בעיות אינסטלציה בדירה שכורה

shibugit

New member
בעיות אינסטלציה בדירה שכורה

שלום, אנו שוכרים דירה אליה נכנסו לפני כחודשיים. עם הכניסה לדירה, הסתבר לנו מהשכנים שיש בעיות של נזילות בדירות שלהם. השכנים פנו לבעלי הדירה והציעו להם לטפל בבעיה לפני שיכנסו דיירים חדשים, בשעה שהדירה עמדה ריקה, אבל בעלי הדירה לא טיפלו בכך. הבעיה אינה ניכרת בדירה שלנו, אלא אך ורק בדירה של השכנה בקומה מתחתינו. בחודש האחרון הגיעו 4 פעמים בתיאום מראש איתנו אינסטלטורים שונים מטעם הביטוח של בעלי הדירה כאשר כל אינסטלטור טען שהבעיה אחרת. בנוסף, הגיע מפקח לדירה של השכנה למטה, אבל לא ראה את הדירה למעלה. האחרון שהגיע טוען שיש לשבור מרצפות על מנת לתקן את הבעיה של השכנה מלמטה. מהביטוח התקשרו אלינו לתאם מועד לעבודה הנ"ל. שבירת המרצפות ותיקון האינסטלציה כרוכים בעבודה של שבוע עד עשרה ימים. יתכן והאינסטלטור יפתח 3-4 מרצפות ויתכן ש 20 מרצפות, לאחר שיחה שביצענו עם האינסטלטור הוא אמר לנו כי הוא מתחיל את העבודה אבל הוא לא יודע לקראת מה הוא נכנס ורק כאשר הוא ישבור את המצרפות הוא ידע. לאחר מכן יצטרך להגיע רצף, וגם זה כרוך בעבודה. האזור הפגוע בבית הינו המסדרון, הכניסה לחדר של הילד ושל חדר נוסף שמיועד לתינוק שבדרך (אני בחודש שמיני להריון). בנוסף, לא נוכל לעשות שימוש במעלית. המשמעות היא שיבוש רב למהלך חיינו. אני כאמור בחודש שמיני וסובלת מכאבי גב, ועושה שימוש אך ורק במעלית (יש לי ילד נוסף בן שנתיים ושבע ואני עולה ויורדת עם העגלה שלו רק במעלית). אין לי יכולת לנקות אחרי הפועלים וגם כל ההכנות הרבות לקראת, במהלך ולאחר העבודה פוגעים באיכות חיינו. בנוסף, קיימת פגיעה אסתטית בדירה כיוון שלאחר שישברו את המרצפות לא ישולבו מרצפות זהות לאלו הקיימות, שכן שלא ניתן להשיג יותר בשוק את המצרפות הקיימות. אשמח לדעת מה נוכל לעשות מול הביטוח ובעלי הדירה והאם אנו מחוייבים לאפשר את תיקון המרצפות, והאם מגיע לנו פיצוי. ידוע לי כי השכנה מלמטה מאיימת לתבוע את הביטוח של בעלי הדירה שלנו. יש לנו חוזה לשנה פלוס אופציה לשנה נוספת. שכר הדירה שלנו הינו 6,250 ש"ח בחודש. בחוזה לא כתוב דבר בנושא הנ"ל. תודה

תשובה

לדעתי יש לנסות להגיע להסדר עם בעל הדירה על שיכונכם במלון למשך תקופת השיפוץ על חשבונו, כיוון שהוא יכול היה לסדר זאת עוד בטרם נכנסתם לדירה.

למעלה