בעיות מיותרות

אוגלה

New member
יקירתי, לא נשמע שיש כאן קשר בין בני זוג,

אלא קשר בין אבא לבת. הוא מנסה לחנך אותך, ואת מנסה לרצות אותו. הדינמיקה ביניכם בעייתית.
אני חושבת שאת צריכה להבהיר לו שאת אדם בוגר, שמחליט את ההחלטות שלו, וזה לא המקום שלו לחנך אותך. הוא יכול לתת עצות, אבל הוא לא יכול לחלק לך הוראות, ולכעוס כשאת לא פועלת לפיהן.

את מביאה הרבה דוגמאות לאותו הדבר-

והתגובה הריגשית החזקה שלו "לא אכפת לך ממני" מראה שזו דינאמיקה שנובעת ממקומות עמוקים שקשורים ליחסים בין ההורים שלו.
אנשים לא מגיבים ככה על מחבת..

אין פה מה להתווכח על שעון מעורר ומחבתות-
הבעיה היא במקום אחר.
הוא רואה את עצמו בתור המבוגר האחראי (לקום בבקר, סדר, ניקיון וכו) ואותך בתור הילדה הבלאגניסטית שצריכה אותו כדי להצליח לארגן את החיים כמו שצריך. כל פעם שאת עושה משהו שחורג (שוכחת, לא מודיעה, לא שומרת על החפצים) הוא מרגיש שזו פגיעה אישית בו. הוא שומע שאת אומרת "אני אעשה מה שבא לי ולא אכפת לי ממך"
ברור לי שזה לא מה שאת אומרת- אבל בתוך הדינאמיקה שלכם זה מה שהוא שומע.

אם אתם שמערכת היחסים הזו תצליח שניכם צריכים לקחת אחריות.
הוא צריך לתת לך מקום, להבין שאת לא ילדה בת 15 שצריכה אבא/אמא כדי להצליח להתנהל בחיים, וגם להבין שאת רואה את המציאות קצת שונה ממנו. שאוכל חתולים במקרר לא נראה לך מגעיל וזה לא אישי נגדו..
את צריכה לקחת אחריות על החיים שלך. לקום בבקר בעצמך- כי זה מה שאנשים מבוגרים עושים(ולהפסיק עם התירוצים המטופשים). לדאוג לכל מה שקשור לחיים שלך בלי שהוא יתן לך הוראות הפעלה.

זוגיות זו פשרה.
הוא צריך להתפשר קצת על ה"חוקים שלו" ואת צריכה לבוא קצת לכיוונו.
אפשר לדבר על דברים ספציפיים ולהחליט מה מתאים לכם לעשות במשותף. אבל להשאיר את הסרטים של "לא אכפת לך ממני" בצד. אי אפשר לנהל שיחה נורמלית על מחבת משומשת ככה

קריסטה

New member
לא מבינה מה נפלתם עליה עם השעון המעורר

בסך הכל לדאוג שהיא תתעורר, מה הבעיה עם זה?
יש אנשים שיש להם בעיה לקום בבוקר או סתם יותר קל להם אם מתקשרים ומעירים. מי ישמע מטלה.

בריט86

New member
תודה והענין הוא לא(!) השעון המעורר

אלא זה שהוא ממש רב איתי אם אני עושה דברים שמפריעים לו למרות שהוא דיבר איתי. וואלה קורה ששוכחים או שיש אי הבנה או כל דבר אחר

כי היא קמה ומתחילה את היום

וחושבת שזה כמו לכבות את השעון המעורר, בלי להגיד לו שהיא קמה.
זה גבר...את מציגה בעיה הוא מנסה לפתור...היא לא אומרת לו אפילו
תודה רבה המשימה הושלמה.

בריט86

New member
אני כן!! בדר״כ אבל פעם אחת

מיהרתי לשיעור ושכחתי את הנייד ופעם אחרת היתה אי הבנה שאני חשבתי שברור לו שאני כבר אתעורר. אבל אלו רק דוגמאות

קריסטה

New member
זה עניין אחר

ואני לא אביע דעה עליו כי לא גיבשתי דעה על הדינמיקה ביניהם.
אני פשוט לא מבינה מה הופך אותה לילדה בת 15 או מצדיק נזיפה "שתקנה שעון מעורר" בגלל שהבן זוג מעיר אותה, כאילו זה משהו מעוות ומזעזע.

בריט86

New member
העניין הוא שהוא רב איתי

על דברים קטנים וכאילו שאם סוטים מהדרך כגון לא שולחים הודעה בחזרה אז הוא ממש נהיה מרוחק ולא מדבר איתי. האם זה מצב נורמלי? מה לעשות? ברור שאפת לו ואני מערכיה זאת

רואה 6 6

New member
הדרך היא,

להגיד לו, "אני לא רוצה לריב על זה" ולסדר לעצמך אמצעי התעוררות נורמלי.
לשבת יחד ולשאול מה מפריע ולבדוק כמה את יכולה להתחשב וסליחה,לשים אוכל של חתול במקרר זה דוחי.

שלום

אולי הוא רומז שהוא רוצה שתיצרי אתו יותר קשר ותיזמי, וכדאי שתעשי את זה לשמח אותו. יכול מאד לתרום לקשר אם תהיה יזימה דו כיוונית.

היה לי קשר עם מישהו

שהיה סבבה עד שהחלטנו שאנחנו בזוגיות, מאז הוא התחיל להתנהג כמו אבא...
דומה אבל הרבה פחות גרוע ממה שאת מתארת.

לדוגמא היה לי מבחן (מועד ב׳) והוא הכריח אותי ללמוד, לא נתן לי לקום באמצע ולא נתן לי להתעסק בדברים אחרים, למרות שממש לא הצלחתי להתרכז וללמוד!! זה ממש היה מעצבן!!

בסוף נפרדתי ממנו בין היתר בגלל הסיבה הזאת, אני בחורה מאוד עצמאית שאוהבת את החופש שלה ויודעת לדאוג לעצמה... אני לא צריכה פקח על הראש

למעלה