מעט תבונה חיצונית ......./images/Emo62.gif
ראשית כל, בנוגע לרעיון "מדינת דת" - אני מכיר 3 מדינות שכאלו (יתכן ויש עוד שפרחו מזכרוני): ישראל, הותיקן, ואירן. כל אחת מהשלושה הוקמה מסיבותיה היא שאין צורך לציין (חוץ מזה שאירן לא הוקמה בתור מדינת דת מוסלמית, אלא הפכה לכזו לאחר מהפכי שלטון). מה שאני מנסה לומר בדוגמא הזו הוא שפרט לשלוש המדינות הללו (ותקנו אותי אם אתם מכירים עוד כמה), לא קיימת בעולם מדינת דת. נכון, ישנן מדינות רבות בהן הדת "השולטת" (ובשולטת אני מתכוון שמאמיני הדת הזו מהווים מרבית מאוכלוסיית המדינה) היא נצרות/איסלם (בערך כל המדינות פרט לישראל), אך אין זה אומר שחוקי הדת הם חוקי המדינה (ולשמחתנו, אפשר עדין להכליל את ישראל ברשימה הזו). הדת, באף אחת מהמעצמות, אינה מכתיבה את מהלכי המדינה - כי אם דעתו של רוב הציבור. מה לעשות שרוב אוכלוסיית העולם היא נוצרית? או במקרה הפרטני יותר - ארה"ב. או במילים אחרות, השאיפה למדינה פגאנית היא מגוכחת. הייתי אף אומר שאין שניה לה בכל העולם - אך הדוגמאות מלמעלה סותרות את הטענה הזו, למרות שהיא נכונה. בקשר לנושא הזכויות .... ובכן, מנוקדת מבט חיצונית (לפחות כרגע), ניתן לומר שלא מדובר כאן ב"פגאנים אשר רוצים להשוויץ בפנטגראם שלהם", אלא בעוד מיעוט (בכל מקום כלשהו בעולם) משולל זכויות. במדינה ליברלית כמו ארה"ב (ובסופו של דבר יש להודות, זו אכן מדינה ליברלית - או לפחות חלק מהמדינות בה, בהתחשב בעובדה שחוקים לגבי מיעוטים חלים בצורה שונה בכל מדינה בארה"ב), זה רק סביר שיהיה בסיס חוקי למיעוט עתיק כ"כ כמו המיעוט הפגאני. בדיוק כמו שהקהילה ההומו-לסבית מקבלת לאט-לאט ביסוס חוקי בארה"ב. מה שנראה לי קצת תמוהה ומוזר, הוא שרובכם כאן משום מה, הייתם מעדיפים לחיות את חייכם ללא הכרה חוקית. הכרה בחוק, אינה אומרת שמעכשיו מותר לך להשוויץ בפנטגראם שלך בכל מקום ולתלות כרזות ענק עם לחשים במקום הפוסטר של סנדי בר במחלף ההלכה, בדיוק כמו שהיא אינה אומרת שהומואים ולסביות יכולים להתנשק בפומבי. הכרה בחוק נותנת זכויות משפטיות. זה אומר, שלא יכולים לרדוף אותך ולסכול אותך באבנים בגלל שהוצאת את הפנטגראם מהחולצה, או בגלל שפרסמת מידע פגאני כזה או אחר בפומבי, בדיוק כמו שהיא מגינה על הומואים ולסביות מרדיפה רק בגלל שהם התנשקו בפומבי. הכרה בחוק, אומרת שניתן לקיים חתונה פגאנית והיא גם תרשם בחוק, ללא הצורך לעבור גם את הטקסים ברבנות. הכרה בחוק - נותנת זכויות. כל מיעוט באשר הוא צריך לשאוף להכרה חוקית. זה מה שמבדיל בין מיעוט לבין "אחוז קטן מהאכלוסיה".