...בעצם, איזה אלים יש בדיוק?

a n g e l i c

New member
...בעצם, איזה אלים יש בדיוק?

כבר הזכרתי שמאוד חדש לי כל עניין הוויקה? חחח בכל מקרה, בהרבה מקומות כתוב על זה שיש המון אלים, ותפיסות שונות שלהם, ועל כל אחד לבחור לעצמו את האלוה שאליו הוא מתחבר. זה הכל טוב ויפה, אבל עוד לא הצלחתי להתקל במקום שבו כתוב מה ומי הם האלים האלו, מה תכונותיהם, תפקידם וכו'... HELP? תודה!

תמיר302

New member
האלים

ש"יש לבחור מהם" הם פשוט האלים מהפנתיאונים השונים. כלומר, את יכולה "לבחור" באפרודיטה וזאוס למשל, או בבעל וענת. כעיקרון ממה שהבנתי לקוונים (אסיפות של מכשפות) הגרדניאנים יש אל ואלה סודיים, שרק מי שנמצא בקוון מכיר אותם.

a n g e l i c

New member
אההה...

אהה.. כך שאני אפילו יכולה לבחור... נגיד... באפרודיטה ובבעל? זה לא משנה בעצם? תודה, תמיר D:

מורגיין

New member
האלים

אינם אלא סמלים, רעיונות ואנרגיה את יכולה לבחור ב"אלברט" כאל הראשי של הפנתאון שלך, להחליט שהוא כלב (לברדור!) ולהאמין בו.

ואת לא מתכוונת

במקרה דווקא ל"איינשטיין" שהוא סוג של טרייר מעורב, שבמקרה קשור לאיזה פרופסור מוזר שהמציא מכונית שמסוגלת לנוע בזמן? P-:

Tatu4Taty

New member
בתור מישהי שהתחילה את ההסבר

של מהם אלים הייתי מצפה להסבר קצת יותר מעמיק מאשר "אלו סמלים בלבד". איש באמונתו יחיה אבל אם כבר בוחרים בתפיסה שהיא תפיסה אישית ביותר יש צורך להציג את שאר התפיסות ולא לחרוץ את גורל האלים כל כך מהר. בכל אופן, אני באופן אישי רואה את זה כפגיעה במהות האלים וזילותם. כשאדם משנה את המשמעות המקורית של משהו באופן כל כך דרסטי ומציג אותה בתור ההסבר שלו למושג כל כך מקיף זה פשוט זלזול במושג שהוא הרבה מעבר לסמל או אנרגיה בשביל כמה וכמה אנשים שמאמינים בהם באופן שונה מאוד.

בגדול, אני מסכים

בעוד יותר גדול - האם אנחנו יכולים להגיד מה טבע האלים? מי אנחנו בכלל? לדעתי, כל אחד מבסס את דעתו על האלים על פי חוויותיו האישיות - שתלויות, בעיני, בצורה שבה האלים בחרו להציג את עצמם אליו. אולי זה תלוי ב"התפתחות הרוחנית" שלו, אולי אין לזה קשר. ומי יודע? אולי אנחנו הסמלים והאלים הם האמיתיים?

Tatu4Taty

New member
אני מסכים

עם כך שהדעה וההבנה היא סובייקטיבית. יש דרכים רבות לאלים. למרות זאת, גם אם איננו יודעים לקבוע חד משמעית מהו טבע האלים אנחנו יכולים לראות סימנים ברורים למה הם היו לאנשים בזמנים קדומים יותר וכאן הייתה הביקורת שלי על דבריה. היא לא ציינה אותם.

Duke Tear

New member
למה שמישהו לא יאמין באלים שרק הוא

מכיר אותם ורואה בהם כה-אלים? אם אני מחליט עכשיו שנגיד צ'רלי צ'פלין הוא אל ואני סתם נותן דוגמא, אולי טפשית ,אבל דוגמא, למה זה לא אפשרי? צריך שהאל הזה יהיה מדת פאגאנית עתיקה? ממש לא.

Tatu4Taty

New member
זה אפשרי.

אני לא כל כך מסכים עם זה שצ'רלי צ'פלין יכול להיות אל אבל בכלליות זה אפשרי.

TheDruid

New member
המשפא המקורי הוא...

"צדיק צדיק באמונתו יחיה".. אבל לא נורא אם איש איש באמונתו יחיה עושה לכם את זה..:S

אני יודעת

פשוט בגלל שזה משפט "יהודי" וצדיק ביהדות זה, טוב כולנו יודעים מה זה ומבחינת היהדות צדיקים אנחנו ממש לא, נראה לי טיפשי להשתמש בצדיק.

בכל מקרה.

האם אנחנו באמת יכולים לשנות את מה שאדם מאמין בו? אז בכל מקרה זה ישאר "איש באמונתו יחיה". זה לא כל כך בשליטה שלנו.

למעלה