בעיה רצינית עם עדשות מגע

*שיר

New member
עד החתונה זה יעבור../images/Emo70.gif

כמרכיבת עדשות כרונית מזה 15 שנה, אני יכולה רק לחזק ולומר לך כמו כולן, שזה עניין שלוקח הרבה זמן וסבלנות. אין קיצורי דרך. לעין לוקח הרבה זמן להתרגל לעוןבדה שיש בתוכה עצמים זרים ענקיים, ולוקח זמן להתרגל לדחוף אצבעות לעין וכדומה. העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה לעשות את זה כמו קפיצה למים - לקרב את האצבע לאט, לכוון, ואז לשים מהר ולהרחיק את האצבע במהירות כדי שלא תתקע בעפעפיים המעפעפים בהיסטריה
ומעבר לכל, אל תלחצי. זה לא אסון כלכך גדול אם לא תסתדרי עם העדשות. חברה טובה שלי, שסירבה לעדשות, היתה כלה ממושקפת מקסימה!!
לכבוד החתנוה היא השקיעה בזוג משקפיים חדש ויפה, והיתה פשוט מקסימה!

הילית*

New member
יעלי, לא להתייאש...

אני מאוד בעד ללכת עם עדשות בחתונה...תאמיני לי שמנסיון!!!! את תתרגלי... זה פשוט עניין של נסיון ואני אפילו מוכנה לדבר איתך על זה בטלפון או בצ´ט או באי מיל כי אני ממש בגישה שעדיפות עדשות אפילו רק בשביל החתונה... ולסיפור שלי- אני הלכתי 5 שנים עם עדשות רכות ללא שום בעיה. נכון שבהתחלה היה קשה להתרגל אבל בסופו של דבר זה היה קלי קלות... לאחר 5 שנים נוצרה לי בעיה באחת העניים והייתי צריכה לעבור לעדשות קשות.. אני לא יודעת אם ניסית את זה אבל אני מעולם לא הצלחתי להתרגל ועברתי בלית ברירה ובעצב רב למשקפיים... משהו שמעולם לא השלמתי איתו... האופציה של ניתוח לייזר בכלל לא באה בחשבון אצלי גם בגלל שכנראה אני בקבוצה שזה לא מתאים לה וגם בגלל הפחד מהשלכות עתידיות של זה (וזה כבר נושא לדיון אחר...). בכל אופן, לקראת החתונה היה לי ברור שזה יהיה או עדשות או בלי כלום. היה לי ברור שאין משקפיים בסיפור הזה.. למרות שלבן זוגי זה ממש לא הפריע אם אהיה עם משקפיים. הלכתי ליעוץ אצל רופאת עניים והסברתי לה שאני מוכנה לקנות עדשות גם רק בשביל ערב אחד...היא יעצה לי ללכת על עדשה רכה אחת (העין שאיתה יש פחות בעיה). האופטמיטריסטית שאליה הלכתי היתה בספק לגבי האפשרות הזאת ובסוף נמצא הפתרון-עדשות חד פעמיות לחודשיים... ולמה אני מספרת לך את כל הסיפור הארוך הזה.. כדי להגיד לך שאולי עדשות חד פעמיות יותר נוחות בעין ומנסיון הן באמת יותר נעימות ונוחות להרכבה ולכן אולי תבדקי את האופציה הזאת... ודרך אגב אני רואה מצוין עם עדשה אחת (ואפילו עברתי בדיקת ראיה לנהיגה...) ואני הולכת איתה כל פעם שאנחנו יוצאים או כשיש ארוע. קניתי 6 עדשות כאלו שיספיקו לי לתקופה ארוכה...ולגבי החתונה אני יכולה להגיד לך שזה היה שווה ! אם תרצי עוד לדבר איתי בנושא אני אשמח כי אני מאוד מאוד בעד !!!!

יעלי2

New member
תודה על החיזוקים. אני ../images/Emo11.gif

שמחה לשמוע שזה לא הלך קל לרובכן, מה שמדרבן אותי לבוא הביתה (מאוחר כמו בכל השבועות האחרונים בגלל ההתרוצצויות). אתמול הייתי על סף לרדת מכל הסיפור, וזה כבר אחרי שקניתי את העדשות הרכות. אבל אין ברירה, בשביל לוותר על המשקפיים וגם לראות את האורחים (וכמובן להראות יפה), אני אתגבר על הנחס שזה עשה לי בהתחלה ואנסה שוב. נ.ב. שאלה טכנית: מבחינת ההכנסה, כבר הגעתי למצב שהעדשה בתוך העין, אבל לא עוזבת את האצבע (
) כלומר כבר הרגשתי את האצבע בעין, אבל העדשה לא עוזבת את האצבע (והרטבתי אותה כמו כצריך מליון פעם כדי שלא תתייבש). אני בטוח עושה משהו לא נכון, או צריכה תרגול מאסיבי. אחד מהשניים.

אינצה

New member
חשוב שתדעי

לאצבע מותר לגעת בתוך העין - לא ללחוץ אלא לגעת. אז אם העדשה נדבקת לאצבע, אפשר להצמיד אותה יותר טוב לעין כך שהנוזלים בעין "ימשכו" את העדשה ויצמידו אותה לאישון.

*שיר

New member
בעיקר תרגול, ותנסי להדביק את העדשה

לעין (כמו שאינ´צה הסבירה) ואז להוריד אותה קצת בזוית (לא ישר), ככה זה ישתחרר בקלות יותר.

sariteran

New member
יעלי יקירתי - מס´ טיפים (קצת ארוך):

קודם כל אני מזדהה מאד עם כל מה שנכתב כאן וגם אני עברתי ימים קשים עד שהצלחתי להרכיב את העדשות. מספר עצות מועילות: 1. סיפרת שכשאת מכניסה את העדשה היא נדבקת לך לאצבע. זה לא בגלל שהעין יבשה,זה בגלל שהאצבע רטובה מדי! שני דברים. קודם כל, לפני שאת שמה את העדשות תפתחי את המכסים של קופסת העדשות ושל הנוזל (סיילין) שאת שמה, אם את משתמשת בו, אח"כ תשטפי ידיים שיהיו נקיות, ואח"כ, לפני שאת שמה את העדשות תנגבי בעדינות הידיים, אבל לא בטישו או במגבת כי הם משאירים סיבים על היד, אלא במשהו מכותנה (גופיה ישנה נקיה או משהו כזה). כך תתחילי לשים את העדשות בידיים לחות ולא רטובות והעדשה לא תדבק לך לאצבע. שנית, אם את משתמשת בסיילין ומטפטפת כמה טיפות על העדשה לפני הכנסתה תעשי זאת כשהעדשה מונחת על אצבע ששונה מזו שאיתה את מכניסה את העדשה, ואז תעבירי את העדשה בעדינות. זה מבטיח שהאצבע שאיתה את מכניסה את העדשה לעין לא תירטב, אחרי שייבשנו אותה קודם... 2. לגבי הוצאת העדשה - קרבי את שתי האצבעות (האגודל והאצבע) בתנוחת "צביטה" (כאילו צביטה, אל תבהלי), תפסי את העדשה ולפני שאת מנסה להוציאה תסתכלי הצידה עם אותה עין, כך שהאישון יזוז והעדשה תישאר לך ביד. זה דורש תרגון, אבל אל תתיאשי! 3. אם את עדיין יכולה להחליף איכשהו את העדשות שקנית, גם אני ממליצה על עדשות חד פעמיות (לא יומיות שזורקים מדי יום, אלא כאלה ל-30 יום). הן גם דקות יותר, והכי חשוב, הן עולות 30-50 שקל לעדשה, ואת משתחררת מהפחד שתפגעי בהן. גם אם "הלכה" עדשה אחת הנזק הכלכלי לא גדול. אם את לא יכולה להחליף, אולי תבקשי שימכרו לך זוג אחד או שניים של חד פעמיות ("תנגני" על החתונה, נסיונות וכו´) במקום את כל החבילה. אשמח לעזור ואל תתייאשי, זה שווה את זה!!!! שרית.

הילית*

New member
שרית, ההסבר שלך ממש מעולה...

אני לא יכולה להסביר ככה משום שעם השנים להרכיב עדשות זה כמו לרכב על אופניים או כמו לשחות...קל לעשות, קשה להסביר. מה שכן חשוב לי להגיד שבכל הטיפול בעדשות מאוד מאוד חשוב לשמור על הנקיון של הידיים ולעבוד איתם כשיושבים ליד שולחן ובצמוד אליו כדי שהעדשה לא תיפול לרצפה ואז זה כמו לחפש מחת בערימה של שחת...

בתור בוגרת טריה של משבר עדשות

(שחלקתי כאן בפורום לפני כחודשיים) כל מה שאני יכולה להגיד לך הוא שאין פתרון אלא להתאמן. בימים הראשונים לא הצלחתי להכניס או להוציא את העדשות, כל דבר כזה לקח חצי שעה והמון צעקות על הגבר, למה עשיתי את זה בכלל. היום, יותר מחודשיים אח"כ, המצב נהדר. אז באמת, תעשי את זה בלי לחץ זמן (לא כשאת ממהרת לצאת או משהו), במקום נוח שאת לא פוחדת שהעדשה תיפול לתוך הכיור (אני שמתי קערה גדולה כדי שאם היא נופלת, היא תיפול פנימה) ותתחילי. ככל שתעשי את זה יותר פעמים, זה ילך יותר בקלות. נשבעת לך. הכללים שנתנו לך כאן מצוינים ועובדים. וחוץ מזה, אם יש לך עדשה רב-פעמית, כמו שלי (אצלי בגלל הצילינדרים אי אפשר חד-פעמיות), את ממש לא צריכה לפחד לפגוע בה- הן מאוד עמידות. טיפ להורדה שנתן לי האיש בחנות (אופטיקה 6:6 בדיזנגוף, אני מוכנה לתת מספר טלפון - הם היו 10 !) היה להניח את כרית האצבע בזהירות על העדשה, ואז לספור עד 10. זה יוצר יובש בין האצבע והעדשה וגורם לה להדיבק לאצבע שלך ואז יותר קל להוציא אותה. טיפ נוסף שלי - תמיד אומרים להכניס או להוציא את העדשה עם האצבע השנייה (האצבע המורה - "האצבע", זו שליד הבוהן). אני עברתי לאצבע השלישית, האמצעית, זאת שאיתה עושים תנועות מגונות - היא יותר ארוכה ואז יותר קל לי להכניס את העדשה לתוך העין... תנסי, לי זה פשוט שינה הכל, וגם יש לי לגיטימציה לתנועות מגונות מול המראה...
בהצלחה, והעיקר - סבלנות. בסוף תתרגלי ולא תביני איך אי-פעם הצלחת להסתדר בלי עדשות...

יעלי2

New member
בנות ושרית והילה, תודה על ההנחיות

הכל כך מדויקות. לא נותר לי אלא לשנן אותן ולהתחיל לעבוד.

למעלה