בעיטה צידית - יוקו גרי..

בעיטה צידית - יוקו גרי..

עד כמה אתם משתמשים בקרבות שאתם עושים בבעיטת היוקו גרי (בעיטה צידית) ראו תמונה מצ"ב. היוקו גרי (בעיטה צידית) נחשבת לבעיטה חזקה ביותר, אבל שמתי לב גם באליפות CMA שהיתה שאנשים לא משתמשים בה.... יניב

eladי

New member
האמת שאני מצאתי את עצמי שולף

כזו בעיטה (בווריאציה שאולינית) מדי פעם, ואפילו עלה בידי להדוף את היריב למרחק לא רע. מה שכן, צריך להיות מהיר מאד, כי 1) אתה על רגל אחת, 2) הרגל השניה שלך עלולה להתפס ע"י היריב (ואז לא נעים) ואסור לשכוח שבקרבות אנשים שוכחים 80% מהטכניקה שהם למדו (ככה זה כשלחוצים).

RoyceGracie

New member
אם אתה מסתכל על זה מפרספקטיבה

של מתאגרף תאילנדי. אשר עומד ישר ולא על הצד, להוציא בעיטה צידית זה אומר להסתובב על הצד ולהוציא אותה... גם כן שהיא לא מתאימה לסגנון עבודה של מוי תאי- שאומר זרימה... היא "תוקעת" את הקרב לטעמי. אני יכול לשער שלא עושים אותה הרבה בלחימה משולבת גם בתחרויות קרקטה בגלל שאתם מושפעים רבות מהמוי תאי. בנוגע לכח בבעיטה הזאת, היא יכולה להיות חזקה כשהיריב עומד ומחפש לחסום, אבל בזירה לרוב היריב הרבה יותר קליל ויזוז טיפה אחורה או יעביר אותה לצד... אני לא מוצא אותה אפקטיבית במיוחד. לעומת זאת, בעיטה מסובבת מאחורה נראת לי בעיטה חזקה וטובה, היא מפתיעה, מהירה ומתאימה גם אם רוצים להוציא אותה מסגנון עמידה ישר- כמו במוי תאי. בברכה

san shou

New member
כ

זה מוזר, כשהתאמנתי קצת בתאילנד במואי תאי הם לימדו אותי את "היוקו גרי" הצידית רק שזה היה מאוד זורם, חזק ובסטייל של מואי תאי (לא כמו בתמונה). למה אתה חושב שאין את הבעיטה הזאת?

san shou

New member
כנראה שכן

אבל זה קצת שונה. אותי לימדו את הבעיטה כך שהרגל עליה אתה עומד נשענת על קצות האצבעות (כמו שאר התנועות שמאפיינות את המואי תאי) בניגוד לתמונה, וגם הכף רגל שאיתה אתה בועט היא קצת, קצת באלכסון.

RoyceGracie

New member
המתודה במוי תאי היא

כמה שפחות חיכוך עם הרצפה, כדי שהבעיטות "יעברו" את המטרה בכמה שפחות חיכוך. לכן מוזר לשמוע שהם מלמדים את הבעיטה הזאת ולעמוד על קצה האצבעות שבכלל הבעיטה הזאת צריכה יציבה חזקה והקטנת החיכוך לא מוסיפה לה כלום. הסיבה לרגל שטיפה מקופלת היא כדי לעשות את הבעיטה הזאת נגד פוש קיקים ודברים דומים. אני לא חושב שזאת בעיטה ששייכת למוי תאי מסורתי, אבל אל תתפוס אותי על המילה. זה שלמדת את זה בתאילנד לא אומר, בתאילנד עובדים בימינו על הרבה דברים שלא עבדו עליהם הרבה פעם- בעיקר בכדי להתמודד עם הסגנון לחימה המערבי.

dannylior1

New member
יש לבעיטה הנ"ל מספר חסרונות.

אני דוקא חושב שאין איתה בעיה מבחינת המהירות שלה מרגע היציאה ועד החזרה לעמידת קרב היא לא ממש בעייתית - לא הכי מהירה אבל לא איטית מדי. הבעיה שלה לדעתי היא שהסכין של כף הרגל, שהוא בחלק איתו הבעיטה הנ"ל אמורה לפגוע, תופס שטח רוחבי די גדול מה שהופך אותה לדי פשוטה לחסימה אם היא הולכת לכיוון הגוף או הראש. מאותה סיבה פגיעה שלה בגוף תהיה יותר יעילה כבעיטת דחיפה מאשר כמכה , בניגוד לדוגמא למאי גרי , בה פוגעים עם כריות כף הרגל (באחת מהאופציות של מאי גרי) שהן שטח פגיעה קטן יחסית. בנוסף חסימה של הבעיטה הזאת בעזרת המרפקים נוחה מאוד למגן מצד אחד וכואבת מאוד לתוקף מצד שני. האופציה האחרונה, שדוקא יכולה להיות לא רעה, היא יוקו-גרי לכיוון הרגל (מה שנקרא קנצו-גרי). מדובר באופציה שנוחה בעיקר בקרבות לאדם גבוה כלפי אדם נמוך (כדי שהזווית תהיה ב-90 מעלות לירך).

zoti

New member
תגובה ראשונה בפורום.

קודם כל מזל טוב. כנראה שטעיתי ולמרות זאת יש מקום לפורום הזה. אז מעכשיו אני משתתף בו באופן קבוע. לעניין הבעיטה הצידית. מפרספקטיבה של איגרוף תאילנדי הבעיה הכי גדולה בבעיטה הזו היא העמידה על הצד. ברגע ביצוע הבעיטה אתה חושף את הרגל שלך לבעיטה נגדית בצורה מאד מסוכנת. הבעיטה הצידית היא לא כל כך קלה לחסימה וגם אם חסמת אותה לרוב אתה עדיין נזרק אחורה מהעוצמה שלה אבל אם הצחלת לזוז קצת הצידה ולגרום לה לפספס אתה נמצא במצב מצויין לבעיטה לרגל.

zoti תודה לך ............./images/Emo24.gif

הצעתנו אליך להשתתף בהנהלת הפורום תהיה תמיד בעינה. יניב

אל דופא

New member
שמתי לב

שבעיטות בהן אני מרבה "להשתמש" הן בעיטות שהתנועה הנדרשת מהגוף לשם "הוצאתן", אהובה עלי. בעיטת היוקו גרי דורשת סיבוב מלא של המותן במעין תנועת ריקוד ויישור הרגל הבועטת, מה שללא ספק הופך אותה למסובכת יותר מבעיטות אחרות, דוגמת הלואו קיק והמאי גרי. בשל מורכבותה, הופכת לא אחת היוקו גרי לבעיטה שאצלי, כמתחילה, יותר מועדת להחטאות, שאינן קורות בבעיטות שהזכרתי לעיל. מועדת להחטאות, מורכבת ומסובכת ובכל זאת לא מוותרת עליה. ריקודי עם כבר מזמן יצאו מהמודה והטראנסים במועדונים מחרישי אזניים, אז אם ישנו תחליף בדמות בעיטה, דיינו.

אפליקציה של יוקו גרי

בכדי לבחון את מידת השימושיות של התקפה,צריך קודם לבחון עם מה פוגעים?איפה פוגעים?ואיך פוגעים? לאחר שנענה על שלוש שאלות אלה ניתן לבחון את השימושיות של כל תנועה. 1.החלק החיצוני הצידי של כף הרגל בשליש הקרוב לעקב. 2.מפרק הברך(לא חוקי בתחרויות,ולא מומלץ באימונים),הירך,,ראש,torso 3.הרמת הברך,הכנת כף הרגל במנח המתאים,סיבסוב הגוף,ישור הרגל למטרה. כשלוקחים את כל זה בחשבון,ישנן תנועות הרבה יותר פשוטות לביצוע,עם סיכוי הישרדות גבוה יותר במקרה של פיספוס.לכן הסיכוי לראות תנועה זו בקרב,אימון או זירה ,נמוך מאוד.

לא בועטים בעיטות כאלה

אבל מול אנשים שבועטים ככה שמתי לב לשלוש בעיות: 1. מאבדים centerline 2. פוגע בקצב של הקומבינציות כי אתה צריך "להשקיע" עוד תנועה בלהסתובב על הצד 3. טווח מאוד מוגבל של יעילות, חצי מרחק בערך ומאוד קל לחסום אם כבר מדברים על בעיטה צידית אז שווה לראות את הבעיטות הצידיות של עגור לבן אצל צחי, אני חושב שזו גם הבעיטה שהורידה את עופר בקרב עם ינון, הם בועטים אחרת מבעיטה יפנית והרגל שלהם עולה כמו סנוקרת (הם גם עומדים רוב הזמן על הצד, שזה חוסך להם תזמון לבעיטה).

eladי

New member
שאלתי - עופר לא זוכר (אבל אנחנו כן)

היינו כמה מטרים משם

למעלה