בתור אשתו של אלמן - אנסה לענות...
נשמע סיטואציה קשה, ואני מלאת אמפטיה לכולכם - כמי שמכירה את המורכבות הזו מקרוב.
אני רוצה רגע להפריד בין שתי הבנות עליהן מדובר:
הבת שלך - תשמע, היא עברה את הטראומה הכי קשה שילדה יכולה לעבור - היא אבדה אמא בגיל צעיר. לא ציינת אם מותה היה פתאומי או לא, ואני אף פעם לא יודעת להחליט מה יותר גרוע. האם היא עיבדה את האבל עם איש מקצוע טוב? אני מכירה את הנושא מיד ראשונה - הילדים של בעלי טרם עבדו כמו שצריך את האבל על מות אמם. הבן היה בטיפול שנים אך לא נתן למטפלת לגעת בנקודה, והבת לא היתה מעולם בטיפול - היום ברור גם לי וגם לבעלי שהיא צריכה טיפול ואנחנו מחפשים את הכוון הנכון. אבל לא מעובד הוא בעיני כמו פצע מוגלתי שלא מטופל - זה רק הולך ומחמיר... ממליצה בחום למצא את הדרך עבור הילדה לעבד את האבל. כמו כן יש חשיבות גדולה בלהכיר באבל, לתת לו מקום - ולתת גם לאשתך ז"ל מקום כלשהו בחייה של הילדה (וגם התאומים, אגב - זה שעוד אין בעיה איתם לא אומרת שהם לא זקוקים לאותו הדבר). תוסיף לזה שהיא בגיל ההתבגרות (כן, כן, הם מתחילים מוקדם בימינו...) וזה הופך הכל ליותר קשה....
זוגתך - קשה, קשה להיות בת זוג של אלמן. אני זוכרת כשהתחתנתי חברה מארה"ב שלחה לי ספר על זה - באמריקה קוראים לנו WOW - Wife of Widower - זה תפקיד לא קל. למה לא קל? כי האשה הראשונה תמיד שם, מרחפת לה ברקע, ובלי שאפשר לכעוס עליה או לשנוא אותה כמו את הגרושה, כי תמיד יש את תהיות את מי הוא אוהב יותר...., כי הילדים איתך בבית 24*7 - אין ימים שהם אצל האמא, וכמה שזה אולי לא נעים להודות, הייתי שמחה לכמה ימים של שקט מדי פעם מהילדים של בעלי... בקיצור, מהרבה סיבות זה נראה לי תפקיד קשה יותר מזוגתו של גרשו (למרות שמצד שני - אין מריבות עם הגרושה, מניפולציות על הילדים, וכו'). בקיצור - יש לי הרבה אמפטיה לזוגתך שחיה בתפקיד לא קל. א-ב-ל: היא אשה מבוגרת. היא נכנסה לזה בעיניים פקוחות. היא צריכה, לא, חייבת, להיות ה- bigger woman בסיפור. שליטה בבית? זה לא עובד. סמכות? סמכות נבנית דרך מערכת יחסים שבונים אותה -אי אפשר לקחת את זה. אני מאד מבינה את האנטי שנוצר ואת האנטגוניזם, ואת הקושי. אבל היא חייבת למצא דרך ליצור מערכת יחסים עם ילדיך, שמושתת על כבוד הדדי, יחסי נימוס, ועם הזמן - אולי יגיעו גם חיבה ואהבה.
יש לי שאלה - איפה אתה בסיפור הזה? אתה מדבר איתן? אתה מנסה לפשר? או שאתה נותן להן להתמודד? ואיזה "תפקיד" נתת לזוגתך? אתה מצפה ממנה לגדל את ילדיך? או שאתה עושה זאת בעצמיך והיא "ברקע"? איך יחסיה עם התאומים? ואיך יחסיך עם ביתה?
מצטערת שיצא לי ארוך ומעט מבולבל - אני אחרי יום עבודה ארוך והיה חשוב לי לענות לך בכל זאת היום...
בסיכום - כמו שמומלץ פה הרבה, אני חושבת שאתם צריכים עזרה מקצועית. ילדיך - כדי להתמודד עם האבדן. אתה וזוגתך - כדי להגיע לתאום ציפיות ולהסכמה על איך מתנהלים יחד בבית - אתם ההורים, אתם צריכים להוביל, יחד. אם זוגתך עסוקה בלהשיג שליטה וסמכות - משהו בהובלה שלכם לא עובד. והמלצה אישית - לזוגתך, טיפול אישי כדי לחקור קצת את סבך הרגשות שקשור בלהיות WOW...
אם תרצה לחדד קצת את השאלות ולהוסיף עוד פרטים - אשמח להמשיך לענות לך.