בעקבות הבדיחה על מדינה פאגאנית...

בעקבות הבדיחה על מדינה פאגאנית...

פתאום חשבתי לעצמי, מה באמת היה קורה אם פאגאניזם היה הופך לדת ממוסדת? אני חושבת שהכי קל להסתכל על הוויקה האמריקאית, הדת הפאגאנית הכי ממוסדת שיש לנו בינתיים. אני היחידה שממש לא אוהבת שיש להם סולם היררכי, כל מיני כנסיות וויקניות עם דרגים שונים וכו´?

רמץ

New member
כנסיות וויקאניות?

חשבתי שהם לכל היותר מאחדים את ה-Covens ב-Sabbats אחת לכמה שנים. Then again- יצא לי לדבר עם מישהו על הנושא ואמרתי שזה בטח יהיה די מעניין אם הפגאניות תיחשב כדת לכל דבר בעולם - אחת מהחשובות או משהו - כי זו דת מאוד פתוחה וחביבה ועם מסרים חיוביים. אז הוא אמר לי - "בינתיים..." כנראה שהמיסוד תמיד גורע משהו מהרעיון, גם אם הוא נועד לעזור למאמינים.

kosh

New member
אני לא אוהב את הרעיון של מדינה

עד כמה שזה נשמע נחמד על הנייר זה רק יהרס אני חושב שהעבודה בקבוצות קטנות או בכלל לבד יותר מתאימה לדת הזו. ובאמת תראו מה קרה בארהב. אולי המיסוד יעזור ביצוג משפטי והשגת זכויות שונות. אבל עדיין לא. ושאלה קצת אחרת נגיד ותגורו בארהב האם תדרשו את החגים הפאגאנים כימי חופש מהעבודה? אני יודע שאני כן. kosh we are gray

Justin Angel

New member
...

כן, אבל לפאגאנים יש שמונה ימי חופש בשנה (+12 אפילו,אחד לכל ירח), ליהודים בערך 70. חבל לאבד 50 ימי חופש...

Darkness Within

New member
לצערי הרב

לא קיבלתי חופש אפילו באחד מהחגים נו מיילא ה 21 ביוני זה כבר על החופש הגדול

Justin Angel

New member
אה הא...

תסבירי לי בדיוק למה אתה צריכי חופש בבוקר כדי לקיים חגים פאגאנים שחוץ מאחד קורים באחה"צ ,בערב ובלילה?

L e s t a t

New member
ובכן..

אם פאגאניזם היה הופך לדת ממוסדת מן הראוי שיהיה נציג לדת וגוף מייצג.. איך זה יראה? אם פאגאניזם היה הופך בכלל לדת זה היה די הורס אותו. פאגאניזם זו דרך חיים אינדבדואליסטית, אני לא חושב שלראות בה כדת זה נבון.. תבינו לבד למה או שתשאלו את עצמכם מה אתם עושים פה..

Justin Angel

New member
אני אוהב את הפאגאניזם

שיש בארה"ב. כמו שיש אותנו שאנחנו בדם יהודים ובמסורת פאגאנים, אז יש אותם שהם בדם נוצרים (קתולים ,פרוטסטנטים ,קוויקארים וכך הלאה. זה לא משנה) ובמסורת פאגאנים. הם רגילים לlarge perishes של אנשים ,ולכך שלמרתו הכל עדיין עובדים את הדת גם בכך שיש התכנסויות גדולות. לפי דעתי זה נהדר איך פאגאניזם משתלב עם המנהגים והערכים של כל חברה וחברה. אישית, אני נגד הרעיון של מדינה פאגאנית. אבל, אם יש מדינה מפאגאנית אני מזכיר לך שהיא כל העולם ,ככה ששליטה פאגאנית עולמית לא נשמע כל כך רע... :)

אני נגד כל מיסוד חוקי של הפאגאניזם

ייסוד קאוונים, מילא. קבוצות של פאגאנים שנפגשים כדי לחגוג, לדבר, להחליף מידע - לגיטימי. אבל כל ייסוד חוקי אחר, ואני מתכוונת לכל מה שמשתמע מזה, יהרוס הכל. כמו שטל אמר - פאגאניזם זאת דת אינדיבידואלית. נניח שעושים חוק שאומר שכל מי שמצהיר על עצמו כפאגאני זכאי לימי חופשה בחגים הפאגאנים... קודם כל, איך נוכיח מי פאגאני ומי לא? דבר שני, למה לעזאזל אנחנו זקוקים לימי חופש? תיראו מה קורה בארה"ב - אומנם יש להם חוקים שנותנים להם להיות פאגאנים חופשיים וכו´, אבל זה רק גורם לאמריקקים עם הדיעות הקדומות להוציא את הראש שלהם מהחורים שלהם, לנהוג כלפיהם באלימות ולשנוא את הפאגאנים עוד יותר.

Justin Angel

New member
זה מגוחך...

בשבילך פאגאניזם היא דת אינדווידאליסטית, בשבילם היא לא. בשבילך זה כן בגלל איך שחונכת והחברה שאתה חיה בה, בשבילם זה אחרת בגלל הדרך שבהם הם חונכו והחברה שבהם הם גרים. אי-אפשר להאשים דעות קדומות בשום דבר חוץ מדעות קדומות.

אם נשמע שאני מאשימה את מיסוד

הפאגאניזם בארה"ב בכך שזה נתן קרקע פורייה לדעות קדומות, אז אני מצטערת, לא התכוונתי לזה. אבל... אנשים כאן כתבו על חרדים שהציעו להם להניח תפילין, וכתגובה הם הראו להם את הפנטגרם. לדעתי, זאת טעות, ואני לעולם לא אעשה משהו כזה. אני לא אומרת שצריך להסתיר את זה שאנחנו פאגאנים, אני רק אומרת שלא צריך לנפנף בזה. כמו שאני לא מנפנפת בד אדום מול שור, אני לא אנפנף בפנטגרם שלי מול דתיים. הדת שלי היא דבר אישי, וזה לא צריך לעניין אף אחד חוץ מאשר אותי. ברי המזל שאני חולקת איתם את הדת שלי, הם אנשים שאני יודעת שיקבלו אותי כמו שאני. לצערי, לא כולם מקבלים אותי כמו שאני - וההפסד כולו שלהם. אולי, בעוד עשר שנים נניח, כשהפאגאנים בארץ לא יהיו סתם אנשים מפוזרים ומבודדים, אלא קהילה אמיתית - אולי אז זה יהיה רעיון טוב להתחיל לעורר קצת יותר מודעות. גם אז, אני לא חושבת שצריך לבקש זכויות יתר. תכל´ס, בשביל מה אנחנו צריכים מודעות? כדי שנוכל ללכת לראיון עבודה עם הפנטגרם מחוץ לחולצה?

Justin Angel

New member
באופן אישי

שחרדי מציע לי להניח תפילין אמרתי לו שבדיוק הבוקר אכלתי חזיר מטוגן ,אז ככה שאני לא יכול :) לא צריך שום זכויות, מי שרוצה לקיים את דתו הפאגאנית יכול לעשות את זה בתוך מסגרת החוס-רחוק בישראל ("בתחומים האפורים משגשגים הקבוצות הכי טובות").

פיציק

New member
מעט תבונה חיצונית ......./images/Emo62.gif

ראשית כל, בנוגע לרעיון "מדינת דת" - אני מכיר 3 מדינות שכאלו (יתכן ויש עוד שפרחו מזכרוני): ישראל, הותיקן, ואירן. כל אחת מהשלושה הוקמה מסיבותיה היא שאין צורך לציין (חוץ מזה שאירן לא הוקמה בתור מדינת דת מוסלמית, אלא הפכה לכזו לאחר מהפכי שלטון). מה שאני מנסה לומר בדוגמא הזו הוא שפרט לשלוש המדינות הללו (ותקנו אותי אם אתם מכירים עוד כמה), לא קיימת בעולם מדינת דת. נכון, ישנן מדינות רבות בהן הדת "השולטת" (ובשולטת אני מתכוון שמאמיני הדת הזו מהווים מרבית מאוכלוסיית המדינה) היא נצרות/איסלם (בערך כל המדינות פרט לישראל), אך אין זה אומר שחוקי הדת הם חוקי המדינה (ולשמחתנו, אפשר עדין להכליל את ישראל ברשימה הזו). הדת, באף אחת מהמעצמות, אינה מכתיבה את מהלכי המדינה - כי אם דעתו של רוב הציבור. מה לעשות שרוב אוכלוסיית העולם היא נוצרית? או במקרה הפרטני יותר - ארה"ב. או במילים אחרות, השאיפה למדינה פגאנית היא מגוכחת. הייתי אף אומר שאין שניה לה בכל העולם - אך הדוגמאות מלמעלה סותרות את הטענה הזו, למרות שהיא נכונה. בקשר לנושא הזכויות .... ובכן, מנוקדת מבט חיצונית (לפחות כרגע), ניתן לומר שלא מדובר כאן ב"פגאנים אשר רוצים להשוויץ בפנטגראם שלהם", אלא בעוד מיעוט (בכל מקום כלשהו בעולם) משולל זכויות. במדינה ליברלית כמו ארה"ב (ובסופו של דבר יש להודות, זו אכן מדינה ליברלית - או לפחות חלק מהמדינות בה, בהתחשב בעובדה שחוקים לגבי מיעוטים חלים בצורה שונה בכל מדינה בארה"ב), זה רק סביר שיהיה בסיס חוקי למיעוט עתיק כ"כ כמו המיעוט הפגאני. בדיוק כמו שהקהילה ההומו-לסבית מקבלת לאט-לאט ביסוס חוקי בארה"ב. מה שנראה לי קצת תמוהה ומוזר, הוא שרובכם כאן משום מה, הייתם מעדיפים לחיות את חייכם ללא הכרה חוקית. הכרה בחוק, אינה אומרת שמעכשיו מותר לך להשוויץ בפנטגראם שלך בכל מקום ולתלות כרזות ענק עם לחשים במקום הפוסטר של סנדי בר במחלף ההלכה, בדיוק כמו שהיא אינה אומרת שהומואים ולסביות יכולים להתנשק בפומבי. הכרה בחוק נותנת זכויות משפטיות. זה אומר, שלא יכולים לרדוף אותך ולסכול אותך באבנים בגלל שהוצאת את הפנטגראם מהחולצה, או בגלל שפרסמת מידע פגאני כזה או אחר בפומבי, בדיוק כמו שהיא מגינה על הומואים ולסביות מרדיפה רק בגלל שהם התנשקו בפומבי. הכרה בחוק, אומרת שניתן לקיים חתונה פגאנית והיא גם תרשם בחוק, ללא הצורך לעבור גם את הטקסים ברבנות. הכרה בחוק - נותנת זכויות. כל מיעוט באשר הוא צריך לשאוף להכרה חוקית. זה מה שמבדיל בין מיעוט לבין "אחוז קטן מהאכלוסיה".

אניש שמחה עם מה שישי לי עכשיו

לא צריכה לא מדינה, לא שיוויון ולא נעליים. רק שיעזבו אותי בשקט.

רמץ

New member
אולי זה הכי נוח כיש מדינה פגאנית

ואתה פשוט לא חלק ממנה. ככה אתה נהנה ממודעות העולם ואולי מעט חקיקה אבל אתה חי במקום אחר שבו אף נחש לא יעשה שימוש לרעה במעט הזכויות שלך ואתה חי בחופש, מבלי ש-"חוקי הכנסיה הוויקאנית" יתייחסו אליך. משהו בסגנון הרפורמים בארה"ב רק עוד פחות ממוסד. בנוסף, תמיד תהיה לך נקודת מפלט למקרה שאנטיפגאניזם יכנס לאופנה.

רמץ

New member
מלבד הפן הלא מוסרי, זה גם באמת לא

פשוט. זה מסוג הדברים שאתה נולד אליהם ולא גורם להם. דיון די חסר טעם כשחושבים על זה...

בהחלט...

אבל בעיקרון, מה רע לנו ככה? כל עוד לא זורקים עלי אבנים אני בסדר וכל עוד אני לא הולכת ברחוב עם שלטים של "אני פגאנית" בצבעי ירוק זוהר מזעזע לא זורקים עלי אבנים. מה שאני מנסה להגיד זה שגם אם אין על הנייר או לא על הנייר שיוויון זכויות עדיין אפשר להסתדר אם מנסים להמנע מעימותים עם אנשים שהחיים שלהם נכתבו להם בידי אנשים שגם חייהם נכתבו להם בידי אנשים שכתבו את הארי פוטר של לפני כמה אלפי שנים.

רמץ

New member
|הדגש|נכון|סדגש| שיש משהו מציק

בהארי פוטר. קשה להסביר את זה. זה סיפור בינוני של סופרת בינונית על דמות בינונית שהפכה את העולם על פיהו. מה הקטע של אנשים עם ההארי פוטר הזה?! אתם יודעים שיש לגו הארי פוטר? חשבתי שזה הדבר המגוחך ביותר ששמעתי, עד ששמעתי על מעבד CPU הארי פוטר (מעבד CPU רגיל עם מדבקה של הארי פוטר שעולה יותר ממעבד CPU רגיל בלי מדבקה של הארי פוטר). אני אומר לכם, משהו מסריח בממלכת דנמרק. There are witches abroad... או מאגיה או שמישהי מכרה את נשמתה לשטן!

למעלה