בעיה

בעיה

עוד לא עשו לי בדיקת אלרגיה, אבל אני מזהה את זה כבר לבד, יש לי בעיה עם חלב. רק מכוס קטנה אחת, ישר עושה לי לחה, וזה מתחבר לי לאוזניים, אמרו לי לנסות במקום זה, בנס קפה למשל חלב עיזים, אבל לדעתי זה בכלל לא מתאים, אמרו לי גם לנסות חלב סויה.. אבל זה לא בריא .. מה הייתם ממליצים לי?
 

kivity

New member
kivity

גם כאן לדעתי ספרו לך כל מיני ספורים שאנו לא מצליחים לשחזר או להוכיח ברפואה הקונבנציונלית. לכן תהני מהחלב פרופ' קויתי
 
שתי הבעיות העיקריות

שאני יודע עליהן הן אלרגיה לחלבוני הסויה והבעיה שעלתה לאחרונה לכותרות: בסויה יש חומרים הנקראים פיטואסטרוגנים. חומרים אלו דומים במבנה להורמון האסטרוגן ולכן יש חשש שצריכה גבוהה של סויה תגרום לבעיות הורמונליות והתפתחות מינית מוקדמת אצל ילדים.
 

אנילה1

New member
נצר, לגברים חלב סויה לא בריא וגם לא

מוצרי סויה, וגם לא לילדים, כי יש שם הורמונים - פיטואסטרוגנים שמתנהגים כמו הורמונים נשיים. לגברים זה גורם לגידול מוגבר של השדיים עד כדי כך שצריך לעשות ניתוח של שאיבת שומן. קראתי בעיתון שבאנגליה עושים הרבה ניתוחים כאלה לגברים היום. לילדות, זה גורם להופעת הווסת בגיל צעיר, אפילו בגיל 9. מצאו את זה במחקרים בארה"ב. ולבנים זה משבש את תפוקת הזרע בגיל ההתבגרות. היחידות שאולי יכולות לאכול את מוצרי הסויה בכמות סבירה הן נשים בגיל המעבר. וגם אז לא להגזים כי מצאו שבכמויות גדולות יש חשש לאוסטיופורוזיס. אז אתם בטח שואלים איך זה בסין? בסין אוכלים המון ירקות, דגניים, ומעט סויה או טופו או מוצרי סויה. צורת האכילה שלהם, והדרך שהם מתסיסים את הסויה כנראה לא מזיקה להם. הסינים לא אוכלים סתם מזון. הם יודעים מה הולך עם מה, כך ששום דבר לא מזיק להם. וגם הכמויות שהם אוכלים הם קטנות לעומת אנשים במערב.
 

אנילה1

New member
לא עשיתי מחקר לגבי חלב אורז

כמו שעשיתי לגבי סויה ומוצריה. אני משערת שחלב אורז או חלב שקדים הם בסדר כי הם לא מכילים פיטואסטרוגנים. אבל מי שאלרגי לאורז מלא, או לשקדים מובן שאסור לו.
 
עפ"י הרפואה הסינית חלב הוא מזון

מלחלח (כמו בננות, בטנים ובמבה) ולכן גם אם אינך אלרגית ממש לחלב, הסירקולציה של הנוזלים בגוף שלך לא מספיק טובה, ולכן מצטברת לך ליחה. מעט חלב סויה בטח לא מזיק, הכל עניין של כמויות. אין בעיה בכלל. במקביל, טיפולי דיקור סיני, אפילו בקופ"ח יכולים לפתור את הבעיה. ומותר לוותר על הקפה ולשתות תה צמחים. מה דעתך?
 

meitush123

New member
ע"פ הרפואה הסינית?

האין זה דבר ברור מאליו? כל מי שסבל אי פעם מליחה יודע, שאחרי שתיית חלב הליחה מתגברת
 
זה בדיוק מה שקורה לי,

אני מצטערת שרק עכשיו אני עונה.. המחשב שלי התקלקל, ורק עכשיו הוא בסדר. במשפחה שלנו, יש נטייה לכאבי אוזניים, אני לא שותה הרבה חלב, וגם שאני שותה קפה(תה אני לא אוהבת), גם שאני שותה קפה, זה רק חצי כוס חלב, וחצי מים. יותר מזה אני לא יוצא לי לאכול מי יודע מה מוצרי חלב, גם כן בגלל המודעות של מה שזה עושה, זה מתחיל בלחה ומסתיים בכאבי אוזניים חזקים, ואני מדברת פה על קצת שתייה של חלב, לא משהו מוגזם, אני שותה קפה 1 ליום, פעם ב 2 ליום זה לא ביג דיל, דיקור סיני עשיתי כבר פעמיים... ביינתים זה לא עזר, תודה
 

אנילה1

New member
°S¢R£En°°§aV£r

אם לי היו סימפטומים כמו שלך הייתי מספיקה לשתות חלב לגמרי. הליחה גורמת לכך שחיידקים יתפתחו לכם באוזניים. ולכן יש לכם כאבי אוזנים. הליחה היא מזון מעולה לחיידקים. לכן לא כדאי לאכול שום דבר שגורם לליחה.
 

עינית

New member
גמרתי כמעט עם כל מוצרי החלב../images/Emo96.gif

אחרי שנים של שיעולים, בתחילה לא התיחסתי, מצאתי שכדאי להוריד את החלב ומוצריו, ואם אני לא חוטאת בטעות או בכוונה - אין כבר שיעולים! חלב עיזים לא עזר. מי אמר שחלב סויה לא בריא? הוא לא בריא לאלרגים אליו, ויש גם כאלה. וחלב הפרה כנראה אכן נועד לפרות ולעגלים.
 

kivity

New member
חלב פרה

צר לי על האמרות הלא מבוססות הללו העובדות הן שהחלב הוא מזון בריא שמספק הן סידן והן חלבונים חשובים להתפתחות העצמות והגוף לשלול אותו מצריך התבססות על נתונים מדעיים בדוקים ולא אמרות לא אחראיות של כל מיני אנשים שבמקרה מצבם השתפר לאחר הפסקת חלב נא להזהר ולא להפיץ מידע לא בדוק אמרות כנף וסיפורים נעים לשמוע אך אסור ללכת לאחר אלה פרופ' קויתי
 
אז הנה בשבילך מידע מהספרות הרפואית

1) קשר אפשרי בין צריכת חלב לסרטן השחלות וסרטן הערמונית 2) קשר אפשרי בין צריכת חלב לסינדרום מטבולי וחוסר תגובה לאינסולין 3)קשר אפשרי בין צריכת חלב לסכרת מסוג 1: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=11053167&query_hl=11 למען ההגינות: על כל מחקר כזה יש גם מחקרים אחרים שמצביעים על-כך שאין קשר. בקהילה המדעית אין הסכמה בנושא.הנה מאמר הסוקר את הויכוח: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=15883234&query_hl=19 מה שכן ברור מעל לכל ספק הוא שישנם אנשים רבים שאינם מסוגלים לעכל את הלקטוז שבחלב באופן מלא (lactose intolerance) למעשה מדובר ברוב אוכלוסית העולם (אבל לפי מחקרים בארה"ב רק בכ- 15 אחוז ממוצא צפון אירופי כ- 100% מהאסיאנים וכ- 80% מהשחורים- סקירה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12018807 ). וברור גם מעל לכל ספק שיש אנשים שאלרגיים לחלבוני החלב (סקירה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=15562868&query_hl=19)כשם שישנם אנשים שאלרגיים לסויה, בוטנים ועוד מזונות. לכן הזלזול שלך אינו במקומו.
 

yaelevy1

New member
לא מדובר בלקטוז

חסר סבילות של לקטוז-סוכר החלב-זה לא אלרגיה,אלא חסר של האנזים שמפרק את סוכר החלב.הפורום הזה עוסק באלרגיה למזון,והכוונה לאלרגיה לחלבון החלב שהתופעות שלה מוגדרות וידועות.5% מהילדים אלרגים לחלבון החלב,אבל לא כל מי שמתעטש פעמיים הוא אלרגי לחלב.יתרה מזו,מחקרים מבוססים במבוגרים הוכיחו שאין קשר בין ליחה בדרכי הנשימה וצריכת חלב.
 
נכון

גם לא מדובר בסרטן או בסכרת. התייחסתי להודעה שאמרה שחלב הוא "מזון טעים ובריא" ושצריך הוכחות רפואיות לכך שהוא לא. אז על טעם ועל ריח לא מתווכחים. לגבי הבריא: נכון שזו העמדה של גופי הבריאות הרשמיים- ולא רק בארץ, אבל גם בקהילה הרפואית יש דעות אחרות שמבוססות על מחקרים.
 

אנילה1

New member
העובדה שהאסיינים לא מסוגלים לעכל

חלב, זה בגלל שאין בתפריט שלהם מוצרי חלב מלבד חלב אם. ולכן האינזים רנין שעוזר לעיכול החלב מתנוון בגיל צעיר. אבל אפשר להחזיר אותו לפעילות בחשיפה איטית למוצרי חלב. כי למשל האסיינים הגרים בארה"ב כן צורכים מוצרי חלב. זה אומר שאצלם האינזים לא התנוון.
 

kivity

New member
חלב

שלום נראה לי כי אספת חומר מענין אך יחד עם זאת קים בלבול בין המצבים השונים ראשית אנו לא מדברים כאן על חסר לקטאז שנית המוסר אלרגיה לחלב הוא בעיתי שכן על פי הרפואה הקונבנציונלית אלרגיה לחלב הנה זו המתבססת על תבחין אלרגי ולא על פי השערה או אלימינציה בלבד צר לי על המסקנה שלך כי אני מזלזל בנושא עד רבה אני מאד זהיר בהסקת מסקנות ולא רץ לצטט מאמרים שגם טוענים , ובצדק , כי יש צורך לבצע עבודות פרוספקטיביות על מנת להסיק מסקנות חד משמעיות אני חושב כי זה כלל לא צודק להמליץ בפני ציבור גדול על צעדים לא מבוססים שלא נבדקו לעמקן ניתן בצורה זו להגיע למסקנות מרחיקות לכת שכן השערות ותאוריות וכן דיווחים לא בדוקים מדעית יש בשפע פרופ' קויתי
 

אנילה1

New member
kivity העובדה היא שרוב הילדים

בעולם המערבי ניזונים מחלב פרה ומוצריו, ומצליחים לגדול למרות כמויות האנטיביוטיקה שהם צורכים בשנות ילדותם.
 
למעלה