בעיה..

החיגי

New member
בעיה..

היי :) אני בבעיה ואני צריכה את עזרתכן! אני מאוד אוהבת לשים לקים, אבל לצערי כל הלקים שאני מורחת מתחילים להתקלף לי אחרי יום! בהתחלה חשבתי שאולי זה בגלל האיכות של הלקים, אבל גם כשמרחתי לק של סאלי הנסון הוא התחיל להתקלף לי אחרי חצי יום =/ אני יודעת שציפורניים מפרישות שומןנים שגורמים להסרת הלק, אבל זה הגיוני שתוך חצי יום הלק כבר מתחיל לרדת..? :( מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה והלאריך את זמן הישארות הלק על הציפורן...? זה די מתחיל להימאס למרוח לק מחדש כל יומיים...

רוני325

New member
בוקר טוב

תנסי לשייף מעט את פני הציפורן (ממש בעדינות) לשים לק בסיס מעליו לק רגיל ב2 שכבות ומעל טופ. iefrat הציעה לשים לפני הלק מעין פס דק על קצה הציפורן ומעליו את הלק עצמו וכך הלק יישאר לאורך זמן ארוך יותר (כמובן זה אינדבידואלי לכל אחת...) בהצלחה..

תולי01

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת להמלצה על שיוף פני הציפורן

ולסדר של שכבות הלק שרוני כתבה לך.

edenable

New member
מנסה לעזור

אם את שמה קרם ידיים או שמן לקוטיקולות לפני שאת מורחת לק ויש שאריות שלהם על הציפורניים - הלק לא יחזיק. אני לא הייתי משייפת את פני הציפורן לעתים תכופות, מה שאני עושה: עוברת עם מסיר לק על כל הציפורניים (שכבר נקיות מלק) כדי להסיר את השאריות. אחרי זה חייבים למרוח שכבת בסיס (BASE COAT) שמשפר עמידות של לק וגם מונע הכתמה של הציפורן. כל אחת תמליץ לך על בסיס אחר כי מוצרים שונים עובדים שונה על כל אחת. אני משתמשת במחזק הפשוט של סאלי הנסן בתור בסיס. TOP COAT - השכבה האחרונה מעל הלק שגם היא עוזרת לשפר עמידות (סוג של שכבת הגנה). אני שמה טופ שהוא גם מייבש מהיר. לפעמים, אם מורחים שכבות עבות מידי של לק זה יכול לגרום לו להתקלף מהר. אם את שוטפת כלים או עושה עבודות בית בלי כפפות - הגיוני שהלק יתקלף תוך יום.

lilo4

New member
../images/Emo45.gif

עמידות של לק תלויה מאוד בפעילויות היומיומיות שלנו. גם הקלדה מרובה במחשב שוחקת את הלק בקצה הציפורן- ואת זה אני אומרת מניסיון.

Ultra marine

New member
אני לא חושבת שזה גורם לשחיקה...

תלוי איך את מקלידה. אם את מקלידה עם הציפורן - ברור! אבל המקשים בנויים להקלדה עם האצבעות :) לכן, אם מקלידים "כמו שצריך" זה ממש לא קורה. מדברת בתור מי שמקלידה והרבה, עיוור ובמהירות דיבור..

lilo4

New member
אני יודעת שזה גורם לשחיקה

בעיקר למישהי שמסתובבת עם ציפורניים ארוכות. ברור שאני לא מדברת על מצב שבו מקלידים ממש עם הציפורניים, אלא מקלידים עם האצבעות
בכל מקרה מדי פעם הציפורן מתנגשת במקלדת... אם תשימי לב, בעיקר כשמקלידים במהירות זה קורה. פעם חשבתי שאולי זה בגלל שמייבש לק יכול "לכווץ" קצת את הלק, אבל שמתי לב שזה לא קורה בזרתות או באגודלים שלי בגלל שאני לא משתמשת בהן להקלדה. לעומת זאת אצבע, אמה וקמיצה- איתן אני משתמשת באופן שוטף בהקלדה נשחקות, לפעמים בצורה מאוד בולטת

Ultra marine

New member
לא נתקלתי בזה אף פעם

וכמו שאמרתי אני מקלידה והרבה. אני מקלידה ב 4 באצבעות ולא באגודל (האמת רק עכשיו שמתי לב לזה חחח) בכל מקרה, הוא הרבה פעמים נשחק לי כמו באצבעות האחרות. אני חושבת שזה תלוי במנח האצבעות שלך על המקלדת. כשיש ציפורניים באמת ארוכות הן אכן נתקלות במקש מעל אבל יפתיע אותי אם זה מה שיגרום לשחיקה (היו לי גם מצבים כאלה)

צונית

New member
אני איתך ../images/Emo13.gif

ואם זו לא הייתה בעיה פתירה, יש מצב שהייתי מפסיקה למרוח לק לעד! מאוד מתסכל העניין הזה... אז ככה, כמו שנאמר - יש כמה שיטות לנטרל את השומניות הטבעית של הציפורן וליצור עמידות גבוהה יותר ללק. בעיני אין קשר לאיכות הלק, רק למוצרים הנלווים. אני אישית משתמשת במחזק של נייל טק בעל שתי שכבות. הראשונה היא בסיס רידג' פילר, שתפקידו להכין את פני הציפורן למריחת הלק, ליישר אותה ולמלא סדקים קטנים. הרידג' פילר (שזה בסיס שיש לכל מיני חברות, ככה שאת יכולה למצוא את זה שמתאים לך ולאו דווקא את זה שהזכרתי) יוצר מן שכבת "מאט" על הציפורן ואז הלק לא בא במגע ישיר עם השומניות של הציפורן. הדבר השני הוא שיוף פני הציפורן, ואת זה עושים עם באפר בלבד! כמעט בכל מקום שמוכר לקים, אפשר למצוא באפר. (בביוטי קייר לדוגמא יש באפרים נחמדים וזולים). הבאפר גם מנטרל את השומניות הזו, אבל חשוב להקפיד לא להתלהב איתו כי הוא מוריד שכבה דקה מפני הציפורן ואנחנו גם רוצים שהציפורן תישאר חזקה. הדבר השלישי הוא טופ מוצלח. אני אישית משתמשת בטופ מייבש של פושה שאני מזמינה מחו"ל אבל היו פה הרבה המלצות לטופים מוצלחים וזולים שיש בארץ. ועוד דבר שחשבתי עליו לאחרונה (וזו לא עובדה אלא רק מחשבה שלי) נראה לי שהתמדה במריחת לק עוזרת בטווח הארוך לעמידות. כשמרחתי פעם בכמה זמן הלקים לא החזיקו עליי. אבל אני כבר שנה פלוס פלוס לא מסתובבת עם ציפורניים ערומות וככל שהזמן עובר, כך גם העמידות עולה. אני היום כבר שבוע עם לק והוא נראה כאילו מרחתי אותו אתמול. אני צופה לו לפחות עוד שלושה ימים עד שהוא יתחיל להראות סימני התבלות...

iefrat

New member
איזה לק? אנא ספרי

כל מה שנאמר לעיל הוא אכן תורה מסיני אך יש בכל זאת חשיבות לאיכות הלק, יש לקים דלילים מאוד שלא נמרחים אחיד, יש לקים סמיכים או אם מורחים יותר מ 2 שכבות שפשוט מתקלפים. שתפי אותנו מאיזו חברה הלק שלך, כי אם את לא מיליונרית שיושבת ומחלקת פקודות וכולם עושים עבורה הכל, אזי מן הסתם פעילו היום יום שלך אמורה לשחוק את הלק. לק מחזיק לי 4 ימים אבל לא יותר...

צונית

New member
כתבתי עליו בשרשור שבוע שעבר

dusky sapphire של לצ'ט. וזה לא משנה אם זה לצ'ט, שיק, OPI, צ'יינה גלייז או קרליין, כל הלקים מחזיקים עליי שבוע לפחות (אני מחליפה בד"כ כל סופ"ש בלי שהם יתקלפו קודם) ולפעמים יותר, אם יצא שלא החלפתי כל כך הרבה זמן. הפעם יצא שמרחתי את הלק ביום שלישי ואני חושבת שאני אחכה לשישי כדי להחליף שוב, נראה בדיוק מתי הוא יתחיל להתקלף... ואת צודקת, אם יש יותר מדי שכבות של לק אז באמת הלק מתקלף מהר יותר, תודה שהסבת את תשומת ליבי, זה מסוג הדברים שאני לא חושבת עליהם כשהם קורים, אבל במבט לאחור...

רחלי ג

New member
שאלה ששאלתי את עצמי פעמים רבות-

אם אמרח לק שקוף או אחר כלשהו במקום הBASE ?האם זה ישנה משהו? תכלס,ניסיתי הפעם לפני ה JAZZ של .ESSIE מרחתי 116 של שיק הוא הבסיס שלי לפרנץ'. נראה מה יהיה...

צונית

New member
לק מקסים!! ../images/Emo99.gif

איזה יופי של מראה, אני אוהבת את הסטייל הזה של הניוד... תודיעי איך היה עם הלק השקוף בתור BASE.

Ultra marine

New member
לק שקוף הוא לא שקוף

הוא "סתם" מהווה עוד שכבה של לק. ועוד שכבה = הסבירות שיתקלף יותר גבוה. הרעיון מאחורי בסיס מלבד החציצה בין הלק לציפורן היא שיפור עמידות שנובע מ"הדבקה" טובה יותר של הלק לציפורן. אם זה עובד לך, מי אני שאתווכח
בגדול, לדעתי צריך להיות הבדל משמעותי בין סתם לק שקוף לבסיס טוב שעושה את העבודה

רחלי ג

New member
היום ניסיתי לראשונה. אין לי מושג אם זה עובד

ואם כן, אולי בגלל שילוב הצבעים הלא בולט.אולי עם צבע כהה זה יעבוד פחות. אני חושבת ב"קול": אם מטרת הBASE לחצוץ בין הציפורן השמנונית לבין הלק העיקרי, אז מה איכפת ללק העיקרי מה חוצץ?בייס או שכבה אחרת....

Ultra marine

New member
החלק העליון של שכבת הבסיס

אמור לעזור להדביק את הלק לציפורן. אם זה סתם לק שקוף איך הוא יעשה את זה?

רחלי ג

New member
ידיים פשוטות לצדדים וכתפיים משוכות מעלה.....

כלומר,..אין לי מושג. אם הבייס "מדביק" ,כמו שאת אומרת, את הלק אז, חייבים בייס. השאלה היא אם זה מה שהוא באמת עושה או זה מה שאנחנו חושבות שהוא עושה.... אני אחפש קצת חומר על הסוגייה...

Ultra marine

New member
ניסיתי לא מעט בסיסים

בבעצם כולם בסיסים שהם גם מחזק, ואני רואה הבדל בעמידות הלק ביניהם. לדוג הבסיס של CND עושה עבודה סופר טובה! כזאת שאפילו מקשה עליך להסיר את הלק אח"כ את מוזמנת להסתכל אצלי בבלוג.

למעלה