בעיית ה AA

shaywh

New member
ככל שתעלה יותר לפני הפלופ כך זה יקרה פחות

ואל תתרגש מאסים, זאת פשוט עוד יד. אם כבר הבעיה היא איך לשחק את כל השאר.

darkAI

New member
אין לי בעיה שתזרוק AA, כל זמן שתמיד תהיה מוכן

לשחק בטורנירים יחד איתי. וברצינות - כמו שכבר נאמר כאן, צריך נסיבות ממש ממש ממש מיוחדות כדי לזרוק את היד הזאת לפני הפלופ. לצורך העניין, מתוך כ30 אלף ידיים בתחרויות, קיבלתי AA סה"כ 144 פעמים. מתוכם קיפלתי את היד לפני הפלופ.. 0 פעמים. זה די מראה עד כמה הנסיבות המיוחדות האלה נדירות. לצורך העניין, זרקתי את היד אחרי הפלופ רק 4 פעמים מתוך ה144. רצית סיטואציות לדוגמא ואני במצב רוח מרומם אז אני אטרח לפרט את הידיים האלה בשבילך. מקרה ראשון: טורניר של 45 שחקנים, שלב נורא מוקדם, בערך 5-10 דקות הראשונות של הטורניר. אני לפני רגע אני ועוד שחקן מצאנו את עצמנו all-in כשאני עם היד היותר טובה ואני יושב על 3100 צ'יפים כשכמעט כולם על 1500. מעלה AA מUTG. כולם מקפלים עד לSB שקורא. פלופ נפתח 996 עם 2 יהלומים. הוא מהמר הימור מינימלי של 40 לתוך קופה של 280, אני מעלה לחצי קופה, גם כדי להכניס יותר צ'יפים וכדי לדעת איפה אני נמצא והוא השחקן השני בצ'יפים דוחף אול-אין עם 2,200 צ'יפים. קיפלתי. הייתי צ'יפ לידר בשלב מוקדם בטורניר. יכול להיות שיש לו 9, יכול להיות דראו לסטרייט או צבע, יכול להיות overpair נמוך משלי או אולי אפילו בלוף מוחלט, מה שממש לא הגיוני פה. בכל מקרה, אם אני מנצח מולו, אני עולה מ3100 צ'יפים לקצת מעל 5000 שזה לא כ"כ משמעותי בשלב הזה, מצד שני אם אני מפסיד, אני יורד לבערך 800 צ'יפים ואני קרוב לוודאי לא אראה פה כסף. אני במצב מצויין בטורניר, ואהיה במצב גרוע אם אפסיד. זה רק תחילת הטורניר וגם אם יש לו רק דראו, יש סיכוי לא קטן שהוא יפגע עד הריבר וזה סיכון שאני מעדיף להשאיר לשלבים המאוחרים של הטורניר. מקרה שני: limper אחד. עושה העלאה של מMP, הדילר, cutoff והlimper עושים קול. פלופ Q99 עם 2 תלתנים. הפלופ די בעייתי כשמשחקים מול 3 אנשים, אבל בכל מקרה אני מהמר קצת מעל שליש קופה. לא יותר מידי כדי לא לנפח את הקופה במידה ומישהו פגע ב9 ולא מעט מידי כדי לא לתת לפלאש או לJ10 מחיר טוב לקרוא. 2 עושים קול[ובשביל אחד מהם זה היה 1/3 מהערימה שלו, מה שמראה על חוזק או טמטום]. הטרן בא J תלתן. אני עושה רק צ'ק בתקווה להגיע לshowdown בידיעה שאני קרוב לוודאי הפסדתי פה וגם כדי לא להעלות מידי את הקופה. הריבר מגיע 4 עלה. הערימה הגדולה מהמר 480 לתוך קופה של 2200 והshortstack דוחף אול-אין 800+ צ'יפים. אני מקפל. לshortstack היה את ה9. מקרה שלישי: missclick ודווקא כשפגע A נוסף בפלופ ונתן לי שלישייה
מקרה רביעי: אני לא אפרט אותו כי הוא נורא borderline ואני עדיין לא בטוח אם עשיתי את ההחלטה הנכונה שקיפלתי שם.

darkAI

New member
אה כן

ולגבי הטיעון של "תמיד אנשים תופסים את הסט שלהם במצב הזה ואני מחזיק את האסים שלי כמו אידיוט." - 4 מתוך 5 פעמים מול זוג נמוך יותר - אתה תנצח.

Shaycus

New member
רוצה BAD BEAT? כנס..

שיחקתי היום עם חברים בליינדים 1/2 קאש אני עם AA מעלה ל5 שחקן אחר לא מסתכל בקלפים משווה נפתח 4 6 7 אני מאושר וטוב לי מעלה ל10 הוא משווה בלי להסתכל, טרן לא רלוונטי אני מעלה ל20 הוא מסתכל בקלפים ומשווה ריבר אני דוחף אול אין מן הסתם יש לו סטרייט על הפלופ רציתי לבכות

למה דחפת אול אין? עם כל הכבוד זוג AA

זה עדיין רק זוג. כשנפתח 764 זה פלופ מאוד בעייתי מה גם שהרייז שעשית הוא רייז מאוד נמוך ולכן אתה לא יכול לצפות שרק שחקנים עם ידיים פרימיום ישוו לך.

Shaycus

New member
אני אחדד את היד שהייתה

העלתי ל5 פרי פלופ כולם יצאו הוא השווה אוטומטית בלי להסתכל בקלפים אחרי הפלופ עשיתי רייז של 10 והוא עדיין לא הסתכל על הקלפים פשוט השווה אחרי הטרן רייז 20 הוא השווה הוא -עדיין- לא ראה את הקלפים שלו(!!!) רק אחרי שהריבר הגיע ולא היה שום דבר על השולחן חוץ מהסטרייט המטורף הזה העלתי לאול אין (שלא היה יותר מדי, היה בערך 35 אחרי שבקופה יש איזה 100) ורק אז הוא ראה את היד שלו והשווה אם זה לא BAD BEAT אז המילה הזאת מיותרת במילון

darkAI

New member
קודם אמרת שהוא הסתכל בטרן, עכשיו אתה אומר

שהוא הסתכל רק בריבר. בנוסף, 5+5 + 10+10 + 20+20 לא ממש יוצא 100. ולגבי "אם זה לא bad beat אז המילה הזאת מיותרת במילון" - אני בספק אם היא במילון
ולא, זה לא bad beat. חוסר מזל כן, אבל לא bad beat.

Shaycus

New member
אז טעיתי בהודעה הראשונה

כי הוא לא הסתכל עד שכל קלפי הקהילה חולקו בכל אופן אל תהיה קטנוני, ברור שזאת לא ההגדרה של BAD BEAT אבל הבנתם את הכוונה שלי.. :)

קשה לי להאמין שבאמת אתה מפסיד כל פעם עם AA

הרי, בסופו של דבר, אנשים זוכרים רק את הבד ביטים שלהם ולא את הנצחונות., אם יש לך תוכנת מעקב, אני ממליץ לך לבדוק בה את ההיסטוריה שלך עם פוקט אס ולראות עד כמה אתה מרוויח עם היד הזאת, אני דיי בטוח שתראה שאתה מרוויח הרבה יותר ממה שאתה מפסיד. אם אין לך תוכנת מעקב, פשוט כל פעם שאתה מקבל פוקט אס תרשום את היד ואחרי חודש תסכם את הידיים ותראה אם יש לך יותר הפסדים או נצחונות. אגב, יכול להיות גם שאתה משחק את היד בצורה לא נכונה: נותן להרבה שחקנים לראות פלופ, לא מצליח לזרוק את היד כאשר אתה מנוצח, לא גורם לרווח שלך להיות מקסימלי וכו'... זה משהו שתוכל לראות ממעקב על הידיים.

freesyle

New member
טוב בוא נאפס פה כמה חלקים

תראה, אף אחד כאן לא יוכל לענות לך על השאלה המטופשת הזאת, כשאתה מחזיק AA ביד ואתה לא בטוח בקלף , אז זרוק מייד.. ההרגשות שלנו לא מטעות. 2. QQ - כל משחק אני מפסיד עם הקלף הנ"ל, לפני חצי שנה זה היה הקלף המזל שלי הייתי מפרק את כולם על השולחן, במשך חצי שנה הזאת הפסדתי X3 כסף ממה שניצחתי עם הקלף הנ"ל. לאור כל העובדות אני רואה QQ לא מעלה לפני הפלופ, אך ורק אם האלו סכום נמוך ואני לא חלש מול זה אני משווה ואם אין Q בשולחן אני פורש אוטמטית לא משנה מה יש על השולחן. AA זהו קלף חזק במיוחד כמו הקלף 22 שהוא חזק כמעט באותה מידה מול - ראש בראש. כשאתה משחק מול שישה שחקנים וכולם במשחק, AA ו- 22 מתבטלים באופן אוטומטי. רצוי שתפסיק לשחק פוקר.

darkAI

New member
איך AA ו22 חזקים באותה מידה ראש בראש?

מול כל זוג קלפים, לAA יש בין 78% ל90% סיכוי לנצח בעוד של22 יש בין 16% ל53% לנצח. הבדל די משמעותי. לגבי מספר 2 - אז הייתה לך תקופה לא טובה, זאת לא סיבה לשחק לגמרי לא נכון עם QQ. בנוסף, אני בטוח שאתה סתם שם לב יותר לבד ביטים מאשר לפעמים שכן ניצחת עם QQ. אם אתה כ"כ פאראנויד לגבי זה, אל תשחק QQ מול nitים ואם בא K או A על הפלופ, תהיה מוכן לוותר על היד הזאת אם אתה בטוח שליריב יש אותה. כשתקבל קצת ביטחון עצמי, תחזור לשחק איתה נורמלי

Harleydude

New member
לפני הפלופ

גם אם אני בשולחן עם כל המדינה וכולם באול אין אני לא זורק אסים, זה פשוט להשאיר כסף על השולחן. אם אתה מפחד להפסיד עד כדי כך שיש תסריטים שאתה מוכן לזרוק בהם אסים לפני הפלופ תשחק בסכומים יותר נמוכים לדעתי. מה שכן, אשמח לראות שרשור של תסריטים לזרוק אסים אחרי הפלופ.

shaywh

New member
כשברור לך שיש מישהו עם יד יותר טובה

אף אחד לא ידע שזרקת אסים, לא צריך להיתקע איתם

Harleydude

New member
כן על זה אני מדבר

נגיד דוגמא קלאסית.. קופת 3בט.. 3 שחקנים לפלופ פלופ ג'ק מלכה מלך ואני מקבל איזה 4בט על הפלופ ושני השחקנים האחרים מראים התעניינות... גיליתי שהLEAK הכי גדול שלי זה AA\KK ולפעמים QQ\JJ אחרי הפלופ בקופות גדולות, חייב ללמוד לקפל ידיים כאלה אחרי הפלופ ולהכיר טוב את התסריטים לעשות את זה.

Kgt1

New member
היום עשיתי פולד לאסים, מול שחקן אחד בלבד,

ואין לי מושג האמת אם זה היה פולד טוב... עשיתי לימפ UDG בשלב מתקדם של טורניר (הייתי די שורט), ולא היו רייזים או קולים עד הביג. הפלופ היה 9 2 2. הוא נתן בט בגובה קופה, אני חזרתי אליו חזק, הוא השווה. בטרן בא עוד 9. הוא נתן צ'ק אני נתתי בט חזק, והוא השווה. בריבר בא 6. והוא דחף אול אין משום מקום....

קצת מוזר...

היית שורט? והיה לך מספיק צ'יפים לעשות 3 הימורים ביד (הימור והעלאה בפלופ והימור בטרן) ועוד להתקפל בריבר?

Kgt1

New member
התחלתי את היד עם 5K צ'יפים, כאשר הממוצע בשלב

הזה היה 7.5K - היה לי בערך 40 ביג בליינד.... סיימתי את היד עם 15 ביג בליינד, האמנתי שעם זה אצליח לשרוד עד הבאבל.

"דחף אול אין משום מקום..."

מזה משום מקום, כאילו עשיתם צ'ק עד הריבר. אני לא מבין מה עשית בט אחרי שנפתח 2 זוגות על השולחן וגרוע מזה אם עשית בט והוא השווה , הטרן יצא 6 שלא קשור לכלום , אם חשבת שאתה טוב עליו אז למה אחרי הריבר קיפלת את היד?

למעלה