בעיה קשה מאד עם הסבתא...

טוטי30

New member
לא לוותר, הבריאות של סתיו על הפרק

לימור, אסא, אל תוותרו, סתיו הכי חשובה, והבריאות שלה! אני מסכימה עם כל התגובות הקודמות ומחזקת אותכם שוב לעמוד על דעתכם!!! אגב, גם אני עישנתי המון (קופסא ליום), המון שנים והפסיקה לקראת הכניסה להריון (אני לא מעשנת כבר שנתים וחצי). היום אני מבינה שכל המשפטים של רחצתי ידיים, פתחתי חלון, החלפתי חולצה, שטפתי עם מי פה, לקחתי מסטיק וכדומה הם סתם משפטים. הרי ענן הסרחון אופף אותנו אחרי שאנחנו מעשנים ובדרך כלל נשאר שם דיי הרבה זמן, גם אם מעשנים בחוץ. זה בשיער, זה בבגדים, זה על העור, זה באוויר. אולי אני נהפכתי לפאנטית בעניין, אבל אני מריחה את העשן מקילומטרים! אם מישהו באוטו לפני מעשן עם חלון פתוח, אני מרגישה ומתעצבנת שמסריחים לי את הילד... חייבת לספר עוד משהו קטן: אמא שלי הפסיקה לעשן אחרי שלושים שנה בערך (שתי חפיסות ביום) כשגיסתי נכנסה להריון כדי שהיא תוכל לארח אותם בבית שלה. היא הבינה שכל הרהיטים ספוגים בעשן ובסרחון, ועשתה מעשה! היא מקור השראה לכולנו!

אליגל

New member
אצלנו המעשנים יוצאים החוצה

ואם אני נמצאת במקום שבו מעשנים - אני יוצאת. אני שונאת את ריח הסיגריות, וכמובן שלא נראה לי שהעשן מוסיף לנו בריאות, אך אין לי שום כוונה לחנך, וגם לא לשנות אף אחד, ולכן, אם לי זה מפריע אני יוצאת. ומי שמבקר אצלנו בבית יודע שהעישון הוא רק במרפסת.

עדי 4

New member
את ממש לא מגזימה

כשנכנסתי להריון הראשון אמרתי לאבא שלי שמהיום לידי לא מעשנים. כשנולד איתי(בני הבכור) אבא שלי למד לצאת לעשן מחוץ לבית:במרפסת או בגינה . מאז הוא מצליח לשמור על זה ואמא שלי מאושרת כי הבית לא מסריח יותר מעשן סיגריות.

sharonik

New member
לי יש בעיה חמורה יותר

אמא שלי וטחותי מעשנות - הן מכבדות מאוד את הבקשה של לא לעשן ליד נעם ומעשנטת אך ורק בחוץ וגם אצלן בבית הן מעשנות רק בחוץ. הבעיה היא שבן זוגי היקר פאנט לגבי העישון עוד יותר ממני . הוא לא מסכים שאני אהיה עם נעם ליד אמא שלי אפילו שאנחנו יושבות בסבבה בחצר בגלל שאמא שלי עם סגריה. ולאחרונה זה החמיר - שאמא שלי חוזרת מהחצר אחרי סגריה בעלי לא מסכים שהיא ציקח את נעם ותנשק אותו בגלל הריח - הוא אשכרה קנה לה טיק-טק היחסים הכללים בין בעלי לאמא שלי ממש טובים אבל הם לא מפסיקים להקניט אחד את השני בכל מה שקשור לסגריות , מיותר לציין שאני תקועה באמצע אמא שלי מקטרת על הפאנטיות ובעלי על הסגריות.

mili999

New member
מסכימה עם כולם

ברור שלא הייתי מסכימה שיעשנו לידנו, סתיו כזו קטנה וכבר ימלאו לה את הראות ברעל הזה?! אולי לא צריך להיות היסטריים ולהתרחק קילומטרים ממעשנים, אבל הם יכולים להתחשב ולא לעשן לידה, אצלנו פשוט מעשנים במרפסת, בכלל לא עלתה השאלה (אמא שלי מעשנת). אתם צריכים לדאוג לסתיו בדרך שנראית לכם הכי נכונה, ואם לא נעים לך להיות בחברת הסבתא והדודות המעשנות - את צודקת שהלכת, אני בטוחה שהן נורא ירצו לראות את המתוקה הקטנה ויוותרו על הסיגריות בחברתה.

מתרגשת

New member
גם אני עישנתי המון בעבר. יותר

מקוסא ביום ולפעמים אפילו שתיים. היום אני לא מסוגלת להתקרב לסיגריות... ואחרי הלידה ניסיתי וזה היה פשוט מגעיל. בכל מקרה תודה לכולן על התמיכה, אני פשוט אהיה יותר תקיפה בפעם הבאה

את צודקת בהחלט!!

גם אני עישנתי עד לפני ההריון כקופסא וחצי ליום והיום אני לא מסוגלת שמעשנים לידי (ובעלי חזר לעשן לאחרונה). את צודקת במיליון אחוז שאת לא רוצה להיות ליד מעשנים, זה מסריח וזה ממש לא בריא ולמה שתחשפי את הילדה שלך למשהו לא בריא? האם הם היו אומרים שאת היסטרית אם היית מניחה את סתיו בכביש סואן ללא השגחה? סיגריות מסוכנות כמעט באותה מידה! אני איתך!!

כמיסה

New member
../images/Emo41.gifצודקת במליון אחוז../images/Emo41.gif

אמא שלי/אחותי/סבתא/גיסי...המון מעשנים כבדים סביבי וכולם יודעים שלידי וליד עומרי ל א מעשנים ויתרה מכך כולם מתבקשים לשטוף ידיים, ללעוס מסטיק לאסוף שיער ולשים חיתול
למה
כי ככה החלטתי
אף אחד לא מנסה להזיז אותי מדעתי אך כשאמא שלי אמרה שאני מגזימה אמרתי אולי את צודקת אבל זה הילד שלי אז אל תחזיקי אותו בבקשה
מאז כמובן אין יותר ויכוחים ואני מחליטה עבור עומרי מה הטוב ביותר בעיניי אגב גם אני עישנתי בעבר ויודעת כמה זה קשה ובכל-זאת מי שחושב אחרת ממני מוזמן לחיות את החיים שלו ודבא אחרון לא עלינו ורחוק ומאיתנועישון פסיבי הוא אחד הגורמים (כנראה) למות בעריסה
כשאת אומרת משפט כזה את מזהירה/מבהילה את כולם ואין ויכוחים(אם את צריכה עוד שאלות אשמח במסר) ב-ה-צ-ל-ח-ה

שירי ל

New member
אצלי לא מעשנים ליד הילדות. נקודה.

מי שרוצה שאבקר אצלו צריך לאוורר את הבית לפני ולא לעשן בזמן שאנחנו שם. אף חשק לסיגריה של אף דודה לא שווה את הבריאות של הבת שלך, ותעמדי על זה בתוקף לימור. אמא שלי, למשל, שהיא מעשנת כבדה - מרבית המפגשים איתה נערכים אצלינו בבית כדי שהיא לא תצטרך להכין בביתה הכנות מיוחדות. היא משחקת עם הילדות ואם היא מוכרחה סיגריה היא יורדת לעשן למטה, לוקחת סוכרית מנטה לפה (כי אני בטוחה שלילדות שלי לא נעים שמתקרבים אליהן עם הבל פה של מאפרה) ועולה.

ברוריהה

New member
לימורי, בתור מעשנת ...

אצלינו בבית בהתחלה היה חדר עישון (חדר עבודה) שלוטן לא נכנסה אליו והדלתות תמיד היו סגורות ... מאז שאי אפשר לעצור אותה והיא מגיעה לכל מקום פשוט לא מעשנים בבית. לפעמים כשיש אורחים מעשנים (או שממש ממש ממש בא לי) מעשנים במרפסת שירות בדלת סגורה וחלון פתוח (לא משנה כמה קר בחוץ). אמא שלי מנסה לשחרר רסן עכשיו וטוענת שלוטן כבר בת שנה ואפשר לעשן לידה, אבל אני לא מרשה ולה פשוט אין ברירה אלא לכבד את זה ... לעשן ליד לוטן, זה רק בשטח פתוח, באויר החופשי !

talsh

New member
את כבר יודעת מה דעתי

אבל אכתוב אותה פה למען כולם כי היא קצת שונה. אני לא בעד שיעשנו ליד תום! אני גם לא מרחיקה אותו בפנאטיות ממקור עשן. אני חושבת שעשן סיגריות לא בריא אבל אני גם חושבת שלקחת אותו לבית קפה בתל אביב לא בריא בגלל הפיח, הכבישים, הרעש, זיהום האויר וכו' ואני כן עושה את זה. אני לא מתכוונת לספק לתום סביבה סטרילית כי זה חסר טעם עם אורח חיינו. כל עוד אנחנו מאד מאד אוהבים חברה (מגוונת) ואוהבים את חיי העיר, הוא יהיה חשוף לאויר מזוהם, פיח עירוני, ומדי פעם לעשן סיגריות של אנשים שיושבים איתנו באותו המקום.

חמניה1

New member
קשה לי לעזור

אני לא מוכנה להיות עם בר בבית שמעשנים בו. לעומת זאת, יצא כבר שהייתי איתה בבתי קפה ועישנו..... זה שווה שיחה עם אמא שלך. קודם שהיא תבין ותקבל אחריה הדודות. אני אפילו הייתי מקצינה (לגבי עצמי) והייתי אומרצ שאנחנו לא נבוא לבקר אם מעשנים לי הילדה.

osnatyD

New member
לימור, את צודקת

דבר ראשון אני מסכימה איתך בעניין הסיגריות. גם אני לא רוצה שיעשנו ליד הבת שלי. סתיו כל כך קטנה למה היא צריכה לנשום את הג'יפה הזה. דבר שני, את אמא שלה ולכן את מחליטה מה טוב ומה לא טוב בשבילה. ולכן זכותך להחליט שזה לא טוב בשבילה למרות שמשהו אחר חושב אחרת. כמובן זה לא כולל רק סיגריות אלא כל נושא. אז קבלי
ותעמדי על שלך. אסנת

mikihc

New member
אמא שלי, שהייתה מעשנת כבדה במשך

35 שנה, הפסיקה לעשן לפני הלידה שלי ולא מעשנת כבר 5 חודשים - היא עשתה את זה בגלל אילון - משום שהיא ידעה שאם היא רוצה לטפל בו ולהיות איתו - היא לא יכולה להמשיך לעשן (אני בכלל לא דברתי אתה על זה, היא עשתה את זה מיוזמתה לגמרי). חוץ ממנה - רק אחותי מעשנת - וגם היא יודעת באופן טבעי ואינסטיקטיבי - לא לעשן בכלל כשאילון בסביבה. מיקי

26יפעת

New member
להפתעתי הרבה אצלנו זה פשוט היה

ברור מאליו, אף אחד לא מעשן ליד יובל ומעולם לא ביקשנו מאף אחד!!! בעצם כשאני חושבת על זה כשהוא נולד, בעלי אמר משהו נחרץ בנושא ביקורים ועישון, בכל אופן מאז לא מעשנים לידו (הסבתות של יובל הן מקרים קשים במיוחד ובכל זאת מתאפקות/יוצאות החוצה).

לא מעשנים ליד תינוקות! נקודה!

אין ויכוח. גם אצלי- שני הסבים מעשנים מאוד מאוד כבדים- אבל כבר מההריון הבהרתי לשניהם- לידי וליד אופק לא מעשנים, ובכלל אצלי בבית- לא נכנסים עם סיגריות. לשאר הדודים/ דודות (ויש המון...) אני תמיד אומרת שאני לא מסכימה לעשן לידה או לקחת אותה למרפסת אם מעשנים שם- ואם מישהי אומרת משהו, או זורקת הערה מגעילה (כמו שאמרו לך) אני פשוט אומרת בקול תקיף- שאני האמא וזו ההחלטה שלי! לא מקובל עליהן? שלא יתקרבו לאופק! זה הכל!

וונדי1

New member
אני לא הייתי מתפשרת לגבי זה...

ואני חייבת לציין שאני מעשנת... אני אף פעם לא מעשנת ליד תינוקות וילדים ובעצם אני גם לא אוהבת לעשן ליד אף אחד... (רק במרפסת לבד...). יש לי חברה טובה שמעשנת המון ובבית ואני פשוט לא מגיעה לשם עם רומי. זה נראה לי אבסורד שתשעה חודשים שמרת על סתיו מפני הסיגריות ובסוף אנשים אחרים מעשנים לידה. את לא מגזימה ואת לא היסטרית את צודקת!!!

T noki

New member
צודקת במאתיים אחוז!!!

עישון פסיבי מזיק מאד! ודאי שלתינוקת קטנה זה לא בריא בכלל, וגם לך. ההורים של בעלי מעשנים אך כשאנחנו באים הם בכלל לא מעשנים בבית, מאז שאני הייתי בהריון וגם אחרי שהתינוק נולד. זה מתוך התחשבות. כמו כן, זה לא נעים להריח מהתינוק ריח של סיגריות, שלא לדבר על הפגיעה בבריאות. זה מעלה את הסיכון למחלות נשימה אצל התינוק (אסטמה וכו,) ובאופן כללי לא בריא כמו שלא בריא למבוגרים. כדאי וחשוב להתעקש כבר מעכשיו לא לעשן ליד התינוקת. אם תסכימי, זה יהיה קשה לשכנע אח"כ להפסיק. ואת בהחלט לא סתם היסטרית. עובדה שאפילו החוק עומד לצד הלא מעשנים...(למרות שלא אוכפים אותו) אז מה, בקניון אסור לעשן ליידך ובבית מותר? אז מה אם זו משפחה! תומכת בך באלף אחוז. תבהירי לאימך עד כמה הנושא הזה חשוב, ואם צריך את יכולה להביא הוכחות מדעיות לנזק הספציפי לילדים להורים מעשנים (את יכולה להגיד לה שזה מעלה סיכון לאסטמה, מוות בעריסה ועוד...חס וחלילה!) אולי זה ישכנע אותה לקחת את זה ברצינות.

T noki

New member
ד"ר תינוקי - אוטוטו בסטאז'

עברתי את כל המבחנים במועד א' (בזכות המלאך הקטן שעזר מאד...ישן כל הלילה ונתן לאמא ללמוד).אני רק צריכה להגיש עבודת גמר וביולי אני מתייצבת בשערי ביה"ח רמב"ם ומפקידה את האפרוח בידי מטפלת (לצערי...) בינתיים אני עדיין אמא בחופשה

למעלה