תגובה לנונינה.
אז ככה, 1. ועוד איך יש עובדים שהם פטורים ממס. ואפילו מקבלים אישור לכך ממס הכנסה. יש כל מיני קריטריונים ואחת מהם למשל עולים חדשים בתחילת דרכם. אנשים עם נכויות, ועוד... אם המדינה היתה באמת רוצה לעזור, היתה מאפשרת לסייעות לקבל פטור ממס, או להקל בצורה משמעותית על תשלום המשכורת. ההקלה היא לא עבור הסייעת, אלא עבור הגורם המשלם שכרגע הם המשפחות עצמם. סייעת המקבלת -.30 ש"ח לשעה, צריך לשלם עבורה -.50 ש"ח, יש גם סייעות שמשלמים להם -.50 ש"ח נטו, ניראה לך הגיוני, שהמשפחות יכולות לממן דבר כזה? 2. נכון, המדינה שלנו בפשיטת רגל, בגלל זה אנחנו לא דורשים ממנה, יום לימודים ארוך לילדים הנמצאים בשילוב שאין להם פתרונות שיש לילדים רגילים, כמו מועדונית בצהרים, הייתי שמחה לשלוח את בני לקייטנה בחופש, או למועדונית, אך צריך לממן גם קייטנה וגם סייעת. האבסורד הגדול הוא שילדים בשילוב קודם כל חוסכים למדינה שהיא בפשיטת רגל, מכיוון שאם הילדים הללו לא היו משתלבים, הם היו עולים ע כ ש י ו למדינה יותר כסף ממה שהם עולים היום כשהם בשילוב, והמדינה מממנת אותם. הרי ברור לך שהחינוך המיוחד עולה הרבה יותר מילד ההולך לשילוב? עד כמה שאני יודעת, ילד בחינוך המיוחד עולה למדינה כ-40,000 ש"ח, לעומת ילד בחינוך הרגיל שעולה כ-4,000 ש"ח בלבד. תגידי לי, למדינה בפשיטת רגל לא יותר משתלם לשלב ילדים מלשלוח אותם לחינוך המיוחד? 3. ברור לך שאם המדינה היתה רוצה, עמותות היו מקבלות אישורים להכרה במס כבר ביום ההקמה, יש אינטרס למדינה לא לאשר מיידית על מנת לא להפסיד את הכסף הזה.