בעיניין חוות דעת??

מלאך2

New member
בעיניין חוות דעת??

אם אני פונה לרופא לקבל חות דעת על מצבי הרפואי כאשר אני רוצה לשמור לעצמי הזכות שלא למסור כנגד מי תהיה מופנית חוות הדעת, מה אני צריך לחשוב אם הרופא שואל שאלה זו? האם בעצם הגשת שאלה כזו היא כבר מעוררת שאלות?

חוות דעת רפואית ...

כאשר אתה כותב "חוות דעת רפואית" למה אתה מתכוון? חוץ מזה- מה מטרתה של חוות הדעת? למה את פונה לרופא בעצמך ולא נעזר בעורך דין?

מלאך2

New member
הכוונה לחות דעת בעיניין נכות וכו...

בקשר לייצוג ע"י עו"ד, מדוע שאפנה ישר לעו"ד? אולי לא אצטרך עו"ד... בקיצור בשלב זה אני לא רואה צורך להתחייב בפני עו"ד שיטפל בתיק או שייצג אותי בעיניין בחירת הרופא הנותן חוות דעת?

מטרת חוות הדעת

רופא צריך לדעת לאיזה עניין הוא נותן חוות דעת כדי שיוודא שאינו מצוי במצב ש ניגוד עניינים. למשל - אם זו חוות דעת שאמורה להיות מוגשת בתביעה נגד המעסיק שלו... או אולי בעניין רופא שהוא קרוב שלו או משהו כזה. זה חשוב. למשל - לרופא עובד המדינה אסור לתת חוות דעת בתביעה כנגד המדינה (או בית חולים ממשלתי) אלא אם קיבל אישור מראש ממשרד המשפטים. בגלל זה.

מלאך2

New member
חוות דעת כשמה היא חוות דעת לפי

השקפתו של אותו מומחה שנותן את חוות הדעת. כל מומחה אשר נותן חוות דעת צריך להיות צמוד ומקביל לחוות הדעת שנתן בעבר. למשל אם הרופא מועסק ע"י גורם שמשלם לו כסף ומתבקש לתת חוות דעת אז הרופא ייתן חוות דעת כפי שהוא רגיל לתת אצל מעסיקו. מומחים בבתי משפט נחלקים בדרך כלל ל- 2 קבוצות. קבוצה אחת לצד התובע וקבוצה שניה לצד הנתבע. ברור שלמומחים האלו יש גבולות לגבי חוות הדעת שהם נותנים. השאלה היא האם מומחה שעובד בדר כלל עם מעסיק מסויים לא צריך לשם ההגינות להודיע כי הוא מועסק אצל אותו גורם?? לכן מומחה ששואל כנגד מי התביעה ולא חושף עצמו קודם לכן יכול ליצור מצב של אי נעימות בפרט אם אותו מומחה מזמן אותך לפגישת נימוסין ומבקש כסף עבור הפגישה הזו. אודה מראש לכל העונים והמשתתפים בעיניין זה.

מה אתה שואל?

כוונתי לא היתה שחוות הדעת תהיה שונה לפי מטרת התביעה, אלא שבמקרים מסויימים רופא יהיה מנוע מלתת חוות דעת בכל, שאחרת הוא עלול לאבד את מקום עבודתו, למשל. החלוקה הזו של קבוצות של רופאים לצד התובעים ולצד הנתבעים פשוט חסרת בסיס במציאות. יש רופאים שנותנים חוות דעת בהליכים משפטיים ומתעסקיםפ בכך ולכן שמם חוזר ועולה, ויש אחרים שלא. הם עשויים להיות לצד התובע או לצד הנתבע, תלוי מי פנה אליהם ותלוי מה הם חושבים על המקרה. אם אני מנחשת, אולי אתה רוצה לדעת האם רופא מסויים, נניח שעובד בועדות של הביטוח הלאומי, צריך להודיע את זה מראש לכל מי שבא לבקש ממנו חוות דעת רפואית - אז התשובה היא כן רק אם המבקש חוות דעת אמר שהוא צריך אותה בשביל תביעה נגד הביטוח הלאומי. והערה באופן כללי - אם אכן כפי שנראה יש לך סיפור ספציפי שמסתתר מאחורי השאלות - אז כדי לקבל תשובה מדוייקת תמיד עדיף שפשוט תספר את הסיפור ולא תנסה לפשט אותו ולהפוך אותו לשאלה תיאורטית - זה תמיד מתפספס, ואתה תקבל ככה תשובות לא מדוייקות או לא מתאימות למקרה שלך..

אם נניח ולא ידוע את מי תובעים??

אבל רוצים בכל זאת חוות דעת? או אם נניח שלא רוצים לתבוע את הבטוח הלאומי ואחרי חודש כן מחליטים לתבוע את המוסד לבטוח לאומי אז החוות הדעת לא תהיה מתאימה???

חוות דעת רפואית...

חיותה כתבה כאן המלצה נבונה, ואני מבקשת להדגיש את מה שנאמר על ידה : חוות דעת רפואית היא לעולם אמצעי בידי עורך דין המייצג תובע על מנת להשיג עבורו פיצוי. לעתים, פונים הנפגעים בעצמם לקבל חוות דעת רפואית ורק אחר כך פונים לעורך דין. לדעתי- הגישה הזו איננה יעילה- ואסביר: לעתים, הנפגע איננו יודע שאין לו צורך בכלל בחוות דעת על מנת להשיג פיצוי (למשל, בתאונת דרכים). לעתים, חוות הדעת שהוא מקבל - בעצמו- איננה מתאימה (משיקולים טאקטיים) ועורך הדין שמייצג אותו ירצה משהוא אחר לגמרי... בקיצור, באופן אישי, אני מעדיפה לבחור את הרופאים שנותנים חוות דעת עבור הלקוחות שלי - בעצמי. אני יודעת שיש עורכי דין שעובדים אחרת, אבל אולי שווה למלאך לשקול את גישתו (העצמאית) מחדש.ברוב המקרים עורך הדין גובה שכ"ט בתום ההליך בלבד, כאחוז מסכום הפיצוי כך שלא צריך להוציא "כסף מהכיס" בשלב הראשון עבור הטיפול המשפטי. ושוב - כמו שחיותה כתבה- סיפור ספציפי הוא תמיד יותר יעיל, וכך התשובות יותר מדויקות. אז אתה מוזמן להשלים פרטים ואחר כך נענה לך.

אי התאמה של חוות הדעת

בהחלט יתכן שלצרכים שונים צריכה חוות הדעת להתמקד בשאלות שונות. למשל - לערעור על תביעת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי אין בכלל טעם להכנס לשאלות של קשר סיבתי למשל. לעומת זאת לתביעה לעניין פגיעה בעבודה או ביטוח או רשלנות שאלת הקשר הסיבתי לאירוע מסויים היא לעיתים עיקר המחלוקת, וחיוני להדגיש אותה ולנתח את נסיבות הפגיעה.

למעלה