מדינה פגאנית???
חס וחלילה!!! אני חושב שכולנו נסכים שאנו רוצים לחיות במדינה דמוקרטית בה הדת נפרדת מן השלטון (מה שלא קורה בארץ....). לכן מדינה פגאנית - שהשלטון בה הוא פגאני, ואזרחיה פגאנים, והשופטים פגאנים וכולם פגאנים תביא לנו מדינה דוגמת איראן או דוגמת שבט קלטי קדום שעושה כל מה שהדרואיד אומר (באלסטר איש לא דיבר לפני המלך קונור, והמלך קונור לא דיבר לפני הדרואיד...). ככה לא הייתי רוצה לחיות, למרות שאני דרואיד (פחות או פחות) וזה היה יכול להיות נחמד.... יחד עם זאת אני חושב שבהחלט יש מקום למסד את הדת הפגאנית, גם במדינת ישראל, לעגן אותה בחוק ולהעניק שיוויון זכויות כתוב בחוק כמו שצריך להיות בכל מדינה בה כל אזרחיה שווים בפני החוק ללא הבדל דת, צבע או מין (ככה אמורה ישראל להיות...) הבעיה בארץ שלאנשים כמונו יש מתנגדים, הם החרדים, ותאמינו או לא, רובם לא מתנגדים לנו מרשע אלא דווקא מתוך דאגה לשלומנו. הם רואים בנו יהודים שסטו מדרכם והם מוכנים לעשות המון כדי להחזיר אותנו לדרך הישר (כפי שהם רואים אותה) כדי שלא נגיע לגהנום, או לחילופין כדי שמשיח בן דוויד יוכל כבר להגיע. כך שכאשר אתם רואים יהודי שמנסה להציע לכם לשים תפילין בתחנה מרכזית, יהיה הרבה יותר מכובד אם תגידו "לא תודה" מאשר שתנופפו מולו בפגאניותכם או תספרו לו מה אכלתם היום לארוחת בוקר. אני מאמין שהוא אפילו לא יודע שיש פגאנים בארץ ואם תספרו לו הוא ישאר פעור פה ויחשוב שאתם עובדים עליו. בקיצור החרדים ומפלגותיהם החזקות (והן חזקות מאוד ואין שום מקום לזלזל בזה) הם אלו שעומדים בדרכינו אם ברצוננו להגיע לשיוויון בפני חוק בארץ הזאת. אז מה עלינו לעשות? לצאת נגדם למלחמה? לא!!! עלינו להבין שאנו חיים במדינה יהודית, ושעד שהדת לא תופרד מן המדינה אז המצב ישאר כמו שהוא. אין לנו את הכוח הפוליטי לשנות אותו, ומה עוד שבינינו אין אפילו הסכמה אם אנו רוצים לשנות אותו. עלינו לשמור על המסורת שלנו בצורה אינדיווידואלית ומכובדת וזה אומר לא ליצור התנגשויות עם אלו שאינם מבינים אותנו. לנפנף מולם בפנטגרם זה הדבר הכי מיותר והכי מטופש שיכול להיות.... זה לא מפחיד אותם וזה לא משפיע עליהם ואין בזה שום מטרה. ומי שיגיד לי שאין הבדל בין להציע למישהו להניח תפילין ובין לנופף למישהו בפנטגראם כנראה אינו מבין איפה הוא חי ומה המצב בארץ הזו. כאשר הדרואידים הקדומים הבינו שהמסורת הדרואידית הולכת ונעלמת ומתעורר בעולם עידן חדש שבו הנצרות תיהיה הדת השולטת הם לא יצאו למלחמות מיותרות וענופפו בפנטאגרמים. הם שילבו את הדת הפגאנית שלהם בתוך הדת הנוצרית ופשוט זרמו איתה, חיו איתה וחיכו לרגע שבו הם יוכלו לחזור... כמובן שהרגע הזה לא הגיע, או שאולי הוא מגיע בימים אלו ממש. למי שאינו יודע המלך ארתור והנזירים הקלדוניים הם הדוגמה המובהקת לנסיון הדרואידי לשמור על המסורת שלהם בתוך המנהגים והמסורת הנוצרית. גם אנחנו אין טעם שנצא למלחמות מטופשות. נשב בשקט, נכלכל את צעדינו בחוכמה, ונדאג לשלום מדינתנו ולא לשלום עצמינו. ומי שחושב שזו מדינה מחורבנת ורוצה ללכת מכאן, שיקום ויעזוב. מדינת ישראל היא הבית שלנו (של רובנו). אפילו אם אנו פגאנים, בעורקינו זורם דם יהודי, ומדינת היהודים היא הבית שלנו. ומי שרוצה להתחמק מהצבא בגלל פגאניותו, למשל, צריך לחשוב פעם נוספת על משמעות היותו פגאן או דרואיד או וויקן או מה שזה לא יהיה. בברכת אור, Dia Leoghann