בעיית עישון

kushkush1233

New member
בעיית עישון

אני כימעט 14 וחצי ואני מעשנת. מצד אחד אני אוהבת את זה, אבל מצד שני אני מרגישה עם זה ממש רע. יש לי חברים שגוררים אותי לזה וכשאני איתם תמיד נראה לי שלעשן זה סבבה, ויש לי גם חברים יותר תמימים וטובים שמנסים לגרום לי להיגמל ורוצים לטובתי, אבל לאט לאט הם גם מתרחקים ממני כי הם נגעלים מזה. ובנוסף לכל יש לי בעייה עם ההורים-הם לא יודעים שאני מעשנת אבל לפעמים אני מרגישה שהם כן יודעים ומתביישים בי ומאוכזבים ממני. בקיצור אני יודעת שמה שאני עושה זה רע, ואין לי כח יכולת להפסיק. אני מפחדת להדרדר גם לסמים כי האנשים שאני נמצאת בחברתם לוקחים לפעמים סמים. מה אני יכולה לעשות?

mori17

New member
את הולכת עם הזרם אם לא שמת לב...

בלי לפגוע את גם חלשת אופי....אם היית חזקה לא היית נגררת ונסחפת עם הזרם אם הם יקפצו מהגג את גם?? את תגידי מה פתאום!!! למה כי את יודע שזה מוות נכון? הכל תלוי בך! בסביבה שמעשנים סמים כדי להתרחק ואת בסה"כ בת 14 את רוצה להיות עוד דף בעיתון??? סורי שאני קיצונית אבל אני מנסה לפתוח לך ת'עיניים
ותפקחי גם את...יש לך חברים שאת מכנה אותם "תמימים" למה כי הם לא מעשנים אז הם לא "מגניבים"?? תאמיני לי הם פי 4 יותר מגניבים מהחבר'ה שמעשנים תפסי את עצמך בידיים ותרדי בכמות העישון עד שתגיעי למצב שאת לא מעשנת בכלל ורצוי גם להתרחק מהסביבה הזו מורי

kushkush1233

New member
די ציפיתי לזה ש..

יגידו לי להתרחק מהחברים המדרדרים, אבל למרות שהם מתעסקים בסיגריות כו' הם אחלה ילדים ואני אוהבת להיות בחברתם. בקשר לחברים ה"תמימים" אני ממש לא חייה בסטיגמה של מי שלא מעשן לא מגניב-כל אחד ומה שהוא רוצה.. ואני לא חושבת שאני חלשת אופי, אם הייתי רוצה הייתי מפסיקה העניין הוא שהפחד שלי הוא יותר לדרדר לדברים אחרים...וגם נורא מפחדת מההורים

black hock

New member
אם את לא חלשת אופי אז למה שתגיעי לסמים?

את יודעת שזה רע ולא רוצה אז למה שתיגעי בזה? את לא צריכה לנתק את החברים שלך מהחיים אבל אולי להוריד מינון שלהם ושל הסיגריות...

Yuval Y

New member
רגע אחד, בני כמה הם...?

סיגריות סמים וכיוצא באלה, זה בכל זאת נושא בעייתי, ועד כמה שידוע לי, גם יש איסור על שימוש בסמים / סיגריות בגיל הנוער...

mori17

New member
סמים זה לא חוקי גם בגיל 20

סיגריות נראה לי גיל 18....אבל זה כמו השתייה מי שם על זה....אומנם על שתייה באמת מקפידים לא למכור לילדים אבל תמיד יש ת'אח/חבר/חברה/דודה/שכן וכ'ו שיקנה מורי

black hock

New member
אם לא קוראים את התוכן של ההודעה של מור

ההודעה שלך ניראת ממש מוזרה

Yuval Y

New member
כן, הייתה לי תחושה לגבי זה... ../images/Emo189.gif

נראה לי שכל ההתנהלות סביב סמים אלכוהול וסיגריות היא די בעייתית. הייתי יותר מתמקד בנושא ההתמכרות וחיפוש סיפוקים מידיים, ואז למעשה הצורך בחומרים הנרקוטיים היה יורד. גם עצם הגישה של 'נרגילה זו סיגריה' וכל השאר, היא די בעייתית, כי נוסף כאן גם שיפוט עצמי של "אני לא טוב, אני מכור, אני עושה דברים שמזיקים", וגם "אני לא יכול לדבר על זה עם אף אחד" (כי זה לא חוקי, זה מסוכן, וכו') ביחוד שלפעמים המשיכה הראשונית היא כיוון שזה 'לא מקובל', 'עושה אותך קול', וכדומה. מזכיר לי גם את קשר ההשתקה סביב נושא המיניות, כאשר ילד שמפתח סקרנות מינית עלול למצוא את עצמו כסוטה, לאחר שהוא נתקל בתגובות של פחד (ובורות?) מצד הוריו או הסובבים לו, כפי שרשמתי בתגובה לאמא לילד בן ה-9. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=114&msgid=101086287

Harpush

New member
על שתיה לא מקפידים../images/Emo71.gif

מוכרים לחברים שלי בלי בעיות בכלל. [אני בת 14]

Roich

New member
שמעי,

רוב האנשים אוהבים לעשן, פשוט צריך לדעת מתי זה מוגזם.. כמה שזה נחמד, וכן, זה נחמד לראות עשן סמיך ומגעיל יוצא לך מהפה (ואני רציני), נחמד זה לא הכל בחיים. תנסי כמה פעמים לא לעשן ליד חברים שלך, וזה יבוא לך בקלות..

Harpush

New member
הדעה שלי../images/Emo71.gif

אני בת 14.. וכן..90% מהחברים שלי מעשנים ואני יושבת איתם שהם מעשנים הכל באמת סבבה רק שאני לא מעשנת גם הם מציעים לי שאכטה ואני פשוט אומרת לא הם באמת לא חושבים שאני מעפנה או משהו כי אני לא מטיפה להם מוסר כי את זה אנשים ממש שונאים, ולאי אישית לא מפריע שהם מעשנים כי תכלס הם מודעים בדיוק כמוני למה שזה גורם אז זו באמת בחירה שלך את לא חייבת להתרחק מהם לדעתי

MidNight Flame

New member
לא יעזור, זו החלטה שצריכה לבוא ממך

גם סמים יכולים להיות כייף, את צריכה להכיר בעובדה שזה רע ומזיק ולא לעשות את זה. אין דבר יותר חלש מללכת עם הזרם כשכולם עושים טעות, את צריכה לזהות את הטעות ולהיות חזקה מספיק כדי לא להסחף. אני עוסק בספורט, אני לא רוצה לספר לך כמה קשה לחבר'ה מעשנים שמגיעים אליי ורוצים לחזור לכושר...

Harpush

New member
סרט לגמרי מדכא אבל מדהים../images/Emo71.gif

הסרט האהוב עלי נראה לי.

סרט חזק

לא לבעלי לב חלש כמוני. בגלל זה לא ראיתי את הסרט אף פעם. המקלדת שלי מקולקלת ואני כותבת במקלדת וירטואלית "לוח מקשים על המסך"

Harpush

New member
תראי, באמת../images/Emo71.gif

אבל תצטיידי בחברה טובה אחת לפחות שמיכה, ממחטות ואוכל.

למעלה