בעיית ה AA

t s a c h i

New member
בעיית ה AA

יש לי בעיה חמורה עם היד הזאת, אני מרגיש תסכול עמוק. כבר קרו לי הרבה מקרים, גם בלייב ובעיקר באינטרנט. אני מגיע לשולחנות הגמר של הטורניר, עם כמות מכובדת של ציפים, כמעט כמו הציפ לידר. מתכנן לשחק בפלופים בודדים בגמר, ולשחק רגוע. אבל אז תמיד מגיעה היד הבעייתית. A A לרוב בגמרים, אנשים דוחפים אול אין עם זוגות נמוכים, כל מנת לגנוב את הציפים, ומפני שהם אינם יודעים לשחק איתם. עכשיו קרו לי כבר יותר מדיי מקרים, בהם אנשים דוחפים אול אין , ואני מחזיק באסים, בידיעה שאני יודע שאני חייב לעשות CALL , אך אני יודע מראש שאני הולך להפסיד, וזה מייאש. תמיד אנשים תופסים את הסט שלהם במצב הזה ואני מחזיק את האסים שלי כמו אידיוט. אני כבר לא יודע מה לעשות, האם לא לשחק עם היד הזאת בגמר? האם לא לקרוא אול אין של מישהו כאשר אני מחזיק אסים? מה אתם הייתם עושים?

t s a c h i

New member
מהתשובה הצינית שלך אני מבין שהיית עושה CALL

ואני מניח שתגידו כי לטווח הארוך זה בטוח משתלם. אז אני אחדד טיפה את השאלה. האם כל פעם הייתם מסכנים את כל הכסף שצברתם בטורניר רב משתתפים כאשר אתם במצב טוב מאוד בשולחן ובלי לראות פלופ עם היד הזאת?

shaywh

New member
כן אלא אם זה סטלייט והגענו לבאבל שלו במצב טוב

t s a c h i

New member
ולחדד עוד יותר..

האם היית נכנס במצב שבו ארבעה שחקנים כבר אול אין, בהם יש לפחות אחד שמכסה אותך מבחינת הציפים בשולחן גמר של 300 משתתפים.כאשר אתה במצב טוב מאוד והפסד יביא אותך לזכות מקום 9 במקום 2 שהיית יכול לקחת אם לא היית מפסיד ונותן להם להעיף את עצמם. האם עדיין זאת השוואה חכמה? נכון שיש לך את ההסתברות הכי טובה לנצח, אבל ישנו סיכוי גבוה מאוד שתפסיד. ניתחון יכול לגרום לך להיות מקום 1, אך הפסד יביא אותך למקום 9. כאשר אם לא היית נכנס ליד היית יכול לקחת בלי להתאמץ יותר מדיי מקום 2-4 . אני מנסה להבין איך לשחק בשולחן הגמר במצבים מסוימים, ואלכתי כמה כוויות לכן אני שואל.

המצב צריך להיות מאוד מאוד מאוד מיוחד כדי

לזרוק אסים. למשל - נותרו 6 שחקנים - לאחד 1000 ולכל השאר 100. 5 שחקנים נכנסו אול-אין ותורך לדבר...

t s a c h i

New member
בשום מצב אין 100% להתקפלות.

אך איפה הייתם שמים את הקו בו אתם מתקפלים עפ היד הכי טובה פרי פלופ?

למה לא?

אני אתן לך דוגמא קיצונית מאוד מאוד שבה אתה צריך להתקפל - בליינדים 50/100 שחקן 1 - 10000 ציפים שחקנים 2-4 - 100 צ'יפים אתה - 1000 צ'י'פים כולם נכנסים אול-אין עד אליך. מה אתה עושה? פולד קל לפי דעתי...

shaywh

New member
למה? אתה מסכן רק 100 על המיין פוט

והולך הדס אפ על 90% מהערימה שלך עם היד הכי טובה לזה. אם אתה רוצה סיכוי לנצח בטורניר המאולתר הזה זאת ההזדמנות. אם הצ'יפ לידר יעיף את כולם תסיים שני בכל מקרה. כדי שתצא רע מהסיפור הזה צריך שהצ'יפ לידר יתפוס יד שמביסה אסים אבל שתהיה עוד יד אפילו יותר טובה ובמקרה הלא כ"כ סביר הזה תסיים שלישי.

אני אריץ את היד ב-sngwiz

בכל אופן לא התכוונתי לטורניר של 9 איש אלא של 300 שיש הבדל עצום בין מקום 6 ל-2...

במצב שלך, אם הצ'יפ לידר גם נכנס אול אין

אז אפשר אפילו לקפל אסים, למרות שגם אם נפסיד, כנראה נהיה במקום שלישי. בכל מקרה, לקפל אסים לפני הפלופ זה מקרה מאוד נדיר...

יש תיאוריה שלמה לשלבים האחרונים ומה

שרלוונטי פה הוא תאוריית הbuble. זה תלוי כמובן באיזה סטאק אתה. למשל אם אתה שלישי בסטאק אתה לא אמור לשחק שום יד ולתת לשורט לעוף.

t s a c h i

New member
מקר אחר עם אותה יד.

אני מצטער שאני מציק לכם, פשוט ממש קשה לי לשחק את היד הזו עד כדי כך כי לפעמים אני פשוט חושב לעשות לה פולד מרוב הבאסות שאני אוכל. לכן אנסה ללמוד מהתגובות שלכם כיצד לשחק איתה ומתי לזרוק אותה. שולחן גמר, נשארו 8 משתתפים, אני ועוד אחד ציפ לידרס עם אותה כמות ציפים בערך. אני מקבל AA מעמדת הדילר. שחקן UTG פותח ברייז גדול 10,000, אך לא גדול מדיי יחסית לסטאק שלו ורייזים קודמים. כולם מתקפלים עד אליי, אוני עושה רירייז ל 20,000 . סמול וביג מתקפלים, הוא משווה. פלופ- 7 K 5 . ללא מצב לצבע.ן. הוא נותן צ'ק בפלופ, ואני מהמר 30,000 , ומקבל בחזרה ממנו אול אין. משווה ? זורק ? יש לציין כי לכל אחד מאיתנו בערך 200,000 ציפים. והבליינדים 1500-3000 .

הייתי עונה

הטעות הגדולה שלך ביד היא ההעלאה המגוכחת שלך לפני הפלופ. אחת הטעויות הגדולות ביותר של שחקנים מתחילים היא לעשות מיני-רייזים לפני הפלופ. אני אישית הייתי מעלה לפני הפלופ בגודל הקופה, כלומר מעלה ל34500... (ועם יש אנטי אז אפילו יותר) מאוד סביר שהעלאה הקטנה שלך נתנה לו מחיר טוב להשוות (1:2.4) ולנסות לתפוס שלישייה עם 44 או 77 וייתכן שאם ההעלאה שלך היתה גדולה יותר הוא היה מתקפל עם הידיים האלו... בכל מקרה, אני לא הייתי מתקפל לאול-אין שלו אבל אני מניח שאם פרסמת את ההודעה אז הוא ניצח אותך עם 44 או 77... מה היה לו בסוף?

t s a c h i

New member
...

אני חושב שזה היה בלתי נמנע. האמת שאני הייתי בטוח שהוא עם אס קינג , אך המהלך שהוא עשה עורר בי הרבה תהיות מכיוון שהוא עשה כברר מהלכים כאלה במהלך הטורניר, אך לא מול מישהו עם סטאק כמו שלו. בסוף החלטתי להשוות, והוא פתח KK. נכון שזה מקרה מאוד חריג וההסתברות לזה אפסית, אך זה קורה , והשאלה היא איך נמנעים מזה ?

למעלה