בעיות דרייברים ורשת במכונה וירטואלית

אני פותח מסוף בלחיצה על הסמל שלו

ובלחיצה כפולה על קובץ ההתקנה לא קורה דבר, כאילו לחצתי במקום ריק בתיקייה.

BravoMan

Active member
אם אתה פותח מסוף בצורה כזו, אז הוא לא נפתח

בתיקייה בה נמצא הקובץ שברצונך להריץ, אלא בתיקיית הבית.
עליך לעבור לתיקייה הרצויה בעזרת הפקודה cd או לרשום את הנתיב המלא האמתי של הקובץ, וכנראה לא עשית זאת נכון עד עכשיו.
&nbsp
אם תספר באיזו תיקייה שמרת אותו, אפשר יהיה לכתוב לך איך להביא לשם את המסוף.

התיקיה נקראת: הורדות

זה הנתיב המלא שרשמתי:
./home/ofer/הורדות/VMware-Player-12.1.1-3770994.x86_64.bundle

מחמת הספק שמא השם העברי גורם לשגיאה, העתקתי את הקובץ לתיקיית האם, אך גם משם הוא לא פעל.

BravoMan

Active member
כשאתה רושם נתיב מלא, אתה לא אמור לשים נקודה

בתחילתו.
הנקודה אומרת "בתיקייה הנוכחית".
&nbsp
תוריד את הנקודה, והכל יעבוד.
אתה גם יכול לחסוך לעצמך כתיבה ע"י החלפת החלק של home/ofer/ ע"י הסימן ~ (tilda) שאומר "תיקיית הבית שלי".

בלי הנקודה קיבלתי את ההודעה הבאה:

This is a x64 bundle and does not match that of the current architecture. Please download the x86 bundle.

אני מבין אפוא שהקובץ, בסופו של דבר, אינו מתאים למערכת ההפעלה הזו, ואוכל להשתמש בו רק אם אחליף אותה בגירסת 64 ביט. לחלופין, אצטרך להתקין את הגירסה הישנה של VMWare.
אני אשקול את זה.
תודה רבה על כל העזרה.

BravoMan

Active member
אכן, וזה גם לא מפתיע:

בשם הקובץ כתוב במפורש x86_64 מה שאומר שהוא נועד למחשבים שמריצים מערכת הפעלה 64 ביט.
&nbsp
בקישור האחרון ש-mavor סיפק לך יש גם גרסה ל-32 ביט.
זה קישור הורדה אחד מעל למה שהורדת.
שם הקובץ יהיה דומה רק עם i386 מבקום x86_64.
&nbsp
זכור, שמערכת 64 ביט יכולה להריץ גם תוכנות 64 ביט וגם תוכנות 32 ביט.
אבל ההפך בלטי אפשרי - מערכת 32 ביט יכולה להריץ רק תוכנות 32 ביט!
&nbsp

האם מעבר ל- 64 ביט מחייב פרמוט הכונן כולו?

האם צריך/רצוי לפרמט את הדיסק הקשיח כולו לשם מעבר למערכת הפעלה של 64 ביט, או שדי בפרמוט המחיצה, שבה נמצאת מערכת ההפעלה הנוכחית?
והאם אפשר לגבות את הכונן הווירטואלי של Virtualbox (קובץ VDI) במחיצת FAT32 (במחשב הישן שלי)?

תודה רבה.

BravoMan

Active member
אין שום צורך לפרמט את כל הכונן.

אם המערכת הנוכחית מותקנת במחיצה נפרדת, מספיק להורות לתוכנת ההתקנה לפרמט את המחיצה של מערכת ההפעלה בלבד, ולא לגעת בשאר המחיצות.
&nbsp
למיטב זיכרוני, לפני כמה שבועות הבאתי כאן קישור לסרטון שמראה איך עושים את זה.
&nbsp
קובץ VDI הוא קובץ רגיל לגמרי, כמו כל הקבצים.
הדבר היחיד שיש לשים לב אליו זה הגודל שלו.
&nbsp
אם הוא גדול יותר מ-4GB, אי אפשר לשים אותו על מחיצת FAT.
למחיצות כאלה יש מגבלה לגודל קובץ בודד של 4GB בלבד.
&nbsp
אם הוא קטן יותר, אין בעיה לגבות אותו למחשב הישן.
אפשרות נוספת, אם במחשב הישן אין אפילו מחיצת NTFS (הוא היה במקור עם Win 98? לא NT לפחות?), זה לארוז את קובץ ה-VDI ב-RAR או ZIP ולבקש מתוכנת הדחיסה לחלק את הארכיב לכמה חלקים קטנים.
&nbsp
ככה אפשר יהיה לגבות אותו גם למחיצת FAT32.

תודה, ניסיתי את הגירסה העדכנית והתאכזבתי

התקנתי את xUbuntu 16.04.1 64 bit, אך התאכזבתי בשל כל מיני בעיות ותקלות קטנות, אז מחקתי וחזרתי לגירסה הקודמת, xUbuntu 14.04.5 32 bit, שאליה התרגלתי, והיא הוכיחה את עצמה כיציבה ונוחה.
בכל זאת למדתי הרבה בשרשור הזה.
שוב תודה על כל העזרה וההדרכה.

BravoMan

Active member
אם אתה רוצה גרסה .14.04.5 אפשר להוריד גם אותה ב-64 ביט

http://mirror.us.leaseweb.net/ubunt...4.5/release/xubuntu-14.04.5-desktop-amd64.iso
&nbsp
הפצות לינוקס תומכות בארכיטקטורה 64 ביט כבר די הרבה שנים וממש לא חייבים להתקין את הגרסה האחרונה של ההפצה כדי לקבל מערכת 64 ביט.
&nbsp
בכל מקרה, בהצלחה עם המחשב החדש!

תודה, חשבתי על זה

אך הייתה לי תחושה שגם בה מן הסתם יימצאו באגים חדשים, והייתי עייף ומתוסכל מכל הניסיונות שכשלו (עדיין לא סיימתי לשחזר את המחשב למצבו הקודם), אז החלטתי לוותר בינתיים.

BravoMan

Active member
זו גרסה מלפני שנתיים, לכן אני יכול להבטיח לך ב-100% בטחון

שכל הבאגים בה יהיו ישנים

בשעה טובה, הצלחתי!

בדרך הקשה, אחרי התמודדות עם לא מעט בעיות ותקלות, החלפתי, לפי עצתך, את מערכת ההפעלה xUbuntu 14.04 32 bit במערכת המקבילה של 64 ביט, התקנתי בה, לפי הדרכתך, את VMWare המעודכנת, ש- Mavor הפנה אליה (נדרשת אגב הרשאת Root כדי להריץ את קובץ ההתקנה), בתוכה התקנתי את Windows 98 ובתוכה את תוכנת דגש, והכול, בסופו של דבר, פועל כשורה.
מסתבר ש- VMWare, בניגוד ל- Virtualbox, אכן כוללת דרייבר, המאפשר להפעיל את המחשב הווירטואלי במסך גדול, ברזולוציה גבוהה ובמלוא הצבעים (כמו המחשב הממשי), ומה שהכי חשוב: היא גם מאפשרת להעתיק קבצים מהמחשב הווירטואלי ואליו (דרך המחשב המארח בלבד). בכך נפתרו שתי הבעיות שבגינן פתחתי את השרשור הארוך הזה.
לסיכום: אני עייף, אך מרוצה.
תודה רבה ל- Mavor, שהפנה אותי לתוכנה המתאימה, ושוב תודה מעומק הלב לך על הסבריך המפורטים והמעמיקים.
כל הכבוד!

BravoMan

Active member
שמח לשמוע שהסתדרת!

אין ספק - עיסוק בארכאולוגיה תוכנתית אינו פשוט, אך מתגמל לפעמים

למעלה