בעיית מעבר לצמחונות

פצית219

New member
בעיית מעבר לצמחונות

כבר כמה שנים שאני שוקלת להפוך לצמחונית מטעמי מצפון, וצמצמתי מאוד את צריכת הבשר שלי, אבל אני לא סובלת בצל ופטריות ואיכשהו נדמה לי שכמעט כל המתכונים הצמחוניים (במיוחד במסעדות) מכילים לפחות בצל. אולי במקרה יש פה בצלופובים נוספים שיכולים להציע לי מתכונים נטולי בצל? תודה.

d a p h n a

New member
פטריות גם אני לא אוהבת

בצל אני מאוד מאוד אוהבת, אבל אני אנסה לחשוב בשבילך על מתכונים מתאימים.

גם אני לא אוהבת בצל

בדרך כלל אני משתדלת להכין לעצמי את האוכל וכמובן לא משתמשת בבצל (גם כי אני מאלה שרגישים מבחינת העיניים, כאשר אני חותכת בצל אני יכולה למלא דלי עם הדמעות...) התזונה שלי מבוססת על דגנים וקטניות (מה שהכי קל זה מג'דרה) וירקות מבושלים, כל סוגי הירקות, כמובן שאין צורך להוסיף בצל.

taliF454

New member
גם שום מחוץ לתחום?

אני מכירה בצלופוב שאוהב שום ועירית (אם היא קצוצה דק ולא דומיננטית במתכון).

p e b b l e

New member
ברוב המתכונים אפשר להשמיט את הבצל

אלא אם מדובר בפשטידות בצל ואז פשוט צריך להחליף בירק אחר. לגבי הפטריות, זה נכון שבהרבה מסעדות נותנים לצמחונים פטריות, אבל יש המון מאכלים ללא פטריות. אם יש לך מתכונים מסויימים שמכילים בצל/פטריות, את מוזמנת להעלות ונסייע לך להמיר אותם במתכונים ללא בצל/פטריות.

פצית219

New member
תודה, עברתי על המתכונים בפורום ומצאתי

כמה דברים מעניינים, השמטתי מהם את הבצל ובסופ"ש אעשה ניסויים. שום אני דווקא אוהבת אבל עירית דומה מדי לבצל. כשאני כבר מבשלת בשר זה בעיקר בשר טחון לדברים כמו צ'ילי או בולונז, יש משהו צמחי שאפשר להשתמש בו כתחליף? ראיתי למשל באחד המתכונים לממולאים שמחליפים את הבשר בשעועית אדומה ועדשים וזה נשמע דווקא לא רע.

d a p h n a

New member
אני עושה צ'ילי ובולונז

באמצעות ה-crumbles של חברת morningstar (זמינים באזורנו בכל סופר, בערך). אני לא יודעת אם זה טועם כמו בשר או לא (כי לא אכלתי בשר כ-17 שנה), אבל זה יוצא מאוד טעים. זה לא תמיד תחליף טוב, אבל לשני הדברים האלה זה תחליף מצויין לטעמי. אם את לא רוצה להשתמש בתחליפים מהסוג הזה, צ'ילי בהחלט אפשר להכין משעועית, ובדרך כלל ממליצים להשתמש בכמה סוגים שונים של שעועיות. לבולונז אני לא בטוחה שיש תחליף פשוט באותה המידה. אני מכינה פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים במקום בשר, ואני מכינה עגבניות ממולאות עם תערובת גבינות.

d a p h n a

New member
שימי לב שהם באזור ההקפאה

אגב, המוצרים האחרים של מורנינגסטאר לא כל כך מוצלחים לטעמי.

d a p h n a

New member
הממ...אני דווקא לא מאוד חיבבתי אותם

אבל זה מסוג הדברים שהם עניין של טעם וניסוי וטעייה.

cwen

New member
את מכירה את פתיתי הסויה?

קוראים להם "בונזו סויה" כשם חיבה. אלה פתיתים קשים כאלה שבאים בכל מיני גדלים. המחיר נראה מפחיד לפי קילו, אבל הם לא שוקלים כמעט כלום, כך שבקילו יש *המון* חומר. יש אותם בכל בית טבע, וגם בחלק מהסופרים. בחלקם באים בשקיות ארוזות, ובעדן טבע מרקט אפשר לקנות בתפזורת לפי משקל. אופן ההכנה: משרים במים (רצוי חמים) במשך חצי שעה או שעה. אחר כך שוטפים וסוחטים היטב. (באגרופים). ואז אפשר לעשות עם זה המון דברים, אפשר לבשל עם רוטב בשביל בולונז (לא ניסיתי כי אני שונאת עגבניות, אבל אחרים אוכלים את זה המון), אפשר להקפיץ עם אטריות אורז וירקות, אפשר לטחון כדי להכין קציצות... צריך לתבל כמובן. חוץ מזה יש סייטן, שזה בעצם גלוטן מרוכז. לא מתאים לצליאקים כמובן. אבל יש לזה מרקם ממש כמו של בשר, ואפשר להשרות במרינדה כדי לקבל איזה טעם שרוצים, ואז לעשות עם זה כמעט כל דבר. יש את זה בחנויות טבע קפוא, ולאחרונה יש גם מצונן במקרר.

d a p h n a

New member
האם הבונזו זה אותו הדבר כמו tvp?

כי אם לא, אני מודה שלא ראיתי בארה"ב, למרות שגם לא עשיתי חיפוש מסיבי.

פצית219

New member
אני חוזרת לארץ בתחילת אוגוסט, כך שגם הצעות

למוצרים ישראליים יתקבלו בברכה.

הבונזו ממש נראה כמו שזה נשמע

עולה בערך 15 שקלים לשקית... חפשי מתכונים יש או בצורת בונזו (פתיתי סויה) או שבבים (שבבי סויה) שמתאימים לכל מיני דברים הכי יעיל זה השבבים כי זה יוצא כמו בשר טחון. בחנויות טבע

למעלה