בעייה...

MetalBoy

New member
בעייה...

אני קורא את הספרים של לואיס קרול ויש לי בעייה... האנגלית קשה לי אבל אמרו לי שאלו ספרים טובים ואני רוצה לקרוא ואני בקושי קראתי 2 עמודים.. ולא נשאר לי פשוט מה לקרוא בעברית כי אין שומדבר טוב בספרייה.. קראתי את הארי פוטר והאנגלית שם נורא קלה וגם הספר די דפוק.. אולי אתם יכולים לייעץ? אני מבין הכל אבל זה קשה כי האותיות קטנות וזה הרבה משפטים ומילים בעמוד.. מטאל

דרגורן

New member
עצות ../images/Emo8.gif

1. לרכוש ספרים 2. לבדוק מי מחברי הפורום גר בסביבתך ולברר האם יסכים להשאיל זמנית ספר שניים 3. להחליף ספרייה
בעקרון באנגלית הייתי ממליץ להתחיל עם דברים פשוטים יחסית: עולם הדיסק, נרניה וכו´ כמה קשה לך האנגלית? אם אתה לא מבין מילה פה מילה שם, אז תשלים בעצמך ותזרום עם הסיפור, אם יותר מדי קשה אז תשמור זאת לאחר כך....

MetalBoy

New member
אין ספרים!

כל ספרים שהציאו לי לקרוא לפני שבוע קראתי את כולם חוץ מאחד!! וקשה לי באנגלית לא יודע למה... בעברית אני יכול לקרוא 500 עמודים בשעתיים אנגלית לוקח לי 4 דקות ל2 עמודים!! זה מלא!! והבעייה שאני פשוט לא רגיל לקרוא ואני קולט לאט על מה מדובר.. ואני גר בחיפה מטאל

גרעאפס

New member
קרעת אותי....

"האותיות קטנות", "הרבה משפטים ומילים בעמוד". אתה קומי ביותר.

MetalBoy

New member
אני בדיחה מהלכת :))

זה ממש מוזר כשאני רציני אני תמיד מצחיק אנשים למרות שהבדיחות שלי אף פעם לא עובדות.. וזה נכון .. הספרים קטנים מאד ולא נוחים לקריאה.. מטאל

Boojie

New member
עד כמה שזה נשמע מגוחך,

יש לי בעייה דומה. הראייה שלי לא מי יודע מה טובה, ומרבית הספרים באנגלית שיש לי (בניגוד למקובל בעברית), הם ספרי כיס עם פונט קטנטן. מה עושים? מחפשים בחנויות הספרים (וירטואליות או ממשיות) את אותם ספרים אבל בפורמט גדול. מרבית הספרים באנגלית יוצאים גם בפורמט גדול, לא רק בפורמט כיס (ולא בהכרח בכריכה קשה - יש גם ספרים שיוצאים בפורמט גדול אבל בכריכה רכה ואיכות נייר נמוכה, כך שגם המחיר לא בהכרח כזו קריעה). אמנם הם יקרים יותר, אבל הרבה יותר קלים לקריאה. אפשרות אחרת - בימינו הרבה מהספרים האלה יוצאים בקלטות (ספרי אודיו). גם אפשרות זו יכולה להקל עליך, אם כי זה יהרוס אם המטרה שלך היא לשפר את יכולת הקריאה שלך.

MetalBoy

New member
צודק אבל...

איפה אפשר להשיג את הספרים שדברת עליהם?? ואני לא יכול לקנות.. סדרה בד"כ עולה הרבה ואין לי כסף.. אני לוקח מהספרייה אם אתה גר בסביבת חיפה אז אולי תוכל להשאיל לי מטאל

Boojie

New member
קודם כל, אני "את", לא "אתה".

לגבי הספרים, מהזכרון שלי, בספריות בחיפה דווקא יש ספרים בפורמט נוח לקריאה (גדול), רק צריך לחפש, ואולי גם לשאול את הספרניות. אני קראתי כמה וכמה ספרים באנגלית לפני בחינת הבגרות באנגלית (שהיתה לפני הרבהההההה שנים), ורובם היו בפורמט גדול. לגבי השאלה - אני לא משאילה ספרים בעקרון, כי יותר מדי ספרים כבר הלכו לי מהאוסף בשיטה הזאת, וממילא, אין לי כמעט ספרים בפורמט גדול. אבל בחנויות ספרים משומשים אפשר הרבה פעמים למצוא ספרי מד"ב באנגלית במחירים זולים מאד.

MetalBoy

New member
דווקא לא..

וסליחה.. בחיפה יש 2 ספריות גדולות! אחת ליד הבית שלי ואחת בפבזנר.. ובדקתי בשניהם ואין שם!! מטאל

דרגורן

New member
לאלה הוורלונית היקרה שלנו, (וגם

לשאר המשתתפים) בכדי למנוע בעיות כאלו (בילבולי - את/אתה/אחר) ניתן ללחוץ על "לעדכון כרטיסך האישי" (בטופס כתיבת הודעה) או פשוט ללחוץ על השם, ואז לאחר עידכון פרטים אלו יהיה פחות בעייה עם הנושא הזה... אני מצרף פה את הכרטיס שלי בתור דוגמא.... (התמונה היא לא שלי אלא של רכובי הנאמן
, אם תהיה דרישה מהקהל אני אשנה אותה לתמונה שלי....)

לדרגורן, בבקשה

אל תגיב על הודעות שעומדות להימחק ואתה יודע למה אני מתכוונת. אתה מקשה עלי לחסום את האנשים ה"מאד נחמדים" שמאד מנסים לעשות לנו שרות.

גרעאפס

New member
אתה תמיד יכול

לקרוא ספרים במחשב, ככה תוכל לסדר את הגופן איך שתרצה, למרות שאני לא מי=יודע-מה ממליץ על זה, כיוון שהעיניים שלי כבר נהרסו מקריאת ספרים מהמחשב... אם תרצה, תמיד תוכל להוריד ספרים אלקטרוניים מהקולקציה שלי ב: http://www.geocities.com/momy010

Boojie

New member
לא היה פה איזה דיון ארוך לפני רגע,

על הנושא של הפרת זכויות יוצרים ועל העובדה שלפחות אחת משתי מנהלות הפורום הזה לא מקבלת הודעות עם לינקים לתכנים שמפרים זכויות יוצרים בברכה? וואלה, כן, היתה. לא סתם היה לי נדמה. מעניין, אם ככה, למה אנשים מתעלמים מזה...

אוקיי, משהו אחר.

אפשר להוריד הרבה ספרים מפרוייקט גוטנברג, שמכיל טקסטים של ספרים קלאסיים שאין עליהם זכויות יוצרים. http://promo.net/pg

Boojie

New member
אתה כל כך, כל כך טועה.

הפרת זכויות יוצרים היא לא חוקית, וזה לא משנה אם אתה משכפל ספר אחד כדי לתת לחבר או משכפל דיסקים במאות כדי לתת לחברים. נכון, אם אתה משכפל דיסקים במאות יש יותר סיכויים שירדפו אחריך, אבל אם אתה פורטל (ע"ע "תפוז") שמאפשר פרסום לינקים לאתרים שבהם יש חומר שמפר זכויות יוצרים, יש לך סיכויים שירדפו אותך.

למעלה