimon

New member
../images/Emo207.gifסתם לידע כללי, מה עשוי לקרות אם

האדם מציג רשיון נהיגה, בעל העסק מצלם אותו,ורואה כי הוא בתוקף, אך בפועל האדם בשלילה? בארצנו אדם בשלילה, מחוייב להפקיד את רשיונו, אך לעיתים אנשים מוציאים כפל, או פשוט רשיון ישן . על מי חלה האחריות במצב הזה? האם יעמוד למעסיק המבחן הסביר? האם המעסיק עשה את הסביר כדי לבדוק האם רשיונו של האדם בתוקף, או שהיה עליו לברר במשרד הרישוי?

sigggi

New member
וגם תגובת עורך הדין בנושא השלכות

כלכליות ומשפטיות

AvihayA

New member
החוק מורה לקצין הרכב או לבעל החברה לבדוק

אם מציגים רשיון נהיגה מזויף ישן ובפועל הנהג קיבל שלילה, אין האחריות חלה על בעל החברה או בא כוחו (קצין הרכב). כדי להוכיח שאכן היתה בדיקה יש לצלם את רשיון הנהיגה שהוצג. אם העובד מסר פרטים שקריים הרי שע"י הצילום ניתן להוכיח שהמעסיק אינו אשם.

sigggi

New member
בעיה מסובכת מאוד

שלום רב לאחד ממכרי נוצר מצב בו הוא העסיק עובד בעת העסקתו העובד הציג את עצמו כבעל רישיון נהיגה לאחר כשלושה שבועות בעת נסיעת העובד התברר כי אינו בעל רישיון נהיגה מה ההשלכות המשפטיות בנוגע למעסיקו כאשר התבצעה תאונה עם רכב נוסף הרכב של המעסיק נהרס לחלויטן וכך גם הרכב שנתקלו בו תודה רבה יש לציין כי העובד פשוט שיקר למעסיקו,סיכן את חייו וגרם לו לכל הבעיה הסבוכה הזו המעסיק הוא איש ישר ובאמת ובתמים לא ידע כי כך המצב תודה

אחריות של שני הצדדים

אם אני נותן לך את הרכב שלי, אפילו לנסיעה קצרה, באחריותי לודא שיש לך רשיון בתוקף לסוג הרכב באחריותך לודא שלרכב יש טסט וביטוח בתוקף, אגרה שולמה וכו' תירוצים כגון הרכב שייך לבן שלי והייתי בטוח שהכל בסדר, לא תןפסים האחריות לטסט ולביטוח וגם (שימו לב!!!) לתקינות הרכב היא של הנהג

guya72

New member
תסלחו לי, אבל

תשובותיכם לא הכי מדוייקות (וגם לא תמיד עונות לשאלה). לגבי המצב בו בעל עסק נותן לעובד רכב - במקרה כזה עליו לוודא כי ברשות העובד יש רשיון נהיגה תקף וכי הוא רשאי לנהוג ברכב זה (וזה שיש לו רשיון לנהיגה באופנוע לא אומרת שהוא רשאי לנהוג ברכב פרטי). כל עוד הוא לא בדק ווידא זאת - האחריות נופלת עליו, כלומר במקרה של תאונה, הוא יאלץ לשלם את נזקו שלו ואת הנזק של הצד השני (בנוסף לכך שהוא עלול להתבע ע"י המשטרה בגין מסירת רכב לאדם שלא מורשה לנהוג). רק להשכלה כללית - ישנם מספר מקרים בהם חברת הביטוח איננה חייבת לכבד את ההתחייבות לכיסוי ביטוחי, ונהיגה ללא רשיון נהיגה (לא מורשה נהיגה) היא אחד ממקרים אלו. משמעות - גם אם יש לך ביטוח לרכב, זה לא יעזור לך. חברת הביטוח תסרב לכסות את הנזק. אמנם אין חובה לצלם את רשיון הנהיגה של העובד, אבל זאת פעולה שעשויה לחסוך לך הרבה עגמת נפש / נזק כלכלי. במידה והעובד זייף את רשיון הנהיגה ו/או לא הפקיד אותו עקב פסילה - האחריות כבר לא מוטלת עליך (אלא אם היית מודע לכך). אין לך שום טעם לפנות למשרד הרישוי/ משטרה, מאחר והם לא ימסרו לך מידע כזה. לגבי וידוא תוקף רשיון נהיגה - זאת פעולה שרצוי לבצע כל פרק זמן (נגיד כל חצי שנה או שנה).

be_roo

New member
מי שידייק יהיה רק השופט שיקבע בכל מקרה לגופו

האם המעביד פעל בצורה סבירה כדי לוודא שלעובד יש רשיון תקף ולכן אינו חולק באשמה, או שלא והוא צריך לשלם.

למעלה