בעיה קשה

lailagirl

New member
בעיה קשה ../images/Emo178.gif

לא ידעתי איפה לרשום את זה, מקווה שיעזרו לי פה. ידיד שלי וחברה שלו, שניהם שומרי מסורת-הוא חובש כיפה עשו שטות ועכשיו הבחורה בהריון. בינתיים אין מצב להפלה..והוא אומר שהוא לא מוכן להתחתן כרגע..שנינו חיילים, הוא סה"כ בן 21 והיא בת 19. האבא של הבחורה, לפי מה שהבנתי ממש שומר על הבנות שלו ואין לנו מושג מה תהיה התגובה באם הוא ידע זאת. אני חייבת לציין שאין לי מושג בעניין יהדות ומסורת. אז אם רשמתי משהו לא במקום או שלא הבנתם משהו אני מצטערת. בבקשה תענו כמה שיותר מהר תודה ויום נעים.

natan7

New member
תגובה

למרות הקושי הרב של המצב המסובך (שיש כמובן לפנות לרב ולהורי החברים שלך) עמדתה של היהדות ברורה בנושא והיא: אסור לעשות הפלה (אלא אם כן לאם התינוק תהיי סכנה אבל זה לא נשמע כך) ומן הסתם טוב שיעברו מיד שיחות עם אנשי כמו ההורים והמשפחה, רבנים ואנשי קמצוע שונים ולעשות מה שהרבנים יראי שמיים יאמרו. (למשל להקים בית ולהתחתן..) אין טעם לחכות לעוד יום ועוד יום. צריך לפנות להורים בנחת, בוודאי שהעניין יוודא להם.

enigma4u

New member
לא להקשיב לנתן

הוא מסיונר ובור ועם הארץ . לפי חוקי התורה עובר הוא לא אדם, התורה פוסקת עונש מוות להורג בן אדם ומטילה קנס כספי להורג עוברים. הזוג לא צריך לדפוק לעצמו את כל החיים רק בגלל הלכה מקובעת וישנה. במקרה כזה אין מנוס מהפלה ,זהו הפתרון הכי טוב לטובת כולם.

ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם !

ולא לפני אדיוטות! (אי שם בסנהדרין) שהלא בנגפו אישה ויצאו ילדיה, אם לא יהיה אסון, אזי ענוש יענש כאשר ישית עליו בעל האישה ונתן בפלילים! ובהכרח שאין ההפלה בגדר רצח. ואפילו אין מתאבלים על עולל הפחות מגיל חודש, על שלא יצא מכלל נפל

ובתינוק שנולד פג שלא כלו לו חודשיו

ולא שהה 9 חודשים ברחם אימו, ``הרי הוא כנפל עד שישהה 30 יום. וההורגו בתוך 30 יום אינו נהרג עליו`` (הלכות רוצח להרמבם פרק ב)

טוב, תקשיבי לי.

אני לא מכיר את העונים פה. לא יודע אם נתן הוא מסיונר או לא, מה שבטוח ש2 העונים אחריו לא מבינים. ההלכה אוסרת איסור גורף להפלה! לא יום ולא מאה! אסור בשום מצב! רק במקרה שהעובר מסכן את חיי אימו. אני מכיר מקרה דומה שהאמא ילדה לא מזמן.. בשורות טובות לא יהיו בזמן הקרוב. יהיו דמעות, צעקות, מריבות, האבא יגיד שהוא לא רוצה להתחתן, אולי גם ידחוף להפלה, אך אח``כ ירגע. שמעי לי, הכי טוב תפני לאגודת אפרת. 144 יתנו לך בקלות. יש שם אנשים שעוזרים לבנות במצבים כאלה, ויותר גרועים. מה שאני יכול להגיד לך זה שהאמא של הילד הזה שהזכרתי ילדה אותו בשלום, בלי חתונה, כי הגבר לא הסכים. אבל היא מאושרת חבל``ז! אבא שלה מאוד שמרן, אך הפלא הוא שרק איזה שבוע אחרי הלידה השכונה ידעה. היא הצליחה להסתיר מצויין! והיא לא מלאה... אז שיהיה בהצלחה. ובשורות טובות..

natan7

New member
לב צהוב צודק

הוא צודק לגבי ההלכה ולגבי העצות. (פשוט 2 המגיבים הראשונים הם אתיאיסטים שרוצים להטעות אנשים אפילו במחיר טעות נוראה ועל זה צר לי שחלק מעם ישראל הוא מתנהג כך.) ניתן לראות בהרחבה בוידיאו הבא שאכן אסור לעשות הפלה: |הלינקhttp://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=914&CategoryID=9&subID=9141&StrCategory=הכרעה גורלית|סלינק|

natan7

New member
סליחה לא התכווני לMrAnderson

כוונתי הייתה למגיב בשם enigma4u שהוא אתיאיסט ושונא דת\יהדות\דתיים Mr Anderson פשוט טעה בהלכה

enigma4u

New member
שהוא אתיאיסט ושונא דת\יהדות\דתיים

שמע זב חוטם, אני לא שונא אף אחד, אני רק בז לבורים ואדיוטים כמוך שמתיימרים לדבר בשם הדת. אני לא כתבתי שההלכה מתירה להפיל את הוולד, כתבתי שהתורה מבדילה בין הריגת עובר להריגת אדם. אני אכן ממליץ לאותה בחורה לעבור הפלה, היא לא צריכה להקריב את חייה כדי לרצות את החבר הדמיוני שלך.

שם חידתי ומיסתורי משהו.....

אז מה, אפילו אתה מודה שיש מיסתורין וסוג של חידה בעולמינו, מעניין.

MrAnderson

New member
הוא כבר התנצל. תודה על הדאגה../images/Emo13.gif

כן אני אכן מגדיר את עצמי בחזקת מתחזק. חזק,חזק ונתחזק
.

בהצלחה אחי.

ובקשר ל40 יום שאמרת, זה הולך ע``ז שאפשר להתפלל על סוג המין שהאדם רוצה שיצא לו עד 40 יום. אח``כ המין כבר נקבע וזו תפילת שווא כמובא בגמרא.

מין הילוד נקבע מיד עם ההתעברות

באותו רגע שהזרע של הזכר פוגש את הביצית של הנקבה, נקבע מין הילוד. אצל ארנבים שפנים ואצל בני האדם. לא חשוב.

למעלה