בעיה רצינית- האם ניתן לתפתור אותה??

77771

New member
לדליה

תודה. אני אקבל את הלצתך ואברר את הנושא של קשר עין יד- יכול להיות שהוא לא מודע לכך ויש אפשרות לעזור? בדיקת ראיה עשינו ולגבי חיסון גיל שנה- דחינו אותו עד שיתבררו הנתונים.

אני שוב חושבת שאם את דואגת מאד

ורוצה לקבל יותר מידע על בנך והאם יש קשר בין הקשיים שלו (שלי הם אינם נראים מתאימים לPDD ) לבין הפרעת תקשורת, שווה לך להגיע אל דר' דיצה צחור באסף הרופא. אני הפניתי אליה תינוק בן 9 חודשים, עם סימנים מדאיגים בהרבה משל בנך והיא אמרה שזה מוקדם מדי לראות. למרות זאת, עדיף לגשת לאיש מקצוע מיומן יותר כדי להיות רגועים ולהיות עם אצבע על הדופק. אני לא הייתי אצלה, אך בהחלט שמעתי עליה טובות.

77771

New member
לאורית

שלום האם עד לגיל שנתיים לא היה סימן אחד חריג? האם מחא כפיים, הצביע, דיבר ,הסתכל בעיניים, הגיב לשמו?? תודה

77771

New member
בעיה רצינית- האם ניתן לתפתור אותה??

שלום- יש לי תינוק בן 10 חודשים וחצי. יש מספר נקודות שמאוד מדאיגות אותי: אינו מנופף כלל לשלום, אינו עושה כפיים, אינו מצביע וכאשר אני מביאה אותו למשפחתון לעולם לא עוקב אחרי כשאני הולכת. הוא כן עושה: אומר אבא ומה, משחק איתנו בקוקו ומחבואים, מגיב טוב מאוד לשמו, סקרן ומתעניין, עוקב במבט ומסתכל לעיניים[ פרט כאשר אני עוזבת את המשפחתון], מאוד אוהב חיבוקים ונישוקים, מתחיל לשים דברים על הראש כאשר אנו מראים לו, מתעניין בילדים אחרים, מוטוריקה עדינה וגסה טובה, צוחק בקול כאשר אנו עושים לו פרצופים מצחיקים, מחפש חפצים שאנו מסתירים,מפרק מגדל קוביות שאנחנו בונים לו ועוד. רופא הילדים טען שאין בעיה , אך אני התעקשתי וקבלתי הפניה למכון להתפתחות הילד בהרצליה- בדק את בני מנהל המכון במשך שעה ולטענתו אין כרגע משהו שנראה כבעיית תקשורת. זימן אותנו למעקב בעוד 4 חודשים. אני החלטתי שכולם אינם אומרים את האמת ושלי יש ילד אוטיסט- כשאמרתי זאת לרופא במכון אמר לי שאינו נביא אך כרגע לא מזהה בעיה.[ מדוע זימן אותי לעוד 4 חודשים?] למרות זאת התחלתי ממש בתהליך של אבל- אני בוכה ימים שלמים, עושה לבני מבחנים של כפיים ושלום וכאשר אינו מצליח פשוט נישברת, משווה אותו כל הזמן לילדים אחרים שעושיםאת מה שנהוא אינו מבצע, אני כבר מנסה להכין לי דרך פעולה לבאות- לאיזה גן לרשום אותו, איך להתמודד עם הידיעה שהנו אוטיסט למרות שלא ניתנה גושפנקה, חושבת בראשי איך לבשר לאנשים שבני חריג ואינו ידבר לעולם, לא ילך לגן רגיל וכ"ו. נשאבתי לנושא הזה- אני קוראת רק על אוטיזם, איני מרוכזת בשום דבר אחר. היינו גם אצל קלינאית שאמרה שהיא לא מזהה כרגע בעיה ,ולכן קבעתי תור לשבוע הבא לקלינאית אחרת- הכל באופן פרטי. בן זוגי מתמוטט מהנושא וחושב שאני מטורפת. אני פשוט החלטתי שבגלל שלא עושה את הנ"ל הוא אוטיסט ופשוט מחכה לשמוע זאת מגורם מוסמך. אני יודעת שכאשר אשמע זאת מפורשות- פשוט לא אהיה מסוגלת להתמודד עם כך.

stamba

New member
תשובה רצינית

לפי כל התיאורים שנתת אני לא רואה סיבה לדאגה הגדולה שלך. אני לא איש מקצוע אבל יודע היטב איך מתנהג ילד פדד בגיל כזה. עדיין, אם יש לך תחושות קשות כדאי באמת שתעקבי ותאבחני שוב בעוד 4 חודשים לפי ההמלצה (שנובעת לדעתי מכך שהרופא רוצה לכסות את עצמו וגם לתת לך את התחושה שהוא לוקח ברצינות את דעתך). לי נראה שהבעייה האמיתית היא אצלך ולא אצל ילדך, או לפחות זו הבעייה המרכזית בשלב זה. גם אם, ואני מסוייג מאד, יש לבנך איזושהי בעייה תקשורתית את חייבת קודם כל לצאת בעצמך מכדור השלג הזה.

stamba

New member
תשובה רצינית

לפי כל התיאורים שנתת אני לא רואה סיבה לדאגה הגדולה שלך. אני לא איש מקצוע אבל יודע היטב איך מתנהג ילד פדד בגיל כזה. עדיין, אם יש לך תחושות קשות כדאי באמת שתעקבי ותאבחני שוב בעוד 4 חודשים לפי ההמלצה (שנובעת לדעתי מכך שהרופא רוצה לכסות את עצמו וגם לתת לך את התחושה שהוא לוקח ברצינות את דעתך). לי נראה שהבעייה האמיתית היא אצלך ולא אצל ילדך, או לפחות זו הבעייה המרכזית בשלב זה. גם אם, ואני מסוייג מאד, יש לבנך איזושהי בעייה תקשורתית את חייבת קודם כל לצאת בעצמך מכדור השלג הזה.

77771

New member
TO STAMBA

האם אתה הורה לילד אוטיסט? האם בגיל של 10 וחצי חודשים ילד אוטיסט מתנהג אחרת? הרי בני לא עושה כפיים, שלום , הצבעה- והבנתי שאלו סימנים מובהקים לבעיית קשר.

stamba

New member
כן, אני אב לילד

שאובחן בספקטרום האוטיסטי. הוא אובחן בגיל שנתיים וקצת והיום בן 3 וחצי. אני מצטט מההודעה הראשונה שלך: "משחק איתנו בקוקו ומחבואים, מגיב טוב מאוד לשמו, סקרן ומתעניין, עוקב במבט ומסתכל לעיניים","מתחיל לשים דברים על הראש כאשר אנו מראים לו, מתעניין בילדים אחרים, מוטוריקה עדינה וגסה טובה, צוחק בקול כאשר אנו עושים לו פרצופים מצחיקים, מחפש חפצים שאנו מסתירים,מפרק מגדל קוביות שאנחנו בונים לו ועוד" עכשיו הכנסי לאתר של אלו"ט (למטה) או לאתר רלוונטי אחר וקראי היטב את ההגדרות שעליהן עונה ילד אוטיסט.

LeonardoDV

New member
בני שהוא PDD עם מדופלם

בגיל 10 חודשים ואפילו לפני, מחה כפיים, הצביע ואולי אפילו נופף לשלום אני לא בדיוק זוכר מתי הוא עשה זאת, ובכל זאת הוא מאובחן כאספרגר, נו אז?

77771

New member
לLeonardoDV

שלום כלומר... אני לא יכולה על פי דעתך לדעת מה יש כרגע לבני והאם הוא אוטיסט או לא? האם בנך הגיב לשמו, שיחק אתכם, הביט בכם?

LeonardoDV

New member
ככל שזכור לי

עד גיל חצי שנה בערך הוא לא הגיב לשמו באופן מיידי רק אחרי קריאות חוזרות ונשנות, הוא מיעט ליצור קשר עין, כמעט ולא חייך, הרבה היתפרצויות בכי לא מובנות, חוסר שינה, הוא נמשך מאוד לתנועה סיבובית (גם כיום) , הוא החל לדבר בגיל מאוד מוקדם 8 חד' בקיצור שום דבר ממה שאת מתארת לא מלמד אותי שמשהו לא בסדר עם בנך, לפחות לא בתחום ה PDD

ניבית2

New member
בקשר לבעיה הרצינית...

היי, אני מבינה את ההסטריה שלך ואת כל הלחצים שמסביב. לדעתי זה די מיותר, בגיל כה קטן (10 חודשים) אי אפשר לבדוק ולאבחן בעיות בתקשורת (יכול להיות משהו אחר לאו-דווקא אוטיזם, יכול להיות איחור,עצלות, עיכוב כלשהו). אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה, כי את משרה על בנך אווירה לא טובה ואני חושבת שכל דבר הם קולטים מהסביבה ובמיוחד האמא שהיא הכי קרובה, ההיפך תמיד תשמחי לידו ותשרי עליו רק אווירה נינוחה ושלוה ובלי לחץ מסביב. הילד שלך הוא כה קטן, מה גם שציינת שישנם הרבה דברים שהוא כן עושה. הבן שלי כיום בן - 6, ובגיל 10 חודשים ממש לא חשבתי בצורה כה קיצונית, חשבתי שהוא יתקדם לאט לאט וידביק את הפער אבל לא כך היה. רק לקראת גיל שנתיים קצת פחות, כבר נדלקה לי נורה אדומה, וראיתי שבני אכן לא מתנהג כרגיל, מנותק יותר מידי ולא עשה חצי ממה שהבן שלך עושה כיום, בבקשה איזרי סבלנות, לפי דעתי מכל מה שתארת זה לא נראה לי אוטיזם. אוטיזם, זוהי התנתקות ממושכת וחזרתית והמון בכי. בכל מקרה תאבחני אותו כל 3-4 חודשים ותראי איך ההתקדמות שלו, אבל בגילאים כאלה מאוד קשה לאבחן. בני אובחן רק בגין 3.5 כ - PDD NOS, פשוט עברנו כל כך הרבה בדיקות והאבחנה נעשתה רק שכולם (בהתפתחות הילד) היו בטוחים ממש. בי ניבית
.

77771

New member
לניבית

תןדה על התשובה אני אנסה לנהוג בצורה שקולה והגיונית בד בבד עם מעקב צמוד. תרשי לי לשאול אותך שאלה מעט אישית- איך בנך מסתדר כעת? האם הוא מזהה אתכם? מדבר? מגיב לשמו? תודה

אוריכאן

New member
לא ניתן לאבחן אוטיזם בגיל הזה.

יקירה, אני עובד עם ילדים אוטיסטים כבר 3 שנים. אני מבין את ליבך. אל תכניסי את עצמך לסרטים. אוטיזם לא ניתן לאבחן לפני הגיל שנה וחצי. יש סימנים מובהקים לאבחון אוטיזם והם יותר מהצבעה ניפןף לשלום או עקיבה אחריך. יכול להיות שהילד יפתח את היכולות האלה בגיל מאוחר יותר. תעזבי את הילד בשקט ותתיחסי אליו כמו ילד רגיל אל תעשי לו שום מבחנים כי יכול להיות שהוא לא מגיב כי פשוט נמאס לו, ילדים חכמים מאיתנו. חוץ מזה לפי התגובות שכן אמרת שיש לו על פניו נשמע שאין בעיה. אני אשמח לבוא ולשחק איתו או להרגיע אותך כי את בכל מקרה צריכה להירגע.

77771

New member
לאוריכאן

היי תודה על הניסיון לעודד אותי האם אתה יכול להמליץ לי על משחקים שאוכל לשחק עימו על מנת להפעיל אותו ולנסות ללמדו את הדברים שאינו יודע? האם אתה מטפל בילדים אוטיסטים בגילאים כה קטנים? הרבה תודה

אוריכאן

New member
שלום

יקירה, אני עובד עם ילדים צעירים מגיל שנה וחצי עד חמש. אני עובד בשיטת לובאס (ABA) שמתמחה בתחום ההנהגותי. יחד עם זאת אני מגיע מתחום הרפואה המשלימה. אני יכול להמליץ לך משחקים אבל אני חייב להגיד שאני מאמין מושבע בתזונה נכונה בקשר הישיר של תזונה על התנהגות וקשב.איך התזונה שלו, מה הוא אוכל? איך היציאות שלו? האם יש לו עצירות? איך הוא ישן? כמה פעמים מתעורר? האם לדעתך יש לו סיוטים? לגבי המשחק הייתי ממליץ לשחק איתו במשחקי תקשורת. נניח לדגדג אותו (או כל דבר שממנו הוא נהנה) וכל דיגדוג להגיד דיגדוג לעשות את זה כמה פעמים ולנסות לקבל איזה שהוא "ג'סטה" (קשר עין, או מילה דומה) וברגע שאומר או מביט לדגדג אותו שוב. הכוונה שילמד את הקשר בין תקשורת לתוצאה. באיזה משחקים הוא משחק? אבל שוב בבקשה, הנחי לו בשקט, אל תשגעי אותו, כי יכול להיות שכל זה בכלל פחדים שלך.

77771

New member
לאורכיאן

הוא אוכל בבוקר פירות, בצהריים אוכל מבושל- אבל לא בהתלהבות, אחר הצהריים גמדים או דניאלה- מאוד אוהב ובערב עגבניה, פיתה, ממרחים וכו כמובן שגם סימילאק כמשלים מאוד אוהב עגבניות, פירות, ומעדנים. היציאות תקינות לגמרי.- לא סובל כמעט מעצירויות. בדרך כלל הולך לישון ב9 בערב- מתעורר פעמיים- בסביבות 12 ואז אוכל דייסה ולפנות בוקר ואז אוכל סימילאק רגיל. בשבוע האחרון מתעורר המון- יכול להיות שמרגיש את הלחץ שלי??? אוהב לשחק במשחקי דיגדוגים, לפרק מגדלים שאני בונה- הוא מתקרב למגדל מסתכל אלי וכשרואה שאני מחייכת הוא מפרק את המגדל, אוהב להוציא דברים מהארונות וגם אז תמיד מסתכל לראות את התגובה שלנו מאוד אוהב לשחק בכדור- אנחנו מוסרים לו והוא צוחק ומנסה להחזיר בחזרה

אוריכאן

New member
מצויין!

מה עם ממתקים? סוכרים, שוקו, שוקולד? האם הוא הולך על קצות אצבעות? כמה טלויזיה הוא רואה? האם בוכה ללא סיבה? כמה חשוב הסימילאק לדייטה שלו? ושוב...את יכולה להגיד לי שוב למה את מודאגת? תקראי את ההתכתבות שלי עם נונינה 1 על נושא התקשורת אני חושב שהיא עובדת נכון עם בנה.

77771

New member
לאוריכאן

לא אוכל ממתקים כמעט לא הולך על קצות האצבעות אוהב לראות קלטות כמו טיף וטף - ברקע אוכל מספר בקבוקי סימילאק- מאוד חשוב לו

למעלה