בעיית חשמל בדירה שכורה

DANIEL7896

New member
בעיית חשמל בדירה שכורה

שלום, ברשותי דירה אשר מושכרת לזוג צעיר. שבוע שעבר פרצה שריפה במכונת הכביסה אשר מותקנת במרפסת כשבני הזוג לא היו בדירה. השכנים הזמינו מכבי אש אשר הגיעו וכיבו את השריפה וכן הגיעו מחברת החשמל וניתקו את החשמל לדירה-לדברי הזוג בגלל אטמור שהותקן במקלחת . מחברת החשמל אמרו שרק לאחר בדיקת חשמלאי ואישורו כי הדירה תקנית מבחינת החשמל יחברו שוב את הדירה לחשמל. אני הזמנתי באותו ערב חשמלאי אשר בדק ונתן את אישורו לחברת החשמל ולמחרת הם הגיעו וחיברו מחדש את החשמל לדירה. עלות הבדיקה והחיבור מחדש היתה 2500 ש"ח. אני טוען כי בגלל מכונת הכביסה שלהם אשר גרמה לכל הבעיה ושבגינה הגיעו מחברת החשמל ונותק החשמל,עליהם להשתתף עימי בעלות הבדיקה,הצעתי 50%. הם טוענים כי נכון שהמכונה המקולקלת גרמה לכך שיבואו וינתקו את החשמל,אך הם לא צריכים לשאת אפילו בחלק מהנזק היות ואני אחראי לתקינות החשמל בדירה. חשוב לציין כי החשמל היה תקין בדירה ושקע החשמל למכונת הכביסה היה גם כן תקין. מי צודק?ומה עליי לעשות? תודה רבה.

תשובה

באופן כללי אני סבור שאם לא נאמר אחרת בחוזה, אז אם הנזק נגרם כתוצאה מרשלנות של השוכר (ולצורך העניין - מכשיר לא תקין שגרם לנזק נחשב בעיני כרשלנות של השוכר), הוא צריך לשאת בכל הנזק. אינני שם עצמי כפוסק או בורר ולכן אינני קובע מי צודק במקרה ספציפי זה ואין באמור לעיל כדי להוות חוו"ד משפטית.

למעלה