בעיה עם השכנים

מצב
הנושא נעול.

מרב נוב

New member
בעיה עם השכנים

בעיה עם השכנים
אני מניחה שאין זה הפורום המתאים מכיוון שהשכנים אינם מוכנים (לפי דברי חברי) לשמוע על שום פשרה..
אך אני כותבת זאת כאן כי לא מצאתי פורום מתאים יותר.
הבעיה כזו.
חברי רוצה לשפץ את ביתו שבקיבוץ.
הבית נבנה לפני הרבה שנים בטרם היה שיוך דירות ושיוך השטחן עליו בנוי הבית לחברים .
בקיבוץ הוחלט לא מזמן על השיוך כאשר בין השכנים לבית של חברי, מפריד ארון קיר.(חוץ מקיר נוסף, כמובן)
השכנים אינם מוכנים שאיש יגע בארון, למרות שמחציתו נמצאת בשטח הבית של חברי..

מה ניתן לעשות?

פתרון בעיות עם שכנים

בעיה עם השכנים
אני מניחה שאין זה הפורום המתאים מכיוון שהשכנים אינם מוכנים (לפי דברי חברי) לשמוע על שום פשרה..
אך אני כותבת זאת כאן כי לא מצאתי פורום מתאים יותר.
הבעיה כזו.
חברי רוצה לשפץ את ביתו שבקיבוץ.
הבית נבנה לפני הרבה שנים בטרם היה שיוך דירות ושיוך השטחן עליו בנוי הבית לחברים .
בקיבוץ הוחלט לא מזמן על השיוך כאשר בין השכנים לבית של חברי, מפריד ארון קיר.(חוץ מקיר נוסף, כמובן)
השכנים אינם מוכנים שאיש יגע בארון, למרות שמחציתו נמצאת בשטח הבית של חברי..

מה ניתן לעשות?
פתרון בעיות עם שכנים
מרב שלום. זה בהחלט המקום הנכון משום שבגישור, אנחנו לא מדברים על פשרה אלא על מציאת פיתרון שיהיה נכון לשני הצדדים וישרת את האינטרסים שלהם. כשהשכן אומר שהוא לא רוצה שיגעו בארון, צריך להבין למה הוא אומר את זה. צריך להבין גם, מה הוא כן רוצה בחיים. יכול להיות שיש משהו שהוא ישמח לקבל בתמורה להסכמה שלו. יכול להיות שהוא כועס על חברך ומסרב בנוגע לארון, מסיבות שכלל אינן קשורות לארון. אולי אפשר לבצע את השיפוץ ולהבטיח שחלקו בארון לא יפגע. כדאי להזמין את השכן לכוס קפה, לשבת ברוגע, ולראות איך אפשר לפתור את זה. זה לא נעים לאף אחד כשסכסוך בין שכנים מסלים. לשני השכנים יש בדרך כלל אינטרס לשמור על שכנות נעימה.
אשמח לסייע בכל שאלה נוספת.
&nbsp

מרב נוב

New member
תודה רבה

פתרון בעיות עם שכנים
מרב שלום. זה בהחלט המקום הנכון משום שבגישור, אנחנו לא מדברים על פשרה אלא על מציאת פיתרון שיהיה נכון לשני הצדדים וישרת את האינטרסים שלהם. כשהשכן אומר שהוא לא רוצה שיגעו בארון, צריך להבין למה הוא אומר את זה. צריך להבין גם, מה הוא כן רוצה בחיים. יכול להיות שיש משהו שהוא ישמח לקבל בתמורה להסכמה שלו. יכול להיות שהוא כועס על חברך ומסרב בנוגע לארון, מסיבות שכלל אינן קשורות לארון. אולי אפשר לבצע את השיפוץ ולהבטיח שחלקו בארון לא יפגע. כדאי להזמין את השכן לכוס קפה, לשבת ברוגע, ולראות איך אפשר לפתור את זה. זה לא נעים לאף אחד כשסכסוך בין שכנים מסלים. לשני השכנים יש בדרך כלל אינטרס לשמור על שכנות נעימה.
אשמח לסייע בכל שאלה נוספת.
&nbsp
תודה רבה
הראיתי לחברי את תגובתך, יניב.
הוא אומר שכבר כמה חברים בקיבוץ ישבו עם השכנים על כוס קפה והם נשארו בעיקשותם שלא לגעת בארון.
מכיוון שלא נכחתי בפגישות אלה, אינני יודעת איך התנהלו השיחות בהן.

מה הסיבה?

תודה רבה
הוא אומר שכבר כמה חברים בקיבוץ ישבו עם השכנים על כוס קפה והם נשארו בעיקשותם שלא לגעת בארון.
מה הסיבה?
שלום מרב
נסי לברר מדוע הם מתעקשים? מה הם אמרו למי שניסה לשכנע אותם? האם יש סיבה נוספת או סיבות נוספות שמסתתרות מאחורי הסירוב שלהם?

מרב נוב

New member
הלוואי ויכולתי

מה הסיבה?
שלום מרב
נסי לברר מדוע הם מתעקשים? מה הם אמרו למי שניסה לשכנע אותם? האם יש סיבה נוספת או סיבות נוספות שמסתתרות מאחורי הסירוב שלהם?
הלוואי ויכולתי
מי שמנהל את האירוע הוא הנהלת הקיבוץ לאחר שחברי (שמתכוון לשפץ את ביתו), נתקל בסירוב השכן לשיתוף פעולה בטענה שהוא ואישתו זקנים וחולים וכל שינוי עלול לגרוע את מצבם. הם מודעים לכך שקו הגבול עובר בתוך ארונם.
לא הייתי עדה לכל שיחות שנעשו איתם על מנת לשכנעם בצידקת חברי.
באיזשהו מקום, גם הם צודקים לדעתי.

פרטים נוספים

תודה רבה
פרטים נוספים
בשמחה. כמובן שצריך פרטים על מה שהתרחש בפגישות האלה כי להבין איך להמשיך מכאן.
&nbsp

מצב
הנושא נעול.
למעלה