...בעצם, איזה אלים יש בדיוק?

מורגיין

New member
אוי אתם בעצמכם

אתם לוקחים הכל כל כך ברצינות... טוב, אז האמת שזה באמת קצת יותר מסובך ממה שכתבתי כאן, ואני בהזדמנות (אולי, אני עצלנית גדולה בזמן האחרון), אכתוב לכם בדיוק למה התכוונתי... אבל עכשו ברצינות, כן זאת היתה הודעה מוקצנת בכוונה... למרות שלא שיקרית, וכן זאת אחת הסיבות בגללן אני לא כל כך ממהרת להסביר את עצמי... התגובות שלכם ממש משעשעות... אבל לפחות הגלגלים עובדים
יום נפלא לכולכם!!!

Tatu4Taty

New member
מה?

את החלטת לא להסביר הכל בכוונה? למה שתעשי כזה דבר? ומה כל כך משעשע בתגובות? שהדרך שהצגת את הדברים יכולה לפגוע? שיכול להיות שלא כולם עושים מהכלב שלהם סמל ל"אל" וזה קצת יותר מורכב אצלם מזה? אני חושב שאת דווקא כן צריכה לתת כמה הסברים, ולא לנו, כי אנחנו כבר יודעים שיש הרבה תפיסות שונות אבל מה עם האנשים שנכנסים לכאן ולא יודעים? אז את בתמימות מציגה דעה אחת, שבאמת לא שיקרית, אבל מונעת הרבה אחרות. מה היה קורה אם אנחנו לא היינו מגיבים? מי ששאלה את השאלה הייתה משוכנעת שכל הפאגאנים מאמינים באלים שהם סמלים. מהסיבה הזאת אני בוחר הודעות שאני יכול לענות עליהן בצורה המקיפה ביותר ולא בצורה חד-צדדית או חסרה ומשאיר את ההודעות האלו לאנשים שיכולים להסביר יותר טוב ממני.

Justin Angel

New member
לא

אתה בוחר לענות כי אתה אוהב את הצליל של הקול שלך (או במקרה הזה, הצליל של המקשים במקלדת). אין שום סיבה אידואולוגית מאחורי זה, שום סיבה אתית ובטח ששום סיבה על רקע דתי. כל אחד רשאי להציג את הדעה שלו, מתומצתת ולא תואמת את שאר הדעות ככל שתהיה. ובאשר למה ששואלת השאלה הבינה או לא הבינה, במחקר של עשר דקות ברשת או בקריאה של שני ספרים - דעה הזויה מה זו הייתה מתקרבת קצת יותר לאמת. עצלנות זוכה לעצלנות בחזרה.

מורגיין

New member
ג'סטין אתה באמת המלאך שלי!!!

ויפה יפה על ההבנה!
כן זה בדיוק מה שניסיתי להביע!!! אי אפשר לשאול שאלה כזאת על רגל אחת ולקבל תשובה רצינית (לפי דעתי) וכן, התשובה שלי נועדה להגיד בדיוק את זה!!! אף אחד לא אמר שאת עצלנית, אבל זה נכון שאי אפשר לזרוק שאלה כזאת לאוויר ולקבל תשובה שתשנה את חייך... הגילויים בחיים לא עובדים ככה... התוספת של הכלב לא היתה זילות, אני מתכוונת לה במלוא הכבוד הראוי, אבל היא כן היתה בתוספת של הומור, שכן, אני חושבת שהאלים גם יכולים להיות הומוריסטיים, ואפשר גם לקחת אותם בקלות, או לא, אפשר גם לכבד אותם במלוא הרצינות גם אם הם כלב לברדור בשם אלברט.

Tatu4Taty

New member
אז אולי הגיע הזמן שישנו את זה

כי אם כל אדם בעולם הזה היה מציג רק את הדעה שלו ולא רואה עוד אופציות אחרות מצבנו היה רע מאוד. חוץ מזה, שאל תחליט למה אני עונה. אני עניתי כי אפילו בהודעה השניה שלה היא לא הסבירה את עצמה כמו שצריך ונתנה כמה תגובות מאוד לא ברורות. יש לי את כל הסיבות שבעולם כדי להגיב לכזה דבר.

Tatu4Taty

New member
עוד דבר,

בפעם הבאה שאתה כותב לי תגובה, תשים לב איך אתה מדבר. אם אתה רוצה למתוח על מישהו ביקורת ולרדת לפסים אישיים אני לא הבנאדם הנכון לעשות את זה איתו. "אתה בוחר לענות כי אתה אוהב את הצליל של הקול שלך" קצת כבוד בשיחה לבנאדם שאתה לא מכיר לא יזיק. יש אלף ואחד דרכים לנסח את ההודעה שלך מחדש כדי שהיא תהיה עם טון נחמד. תמצא אחת ותשתמש בה.

Justin Angel

New member
אני נראה לך כמו כדור וורוד צמרירי

אני נראה לך כמו כדור וורוד צמרירי מלא באור ואהבה לשאר האנושות? לא! אין לי שום בעיה לרדת לרמה של אנשים ולתת להם לטעום מהיחס שהם מחלקים בחופשיות לאנשים אחרים. אדם המזלזל באחרים שלא יתלונן כאשר מזלזלים בו. (אגב, אל תסתור אותי אף-פעם שוב מול הילדים)

Tatu4Taty

New member
אז תשאר בכוכב הרחוק שלך שבו כולם

סוגדים לך אם כדי לדבר איתי אתה צריך לרדת ברמה. אני מכבד מאוד את מה שאותה מגיבה כתבה ואין לי כל בעיה עם האמונה שלה, הניסוח שלה היה מטעה וצריך קצת יותר תשומת לב לתגובות שנותנים. זה הכל. לא זלזלתי בה כלל. אגב, עם יחס כמו שלך אני אסתור אותך מתי שבא לי מול מי שבא לי.

מורגיין

New member
בואו נסביר את עצמנו...

די כבר נמאס מהחורף הזה!!! טוב האמת שעדיין אין לי ממש סבלנות להסביר את עצמי, אני עושה את זה בעיקר כדי שתבינו שיש איזשהוא הגיון מאחורי מה שאמרתי. מה שהתכוונתי בעיקר היה, שאל זה רק שם ותמונה, למשהו שנמצא שם כסוג של אנרגיה, ואולי באמת כיישות, שממוקדת על סוג מסויים של אותה אנרגיה, יש כאלה שקוראים לזה אלים, ונותנים להם שמות, ויש כאלה שקוראים לזה טוטמים ומשייכים אותם לחיות, ויש כאלה שקוראים להם רוחות, ומאמינים שהם סבא וסבתא שלהם מלפני כמה דורות. בכל מקרה מדובר בהאנשה, וככל הנראה גם בהפשטה של אותם קונספטים, פשוט כדי שהם יוכלו להכנס ל"מוח האנושי המצומצם" שלנו, אנחנו מתרגמים את היישויות האלה, או האנרגיות האלה, או המיקוד הזה ברצף הזרימה העולמי, לדברים שאנחנו יכולים להבין, למילים ותמונות שאותם אנחנו יכולים לפרש, לדרכי תקשורת שדרכן אנחנו יכולים לתקשר. עכשו בגלל שאנחנו בני אדם שחיים על אותו עולם, וכולנו קרובי משפחה (9 אימהות? לא זוכרת כבר את הכתבה הזאת) שגדלים באותו עולם מושגים ובאותו מקום, בדרך כלל אותם סמלים ותחושות (אלים מסויימים) מדברים אל קבוצה גדולה מתוכנו, ולפחות רובנו יכולים להזדהות איתם, וכך בעצם הם נולדו מלכתחילה. לאותה יישות, בין אם חיצונית, בין אם פנימית, בין אם קיימת, בין אם רק מיוצגת על ידיך או במוחך (שזה מעט סתירה אני מודה כיוון שמה שאתה יוצר, קיים), אפשר באמת לתת כל שם שהוא, כל תמונה שהיא, וכל דרך תקשורת שהיא, כל עוד זה מה שעובד בשבילך, וזה מה שמגדיר את הקשר שלך מול האלים. וואלה יש לכם מזל שהמסנג'ר שלי לא עובד והיה לי זמן לכתוב את כל זה
מקווה שעכשו כולם רגועים יותר (ובינינו, גם זה לא כזה משנה אם לא כי בת'כלס אני האחרונה שאגיד לכם להיות לא רגועים
) יום נפלא לכולם

a n g e l i c

New member
חשבתי שזה אמור להיות פורום פתוח

אני אולי לא ביג-שוט בפאגאניזם או בוויקה, אבל אצלנו בבית תקשור, מודעות עצמית גבוהה, מדיטציה, מאגיה נמוכה ועוד כמה הם מושרשים עוד מהילדות שלי, ולכן הנחתי שכאן אפשר לשאול שאלה ולקבל תשובה שתספק חלקית את השואל. לא חשבתי שאני אקבל את כל התשובות לזה כאן, אבל חשבתי שזו תהיה התחלה. ג'סטין, אין לך שום זכות לשפוט או לבקר אותי על מה שאני עושה או אומרת וחלק מכל מה שאתה אומר שאתה זה גם לקבל אנשים אחרים, לא לשפוט, לא לבקר ולהבין שאם מותחים ביקורת שלילית, שום טוב לא יכול לצאת מזה. יכול להיות שניסחתי שאלות או תגובות בצורה לא ברורה, אבל המטרה שלי היתה: א. לפתוח דיון בריא בנושא, ב. לקבל תשובה חלקית לגבי הדעות והפיסות שקיימות, ג. להתחיל צעד-צעד ולא בבום. מותר לי, לא? ואני לא חושבת שמגיע לי שישפטו אותי על זה. במיוחד לא כאן. תודה!

תמיר302

New member
כעיקרון

עדיף לבחור אלים מאותו פנתיאון...ככה אפשר להתמקד במיתולוגיה אחת ובערכים מסוימים המתאימים לתרבות הקשורה. ועל לא דבר אלונה

קצת סדר...

כמו שכתב תמיר, כאשר מצטרפים לקוון מסויים, כבר יש את האלים אותם/עימם הוא עובד. באופן עצמאי - זה קצת אחרת, וזה תלוי גם בתפיסה שלך את האלוהות - האם כל האלות הן בעצם פנים שונים של אותה אלה וכל האלים הם פנים שונים של אותו האל? או האם כל אל ואלה קיימים בזכות עצמם? אולי משהו באמצע? כשתתחילי לעבוד עם עצמך על האמונה באלים, את תמצאי במה שאת מאמינה בו, ויכול להיות שזה גם ישתנה במשך הזמן - בהתאם לחוויות ולמחשבות שלך. בקישור הזה , תחת הכותרת שנמצאת באמצע העמוד - "אלוהות פגנית מודרנית", תוכלי למצוא כמה גישות וללמוד עליהן קצת. עכשיו, יהיו כאלה שיגידו כי את יכולה לבחור איזה אל או אלה שאת רוצה, ולעבוד אותם/עימם. אני חושב שזה קצת לא מדוייק. האם אפשר יהיה לעבוד מצד אחד עם ת'ור, אל הרעם הסקנדינבי, ומצד שני את איזיס, אלת הכוכבים והמאגיה המצרית? אני אישית מוצא כאן בעיה מסויימת - וזה השילוב בין פנתיאונים שונים לחלוטין. לדעתי, צריך להפעיל קצת ראציונל. מצד שני, אני גם לא מאמין שהאדם ממש בוחר את האלים שלו, אלא האלים בוחרים אותו - אחרי תהליך שאולי אפשר לקרוא לו "חיזור. במג'יק היה דיון על זה, שווה לקרוא. לגבי ללמוד על האלים בכלל - לדעתי, כל מי שרואה בעצמו פגני, ולא משנה מאיזה זרם, טוב שיכיר קצת את האלים השונים הנזכרים במיתולוגיות השונות. אפשר להציץ בקישורי הפורום כאן כדי להגיע לאתרים על מיתולוגיות, וכך גם בפורום מיתולוגיות (שמספרו הוא 994).

תמיר302

New member
בגלל זה

ציינתי את המילה: בוחרים במרכאות. כי האלים בוחרים בך הרבה פעמים.

a n g e l i c

New member
תודה!

הרי גם רצוי להודות על הכל לא? חחח זה פשוט... תודה רבה רבה!!

למעלה