בעיה קשה מאד עם הסבתא...

מתרגשת

New member
בעיה קשה מאד עם הסבתא...../images/Emo10.gif

אמא שלי מעשנת וגם חלק נכבד מהשפחה שלה שנמצאים מלא אצלנו, כמו אחיות שלה וכאלה... אנחנו קצת פנאטיים לגבי עישון ליד סתיו (ואני עוד עישנתי עד ההריון במשך כ- 10 שנים בין קופסא לשתיים ביום) היום היינו אצל ההורים שלי וכל הדודות הדליקו סיגריה אחרי סיגריה ואחרי שנמאס לי להיות איתה בחדר אחר ואמרתי שאני הולכת התחילו ויכוחים לא נעימים בקשר לזה שאנחנו מגזימים מדי ולא צריך להיות כל כל הסטריים. תעזרו לי לפתור את הבעיה המטרידה... מה אתן הייתן עושות

twiti

New member
אין לי ממש פיתרון אבל לפי דעתי או

יותר נכון אני, ממש היסטרית בעניין עשן של סיגריות. עישון פאסיבי זה ממש מסוכן - שלא נדבר על עישון פאסיבי אצל תינוקת קטנה. אצלנו לשמחתי לא רק שלא מעשנים במשפחה המצומצמת והמורחבת גם יחד, אלא שממש סולדים מכך אז אין לי בעיה. שאנחנו נמצאים במקום עם עישון אני ממש מתרחקת עם גיא. לדעתי הפנאטיות שלכם מוצדקת.

dafgol

New member
מה אנחנו עושים.....

גולן מעשן וגם אני לפעמים....... בחיים לא לייד בר !!!!! ולא בחדרים \ סלון וכו'..... או במרפסת או בממ"ד שזה חדר מחשב אצלינו.( ומאוורר כל הזמן ) תבקשי מאמא שלך ובכלל שמי שרוצה לעשן - בחוץ !!!!!!!!!

lovely2

New member
אוי...זה מזכיר לי את אמש...../images/Emo4.gif

אחותי מעשנת בשרשרת אז מזל שזאת רק היא ולא כולם מה שעשיתי זה פשוט זרקתי אותה לקור שתעשן בחוץ! זב"שה! למה ליד הילדה? לא חבל על הריאות שלה??? לי בתור אסטמטית יש רגישות לנושא ואין אצלי פשרות! רוצים לעשן? לא לידי! ובטח ובטח לא ליד הילדה שלי! לימור,את צודקת ב 1,000,000%
רק שקצת קשה לזרוק את כולם...

shirka

New member
יקירתי, אני הייתי עושה בדיוק אותו

דבר! זה בכלל לא פאנטיות זו דאגה לבריאות של הבת שלך! אצלנו לא מעשנים בכלל, אבל ממקומות שמעשנים אני פשוט מתרחקת.

אני לא נותנת שיעשנו ליד לוטן

וגם לא נתתי שיעשנו לידי בהריון. אז ודים עוד עישן (היום כבר לא) והוא הוציא את עצמו החוצה כלאחר כבוד... לא מזמן הוזמנו למסיבת יומולדת של חברה ואמרנו שאנחנו באים אם לא יעשנו ליד לוטן. הודיעו לכל האורחים מראש, ומי שרצה יצא למרפסת. לכולם זה נראה טבעי לגמרי, אפילו שלי לא היה נעים. גם אני עישנתי במשך די הרבה שנים לפחות חצי קופסה ליום. אבל לעולם לא ליד תינוק רך עם ריאות, יחסית, בריאות ונקיות! איך אפשר לעשן ליד משהו עם ריח כזה טוב ולהרוס לו את הריח???

mikihc

New member
ידע זה כוח...

גם לי יש חילוקי דעות לפעמים עם ה"משפוחה" בנושאים שונים - אבל כשאני מתחילה לצטט מחקרים ודעות של רופאים בנושאים הרלוונטים - לאנשים אין כל כך מה לאמר והם בד"כ משתתקים ועושים מה שאני מבקשת. אני בטוחה שיש ברשת מחקרים על חשיפת תינוקות לעישון - ובפעם הבאה כשהנושא יעלה תזרקי כמה עובדות ומספרים באוויר - יכול להיות שהם יבינו שה"הסטריה" - מגובה בעובדות חותכות. ביי, מיקי

dafdaf

New member
לימורי, את צודקת במיליון אחוז../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אל תוותרי
שיגידו שאת היסטרית ושיגידו מה שהם רוצים, אם הם רוצים להיות אם הילדה באותו חדר שלא יעשנו. אני לא נמצאת עם ארד במקום שמעשנים בו וסבתא שלו מעשנת רק במרפסת (אפילו בחורף) אבל זה כבר חינוך שלנו עוד לפני שארד נולד

את צודקת ב 10000%

אחותי קטר רציני ולא רק שאני לא מוכנה שתעשן בקירבתו אלא אני גם מכריחה אותה לשטוף ידיים לפני שהיא מתקרבת אליו. זה מסריח ולא בריא -אין שום סיבה שסתיו תחשף אל האיכסה הזה

yaelli10

New member
אין הרבה מה לעשות כמובן שסתיו

היא בראש ובראשונה חשובה. הריאות שלה כל כך קטנות. ואת אמא עם אינטואיציות, תסבירי למשפחה שעם כל הכבוד, אין לך שום רצון שסתיו המתוקה תיחשף לרעל הנוראי הזה. תאמרי להם שאת תחכי בחוץ עד שהם יגמרו לעשן, ככה הם ממש לא ירגישו בנוח... תסגרי את הוויכוח, כי זה ויכוח סגור לחלוטין. אני שעישנתי גם לפני ההריון, כל כך היסטרית לגבי העניין, אפילו שברחוב עובר מישהו עם סיגריה אני מפנה את העגלה כדי שהעשן לא יגיע לאלה. אני לא רואה בזה הגזמה ושום היסטריה. טובת הילדה שלי קודמ לכל.

לדעתי אין פה ביכלל על מה לדבר

אין מצב של עישון ליד תינוק....לדעתי אם זה אצלך בבית, אז את קובעת את החוקים....ואם בבית אחר....נוראה לי שאין מה לעסוךת אלה לצאת אם התינוק החוצה. אני מאוד פאנטית ונגד עישון...בימיוחד פסיבי.

snuky

New member
זה בדיוק מה שאני כתבתי גם עכשיו

מה גם שרק הלא הראשון הוא הקשה בפעם הבאה כבר לא יהיה צורך להעיר

snuky

New member
לא מבינה מה הבעיה

להמצא בסביבת אנשים מאנשים זה דבר מאד לא טוב ומזיק אני פשוט חד משמעית הייתי מודיעה או שלא יראו יותר את התינוק או שפשוט יתאפקו ...דבר זהוא לא קשה - שיחשבו שהם במטוס ברגעים אלו , תאמיני לי להיות בהתחלה קשים דבר שקשה לעשות אותו יהיה רק לטובתך ואף אחד לא יעשן לידכם . עישון פסבי הוא גרוע .....

cookie1

New member
את ממש לא מגזימה !!!

אבל בעניין פתרון : נסי לדבר איתם ולהסביר את דאגותייך. הרי ידוע שעישון מאד מזיק לבריאות וכך גם עישון פאסיבי. אולי שיעשנו בחוץ מתוך התחשבות. אני באופן אישי לא נמצאת בחדר אחד עם מעשנים כשיובל לידי, ומאד סובלת מזה גם כשהוא לא לידי. למזלי אין לי סביבה קרובה שמעשנת, ואם באים אלינו הביתה פשוט יוצאים למרפסת.

ayelet i

New member
לא נותר לי אלא לחזק את הדברים...

שנאמרו כבר לפניי. אצלינו, מכל בני המשפחה, נותר רק אבא שלי שמעשן. איך שנכנסתי להריון - היה ברור שהוא עם הסיגריה יוצא למרפסת. וככה זה מאז ועד היום. מה עושים? מסבירים ומקווים שהצד השני יבין (יבינו) ואם לא אז עושים בדיוק מה שעשית - מכיוון שמדובר בקצת יותר מאשר בחוסר נוחות וסלידה מהריח - עישון פאסיבי פשוט מסוכן! נקודה. בהצלחה!

ענתש

New member
מצטרפת למסכימות - אין מה לעשות

ומרגע שאת אמא ואחראית לשלומה ובטחונה ואושרה של סתיו זה יקרה לך הרבה (ולא רק עם עישון שהתשובה אליו חד משמעית אלא עם עוד הרבה דברים אחרים שבהם יותר קשה להכריע). סתיו נמצאת עכשיו במקום הראשון ואחרי זה כל השאר (כן, כולל אותך ואת אסא) ולכן את חייבת לעמוד על שלך ולהבהיר להם שאם הם מעשנים ליד הילדה הם לא יראו אותה. נקודה. אין פה מקום לפשרות. ואם חמי הסכים לעשן מחוץ לבית (בבית שלו !) כשנגה בסביבה אז אני חושבת שכולם יכולים (בחיי שהוא עקשן גדול).

n i s h a

New member
ואפילו יותר מזה....

כשילדתי אמא שלי היתה פה חמישה שבועות. גם היא וגם שי מעשנים. בחוץ כמובן. כשהם חזרו מ"פינת העשון" ולפני שהם לקחו את רועי, הם היו צריכים לשטוף ידיים ולצחצח שיניים. כן, כן. יכול להיות שזו הגזמה אבל זה מה שהרגשתי בשבועות הראשונים שלי כאמא, ולא היה מקום להתווכח איתי...
אצל זוג חברים שלנו, עם בעיה דומה, המעשנים נדרשו גם להחליף חולצה... כך שעד היום יש את "חולצת העישון" ו"חולצת הבית" אתם צודקים מאה אחוז. תעמדו על שלכם, ושכולם ...

זו הסיבה שודים הפסיק לעשן

הוא לא היה יכול לסבול את המחשבה שהוא ידבר עם לוטן ויפלוט את הריחות המגעילים האלו מהפה לתוך הפנים שלה. בתור מעשנת לשעבר אני חייבת לציין שריח הסיגריה נשאר גם אחרי שמצחצחים שיניים ושוטפים ידיים. רק אחרי שהפסקתי לעשן הבנתי בתוך איזה סרחון חייתי...

n i s h a

New member
ושוב אני מסכימה איתך

רק אחרי שמפסיקים מבינים. ווידוי קטן - כל יום, בסביבות השעה 20.00, לאחר שרועי כבר במיטה ואני ושי אחרי ארוחת ערב, אנחנו יוצאים יחד החוצה, ומעשנים. סגריה אחת ביום (אני עומדת בזה כבר שלושה חודשים). זה הכיף של סוף היום. "שיחת סיכום" עם הבעל, וסגרייה. כשאני נכנסת אני שוטפת ידיים ומצחצחת שיניים. מקווה שעד שרועיקי מתעורר (בשעות הבוקר המוקדמות) הריח כבר עובר...

למעלה