בעיות דרייברים ורשת במכונה וירטואלית

בעיות דרייברים ורשת במכונה וירטואלית

התקנתי במערכת ההפעלה xUbuntu 14.04 את Virtualbox, ובאמצעותה את Windows 98SE (מהתקליטור המקורי שברשותי). כעת נתגלו שתי בעיות, שאיני מוצא להן פתרון:
(א) בעיית תצוגה: מערכת ההפעלה האורחת מוצגת בחלון קטן, ברזולוזציה של 640x480 בלבד, שלא ניתן להגדילו. כלומר נחוץ דרייבר לכרטיס המסך, ולא מצאתי אחד שמתאים. להלן קישור לסרטון, המדריך כיצד להתקין Windows 98 באמצעות Virtualbox. בסרטון מצליחה המדריכה להגדיל את המסך של המערכת האורחת, אך לא ברור לי כיצד. ראו בחלק השני של הסרטון (דקה 9:00, אחרי הכיתוב: Some time later): המדריכה לוחצת במערכת המארחת על Settings, אחר כך על Storage ואחר כך על לחצן שכתוב עליו: faxcool win_98_se_bootable.iso, אבל אצלי, במקום הכיתוב האחרון, מופיע Empty (למרות התקליטור המקורי שבכונן התקליטורים הפיזי). מכאן אני תקוע. לא מצאתי ברשת את הקובץ iso האמור, המכיל כנראה את הדרייבר הנחוץ (אמנם מצאתי קובץ בשם זה, אך נאמר לגביו, שהוא מכיל רק את קובצי DOS שבתקליטון האתחול).
(ב) בעיית רשת: הגדרתי את כונן C במערכת האורחת כמשותף, הגדרתי את התיקייה שבה הכונן הווירטואלי במחשב המארח כמשותפת, התקנתי "תוספות אורח" ל- Virtuakbox - ועדיין איני מצליח ליצור קשר בין המערכת האורחת למערכת המארחת (להעתיק קבצים מהאחת לאחרת). שאלתי כאן בעבר שאלה דומה לגבי Virtualbox תחת Ubuntu 10.4, ו- BravoMan הציע להתייחס לכונן הווירטואלי כאל כונן רגיל כש- Virtualbox כבויה. אצלי גם אפשרות זו אינה קיימת.
רעיונות והצעות יתקבלו בתודה.

https://www.youtube.com/watch?v=-3in5JTHM8w

תודה, אך לא מצאתי תשובה

ניסיתי "תוספות אורח", אך הן אינן נתמכות ב- Windows 98, ותוכנה מומלצת שמצאתי ברשת, SciTech Display Doctor, לא פעלה אצלי, ומה גם שהיא מוגבלת ל- 21 יום.

mavor

New member
שלוש אפשריות

אפשרות 1 )
תקרא את הלינק הבא יש שם לינקים לכול מה שצריך להוריד אבל גם שם אומרים שזה דורש התעסקות
אפשרות 2)
תתקין VMWARE PLAYER (זה בחינם) ותומך בהכול מרמת WINDOWS 3.1
אפשרות 3)
להפסיק להשתמש ב98 !! אני די בתוך שאם אתה מנסה להריץ משהוא יש אפשרות להריץ אותו או ב WINE או באמולציה DOS

תודה, כבר ניסיתי, אך פתרונות לא מצאתי

כאמור, ההצעות שמצאתי בחיפוש ברשת לא צלחו אצלי.
את Wine ניסיתי בעבר, וגם היא אכזבה.
לגבי Vmware - לא ידעתי שיש גירסה שלה ללינוקס ולא מצאתי במרכז התוכנה.
תודה.

מצטער

הקישור הראשון הוא לגירסת VMWare 64 bit, ואני צריך (ואיני מוצא) גירסת 32 ביט, שניתנת להורדה (מצאתי דף שיש בו גירסה ישנה יותר, אך בלי לחצן download; את הגירסה המקושרת הורדתי וניסיתי להתקין, אך קיבלתי הודעת שגיאה).
הקישור השני מכוון ל- Wine, אך למעשה הוא לדף של תפוז (אבל את Wine אפשר להוריד ממרכז התוכנה, כך שאין בעיה).

תודה.

mavor

New member
are you sure your system is 32 bit ?

if its less then 5 years and not netbook its 64 bit
can you give the output of "uname -a" ?
and cat /proc/cpuinfo
if its 32 you will need to download old ver of vmware (6)
and the link to crossover

המחשב חדש

אך התקנתי בו את מערכת ההפעלה xUbuntu 14.04, כי רציתי לעבוד תחילה באותה מערכת שהתרגלתי אליה, בלי יותר מדי קשיי הסתגלות (אני מניח שזו מערכת של 32 ביט).

ושאלת אגב לגבי Wine (שטרם התקנתי):
כדי להריץ קובץ exe, למשל: מעבד התמלילים דגש, שברגיל פועל ב- Windows 98, בתוך לינוקס באמצעות Wine, האם צריך להתקין תחילה את מערכת ההפעלה Windows 98 לתוך Wine, ואחר כך להתקין את מעבד התמלילים לתוך Windows 98 (כמו במכונה וירטואלית)? או שצריך להתקין את מעבד התמלילים ישירות לתוך Wine? או שמא אין צורך להתקין את מעבד התמלילים כלל, כי Wine, לאחר התקנתה, מזהה קובצי exe של Windows ומריצה אותם אוטומטית? ואם האפשרות האחרונה היא הנכונה, מה דין הקבצים המקושרים לאותו קובץ exe, למשל קובצי dll או קובצי גופנים?
האם Wine יוצרת כונן C וירטואלי בתוך תיקיית לינוקס, שבו היא פועלת בדומה ל- Windows?
הורדתי את Wine לפני כשנתיים, לתוך אובונטו 10.04, אך זנחתי אותה לאחר ניסיון קצר, משום שלא הצלחתי להריץ בה את מעבד התמלילים דגש ולא שום קובץ exe אחר (את Windows 98 עצמה לא התקנתי בה).

תודה לך.

BravoMan

Active member
כמה דברים:

1. תפסיק להשתמש בדגש דחוף!!!
תזדרז להמיר את כל הקבצים שלך למשהו עדכני יותר.
&nbsp
אני זוכר את התוכנה הזו, היא היית נחמדה בזמנה, אבל פג תוקפה ואתה עלול למצוא את עצמך בכל רגע נתון לא מסוגל יותר לגשת למסמכים שלך.
&nbsp
בנוסף, היכולות של התוכנה הזו בהשוואה למעבד תמלילים מודרני כ"כ מצומצמות, שכל פתרון חינמי יחליף אותה היטב, בין אם זה Libre Office שמגיע עם Ubuntu ובין עם זה Google Docs.
&nbsp
אתה ממש לא חייב לרכוש את חבילת ה-Office היקרה של Microsoft אם הזה השיקול שגורם לך להישאר עם דגש. (אם אתה סתם אוהב לעבוד עם תוכנות היסטוריות, צר לי, אי אפשר לעזור לך
)
&nbsp
2. ל-xUbuntu יש גרסת 64 ביט וגרסת 32 ביט.
אם המחשב שלך חדש, מומלץ להתקין את גרסת 64 ביט. כך גם תקבל ממשק שהתרגלת אליו, ובו זמנית גם תאימות גדולה יותר לתוכנות חדשות.
&nbsp
3. Wine הוא תחליף ל-Windows שמאפשר להריץ קבצי exe ישירות על לינוקס, בלי צורך להתקין Windows (בניגוד למכונה ווירטואלית שרק מדמה מחשב ריק וצריך להתקין עליה Windows).
&nbsp
היא אכן יוצרת כונן C ווירטואלי בתוך תיקייה בתיקיית הבית שלך ב-Linux.
&nbsp
האם צריך להתקין תוכנה מסוימת או לא תלוי בתוכנה:
בד"כ התקנת תוכנה יוצרת רישומי registry ושמה כל מיני קבצים בכל מיני מקומות, לכן כדי שתוכנה כזו תעבוד צריך להריץ את ההתקנה שלה תחת Wine בדיוק כמו שהיית עושה תחת Windows.
&nbsp
אם ההתקנה היא בעצמה קובץ EXE, אין בעיה - אחרי התקנת Wine אפשר להריץ אותו בלחיצה כפולה.
אם ההתקנה היא קובץ msi (פורמט התקנה נפוץ תחת Windows) זה עדיין יעבוד, אם כי לפעמים יש בעיות.
&nbsp
4. שים לב שיש כמה גרסאות Wine בחוץ, כולל אחת שעולה כסף.
הגרסה ש-mavor נתן לך קישור אליה כוללת כמה שיפורים לאומת הגרסה הנקייה שנמצאת במאגרים.
&nbsp
5. ל-Wine יש הגדרות. אם תכנס לסמל Configure Wine תקבל מסכי הגדרות ושם יש הגדרה איזו גרסה של Windows אתה רוצה ש-Wine ידמה.
אם אתה הולך להריץ תוכנה שנבנתה ל-Win 98, תדאג ש-Wine ידמה גרסה זו.
&nbsp
בהצלחה!

כמו תמיד, תשובותיך לא יסולאו בפז

כמה הערות ושאלות בתגובה:
1. יש לי מאות קבצים שעשיתי בדגש (חוקית למהדרין). את החשובים שבהם כבר המרתי, וכיום אני כותב בעיקר ב- LibreOffice (קודם לכן ב- OpenOffice). עם זאת, עדיין דברים אישיים אני כותב בדגש, מתוך הרגל, ואני מעוניין לשמור, במידת האפשר, את הקבצים שלא המרתי כמות שהם (ההמרה מחייבת עיצוב מחדש, כי איני מכיר תוכנה שממירה ישירות ללינוקס ושומרת את העיצובים במדויק: אני ממיר תחילה לקובץ RTF, קולט אותו לתוך וורד, מתקן ועורך את מה שהשתבש, ואז כבר אפשר לקרוא את הקובץ כמות שהוא ב- LibreOffice).
2. גם בניסיון להתקין את גירסת ה- 32 ביט של VMWare קיבלתי הודעת שגיאה, ומכאן שהבעיה, בניגוד למה שחשבתי, אינה בהבדל בין הגירסאות (64 ביט או 32 ביט).
3. האם אפשר לשדרג דרך האינטרנט את גירסת xUbuntu 14.04 32 bit (בהנחה שזו הגירסה המותקנת אצלי) ל- xUbuntu 16.04 64 bit, או שהכרחי להוריד את הגירסה המתקדמת, לצרוב לתקליטור ולהתקין מחדש תוך מחיקת הגירסה הנוכחית?
4. האם כונן וירטואלי של Virtualbox (קובץ VDI) זהה לכונן וירטואלי של VMWare, כלומר, אם אצליח בסופו של דבר להתקין את VMWare, האם אוכל להשתמש באותו כונן שיצרתי, וכמובן, גם גיביתי (הכונן כבר כולל את Windows 98 ואת דגש, והכול פועל כהלכה, אבל בחלון קטן בלבד, ברזולוציה נמוכה ובמיעוט צבעים, ובלי קשר בין הכונן הווירטואלי לכונן האמיתי)?

תודה רבה ושבת שלום.

BravoMan

Active member
שאלות טובות...

2. אם תיתן את הודעת השגיאה המדויקת, עדיף צילום מסך, אולי אפשר יהיה להבין מה השתבש ולעזור.
&nbsp
3. לא. גרסת מערכת 64 ביט אינה שדרוג או גרסה מתקדמת, אלא אותה מערכת שבנויה למעבד מסוג שונה.
אומנם מעבדים מודרניים שהם 64 ביט יודעים להריץ גם מערכות הפעלה של 32 ביט, אבל זה עובר בסוג של אמולציה.
&nbsp
בגלל שלא מדובר בשדרוג אלא בהחלפת מערכת לגרסה שמתאימה יותר למחשב, אין מנוס מלהתקין מחדש.
שים לב שאם יצרת את תיקיית הבית שלך במחיצה נפרדת (בדומה להפרדה בין כוננים C ו-D ב-Windows) אפשר לעשות זאת בלי למחוק את הקבצים האישיים.
&nbsp
בנוסף, אם לא עשית זאת, אך יש לך פחות מ-4 מחיצות ראשיות על הכונן הפיזי, אפשר עדיין להתחכם ולשמר את מחיצת הבית תוך החלפת מערכת הפעלה. עשיתי את זה פעם, אבל זה קצת טריקי וצריך להיזהר כשעושים את זה.
&nbsp
4. אף פעם לא עבדתי עם VMWare אבל חיפוש מהיר מראה שיש דרך רשמית לייבא לתוכו קבצי VDI, ויש אפילו סרטון הדרכה:
https://kb.vmware.com/selfservice/m...nguage=en_US&cmd=displayKC&externalId=2053864
&nbsp
בהצלחה ושבת שלום!

צודק, הנה הודעות השגיאה:

זו הודעת השגיאה שאני מקבל, כשאני בוחר להתקין את VMWare, מהאתר ש- Mavor קישר אליו, באמצעות מרכז התוכנה (צילום הודעה נוספת יצורף לתגובתי הבאה):

ואם אני בוחר לשמור תחילה את הקובץ

להלן הודעת השגיאה שאני מקבל לאחר לחיצה כפולה על שם הקובץ, השמור בתיקיית ההורדות.
ובינתיים התקנתי גם את Wine, אך לא מצאתי בה אפשרות לכתוב בעברית, וניסיון להתקין בה את דגש כשל. על כן הסרתי אותה שוב (היא אגב מותירה קבצים פזורים בכל מיני מקומות בתיקיית הבית, שיש למחוק אותם ידנית לאחר ההסרה; אחרת, חלק מרכיבי התוכנה ממשיכים להופיע בתפריט הראשי של מערכת ההפעלה).

BravoMan

Active member
הקובץ אינו חבילה של Ubuntu שמרכז התוכנות יודע

לפתוח (לקבצים כאלה סיומת deb).
&nbsp
מן הסתם הוא גם לא קובץ טקסט שעורך הטקסט שלך יודע לפתוח.
&nbsp
זה אחד המקרים המצערים בהם ספק תוכנה בוחר לעשות מה שבא לו עם אריזת התוכנה שלו, ומוזר לי שהם לא שמו הוראות התקנה בעמוד ההורדה. נו, מישהו שם כנראה חושב שאם אתה טכנולוגי מספיק להרים מכונות ווירטואליות תהיה גם טכנולוגי מספיק להבין מה לעשות עם הקובץ שלהם

&nbsp
אפילו אני הייתי צריך לפתוח את הקובץ הזה עם Hex editor כדי להבין מה הוא (אם כי היה לי ניחוש), כי הפקודה file הרגילה שמזהה סוג קבצים לא פועלת עליו.
&nbsp
בקיצור - אתה צריך לשמור את הקובץ במחשב, לתת לו הרשאת ריצה (לחיצה ימנית, מאפיינים, לסמן V במקום הנכון), ואז להריץ במסוף.
והוא יבצע את ההתקנה.
&nbsp
אני לא זוכר אם xUbuntu מאפשר להריץ במסוף בלחיצה כפולה (Ubuntu הרגיל שואל איך להריץ), אבל נסה.
אם לא, אתה צריך לפתוח מסוף בתיקייה בה שמרת את הקובץ, לכתוב נקודה סלאש ושם המקובץ כדי להריץ (/.)

תודה, אך כנראה לא הבנתי

1. נכנסתי לתיקיית ההורדות שבה שמור הקובץ ונתתי לו הרשאת ריצה (זה פשוט).
2. בלי לצאת מהתיקייה פתחתי את המסוף והקלדתי משמאל לימין (אני מתאר במלים מחשש שהתצוגה תשתבש): נקודה, אחריה לוכסן שראשו נוטה ימינה, אחריו רווח, אחריו שם הקובץ ואחריו אנטר:
./ VMware-Player-12.1.1-3770994.x86_64.bundle
3. בתגובה קיבלתי:
bash: ./: Is a directory
4. איפה טעיתי?

BravoMan

Active member
טעית בכך שהוספת רווח.

הנקודה סלאש אמורים להיות צמודים לשם הקובץ ומורים למערכת לחפש את הקובץ בספרייה הנוכחית, ולא בנתיב הרגיל בו שמורים קבצי ריצה (path).

BravoMan

Active member
מעניין מאוד.

נראה, כאילו אתה פותח מסוף בספרייה הלא נכונה.
כיצד אתה פותח את חלון המסוף?
&nbsp
ואגב, ניסית פשוט ללחוץ לחיצה כפולה על הקובץ? מה קורה?

למעלה