בעיה של שותפים

eureka

New member
בעיה של שותפים

שלום יש לי בעיה, לפני שנה פתחתי עסק עם שותף אותו הכרתי קודם לכן אבל לא היינו חברים, אני הייתי זקוק לידע שלו וגם לשותף לעסק שיפעיל את העסק בזמן שאני לא נמצא עברה שנה, העסק לא משהו, אבל לדעתי יש לו פוטנציאל גדול. בכל מקרה נמאס לי מהשותף, הוא מאחר לפתוח את העסק וצועק על לקוחות בקיצור עדיף לי לבד. דיברנו והוא ביקש שאתן לו הצעה. מכיוון שהעסק בחובות הצעתי לו כיסוי החובות פלוס תוספת לא גדולה וזהו. הוא לא מסכים, והודיע לי שהוא בתנאים אלו לא עוזב, לא עובד וגם רוצה חצי מהרווחים. מכיוון שלא כתבנו חוזה ביננו, מה האפשרויות שלי? יש תיק מס הכנסה משותף.

תשובה

הנושא שייך לפורום אזרחי. בין היתר עולות שאלות של הסכם מייסדים/שותפים, גם לשיטתך הוא עבד בעסק ולא יכול להיות שכך ביום בהיר יחליט שהוא לא עובד ואף רוצה חלק ברווחים וכו'. האם אתם גם שכירים של העסק וגם בעלי מניות, האם אתה צריך את העסק הספציפי, יש מוניטין, השקעות ועוד ועוד. אתה נמצא בכיוון של סכסוך ועל-כן אני ממליץ בחום להיעזר כבר עתה מוקדם ככול שניתן בעו"ד אשר ינהיג אותך למקום מבטחים. אני לא מכיר את הנפשות הפועלות, המחזורים שעל הכף ועוד. יש הרבה מאוד מה ואיך לעשות אבל חשוב מאוד! להכין את המהלכים מבעוד מועד. חשוב שתבחר עו"ד לוחמני וחכם. בהצלחה.

למעלה