בעיות בקשר חדש

קמוש1

New member
בעיות בקשר חדש

שלום לכולם,
אשמח לספר כמה דברים כדי להבין אם הכל בראש שלי או שאני צריכה לעזוב את הקשר... תודה מראש ::)
התחלתי קשר חדש כבר שלושה חודשים בהתחלה שהכרתי אותו הוא לא עבד הוא בדיוק סיים עבודה והייתי בטוחה שיימצא בקרוב.
בגלל שהייתי במצב שלו בעבר לא לחצתי עליו זה לא היה אכפת לי ככ, ידעתי שהוא ימצא בקרוב עבודה אבל זה ככה.. כבר כמעט חצי שנה שהבחור לא עובד הוא בן 28 הוא כבר לא ילד ואני כבר לא יודעת עד כמה הוא מתאמץ למצוא משהו - אני מנסה לעזור לו כמה שאני יכולה לעודד אותו אבל כל מה שמציעים לו לא טוב לו, הוא התחיל לא מזמן לעבוד באיזה מקום והא לא הכי מרוצה שם אבל אני מנסה לעודד אותו לא לעזוב שם אבל אחרי כמה ימים הוא מתקשר הוא לא הלך לעבודה כי כאב לו הגב, יום אחרי הוא לא הלך כי הוא התקרר... כשניסיתי לדבר איתו אמרתי לו שזה לא רציני לא מעניין אותו בכלל מה הרושם המנהל יקבל ממנו הוא אומר לי אני לא מרגיש טוב מה את רוצה ? אמרתי לו טוב תעשה מה שאה חושב..
אני לפני כמה שבועות התייבשתי הגעתי למיון עם חום וחולשה ויום למחרתכבר הגעתי לעבודה... הוא טיפה לא מרגיש טוב או שלא בא לו ללכת הוא לא מגיע לעבודה וזה כבר מתחיל לעצבן אותי.. ממש! זה לא שהוא צעיר בן 20 כבר חצי שנה שהוא רובץ בבית כל היום ולא עושה כלום!
וזה משפיע על הקשר שלנו שלושה חודשים אנחנו יחד ואני יכולה לספור על יד אחת את הפעמים שיצאנו יחד. אני לא מצפה שיקח אותי למסעדות וישקיע המון כסף שאין לו אבל אנחנו כל הזמן או אצלי או אצלו...וזה כבר מתחיל לשעמם אותי . דיברתי איתו על זה אבל הוא כזה אדיש לא אכפת לו לראות אותי פעם גג פעמיים בשבוע גם השיחות שלנו כבר ירדו לפעם אחת ביום גג חמש- דקות. בכל השלושה חודשים האלו גם שהייתי חוזרת מאוחר מאצלו לא הייתי מקבלת הודעת בוקר/ לילה טוב לא אכפת לו אם הגעתי או לא פשוט ניראה לי נוח לו ככה לא ניראה לי הוא מתאמץ בשבילי..
לפני שבועיים אפילו עברתי תאונה עבר עליי יום מסריח הוא התקשר רק בבוקר וכשאמרתי לו שאני בסדר אז זה הספיק לו . למרות שסיפרתי לו שהיה לו סוג של טראומה בכיתי כל היום וציפיתי שיתקשר יותר מהרגיל- הוא לא עשה את זה באותו היום בערב אני התקשרתי ושאלתי אותו אם בא לו לבוא למחרת הוא אמר לי לא זה בסדר אם את צריכה עוד קצת אצל ההורים אז ניפגש בשבוע הבא (אני גרה עשר דקות ממנו, ובאותו הזמן חזרתי להורים שלי 50 דקות)
היה ריב רציני שאמרתי לו שהוא אכזב אותי שלא היה אכפת לו ממני שבו הוא אמר לא כל פעם שתהיי אצל ההורים שלך אני אבוא...
לפני כמה ימים הוא הציע לי שנלך לאיזה חבר דווקא ביום שאני חוזרת להורים אמרתי לו שנראה שאולי אני אשאר... הוא לא דיבר איתי לגבי זה רק יום למחרת דיברנו בתשע בערב ככה שכבר חזרתי להורים הוא שאל אם נשארתי או חזרתי להורים עניתי לו שאין לי מה לעשות בדירה לבד והוא לא דיבר איתי בכלל לגבי זה אז חזרתי. אני לא מרגישה שאכפת לו ממני ככ...אני לא מבינה מה הוא ציפה? שאני אשאר בדירה לבד אחכה לטלפון ממנו?
עובדה שהוא לא דיבר איתי בכלל לגבי זה רק ילמחרת בתשע בערב ... ואני עוד התקשרתי אליו! שאל כדרך אגב אם נשארתי...
הוא יודע שאני הסופש פה ושבוע הבא אנחנו לא ניפגש בגלל העבודה שלו ובגלל החגים... הוא לא הציע להיפגש היום בכלל. כשהוא שאל אם אני חוזרת מחר אמרתי לו שכבר קבעתי משהו הוא אמר אהה חשבתי נעשה מחר משהו... אז אם ככ הוא רוצה לראות אותי למה שלא יעשה מאמצים להגיע לפה?

לא נשמע טוב

תחילת הקשר זה הזמן כאשר הכל ורדים ושושנים, אתם יחד כ3 חודשים וזו ההודעה השנייה שלך שאת לא מרוצה מהקשר.
&nbsp
קודם כל, אני לא חושבת שזו העבודה שלך לדאוג בקשר לפרנסה שלו - זה קצת נשמע שאת כמו אמא שלו, מאוד דואגת שהוא לא מוצא עבודה, לא הולך לעבודה וכו' וכו'... הוא בן 28, הוא מספיק גדול לדאוג בקשר לפרנסה בעצמו, ואם זה לא כזה חשוב לו - אז זה לא כזה חשוב לו.
אם חשוב לך בן זוג עם מנטליות עבודה דומה לשלך אז אולי זה לא הבן זוג המתאים לך.
&nbsp
יציאות - אפשר להיפגש מחוץ לבית וגם לא לבזבז כסף. צריך להיות קצת יצירתיים, אבל זה אפשרי.
&nbsp
חוסר דאגה וכו' וכו' - אין משהו שאת יכולה לעשות חוץ מלדבר איתו על כך שזה מפריע לך ומה היית רוצה שיעשה, ולראות אם זה יעשה שינוי.
&nbsp
לפי דעתי, אתם רק 3 חודשים בתוך הקשר, ואת צריכה לעשות רשימה - למה את נשארת בקשר (מה הדברים הטובים בקשר) ומה הדברים שאת לא אוהבת בקשר. אם הסיבה הגדולה שאת נשארת בקשר הזה כי את מפחדת שקשה יהיה לך למצוא קשר אחר... אז את תחזרי לפה כל חודש עם הודעה בסגנון - "בעיות בקשר מה לעשות". (יש פה מישהי שכל כמה חודשים פותחת הודעה כזו, אומרים לה לעזוב את הקשר אבל היא מפחדת נשארת איתו ובהודעות שלה רק הזמן משתנה, אנחנו יחד חודש, אנחנו יחד 3 חודשים, אנחנו יחד 5 חודשים....וכו' וכו').
&nbsp
כלל חשוב - את לא תצליחי לשנות את הבן אדם, אל תנסי זה סתם יביא לתסכול (כמו הניסיון שלך לעזור לו למצוא עבודה) אז השאלה היא האם את מקבלת אותו כמו שהוא או שהאם מגיע לך משהו יותר טוב.

NEO83

New member

מעמקים39

New member
את צריכה להבין כלל אחד חשוב מאוד בחיים

דברים שנמצאים ״בראש שלך״ הם בדיוק הדברים שאת צריכה להתייחס אליהם. את לא צריכה אף אחד שיגיד לך שהוא לא אוהב אותך כי את מרגישה זאת ומבינה זאת היטב. מה שעצוב לי זה שהמצב ברור לך ובכל זאת את נשארת איתו. למה? את באמת שואלת אותנו מה דעתנו?הרי את יודעת שכך לא נראית אהבה ושלא תחשבי לרגע לנסות לדבר איתו או לתת לו צ׳אנס להשתנות כי מדובר בבחור עצלן שאוהב רק את עצמו ונמצא בקשר איתך רק כשנוח לו. את חייבת להציל את עצמך ולא לבזבז זמנך על אנשים שלא אוהבים אותך. עדיף להיות לבד מאשר להיות בכאילו זוגיות. הבדידות בתוך קשר רע היא איומה יותר מבדידות ללא קשר זוגי. שמעי לי- עזבי אותו מיד. אין טעם לנסות לשנות את המצב, את לא אמורה לשכנע אותו לאהוב אותך או ללמד אותו להתחשב בך. אלה דברים שהוא היה צריך להרגיש כבר מזמן. בקשר לעבודתו, ברור שזה מפריע וברור שהוא עצלן מארץ העצלנים ואין לסמוך עליו לא היום ולא בעתיד ונכון מצידך לדאוג בקשר לזה. הלוואי ותקשיבי לי...

קמוש1

New member
תודה רבה לכולם!

רציתי לקבל דעות של אנשים אחרים
אני יודעת שלא כך אמורה להיות זוגיות טובה, אבל לא ככ הלך לי בחיים בזוגיות
אבל אני לא מוכנה להתפשר לגבי זה אםא לא נמצא לצידי כל הזמן ולא משקיע בקשר..
תודה

קמוש1

New member
טוב אז אתמול זה נגמר

זה התחיל בשיחה שיגרתית והמשיך בריבים עד שכבר לא יכולתי יותר...הוא עוד מעיז להגיד לי את לא חברה, חברה אחרת מזמן הייתה באה לבקר אותי לראות איך אני מרגישבואנה יחתיכת חוצפן תסתכל קודם על עצמך אני הגעתי למיון מיובשת עם חום, שבוע אחכ עברתי תאונה לא היה אכפת לךואז הוא אומר אמרתי לך אני לא מתכוון להגיע להורים שלך לא כל שבוע וגם לא כל שבועיים. זה בעייה שלך שאת חוזרת להורים שלך בסופשים אם היית פה היינו יחד עכשיו. מה הוא מצפה שאני אעבור סופש שלם לבד? ומה עם ארוחת שישי? הרי אין לי איפה להיות ואני יודעת שהוא לא יהיה איתי כל השבת הוא אדם שצריך חופש... אז מה אתה מבלבל תשכל? והוא עוד מעיז לשקר לי בפנים אומר שאני לא הודעתי לו שהייתי במיון וזה לא נכון ישר התקשרתי לשתף אותו והוא כולו אדיש ואז הוא התחיל לגמגם ראיתי שאני צודקת ואחכ הוא אומר כולה היית עם המחט הזאת ביד והיית עם עירוי את היית בסדר אחכ אז יופי גם אתה תהייה בסדר כולה התקררת!! חתיכת חוצפןזהו הייתי חייבת להוציא הכללללל

מעמקים39

New member
שמעי היתה לי פעם מכרה עם סיפור ממש דומה

היא היתה בת זוג של קרוב משפחה שלי והוא התנהג איתה בדיוק כפי שהחבר שלך מתנהג איתך. זה מאוד הפריע לי אז וזה מפריע לי גם היום לשמוע את מה שאת עוברת בגללו. ברור שהוא אנוכי מאוד ותמיד יראה רק את עצמו ויצפה ממך שתהיי שם בשבילו כשנוח לו אבל ייעלם כשאת תצטרכי אותו. בשיחות ביניכם הוא תמיד יסובב את הדברים כמו עורך דין מפולפל ויעוות את המציאות ויגרום לך להרגיש אשמה. אל תפלי למלכודת הזאת. את מזהה מצויין את המצב ועשית נכון כשחתכת. אני מקווה שיהיה לך הכוח להמשיך ולא תיכנעי לניסיונותיו לחזור אלייך בקרוב. גם אם את עומדת להיות בודדה זה עדיף על פני קשר עם זבל כזה. אל תבזבזי זמנך עליו. את ראויה להרבה יותר ואת תקבלי הרבה יותר כי כמעט כל אחד אחר הוא הרבה יותר ממנו. אנא המשיכי לעדכן במצבך ודעי שאני איתך ואני ממש גאה בך על שעמדת מולו ולא היית מוכנה לספוג את החרא הזה...

זה לטובה

מכל מערכת יחסים את לומדת יותר על עצמך ומה יותר חשוב לך, ופעם הבאה תראי מהתחלה האם זה מתאים לך או לא.
&nbsp
&nbsp

רואה 6 6

New member
טוב שהלכת משם.הוא עצלן ובטלן

איך שאפשר עכשיו ללכלך,אה?
הוא באמת נשמע כמו משהו שכל בחורה היתה בועטת אותו החוצה עוד קודם.

כמו שאומרת ורדה רזיאל בערוץ 103 PM

" אז תזרקי אותו " ואני מוסיף ..אתמול.
הבחור הזה בכלל לא אוהב אותך ..ככה לא מתנהג חבר אמיתי ואוהב
אין לך מה לחפש אצלו בכלל.

מעמקים39

New member
את ורדה רזיאל אני ממש לא אוהבת

מדובר באישה גסה עם אפס רגישות לאנשים. לא הייתי מייחסת לדבריה חשיבות. היא לא שונה בהרבה מזהבי עצבני שגם אם יש אמת בדבריו, הסגנון שלו דוחה.

השאלה אם הוא אוהב אותך או לא, איננה חשובה

מה שחשוב זה שמערכת היחסים הזאת, הדרך בה היא מתנהלת וההתנהגות שלו באופן ספציפי - לא עושים אותך מאושרת.
ככה שנגיד שהוא כן אוהב אותך - מה זה יעזור? יכול להיות שהוא מת עלייך (ואולי הוא אפילו יגיד לך את זה) אבל בגלל מצב רגשי-נפשי (אולי אפילו סוג של דיכאון) שהוא נמצא בו, הוא פשוט לא מסוגל להרים את עצמו ולפעול, ליזום איתך תקשורת, בילוי משותף ואפילו לא לקדם את חייו - האם את מסוגלת עכישו לשבת ולחכות שזה יעבור לו? שהוא יחליט שהוא מטפל בעצמו? זה משהו שהיה אפשר לצפות אילו הייתם זוג הרבה זמן והמצב הזה היה מגיע אחרי תקופות טובות, או שיש לכם משהו משותף להילחם עליו (בית, משפחה), אבל לא במצב שלכם של תחילת מערכת יחסים.
לצערי זה נראה כמו משהו שחבל על האנרגיות שלך להילחם עליו, יהיה מתסכל גם לך וגם לו הניסיון שלך לשנות אותו כשהוא לא בשל לשינוי וזה לא בא ממנו.

מעמקים39

New member
וודאי שהשאלה אם הוא אוהב אותה או לא היא חשובה

והיא המפתח לאושר שלה בתוך הקשר הזה. אהבה היא לא רוח רפאים בלתי נראית. אהבה זה דבר שרואים ומרגישים ומי שלא מרגיש אהבהבתוך קשר זוגי, חווה תסכול ועצב ואפילו יאוש כי בניגוד לרווקים, הוא תקוע במערכת יחסים אבודה ולא מרגיש חופשי לחפש אהבה במקום אחר.

כי הבעיה נמצאת אצלה בכלל

ולא אצל הבחור שאינו אוהב אותה...אדיש אליה..מתעלל בה נפשית..בצורה פאסיבית
אפילו סתם ידיד היה בא לבקר אותה ..או טלפונים
בזמן שלא הרגישה טוב

מעמקים39

New member
היא לא הבעיה. הוא הבעיה. הוא הפוגען.

יש אנשים שקשה להם להתמודד או להשתחרר ממערכות יחסים פוגעניות בגלל דברים שעברו בחיים. אירועים שריסקו את ביטחונם העצמי, אירועים שגרמו להם להרגיש שאין להם גב בעולם או אירועים שגרמו להם להרגיש שמגיע להם לסבול. ויש כמובן אנשים שמזהים את החולשות הללו באחרים וממהרים לחבור אליהם ולהתעלל בהם. להגיד עליה שהיא הבעיה זה בדיוק כמו להאשים קורבן אונס. הבעיה היא שיש אנשים שמנצלים חולשתה במקום לעזור לה.

pov2

New member
צודקת! ומצער שלרבים יש את "דפוס האשמת הקורבן"

כי יותר נוח ובטוח להתעמת איתו מאשר עם התוקפן.
זה נכון לא רק לקורבנות אונס, אלא לכלל הקורבנות. למשל:
הממשלה דופקת את הציבור- אז "הציבור אשם" שבחר בה (כאילו שבחר בה במיוחד שתדפוק אותו)
מוכר רימה לקוח ומכר לו דבר עלוב ביוקר- אז "הלקוח אשם" שקנה ממנו (כאילו שידע שעובדים עליו).
בעל מכה את אשתו- אז "היא אשמה" שלא עוזבת אותו (כאילו שיש לה ברירה של ממש)
הבוס מקצץ בשכר- אז "העובד אשם" שנשאר בעבודה
וכו וכו
&nbsp
חשוב להבהיר שגם אם הצד השני באמת לא עושה את המקסימום כדי להמנע מלהדפק- הרי שלא הוא צריך להיות בחזית הביקורת.
לא הוא זה שצריך להיות מותקף- אלא החרא שמנצל אותו.
&nbsp

למעלה