בעקבות האיקון יום כיפור

Boojie

New member
"האלכימאי" ספר דבילי.

קראתי את "יומנו של מכשף" (לשבור את האצבעות למי שתרגם את השם שלו ככה) ואהבתי. החלטתי שאם כך, אני צריכה לקרוא גם את "האלכימאי". איזה שעמום. ערימת קלישאות משומשות לעייפה, מעורבבות יחד בצורה גסה כך שכל התפרים בולטים, עם פסאודו מסר מתוחכם לבני הנוער התמימים והנוחים להשפעה. אשכרה ספר לבני נעורים שמחפשים התגלות אינסטנט ואין להם כוח לקרוא ספר פילוסופי רציני.

טל קר

New member
אני קראתי אותו בתור פארודיה על

הז´אנר. רק כך היתה לי סבלנות להתקדם בו. כלומר בתור פארודיה על הז´אנר הוא ענק, אבל מכיון שהוא לא מיועד להיות פארודיה, הוא אכן דבילי.

gl

New member
האלכמאי לא כל כך רע

האלכמאי היה ספר דווקא נחמד אני לעומת זו לא האבתי את יומנו של מחשוף שהיה יותר מדי קשור לנצרות וגם כי היתי קטן והשטנים הפחידו אותי

firefist

New member
הנה עוד ספר...

שאני מאד מאד אהבתי - הקיסם בעינו של אלוהים של לארי ניבן וג´רי פורנל - אני מצאתי תרגום לעברית שלו בספריה שלי...

סיד

New member
ואם כבר הזכרנו את ניבן....

נפילת המלאכים, סדרת המרחב המוכר. בקשר לסדרת המרחב המוכר: עולם הטבעת הוא הספר המרכזי שם, מה גם שהוא ספר מעולה. אבל כדי להבין על מה מדברים שם עדיף קודם לקרוא את: עולם של פטאאבים, מגונן ועדיף לקרוא גם את כוכב נוייטרון (עדיף אבל זה לא קריטי). מומלץ נוסף - מתנה מכדור הארץ. ואם יישאר לך זמן יש את ההמשך לעולם הטבעת - מהנדסי הטבעת. וחוץ מזה: ההמלצה המתבקשת: סדרת מדריך הטרמפיסט לגלקסיה.

firefist

New member
ונמשיך את הדיון :)

לצערי קראתי רק את שלושת ספרי עולם הטבעת של סדרת המרחב המוכר של ניבן - הראשון שבהם באמת היה מעולה, השני סביר ומהשלישי מאד לא נהניתי (לא נעים לאמר אבל...:)). יכול להיות שזה בגלל שלא קראתי את האחרים (ברגעים אלו אני קורא את מתנה מכדור הארץ...) - אז אני אתחיל לעשות חזרה בזמן ולקרוא בסדר הפוך :).. לא נורא, ככה גם עשיתי עם אמבר (בפעם הראשונה מתוך המי-יודע-כמה-כי-היו-כל-כך-הרבה).

preacher

New member
לי יש חוק עם ניבן:

לא לקרוא שום דבר שהוא כתב אחרי "מדרך רגל". איפשהוא בתחילת שנות השמונים ניבן פשוט איבד את זה. הוא בקושי כותב ספרים בעצמו, והסופרים שאיתם הוא בוחר לעשות קולבורציות (שהם גם החברים שלו) גם הם לא משהו. מכל מה שהוא כתב אחרי 84 אהבתי את california voodoo game, ההמשך השלישי לפארק החלומות, וזהו. היתר הוא בזבוז זמן.

ברנן

New member
אני מסכים בקשר לניבן

למרות שסדרת המרחב המוכר אדירה (לראיה הניק שלי ) גם אני חושב שמהנדסי הטבעת היה פחות טוב מעולם הטבעת שלא לדבר גם על שליטי הטבעת שפשוט לא עומד ברמה (די כבר לקשקש על רישאתרה !!! מיצינו את זה כבר) למרות זאת הסדרה הזו אדירה במיוחד אהבתי את מגונן כפי שכולם כבר מבינים

דרגורן

New member
אנשים!!! מה עם עולם הדיסק????

חובה, חובה, חובה!! סידרת עולם הדיסק, להתחיל עם "צבע הכשף" ולהמשיך לכולם... הסידרה היא סידרת פנטזיה שצוחקת על דבר שזז... כמו כן אני חושב שאולי הסידרה של "פרן" תמצא חן בעיינך, בעברית יש את "מעוף הדרקונים"...

Tanath

New member
רק תיקון קטן,

"מעוף הדרקונים" הינו סרט חמוד, שמבוסס על ספר בשם "The Dragon and the George", עד כמה שזכור לי. אתה מתכוון ל"מעוף הדרקון", שהוא בהחלט ספר מומלץ לפי דעתי :)

דרגורן

New member
../images/Emo93.gif התחלק לי,../images/Emo51.gif אני התכוונתי

למעוף הדרקון (Dragon´s flight) ולא למעוף הדרקונים

Kubera

New member
ספרים

קודם כל אני חדש פה, אז היי!
אם אתה מחפש משהו מהיר לקרוא, אני לא חושב שאתה יכול לטעות עם "שירה של קרח ושל אש". זאת סדרה יותר קודרת ומציאותית מרוב סדרות הפנטזיה ( הרבה אנשים טובים מתים ) אבל עדיין מאוד ממכרת. הדבר הרע היחיד זה לחכות שנתיים בין ספר לספר. עוד סדרה טובה היא Memory, Sorrow and Thorn של טאד וויליאמס אבל לא ראיתי אותה בארץ. אני חושב שאפשר להשיג אותה באמאזון הבריטית. אהה...מה עוד?. גאי גאבריאל קור(איות?) הוא סופר מעולה. אני במיוחד ממליץ על הסדרה Fionavar Tapestry ועל הספר Tigiana. וכמובן כל ספר של רוג´ר זאלזני, במיוחד אדון האור.

preacher

New member
ספר קצת על memory sorrow & thorn

שמעתי לא מעט שבחים על הסדרה, אבל לא הרבה פרטים - תוכל לספר לנו עליה?

למעלה