בעיה של אי ודאות ואמינות לגבי עוסקים בפטנטים

בעיה של אי ודאות ואמינות לגבי עוסקים בפטנטים

ישנם מס' חברות שכל עיסוקם הוא פטנטים, ובכוונה לא אזכיר כאן שמות.... בדר"כ הם קשורים לעו"פ, למהנדסים שונים, וחלק מהם מחזיקים מעבדה מתחת ליד, פחות או יותר, על הצעה שנבוא עליהם, הם ידרשו קרוב ל5,000 $ עבור סריקה, הגשה, הגנה, תכנון קונספט, וכו'. רובם מציעים עיסקה שתשלם רק חלק מהסכום והם רוצים אחוזים בעתיד. השאלה: א. כשהם מציעים לך מימון לחצי תמורת אחוזים - זה באמת מימון או שזה פשוט "אי הכפלת הסכום"..... ב. מדוע חלקם מסתפקים ב 10% צתמורת ההנחה הנ"ל וחלקם דורשים 50% ג. לרוב חלק מהעבודה שלהם זה השלמת ההמצאה לכדי מימוש, כלומר תכנון אמיתי של היעד, ושילוב והשלמה אלמנטים שהממציא לא סיפק, האם אפשר לסמוך עליהם שהם עושים זאת עם כל היעילות, והאם אין מה לחשוש שלמחרת הם יטענו בעלות על ההשלמות שלהם. השאלה הכי בעייתית הוא הפיתוי המטעה. כשאני בא אליהם עם רעיון - אני מצפה לתגובה כזו שתעזור לי להחליט האם אני אכן מחזיק אוצר ביד, או סתם קשקוש - למרות שיהיה אפשאר להגן - יש וזה לא כלכלי, הבעיה היא, שהם, מכיון שהם רוצים שתעבוד אתם, מבחינתם מה שבטוח - בטוח, זה הכסף שתעביר לידם, אז הם מראים תגובת התפעלות מכל דבר כמעט-כמעט, ואתה לא יצאת עם תשובה ביד האם אתה צריך להתקדם - ועל כמה אחוזים אתה מהמר שזה דבר אכן רווחי, הייתי עדיף לשלם להם כמה מאות בלי שיעשו כלום בשביל לקבל תשובה אינדקציונלית מנסיונם, ולא להתקדם סתם כך, מה עושים??

החלטות בתנאי אי ודאות

שלום גאולה שלימה, ראשית, נכון יהיה לציין כי לא כל העוסקים בתחום הפטנטים הינם בלתי אמינים. לעיתים הפנייה לסוג חברות מעין אלו שאתה מתאר הינה הדרך היחידה הפתוחה בפני יזם שכספו אינו מצוי בכיסו. כמו כן, יש לזכור כי השוק הוא שוק חופשי ופתוח ולכל אחת מחברות אלו יכולות להיות דרישות שונות ואחרות מזו של רעותה. בכל מקרה, על מנת לבחון האם יש ממש באמצאה, או האם קיימות אמצאות קרובות או דומות בתחום, הצעתנו היא לפנות לעורך פטנטים מנוסה, דבר אשר לא רק יבטיח חיפוש עמוק ומהימן, אלא גם אחריות באשר לתוצאות המתקבלות. בברכה, אפלפלד זר פישר עורכי דין וערוכי פטנטים

למעלה