בעיית תקציב - help מה לעשות ?

רננה יקירתי,

חשבתי על כך בעבר, ואם אנו מתכוונים להקים עמותה, אולי כדאי לנו לבדוק שיתוף פעולה עם אלו"ט שהולכת להעביר קורס למדריכות שילוב בחודש זה. ובכל מקרה צריך חתימה של 7 אנשים לצורך הקמת העמותה. שיהיה לנו בהצלחה...

beezi

New member
יעל נשמח אם תבואי לפגישה ותביאי

איתך מידע לגבי העמותה לשילוב. אנא הרשמי לפורום כדי שנוכל להעביר מסרים. ביי

לאמא כפולה

מתוכננת פגישה מוקדמת על מנת לבדוק נושאים אלה כמובן. בינתים יש לנו רו"ח שהתנדב לעשות את כל הפרוצדורה המנהלתית. כמובן שלפני כן חייבת להיות פגישה בה יובהרו הנושאים הללו. אנחנו כמובן מעוניינים בעוד חברים שיצטרפו לעמותה. אז בבקשה תרשמי בפורום כדי שנוכל לתאם איתך. עמליה

הייתי ממליצה..

להזמין את עו"ד מעמותת בזכות לפגישה כזו מניחה ששני גופים יחד יוכלו לדאוג לישום משמעותי יותר של חוק השילוב שהיא כה עמלה וטרחה ועדיין בעבורו...ומניחה שיש לה גם הידע הנידרש בתחום כולל הבעיות שעולות בישום בתחום זה :בזכות 026521218

beezi

New member
הקמת עמותה

בנות, זה רעיון טוב. צריך ל"הרים" את זה. אני חושבת שכלל ההורים יצטרכו לילדיהם שילוב. וגם, לא כל ההורים מקושרים עם אלו"ט. יש הרבה הורים שילדיהם נמצאים בגנים של העמותה לילדים בסיכון. אני דווקא חושבת שאפשר לפנות אליו, ודרכו אפשר לקדם את הענין. אנו מכירים את אודי ריגאי אישית ומשיחות איתו, הבנו כי הוא נכון לעזור. אז?...

Sechel

New member
בעיית תקציב - help מה לעשות ?

החלטתנו להעביר את בני מגן תקשורתי לגן רגיל, כולל סייעת וכולל טיפולים אחה"צ באלוטף. כמובן - הדבר כרוך בהוצאות חודשיות שידינו לא משגת ( גן, משלבת, טיפולים ). לכן, גייסנו אני ובעלי את החברות שאנו עובדים בהן והצלחנו לגייס תקציב למטרה זו. הבעייה היא שהכסף חייב במס. 60% מס. וכאן התרעומת שלנו. לא מספיק שהמדינה לא ממש ( בלשון המעטה ) מאפשרת לשלב את ילדנו בגן רגיל מבלי לשלם על כך הון תועפות הרי שהיא גם לוקחת מאיתנו כספים המיועדים למטרה זו. אלו"ט לא יכולה לעזור בעניין. האם יש למישהו רעיון ? ניסיון ? מה לעשות ? פשוט חבל ש 60% מהכסף שגייסנו בכדי לשלב את הילד בגן רגיל - ילך למס הכנסה

יופי... אז אנחנו כבר שלוש.

וצריכות לתאם ביננו פגישה מסודרת. לתאום עמדות וציפיות.

gtbarnet

New member
לעמליה

הי זו ביאטריס רוצה להצתרף לכל מה שקשור לעמותה ! אצלצל אליך

נונינה1

New member
הי,

לא ברור לי מדוע הכסף חייב במס ? איזה כסף זה ? תרומה לעמותה רשומה לא רק שלא חייבת במס אלא מזכה את התורם בזיכוי ממס. - אולי זה הפתרון - להקים עמותה למען הילד, ושהכספים יכנסו ויצאו דרך שם...... הכי טוב, להתייעץ עם רואה חשבון...........

נונינה.

אני אחרי התייעצות עם רו"ח. אין דרך, הסייעת שמקבלת את הכסף חייבת במס, וזאת הבעיה, צריך להעביר חוק שסייעות שעובדות עם ילדים כמו שלנו יקבלו משכורת נטו, או שיסובסד חלק מהעלות. הבעיה היותר אקוטית היא, שההורים בכלל לא צריכים לממן את הסייעת!!! גם בגיל הגן. למה הורים צריכים לגייס תרומות לשילוב, זה צריך להיות אינטרס של מדינה שלא תצטרך לממן את הילדים שלנו לכל חייהם. בלי שום קשר, אם זה בית ספר או גן. העלות של שילוב נמוכה בעשרות אחוזים מעלות של ילד בחינוך המיוחד. וכמו שהמדינה ממנת את החינוך המיוחד, כך עליה לממן את השילוב. בנוסף לכך זה חוק מדינה קיים, כשהמדינה מזלזלת בחוקים שהיא עצמה קבעה. אבל מי מתייחס לחוקים במדינה המתוקנת שלנו? אני מקווה שהבג"ץ יענה לתביעות ההורים בנוגע לחוק השילוב. הוא צריך לתת תשובה בימים אלו. הבעיה היא שזה לא כולל את ילדי הגן. וזה לגמרי לא נכון, מכיוון שדווקא בגיל הגן הילד יכול ומסוגל לעשות שינויים.

נונינה1

New member
תרומות, משכורות, עמותות ומיסים....

אז ככה, 1. המשכורת של הסייעת תמיד תהיה חייבת במס, כך כל משכורת במדינה ואין שום דרך (או סיבה) לפתור אנשים שעובדים בעבודה מסויימת ממס. כל תושבי ישראל משלמים מס, ונכון שהשיקול של העובד לעבוד הוא ע"פ הנטו שנשאר לו אבל זה מה שיש...... 2. זה נכון שהסייעות אמורות גם לדעתי להיות ממומנות ע"י המדינה, אבל המדינה שלנו בפשיטת רגל. לדעתי חלק מהמאבק של אלוט צריך להיות כזה : השקעת יותר משאבים בגיל הרך תביא לחיסכון בעלויות "פתרונות" לאוטיסטים בוגרים, כי יהיו פחות אוטיסטים שיצטרכו פתרונות כאלו אם יותר ילדים יטופלו מאסיבית בגיל הרך וישתקמו. - כמו רפואה מונעת. ולכן צריכים יותר תקציבים ללכת לכיוון עזרה בגיל הרך, והקצבאות לגיל הרך או כל דרך אחרת לתמיכה במימון טיפולים צריכה לבוא גם מהמדינה. 3. לגבי הקמת עמותה - בשרשור הזה יש טענה שזה לוקח שנתיים, יש מספיק מקרים שמגייסים פתאום תרומות לאיזה נפגע פעולות איבה שצריך ניתוח דחוף, ואז תוך יום יש חשבון בנק והתרומות מוכרות והכל. כך שנראה לי שיש דרך להקים עמותה לצורך תרומה לנזקק באופן מהיר יותר........ אני אישית לא מהתחום ולא מכירה משהו מהתחום אבל שווה לברר.

תגובה לנונינה.

אז ככה, 1. ועוד איך יש עובדים שהם פטורים ממס. ואפילו מקבלים אישור לכך ממס הכנסה. יש כל מיני קריטריונים ואחת מהם למשל עולים חדשים בתחילת דרכם. אנשים עם נכויות, ועוד... אם המדינה היתה באמת רוצה לעזור, היתה מאפשרת לסייעות לקבל פטור ממס, או להקל בצורה משמעותית על תשלום המשכורת. ההקלה היא לא עבור הסייעת, אלא עבור הגורם המשלם שכרגע הם המשפחות עצמם. סייעת המקבלת -.30 ש"ח לשעה, צריך לשלם עבורה -.50 ש"ח, יש גם סייעות שמשלמים להם -.50 ש"ח נטו, ניראה לך הגיוני, שהמשפחות יכולות לממן דבר כזה? 2. נכון, המדינה שלנו בפשיטת רגל, בגלל זה אנחנו לא דורשים ממנה, יום לימודים ארוך לילדים הנמצאים בשילוב שאין להם פתרונות שיש לילדים רגילים, כמו מועדונית בצהרים, הייתי שמחה לשלוח את בני לקייטנה בחופש, או למועדונית, אך צריך לממן גם קייטנה וגם סייעת. האבסורד הגדול הוא שילדים בשילוב קודם כל חוסכים למדינה שהיא בפשיטת רגל, מכיוון שאם הילדים הללו לא היו משתלבים, הם היו עולים ע כ ש י ו למדינה יותר כסף ממה שהם עולים היום כשהם בשילוב, והמדינה מממנת אותם. הרי ברור לך שהחינוך המיוחד עולה הרבה יותר מילד ההולך לשילוב? עד כמה שאני יודעת, ילד בחינוך המיוחד עולה למדינה כ-40,000 ש"ח, לעומת ילד בחינוך הרגיל שעולה כ-4,000 ש"ח בלבד. תגידי לי, למדינה בפשיטת רגל לא יותר משתלם לשלב ילדים מלשלוח אותם לחינוך המיוחד? 3. ברור לך שאם המדינה היתה רוצה, עמותות היו מקבלות אישורים להכרה במס כבר ביום ההקמה, יש אינטרס למדינה לא לאשר מיידית על מנת לא להפסיד את הכסף הזה.

Sechel

New member
מיסוי, תרומות ועמותות

באופן כללי, כל כסף חייב במס - אלא אם כן הוא מהווה תרומה ואז החברה שתורמת את הכסף מקבלת עבור התרומה קבלה. אני - לא עמותה ולכן אין לי קבלה לתת לחברה בעבור הכסף הנ"ל. פניתי לאלו"ט, אך הם אינם נותנים קבלות כאלה כאשר הכסף מיועד לילד פרטי. אם התרומה הייתה ניתנת לאלו"ט כגוף אזי אלוט הייתה מוכנה לתת את הקבלה הנכספת, ואז, כמובן - הכסף לא מיועד לבני. ואז, אלוט הייתה עושה שימוש בכסף זה כאילו נתרם בשבילה. וזה לא מתאים לי כי הכסף נאסף על מנת לממן גן, סייעת וטיפולים לבני. אני מצטערת שאני כ"כ עסוקה במקרה הפרטי שלי ואוספת כספים עבור בני ( ולא עבור כלל הילדים האוטיסטים ). פשוט אין לי בררה. אין שום גוף שנותן מענה כלכלי לבעיה שלי. גם לא אלו"ט. להקים עמותה - לוקח שנתיים ואני צריכה את הכסף כאן ועכשיו

daniella4

New member
אמא יקרה!

בטוחני שליבך עם כל ההורים אבל קודם כל בנך! תהיי גאה בעצמך ברצונך העז לקדם אותו. הלוואי שלכל ילד בעולם יתמזל מזלו לזכות בחובה שמגיעה לו מהוריו. רגשות אשם, הניחי בצד. כשתתפני, או אם תתברכי ביכולות עיזרי לאחרים.

תש. מסים עבור שילוב.

אני מקבלת תרומות גם מגופים מוכרים. יש לי בעיה דומה, ואני שברתי את הראש בשביל למצוא פתרון. את יכולה לייצור איתי קשר במסר. עמליה

udile

New member
תקציב לסייעת

עמליה שלום קראתי את תגובתך לנושא - יש לי ילד בן 3 (pdd nos ) השנה אני משלב אותו בגן רגיל בעזרת סייעת - קיבלתי באופן חריג מהרווחה סיוע.( הם נותנים סייעת רק עד גיל 3 ) בשנה הבאה אני מבין שכנראה לא אוכל לקבל סייעת גם לא ממשרד החינוך. האם כך ? אם לא אוכל לקבל ממשרד החינוך, כתבת לאם אחרת בפורום שהצלחת לקבל סיוע מגופים אחרים. האם תהיי מוכנה לשתף אותי במידע? תודה, אודי

למעלה