בעיות שותפים.

JaneLame

New member
בעיות שותפים.

מחר אני הולכת לראות דירות. יש לי שלושה - אחת בגורדון (מרכז העיר), אחת בבן עטר (פלורנטין) ואחת במרמורק (ליד הסינמטק). רק מה, בטלפון השותפים נשמעו לי כולם דיי פסיכוטיים. ההוא מגורדון אמר התפלסף איתי על מהות השאלה "מה יש בדירה". ההיא ממרמורק שאלה אותי אם אני שומרת כשרות. ההוא מבן עטר השתמש בהמון סלנג. אתם חושבים ששותפים כאלו זו עילה לוותר? כששוכרים חור (ע"ע דירה), מה בא קודם מבחינת חשיבות, המקום או השותפים? השותפה הקודמת שלי הייתה פאנק-רוקרית, וגם אם היא הייתה מנגנת מוזיקה בקולי קולות זה היה סביל מבחינתי. אמפטיה של אנשים אלטרנטיביים אולי. על שאר הדברים ששותפים רבים עליהם ויתרתי לה. סה"כ שמרנו על קשר גם אחרי שעזבתי. מישהו פה מחפש שותפה קונפורמיסטית? אני לא בררנית. אני צריכה רק שקע כבלים או טלפון (בשביל חיבור לאינטרנט) ושיהיה מקרר קטן בדירה. אני אשמח לגור עם החתולים שלכם ועם כל הדיסקוגרפיה של וולווט אנדרגראונד ברקע. לא ביצרון/יד אליהו/שכונת הארגזים/רמת אביב. (מפרסמת גם בלוחות).

זה תלוי במה שאת רוצה

אם את רוצה שיתפתחו איזהשהם קשרי חברות, הרי שאז האנשים צריכים להיות מהסוג שהיית מתחברת איתו (מבחינת האופי - יכול להיות שלא היית פוגשת אותם אחרת, אבל בהנתן שפגשת אותם - אתם מסתדרים היטב.). אם את רוצה את הדירה פשוט כדי שיהיה לך מקום שהוא שלך, ותוכלי לחוש בו בנוח בכל עת, הדבר החשוב ביותר הוא שהשותפים לא ידחפו לך לחיים: שתהיה הבנה בנוגע לחשבונות, לציוד, לחללים המשותפים בדירה. שאם מזה מתפתחת חברות, סבבה, אבל שגם במקרה שלא - זה לא יפריע לך יותר מדי. תחשבי על זה כשאת באה לפגוש את האנשים, ולברור מה מתאים לך יותר. לא פעם יוצא ששותפים שונים כמעט בכלל לא נמצאים בדירה יחדיו -בגלל לוחות זמנים שונים - אז כדאי לברר מתי הם נמצאים בדירה, ויכול להיות שזה כבר יוריד הרבה מאפשרויות החיכוך הפוטנציאליות. בהצלחה! (ורוצי לחזור לספר
)

לקשמי

New member
אחרי 3 שנים עם שותפים

הגעתי למסקנה שהכי טוב לבד. וככה לפני בערך שנתיים (קצת פחות) כשחיפשתי שוב דירה מצאתי דירת חדר בתל אביב. עד אז הלכתי רק על שותפים כי לא האמנתי שאוכל לשכור דירה לבד (הרווחתי שכר מינימום) אבל השכירות שם היתה זולה, או לפחות נראה לי ככה וקסם לי הרעיון של לגור לבד אז לקחתי אותה. מאז כבר עברתי לדירה אחרת, גם כן דירת חדר אבל גדולה יותר וזולה יותר(!) וגם כן במרכז תל אביב. אז אני אישית מעדיפה את השקט שלי, בלי שגעונות של שותפים אבל כל אחד והשיקולים שלו.

אני חושבת שכולם מגיעים למסקנה

הזו מתישהו.., והרבה מזה נובע מיכולת כלכלית. אני כבר גרה ארבע שנים מחוץ לבית, אבל עדיין לא הגעתי למצב בו אני מרגישה שהייתי יכולה להרשות לעצמי לחיות בדירה לבד. בסופו של דבר זה באמת השלב הבא: להשיג לעצמך מקום שהוא שלך במאת האחוזים, אבל באמת הדרך אליו היא לא בהכרח מיידית. אגב, ברוכה הבאה
.

ailag

New member
כל אחד?

עוד לא גרתי עם שותפים, אבל בתור טיפוס שנשאר הרבה בבית (וגם אם לא, עובר הרבה בבית, מתעכב הרבה בבית..) זה נראה לי נורא בודד. ממבט "מבחוץ" נראה לי שעדיף לפעמים להיות עם שותפים ולא רק מבחינה כלכלית, לא?

בזמנו פתחתי על זה שרשור

על עניין "הבדידות". מאוד התקשיתי לתאר את התחושה המדוייקת, אבל מה שאני יכולה להגיד עליה זה שהיא פוחתת ככל שעובר הזמן. אני חושבת שאחרי כמה שנים שגרים מחוץ לבית מרגישים קצת עייפות מלחפש אנשים חדשים שיתאימו, במיוחד שבמהלך השנים הללו יש התגבשות מאוד נמרצת של האופי וההעדפות: איך אנחנו רוצים שהבית יראה, מה אנחנו רוצים לעשות בו, מידת הניקיון והרעש אאנחנו מוכנים לחיות איתה וכו'. מכיוון שבמקביל בד"כ יש עליה ביכולת הכלכלית האישית אנשים יכולים להרשות לעצמם מגורים לבד.

JaneLame

New member
ההודעה שלך שיכנעה אותי.

מה גם שאתמול ראיתי דירה עם שותפים. מי שחושב שזה יותר זול משלה את עצמו - הם מתחלקים בחשבון הטלפון (600 ש"ח!) שווה בשווה, ואני לא מדברת בטלפון. ב - 50$ האלו שאני אחסוך אם אני לא אגור שם אני יכולה למצוא דירת חדר סבירה כבר. חבל שאני לא יכולה למצוא מישהי כמו השותפה הקודמת שלי. מחר אני הולכת לראות 2 דירות חדר. To be continued.

EyalPolo16V

New member
איזה שטויות, לא חייבים להתחלק

בטלפון. אני עיגנתי את זה חוזית בחוזה של הדירה הקודמת שלי, שאין לי שום נגיעה בקו הטלפון של הדירה ולכן לא אשלם עליו אגורה כל תקופת השכירות.

JaneLame

New member
לא חשבתי על זה.

תשמע - זו אופצייה. האמת שהיו עוד חסרונות. 250$ זה לא כולל ארנונה, חשמל, מים וכו'. אותו קו טלפון שהיווה מחלוקת יישמש גם אותי וגם שותפה אחרת לחיבור לאינטרנט. נכון שאפשר לרשת את הבית, אבל אין לי ממש כוח לעשות את זה (מה גם שסתם רשת ICS לא תספיק, כי אני לא עובדת עם חלונות). נכון לעתה אין רשת, ויש "תורנויות" על האינטרנט, ממש כמו בבית של ההורים. מחר בבוקר אני הולכת לראות חור ב - 275$, בלי שותפים, במרכז העיר. לא שווה להשקיע 25$ יותר ולקבל פרטיות מוחלטת? המשך יבוא.

ailag

New member
-=-=-

האינטרנט עולה לך את הכסף של החיבור לבזק ואת דמי המנוי על הקו. לא שיחות. WOW זה כבר לא 99 שקל - כל מי שמשלם 99, שיתקשר עכשיו לבזק ויגיד שהוא עובר לכבלים כי שם יותר זול. הופס! ירד המחיר.. לדעתי ICS עובד אם הלינוקס הוא המחשב השני, כלומר לא זה שמתחבר החוצה. אבל צריך לבדוק. לא יודעת כמה עדיפה פרטיות מוחלטת, זה תלוי הרי בך (רק את יכולה לשים תווית מחיר על העדפות שלך). אבל את הרי הזכרת ארנונה וכו'.. תחשיבי גם את זה לתוך ה $25 הפרש. ושיהיה לך בהצלחה
דווחי על התוצאות!

JaneLame

New member
אם זה דירת חדר לבד

אז אפשר להתמקח עם בעל הבית על כל שקל, גם ארנונה. בסוף הם יורדים. מניסיון. את יודעת שאני אספר לך כשאני אעבור (וגם אזמין אותך ל - house warming party).

EyalPolo16V

New member
אפשר להתחבר לכבלים וזהו

זה יפתור לך 2 בעיות. גם של האינטרנט וגם של הטלויזיה. אני מעריך שגם השותפים שלך ירצו להתחלק איתך בכבלים כדי שהם יוכלו לראות טלויזיה.... לי לדוגמא יוצא : 99 ש"ח אינטרנט 750 הכל כולל הכל , ובנוסף 50 ומשהו ש"ח כבלים בחודש. לדעתי זה שווה... ניסינו לעשות כאן את העניין הזה של רשת. אפילו הבאנו ציוד של רשת אלחוטית, אבל זה פשוט לא עובד. מספיק שמישהו אחד מוריד משהו, וזה רוצח לכולם את רוחב הפס... אה ועוד משהו, ההשקעה הנוספת היא לא רק בשכירות הנוספת. אל תשכחי שכל החשבונות הם רק עלייך, לדוגמא : ארנונה שלא תתחלק ב3 כשתעברי לדירה לבד, אלא אולי תרד ב100-200 ש"ח אבל תיהפך לנטל לא קטן. גם ועד בית וכל המסביב, אותו סיפור.

H20

New member
מה זאת אומרת "הכל כולל הכל"? כולל

גם ספק אינטרנט?

EyalPolo16V

New member
יש כבר דילים יותר טובים לדעתי.

89 הכל כולל הכל ככה שמעתי בפרסומת האחרונה. אגב, זה דיל שתפסתי ביריד של תחילת השנה שעברה באוניברסיטה...

ailag

New member
../images/Emo46.gifאיך אני באותו דיל קיבלתי 120?

טוב, מה זה משנה, על חשבון אמא
כשאצא מהבית, האינטרנט יעלה לי 50 שקל חוץ מהכנה של הקו לADSL/כבלים

ailag

New member
אצלי בבית יש רשת

אלחוטית עם ראוטר, עובדת בסדר גמור. (ויקרה. ולא עובדת אצל אחותי כי הטכנאים טיפשים) אבל כשעבדנו ב ICS עם כבל מוצלב מהמחשב שלי לשלה (ושלי התחבר לאינטרנט) באמת היו יותר בעיות. מוזר.. בכל מקרה, אפשר להגביל מהירות הורדה בחלק מהתוכנות.

EyalPolo16V

New member
תעלי אימיול במחשב אחד, תראי איך

המחשב השני לא זז.... בשביל לעבוד נורמלי, צריך חיבור של איזה 1.5 מגה ומעלה, ככה שמבחינה כספית יותר משתלם לבד, ואני לא צריך להיות תלוי בראוטרים / קרינת RF בכל הבית. עוד בעיה: מה קורה כשהחיבור נופל וצריך לחייג מחדש, כשהמודם בחדר של השותף באמצע הלילה? הנושא הזה פשט את הרגל מבחינתי.

למעלה