בעקבות האיקון יום כיפור

reystlen

New member
בעקבות האיקון יום כיפור

והעובדה שאני עושה את סוכות ב בבסיס ) המלצות לספרים קלילים ו\או מרגשים ,מותחים וכדומה (ובבקשה על תמליצו על שר הטבעות בפעם השלישית שניסתי לסיים אותו חטפתי בחילה ) תודה וחג שמח

preacher

New member
זה לא הולך ככה

קודם תגיד מה קראת ואהבת. אחרת איך נדע להמליץ על משהו מתאים?

ניק, איש. סתכל בניק.

אני מנחש ניחוש פרוע שרומח הדרקון ויצירות אחרות של הצמד וויס את היקמן כן מדבר אליך. אם כך הייתי ממליץ לך על ספרים של מייקל סטקפול.

reystlen

New member
אהבתי וקראתי (לפעמים אפילו 5 פעמים)

רומח הדרקון-רשומות מלחמות (אגדות ) ואת שני הסיפורים של ריסטלין כבשן הנשמה ואחים בדם . הבליגארד המוליראן פולגרה ובלגארת המשחק של אנדר הצל של אנדר (ומתחילה את קסנוסיד) שער המוות ההוביט ספרים על פרקים במסע בין כוכבים. עת המלכים זהו זה הכול נראה לי דרך אגב איך כישור הזמן מישהו יודע מצאתי את הספר הראשון שלו בסיפריה אז לקחתי . . .

preacher

New member
אמבר קראת?

אם לא אז יש לי עשרה ספרים בשבילך: סדרת "אמבר" של רוג´ר זילזני תתחיל ב"תשעה נסיכים באמבר", אח"כ תותחי אבלון, סימן החדקרן, ידו של אוברון, ממלכות התוהו. ואח"כ יש עוד 5 בסדרה השניה. הם הרבה יותר קצרים מהספרים שקראת עד עכשיו, אפשר לגמור כל אחד ביום-יומיים בקלות. והם מאוד כיפיים, וגם איכותיים. אם אתה לא מוצא אותם נסה עוד ספרים שלו - אדון האור, ציוני דרך.

preacher

New member
אופס - את ולא אתה

אם את לא מאוד קשורה לשם, אולי תבחרי משהו פחות מבלבל מבחינת המין?

epitaph

New member
בקשר לסידרה השנייה של אמבר...

הגיבור שם הוא הבן של הגיבור בסידרה הראשונה,לא? (קראו לו קורין אם זכרוני אינו מטעני...).

firefist

New member
כישור הזמן..

זאת סידרה שמאד אהבתי בהתחלה, אבל באיזשהו שלב (בערך בכרך החמישי-שישי שבעברית זה הכרך ה - 10 עד 14) התחלתי להתעייף ממנה, כי יש הרגשה שהבחור פשוט מושך את הסיפור כמו מסטיק.. אז עכשיו אני קורא את זה בגלל כוח האינרציה..

metal_slug

New member
יש גם אחלה משחק מחשב מבוסס על

הספרים האלה. the wheel of time. ומה שהכי גדול, יצא עכשיו דיסק בארה"ב, שהוא "מוסיקה לwheel of time". לא הבנתי בדיוק למה זה טוב, אולי נחמד לשמוע את זה כשאתה קורא את הספר. רוב הדיסק אינסטרומנטאלי, אבל אני לא יודע אם הוא קיים בארץ.

wasaby

New member
אם אהבת את אנדר

יש עוד הרבה ספרים של אורסון סקוט קארד. כולם מאוד קריאים אם כי לא בדיוק קלילים. אני מאוד ממליצה על ששת, עריצה היא הלבנה, מספר החיה 666 וספרים אחרים של היינלין. היינלין היה פאשיסט זקן, ולא צריך לבלוע כל מה שהדמויות שלו אומרות כתורה מסיני, אבל הספרים שלו מאוד מהנים לקריאה. ספרים קצרים וסיפורים קצרים של אסימוב אפשר למצוא ברוב הספריות. היום הם נראים תמימים או קצרי ראות ביחס לשינויים הטכנולוגיים והחברתיים שכבר עברנו מזמן כתיבתם אבל התעלומות הלוגיות שלהם עדיין מרתקות.

preacher

New member
בוג´י - בקשה

תנשעי שיניים ותעברי על זה לסדר. אנחנו לא רוצים לפתוח את תיבת הפנדורה זאת שוב פעם, נכון?

Boojie

New member
ממילא אין לי כוח לזה.

אם ילדים קטנים ודבילים שמעו ממישהו שהיינליין פשיסט ואין להם מושג מה פירוש המילה "פשיסט", והם חוזרים על זה כמו תוכים בכל מקום, שיהיה להם לבריאות. אני עייפה מכדי לחנך אותם.

סיד

New member
קסנוסייד הוא השלישי בסדרה

תקראי את "דובר למתים", השני בסדרה, ספר טוב מאוד.

CHOFA

New member
יפה!!!!

בס"ד אני מאוד אהבתי את כל הספרים של כישור הזמן שקראתי עד עכשיו. אומנם הספר הראשון מתחיל חלש אבל שאר הספרים פשוט יפים!!!!

CHOFA

New member
עוד ספר...

בס"ד. שלאחרונה סיימתי והייתי ממליצה עליו הוא:האלים הרוקדים של ג´ק ל. צוקר יש בספר הזה כל מיני קטעים שאותי לפחות הצחיקו נורא!

gl

New member
מסכן

קודם כל צר שאתה נשאר בבסיס בסוכות שנית אני ממליץ לך על האלכימאי של פאולו קאולו ואם קראת אז את השטן והעלמה פרים של אותו סופר ספרים מדהימים אם זה לא הסגנון שלך תקרא את מכונת הזמן של ה. ג´. וולס אם אני לא טועה תעביר את הזמן בכיף (כמה שאפשר) ביי GREEN LANTERN

reystlen

New member
תודה את האלכימאי קראתי

ואת השאר אני אנסה להשיג . . . יש לך עוד המלצות ?

Shenok

New member
אני חושב שרובנו מסכימים על "אנדר"

שלדעתי הוא ספר קליל מבחינת השפה והתרגום שלו טוב מאוד. אמנם מדובר במד"ב ולא פנטזיה אבל אני זוכר שקראתי אותו בתקופה שמו"ד היה אהוב עלי ככה שאני מאמין שהוא יתאים לך. ד"א, זה באמת ספר שאפשר לקרוא כמה פעמים והוא רווי רבדים. המלצה שלי, אם עוד לא קראת אז "המשחק של אנדר" של אורסון סקוט קארד.

gl

New member
יש עוד הרבה

למשל סדרת מחזור שער המוות של היקמן וויז ואם אתה לא מצליח לקרוא את שר הטבעות אז תנסה קודם את ההוביט את הוביט זה מן סיפור קודם יותר קליל תעביר את סוכות בכיף GREEN LANTERN ד"ש לחבר´ה בבסיס

למעלה