בעיה

SummerGirl

New member
בעיה

שלום, מזה כעשר שנים אני סובלת מתופעות חוזרות ונשנות של פטריה בנרתיק (קנדידה). אני משתמשת ב"אגיסטן", אך הוא עוזר לטווח קצר, ולעיתים אינו עוזר כלל. הייתי שמחה לדעת אם יש פתרון טבעי לתופעה או הרגלי תזונה שעלי לשנות. נ.ב. אני משתמשת בגלולת למניעת הריון מסוג "מליאן". תודה.

yoelnd

New member
פיטרי

שלום! הורדת פחממות ושמרים הם הדבר הראשון. הוספת אצידופילוס קבוע לתפריט אם ביוגורט טבעי או בכדורים. שטיפות בשמן עץ התה ואפשר בתוספת אצידופילוס. ובגדול יש הרבה דברים והרשימה ארוכה אך בואי נתחיל בזה....... רק בריאות!

קנדידה

ערב טוב, פטריה בנרתיק מסוג קנדידה נגרמת בד"כ בעיקבות שימוש נרחב באנטיביוטיקה והורמונים ,עצירות כרונית, זיהומים סביבתיים, מצבי סטרס וכמובן תזונה המבוססת על פחממות ריקות , מזונות מעובדים וחומרים משמרים. לגבי תזונה ,ראשית חשוב להמנע ככל האפשר ממוצרים המכילים שמרים או שעברו תהליך התססה ( לחם שמרים, רוטב סויה, מוצרי לתת, חומץ , ומוצרים המכילים מונוסודיום גלוטומט.) כפי שיואל כבר ציין רצוי להמנע לגמרי לתקופה של חודש מכל סוגי הסוכר (כולל דבש , פירות , ריבות וכד´) ,אלכהל, קמח לבן כולל פסטה (רצוי בתקופה זו לאכל בעיקר לחם שיפון (או מקסימום חיטה מלאה) או פריכיות אורז, חומרים משמרים ואוכל משומר ומעובד, קופאין.- אם תצליחי לעמוד בתזונה נוקשה זו תראי הטבה משמעותית ואז בהדרגה ניתן להוסיף לתזונה מעט פרות וקמח מחיטה מלאה ומעט לבנה (למרות שהמלצתי היא להוריד את המינון למינימום). בתקופה זו הרבי בשתית מים פושרים עם לימון . בזמן נוכחות הפטריה, מומלץ לטפטף טיפה של שמן עץ התה על פד ולהניח על התחתונים למשך 2-4 שעות ואז לאוורר ( ללכת בלי פד) 2-4 שעות וחוזר חלילה. כמו כן מומלץ לעשות שטיפות ואגינליות עם חומץ תפוחים ( כף על 1/2 ליטר מים) .(ישנם גם נרות ואגינלים שרוקחים במיוחד בבתי טבע). מומלץ לקחת אסידופוליס וחומצה קפרילית ולהעשיר את התזונה בשום . כיוון שהינך סובלת מפטריה זו יותר מפעם אחת מומלץ מאוד לגשת לטיפול מעמיק אצל מטפל רב תחומי. בהצלחה יעל

זה לא מספיק ../images/Emo10.gif

קנדידה וגינלית חוזרת, כפי שמתארת נערת הקיץ, מצביעה על קנדידה מערכתית די מאסיבית. נדרש כאן טיפול ראדיקלי, לחצי שנה לפחות.... הקנדידה פורחת בקלות אם היא רק מריחה אוכל... היא מתה קשהההההההההה היא משחררת רעלים באופן רגיל אבל במותה היא מציפה את הגוף לפני כל טיפול בקנדידה, יש לחזק את הכבד שמן זית + מיץ לימון הוא בהחלט טיפול מספק... טיפול בקנדידה הוא תהליך ארוך שכולל התפרצויות. אני אישית, מעדיפה לא לטפל בקנדידה נקודתית - לא לטפל בקנדידה ואגינלית יהיו החמרות והטבות עד להיעלמותה... אם זה מגרד, מסריח וגורם אי נוחות ממשית, כיוון שהטיפול בקנדידה וגינלית לא נעים לפחות כמו הבעיה, ניתן לעשות שטיפות ואגינליות עם מים חמימים, להקלה ולתחושה נעימה. יש מי שמתנגדים לשטיפות אלו בטענה שזה פוגע בפלורה אך במקביל לטיפול מערכתי, הפלורה הוגינלית תשתקם עם היעלמות הבעיה מהוגינה ואיתה הצורך בשטיפה... הטיפול המערכתי כולל תזונה נקיה ממזון של קנדידה + הרבה שתיה לשטיפת הרעלים מהגוף + טיפול שוטף בכבד + סופלימנטים להריגת הקנדידה (שום, חומצה קפרילית) + סופלימנטים לשיקום מערכת העיכול (HCl, אצידופולוס) + הזנה טובה לגוף (מולטי ויטמין-מינרל) + חיזוק מערכת חיסונית (שנלחמת בין השאר גם בפטריות) (ויטמין C למשל, רצוי חומצי, כדי שיתפנה מהגוף בעיקר דרך המעיים) אני מוצאת את מיץ הנוני יעיל מאוד בטיפולים מורכבים שכאלו שכן הוא מתייחס לכמה מהסעיפים שהוזכרו: חיזוק הכבד, שיקום מערכת העיכול, שיפור הספיגה ובכך הגברת יעילות כל דבר שאת לוקחת הזנה אני ממליצה בחום לבצע טיפול מערכתי שכזה בצמוד למרפא מנוסה אני ממליצה בחום לשלב טיפול גופני לאורך התהליך (מסייע בפינוי רעלים ובעיקר טוב לנפש) ולסיום, לטיפול בקנדידה נילווה תהליך רגשי, שהוא חלק בלתי נפרד... ניקוי קנדידה מאסיבית מהגוף, מעורר צורך לנקות "קנדידות" מהחיים חשוב שיהיה לך ליווי של מרפא שיכול לתמוך ולהנחות בבולמוסים של סדר וניקיון בשינוי מערכות יחסים רגשיות ואחרות... בהצלחה!!! אגב, לרפואה הקונוונציונלית יש טיפול יעיל מאוד לקנדידה. תרופה בשם "טריקן" אך אין לקחת אותה עם כבד חלש!!! דרך עבודתה פוגעת בכבד. הרופאים נותנים 1-3 כדורים לטיפול בקנדידה וגינלית (בבליעה) לטיפול מערכתי דרוש טיפול של 200 מ"ג ביום לאורך 30 יום לפחות... אני רוצה להדגיש את הסכנה למחלת כבד בשימוש בתרופה... הרופאים ממילא מסתייגים מנתינתה בכמויות מסיבה זו ממש... ובכל זאת, כדאי לדעת על קיומה נאוה

../images/Emo140.gif הערות חשובות אבל...

אני באופן אישי לא מסכימה עם האבחנה שכל קנדידה ואגינאלית היא תוצאה של קנדידה מערכתית , הרבה פעמים עצם הפסקת הגלולות או תזונה נכונה ותוספים מתאימים ממגרים את הבעיה. ע"מ לאבחן קנדידה מערכתית יש לעשות תשאול ואיבחון מדוייק ואז בהחלט כל הערותיך במקומם. שבוע טוב יעל

SummerGirl

New member
תודה רבה לכולכם

ההיענות שלכם לעזור ממש חיממה לי את הלב. תודה
בקשר לתזונה, הפחמימות שאני אוכלת בד"כ מורכבות מלחם שיפון או לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, פסטה ודגנים. אני אוכלת ירקות, אם כי לא מספיק כנראה, והחלבונים הם בד"כ עוף או טונה. מכיוון שאיני מכירה את כל המונחים שהועלו כאן, אני חושבת שאאמץ את הטיפול בחומץ תפוחים (נזכרתי שלפני מספר שנים טיפלתי בבעיה בחומץ - וזה ממש עזר), או בשמן עץ התה, שאני מניחה שאוכל להשיג בחנויות טבע. ושוב תודה.

יעל, צריך להגדיר קנדידה מערכתית

נדיר מאד שיש קנדידה וגינלית ללא קנדידה במעי הפסקת תרופות, תזונה נכונה ותוספים, "אוספים" את הקנדידה חזרה מהגוף אל המעי... כל הטיפולים הללו הם ב"מפקדה הראשית" (במעי) שתהיה גם המאחז האחרון בו היא תימצא... הסיבה היחידה שאני מוצאת לקנדידה וגינלית ללא בסיס במעי, היא הדבקה מינית אבל הבחורה כאן, במקרה שלפנינו, מתארת קנדידה עקשנית מאוד זה בפירוש לא משהו מקומי... בטוח יש בסיס במעיים... לדעתי, לקנדידה מערכתית יש אבחון אחד: בדיקת צואה חיובית + סימפטומים במערכות אחרות או בדיקת צואה חיובית + בדיקת הפרשה אחרת חיובית גם היא שבוע מצויין, נאוה

קנדידה מערכתית

נאוה יקרה כתבת את שחשבתי ומסקנה שונה לחלוטין.. כל קנדידה מקורה במעי משם היא מתרבה ומיצרת רעלנים הדולפים החוצה ובכל קנדידה יש לטפל הן דרך מע´ העיכול (אסידופוליס ותזונה) והן ספציפית בבעיה. קנדידה מערכתית הינה עפ"י השקפתי פגיעה במס´ מקומות ע"י אותה פטריה- בעור ( פצעונים או אקזמה) בראש ( כאבי ראש חולשה כבדות עייפות וכד´) ובשאר המערכות ( רביה , ראיה, שתן וכד´) רק כאשר הסימטומים הם רב מערכתיים אני יורה לכל הכיוונים. מנסיון בטיפול בקנדידה ניתן לטפל גם רק בסימפטום אחד (אם יש רק אחד) בשילוב עם שימרה על תזונה נכונה ואסידופוליס אפשר למגר את הבעיה. וד"א הרפואה הסינית מאבחנת את הקנדידה עפ"י דופק ולשון , ולא עפ"י בדיקת צואה אם כי אני מאמינה שיש עוד דרכים לאבחנה.

אז אנחנו מסכימות...

כי אם זה בוגינה, וזה תמיד מתפשט מהצואה... - זה מערכתי, כי זה כבר מחוץ למעיים העניין הוא, שלי לא אכפת איפה היא כי למעשה, ברגע שהיא שולחת שורשים לדפנות המעי ופוגעת ברקמה העדינה של המעי, ברגע שהיא יוצרת את "תסמונת המעי הדולף" נפגע כל הגוף... חיסון, כבד, עור יבש, שיער קש, עור קשה בכפות הרגליים, התעבות צפורניים,גירודים באזניים, בעיניים, בעור, בקרקפת, בפי הטבעת, בוגינה וזה הרבה לפני שיש התפרצות פתולוגית באיברים אחרים: בוגינה, בליחה, בהפרשת האוזן, בדרכי השתן, פטריות בעור ובצפורניים וכדומה. לגבי האבחון, אנחנו ממילא באות מראיה אחרת... אני רואה את הכיסוי של קנדידה על הלחשון אבל... לא יודעת לאבחן לשון ודופק. אוספת מידע מהיכן שמכירה. מבחינת סימפטומים, היו לי כמה מטופלות עם כל הסימפטומים ועם תוצאת מעבדה שלילית אז אני לא סומכת על הסיפור הקליני. הוא משמש רק כאינדיקציה לבדיקת צואה. ועוד משהו... יש דכאונות שמה שעומד מאחוריהם זה קנדידה גם ללא סימפטומים משמעותיים אחרים... תודה, העשרת אותי נאוה

SummerGirl

New member
בקשר להדבקה מינית

את צודקת, נאוה, אין סיכוי לכך, משום שהקנדידה הנוכחית הגיעה לאחר תקופה של כ - 6 חודשים ללא שום מגע מיני. האם לגשת לרופא ולבקש ממנו לבצע את הבדיקות שתיארת?

מעבדה מיוחדת "רפואה שלמה"

הטלפון שלהם: 04-8623901 תתקשרי, הם יישלחו לך מבחנות... קצת צואה בכפית + שיק - לשלוח להם בדואר.... תשובות עד שבועיים אם הם אומאים שאין - זה לא.... אם את רוצה לדעת כמה חמור זה בוגינה, השתמשי גם במבחנה הארוכה וקחי משטח מהוגינה - שלא עברה שום טיפול לפחות 3-4 ימים הבדיקות של קו"ח לא אמינות, מניסיוני...
נאוה

אשכר

New member
שאלות...

מה זה "מיץ נוני" ? איך עובדת (באופן כללי) ה"טריקן" ? האם פרטנטר למין צריך לעבור טיפול כלשהו במקביל? האם שטיפה ביוגורט (כפי שהזכירו פה בהמשך) או בחומרים לא סטריליים אחרים לא מסוכנת לנרתיק? אני יודע שהמקום לא סטרילי מלכתכילה, אבל בכל זאת... ? מה זה "שמן עץ התה" ולמה הוא טוב ספציפית במקרה הזה? ובכלל, ראיתי כאן שני מינונים שונים לחומר הזה: יש הבדל גדול בין טיפה אחת על פד לבין "כמה טיפות על טמפון ולהחדיר לחצי שעה-שעה". לא?

Talia E

New member
תשובה חלקית

היי, קודם כל, אני ממש לא הייתי ממליצה לשים מספר טיפות של שמן עץ התה על טמפון ולהחדיר (זו גם כמות אדירה, ביחס לשמנים אתריים!). שמן עץ התה הוא שמן מאד חזק; אני למדתי שאין להתקרב אתו לרקמות רכות (שפתיים, עיניים, גרון וכו´ - ובכלל זה, הנרתיק). זה עלול לגרום לגירוי מאד לא נעים, בייחוד אם יש לאשה הספציפית הזו רגישות. אחרי שגמרנו עם זה, אני אתן מעט מידע על שמן עץ התה. (אני אומרת מראש, שחלק ממה שאכתוב כאן איננו קונצנזוס, ואני מצפה לתגובות סותרות בהמשך...) שמן עץ התה הינו שמן אתרי (הנה קישור להודעה קצרה ובלתי מתיימרת להסביר בצורה מדוייקת, שכתבתי על שמנים אתריים). כאמור, הוא שמן מאד חזק; אסור לתת אותו לילדים מתחת לגיל 6, לזקנים או לנשים בהריון. השם "עץ התה" מטעה מעט; שמן עץ התה לא באמת מופק מעץ התה שאנו מכירים, ואפילו לא מעץ שקשור למשפחת התה – השם "נדבק" אחרי טעות של בריטי שהגיע לאוסטרליה והעץ נראה היה לו דומה לעץ התה שהכיר. עץ זה גדל באוסטרליה בלבד. היתה מחלוקת בפורום לגבי האם מותר להניח שמן עץ התה על העור או לא; למיטב ידיעתי, על אף שמשתמשים בו להרגעת גירויים ופצעים על העור, יש להשתמש בו אך ורק בדילול – כמו עם כל שמן אתרי אחר. מאד אנטיספטי (מחטא נגד חיידקים), משמש כעזרה ראשונה במקרים של שריטות / פציעות / דלקות – רק בדילול. מרגיע גירויים וגירודים על שטח העור. נהוג מאד להשתמש בשמן עץ התה במקרים של פטריות, אולם ממה שלמדתי הוא אמנם מקל מאד על ההרגשה של חוסר הנוחות והגירוד כשיש פטריה על העור אך למעשה אינו מועיל כלל לריפוי הפטריה. לטיפול בפטריות יש תערובת של שמנים אתריים + תזונה (עיקריה - ללא סוכר למעט דבש אמיתי (לא מחומם וללא תוספת סוכר), ללא שמרים וללא קמח לבן). לא נראה לי מזיק לשים טיפה על התחתונית, אבל גם כאן יכולה לדעתי להיות מישהי רגישה במיוחד שיופיע לה גירוי קל. יש אפשרות לטפל בקנדידה באמצעות צמחי מרפא, אך בלי התזונה שציינתי למעלה (קשה, אבל אפשרי...), למשך חצי שנה לפחות, זה לא יילך... [פטריות נזונות מהדברים הנ"ל; זה יהיה כמו יד ימין שנלחמת ביד שמאל]. אני לא מכירה את יתר הדרכים שהוצעו כאן. טליה

לאחר בדיקה נוספת..

אין בעיה למרוח אותו על העור ישירות. עשיתי הצלבות מידע גם עם שלוס גם עם פרימוורה וגם עם חומר לימודי שלי. תמיד יש רגישים יותר ופחות אבל ככלל שמן זה אינו זקוק לדילול. ולגבי התחתונית , זה לא פטנט שלי אבל עוד לא שמעתי על משיהי שזה לא עזר לה.. גם אני סבורה שמיותר להחדיר טמפון עם שמן , בעיקר כי האתר חודר פנימה.

Talia E

New member
לגבי השמן על התחתונית

ובמקרים אחרים שראית של שימוש על פטריה (ברגליים, נניח) - האם זה עזר במידה מסויימת, או שממש "חסל" את הפטריה לבלי שוב?

דעתי כדעתך..

בפטריה יש לטפל מהשורש... אבל שמן עץ התה עוזר למגר את הסימפטומים החיצוניים.

Talia E

New member
מעולם לא אמרתי אחרת...../images/Emo8.gif

פשוט חשבתי שראוי לציין, ששמן עץ התה יעזור להרגיש טוב יותר, אולם על-מנת להיפטר מהפטריה לחלוטין יש להשתמש באמצעים אחרים (ואפשר גם במקביל).

ענתש

New member
חשבתי שאולי אני אוכל לעזור מנסיון..

היתה לי תקופה של חצי שנה של קנדידה שחזרה בעקשנות כל חודש-חודשיים. הסיבה היתה, כנראה, באמת הדבקה רב מערכתית של הגוף כשבכל חודש בגלל המחזור, שגורם לכל אזור הואגינה להיות בסיסי יותר, הפטריה היתה משתלטת שוב. טיפולים "מסורתיים" (=אגיסטן) בלבד לא עזרו לי בכלל להפטר מהבעיה. הפתרון היה משולב: לקחתי את הכדורים שנאוה סיפרה עליהם (טאריקן... משהו כזה), אבל אני חייבת לציין שקיים טיפול בו את לוקחת רק שלושה כדורים, זה שלב א´ (לפני הטיפול המתיש של חודש שלם) וזה הרבה פחות מסוכן לכבד, כמובן. זה בהחלט עזר לחיסול הפטריה בגוף א-ב-ל כדי שזה יעזור לי הטיפול היה משולב בדברים הבאים: 1. כדורי פרוביוטיק (כיום יש גם פרוביוטיק פמינה שהם "פורטה" - יותר מרוכזים) - הכדורים מכילים את החיידקים הטובים שקיימים ביוגורט ביו, רק בריכוז מאד גבוה. 3 כדורים כאלו כל יום. אגב - מאז אני מקפידה ליטול אותם ביחד עם כל טיפול אנטיביוטי (אם אני נזקקת לו) וזה ממש עוזר למנוע חזרה של הפיטריה. 2. שטיפות של האזור ביוגורט ביו. אפשר אפילו לטבול טמפון ולהחדיר... 3. שמן עץ התה - עושה פלאים. גם כן, כמה טיפות על טמפון ולהחדיר לחצי שעה-שעה פעם ביום. 4. שטיפות עם חומר חומצי של האזור (יש שטיפות אינטמיות כאלו לקנות בסופרפארם), במיוחד בתקופת מחזור. האמת היא שהתמדתי בזה רק כמה חודשים... וברוך השם... נפטרתי מהצרה והיא לא חזרה עד היום (טפו טפו, עברו שנתיים). אני מצטערת אם טעיתי פה בחלק מהמושגים... אני ממש לא מבינה גדולה ברפואה משלימה, אני רק משתמשת... ושיהיה לך בהצלחה.

למעלה