בעקבות הדיון על הסולואים

הוא צודק

ווטרס ניגן על הבס ב-Money, בגרסה המקורית. ווטרס הוא בסיסט לא רע בכלל. העניין הוא, שרוב השנים לא היה לו עניין בלנגן בבס. הוא ראה את זה כדבר נחות, רק מדרגה אחת מעל תופים. אז הוא לא ממש השקיע בזה. הוא ראה עצמו, ועדיין רואה, קודם כל ככותב שירים.

Jason2

New member
אז גם אני צודק

וגם אני חושב ככה, אני אף פעם לא ראיתי את ווטרס כנגן בס אלא כיוצר.

אני רוצה לשמוע אותו אומר את זה מול

צ'ארלס מינגוס, רון קרטר, אפילו מול אבישי כהן... הוא היה חוזר עם המחברת שירה שלו תקועה בתוך הצד האפל של הישבן שלו. כלי נחות.... חוצפן. :)

אולי כי הם חיו בתקופות שונות?!

וכי אם הוא באמת היה מעז לומר דבר כזה מולם הוא היה בשיא הרצינות מסתכן בגורלו...

זה לא שהוא חשב שהבס נחות

הוא חשב שעבורו זה פחיתות כבוד. הוא בהחלט אמר את זה, זה מופיע בכמה מקומות, לרבות בספר של מייסון, אם אני לא מתבלבלת. כשווטרס דיבר על השינויים בלהקה בעקבות כניסתו של סיד, הוא סיפר איך הוא "נדחק" לעמדת הבסיסט ואיך "מזל שלא נדחקתי עוד נמוך יותר, לעמדת המתופף", או מילים כגון דא. זה עניין של אגו, ותו לא.

סלחי לי אבל...

זו אמירה מטומטמת ואידיוטית, וזה מעניין לשמוע את זה מהמוח הגאוני שלו דווקא.

גם ג'ון לנון

לא ידע לסתום את הפה שלו, והרבה פעמים הוא אמר דברים שהוא לא היה צריך להגיד. גם בוב דילן טען פעם שהוא מרגיש סוג של הזדהות עם אוסוולד. זאת כניראה תכונה אופיינית להרבה גאונים, להגיד את כל מה שהם חושבים בלי לחשוב על זה ועל ההשלכות.

תלוי איך משתמשים בו

באס יכול להיות חלק מרכזי בשיר עם קצת רצון, יצירתיות ויכולת. לראיה אפשר להאזין לבאסליינים של הביטלס בתקופה המתקדמת, כשפול מקרטני לקח את הבאס צעד קדימה והפך אותו לחוליה מרכזית ביצירות של הביטלס. (אולי חלק מתהליך ההשתלטות שלו
) יצירות כמו - Something, She Came in through the bathroom window, hey bulldog, Paperback writer ועוד רבים וטובים מבוססים על באס כחוליה מרכזית. אני מתאר לעצמי שווטרס היה יכול להלחין באסליינים מדהימים, לא פחות טובים מאלו של מקרטני. מדוע הוא לא עשה זאת? ואם הוא חשב שהבאס הוא כלי נחות, מדוע הוא בחר בו? הרי ווטרס הוא אחרון באדם להתפשר.

Jason2

New member
אני משער

שהוא בחר בכלי שלדעתו יאפשר לו להתרכז בכתיבה ולא בנגינה בכלי חשוב ומרכזי יותר. אבל אני לא ממש מכיר אותו. ובאופן אישי אני חושב שהבס הוא חלק מרכזי בכל להקת רוק ואין לי שום בעיה איתו רק כששואלים מי זה רוג'ר ווטרס אז התשובה שלי שהוא אחד היוצרים החשובים ביותר בעולם הרוק ולא שהוא נגן הבס של פינק פלויד.

אחת הנקודות שווטרס ניסה להעביר

היא שאף אחד לא שאל אותו מה יהיה תפקידו בלהקה - זו היתה החלטת הרוב, או החלטתו של סיד, שרוג'ר ינגן בבס.

למעלה