בעיה רצינית- האם ניתן לתפתור אותה??
שלום- יש לי תינוק בן 10 חודשים וחצי. יש מספר נקודות שמאוד מדאיגות אותי: אינו מנופף כלל לשלום, אינו עושה כפיים, אינו מצביע וכאשר אני מביאה אותו למשפחתון לעולם לא עוקב אחרי כשאני הולכת. הוא כן עושה: אומר אבא ומה, משחק איתנו בקוקו ומחבואים, מגיב טוב מאוד לשמו, סקרן ומתעניין, עוקב במבט ומסתכל לעיניים[ פרט כאשר אני עוזבת את המשפחתון], מאוד אוהב חיבוקים ונישוקים, מתחיל לשים דברים על הראש כאשר אנו מראים לו, מתעניין בילדים אחרים, מוטוריקה עדינה וגסה טובה, צוחק בקול כאשר אנו עושים לו פרצופים מצחיקים, מחפש חפצים שאנו מסתירים,מפרק מגדל קוביות שאנחנו בונים לו ועוד. רופא הילדים טען שאין בעיה , אך אני התעקשתי וקבלתי הפניה למכון להתפתחות הילד בהרצליה- בדק את בני מנהל המכון במשך שעה ולטענתו אין כרגע משהו שנראה כבעיית תקשורת. זימן אותנו למעקב בעוד 4 חודשים. אני החלטתי שכולם אינם אומרים את האמת ושלי יש ילד אוטיסט- כשאמרתי זאת לרופא במכון אמר לי שאינו נביא אך כרגע לא מזהה בעיה.[ מדוע זימן אותי לעוד 4 חודשים?] למרות זאת התחלתי ממש בתהליך של אבל- אני בוכה ימים שלמים, עושה לבני מבחנים של כפיים ושלום וכאשר אינו מצליח פשוט נישברת, משווה אותו כל הזמן לילדים אחרים שעושיםאת מה שנהוא אינו מבצע, אני כבר מנסה להכין לי דרך פעולה לבאות- לאיזה גן לרשום אותו, איך להתמודד עם הידיעה שהנו אוטיסט למרות שלא ניתנה גושפנקה, חושבת בראשי איך לבשר לאנשים שבני חריג ואינו ידבר לעולם, לא ילך לגן רגיל וכ"ו. נשאבתי לנושא הזה- אני קוראת רק על אוטיזם, איני מרוכזת בשום דבר אחר. היינו גם אצל קלינאית שאמרה שהיא לא מזהה כרגע בעיה ,ולכן קבעתי תור לשבוע הבא לקלינאית אחרת- הכל באופן פרטי. בן זוגי מתמוטט מהנושא וחושב שאני מטורפת. אני פשוט החלטתי שבגלל שלא עושה את הנ"ל הוא אוטיסט ופשוט מחכה לשמוע זאת מגורם מוסמך. אני יודעת שכאשר אשמע זאת מפורשות- פשוט לא אהיה מסוגלת להתמודד עם כך.